Új hozzászólás Aktív témák
-
bta1
őstag
Persze, működnek az ECC-k akár 9V anódfesszel is. Hogy mennyit torzítanak, és milyen paraméterük romlik még..? Egy kínai bölcsesség szerint ocó hibridnek nem nézni fogackáját.
Egyébként fejlesztettek anno 20-30V anódfeszültség mellett is elfogadhatóan lineáris kisteljesítményű triódákat, pl. ECC86 vagy néhány miniatűr, melyeknek a típusszámát nem tudom fejből.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Inkább ezt nézd meg a témában, ahol a kisfeszültségű cső egy buffer IC-re dolgozik rá: https://audioxpress.com/article/Build-a-Low-Voltage-Tube-Hybrid-Headphone-Line-Amp
Nálam építés alatt van egy ilyen, csak újra kell terveznem a nyákot mert sikerült pár szarvashibát belevinnem, pl. fordított lett a cső lábkiosztása, mert nem figyeltem...
A kínai hibrideket inkább hagyjuk.
Mikisys: öhm, mikor volt alacsony egy csöves erősítő torzítása? Pont a felharmonikus torzítás termelése az egyik oka a különleges hangzásuknak...
-
Mikisys
őstag
Sehogy, akárhogy, de mi az értelme?
A valódi csöves erősítő elég magas tápfeszültségekkel (150-450V) üzemel, több okból.
Nagy bemeneti jelet képesek feldolgozni, a jel-zaj viszony jó, nagy kivezérelhetőség, alacsony torzítás, jó terhelhetőség, kellemes hangzás.
Ha lecsökkentjük a tápfeszültséget, akkor csökken a bemeneti jel feldolgozhatósága, csökken a kivezérelhetőség, a zaj nemigen változik, a torzítás megnő, terhelhetőség is csökken.
-
Minden aktív - erősítőelemet ott és úgy kell alkalmazni, ahogy a gyári adatlapján javasolják.
Bármilyen lényeges eltérés csak negatív irányba befolyásolja a működést.
-
A "hibrid" erősítőket nevezhetjük akár korcsnak is, vagy mosléknak. Nos, nekem egyik sem kell.Üdv!
-
-
Dißnäëß
nagyúr
Megmondom őszintén, nem tudom. A 6C33C-B-im tökegyforma erősséggel izzanak, a pár JJ E88CC-im is, a JJ ECC99-eim is, és a két JJ KT88-am is. Úgyhogy én azt mondom, jó, jó, megy, megy, meg úgy adta az eladó, hogy "fűtésre tesztelve", de azért lehet, van ott valami szórás köztük és abban sem vagyok biztos, hogy nullkilométeresek egyáltalán. Ezért is lövök újakat, műszerrel párba válogatottakat. Aztán meglátjuk, mit mutat hangra. Rosszabb nemigen lesz
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Minden kondenzátor rossz ami jelútban van ez igaz, de ez itt egy szimmetrikus SRPP kapcsolás, ahol a kondenzátor nem csatoló szerepet tölt be, nélküle az egész nem tudna működni.
Itt (3 oldalon át) jól leírják, hogy mit csinál az ott: [link]A kimenő transzformátort viszont nem azért használ a csöves kapcsolások többsége amit mondtál, hanem mert a trafó az relatíve egyszerű módja a csövek magas kimeneti impedanciáját illeszteni a hangszórók nagyon alacsony impedanciájához.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vicces képek
- LEGO klub
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen monitort vegyek?
- Építő/felújító topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Spórolós topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest