Hirdetés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- VoLTE/VoWiFi
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
SystemRoot
üzenetére
Ha a főgórének nem tetszik a pofám, majd megismertetem azt is a buzogányommal.
Vmelyik rajzfilmben volt gyerekkoromban (az a csokizabálós, most nem jut eszembe a neve, Pom-Pom?), hogy a festő elmosódott foltokat festett a főhősről, aztán amikor az reklamált, agyba főbe verte, így az is pont olyan lett, mint a festmény.
Azt látom, hogy messze vagyok még a teljes lemerüléstől Oblivionban, csak hát úgy nehéz, hogy folyton fórumozok, képeket + videókat készítek, oldalt szerkesztek és linkelek.
Meg több oldalas okításokat olvasgatok.
De okultam azért belőle.
Most meg alighanem Vista reinst lesz teszt végett.
Basszus, még mindig nem volt időm megnézni, hogy most vesz-e föl már hangot a Fraps, vagy még mindig nem. -
dobolan
senior tag
válasz
Kareszovics
üzenetére
BTMOD asszem'
Ez nem tartalmaz esp fáljt, vagy legalábbis nekem nincs, csak az inventoryban lesznek kisebbek a karakterek, így több fér ki a képernyőre.
-
SystemRoot
őstag
válasz
katt777
üzenetére
Negyedik dolog
(valaki küldjön el aludni, mert különben nem hagyom abba
)
A helyzet számodra nem túl derűs, mert most jutott csak eszembe hogy akkor vajon Obliban ki is igazán a Fő-Isten. És most ezen be fogsz sírni és leáll a szived, de ez nem más mint: Sithis!
Namost remélem nem kell őt bemutatni
Lucien Lachance valami olyasmit mond hogy képzelj el egy tökéletes hideg sötét éjjelt, az Sithis. Ő a Patron-ja a DB-nek. És nincs min hitetlenkedni télleg ő a "mindenható", ezt a játkban olvastam több könyvben is, de íme nektek egy idézet a wikipediából: "The Aldmer believed that in the beginning before everything was created, there was only a huge black nothingness, which was Sithis. It was then that the 'Aurbis', the soul of the void, formed, thus creating Aetherius and Oblivion."
Asszem ez elég meggyőző...
De már a csaja is egy isten ennek a faszniak(akit valósznűsíthetően ő tett istenné(ez csak az én tippem, de elég valószínű)) szal vlszeg nem kispályás az ürge...
Namost akkor ugye az a helyzet katt kollega, hogy ezidáig az összes cselekedeted hamis-gagyi isteneket elégített ki, és az "igazi" istent meg igencsak felbőszítette mivelhogy ő egy amolyan mogorva rosszakaratú lélek (dehát ugye ez relatív).
Szóval mi a konklúzió??? Rögtön állj neki a DB questsorozatnak mielött még nem késő!!

najo elég lesz már belőlem, megyek aludni...

Üdv: SystemRoot
-
SystemRoot
őstag
válasz
katt777
üzenetére
Jah, és Harmadik dolog jut eszembe, nemtom mivan velem ma
pedig csak egy redbullt ittam edzés elött, de úgylátszik nem bírom jól a koffeint...
Szal ezt írod:DB elrontotta volna a megítélésemet az istenek előtt.
Ez SPOILER-lehet, de nem vészes, szal nyugodtan el lehet olvasni, de azért csak óvatosan
Szal a MQuest során mesélni fognak neked hogy igazából miféle istenek is azok a kilencek. Ha jól emlékszem akkor a következőképpen van a történet: Eredetileg Tamriel is egy Oblivion-Realm volt, csak legyengült a Daedra hercege és összeesküdt ellene 8 nagyhatalmú spirit (lehet nem pontos a megfogalmazás, de kb jó) és végül száműzték szerencsétlent és átvették az uralmat. A 9-dik isten az meg eredetileg egy ember hős volt,(kb mint te a játékban) Tiber septim, (késöbb Talos). Hogy ő miért lett isten azt már nemtom... De ami még fontos hogy olvastam azt is egy könyvben hogy igazából, az Istenek azok csak nagyhatalmú spiritek akik azáltal lesznek erősebbek ha minél több a hívük. Valahol írják is hogy rengeteg ilyen spirit van, akik elvesztették erejüket és csak szálldosnak föl le. Morrowindben is pl Vivec az eredetileg halandó ember volt csak Heart of Lorkhan miatt lett isten.(spoiler-aztán ugye mi Nerevarineként kicsit keresztbeteszünk majd szegénynek és elveszti isteni-státuszát)
Tehát ezzel csak azt akartam tisztázni hogy Obliban nem azonos az "Isten" definíció az "evilágbelivel". Ott másként van értelmezve. És azok a nyavajás 9-ek csak azért követelik meg az ő "szent" attribútumaikat hogy imádják őket, és minél többen cselekszenek kéjük szerint ők annál erősebbek és így tudnak túlélni.
De ha már így mesélek akkor mondom tovább. Olvasmányaim során azt is kikövetkeztettem hogy a Daedra prince-ek sem egyértelműen "mindenhatóak" ők is csak nagyon felerősödött lények, mert pl az egyik könyv említ egy Daedroth-ot aki nagyon megerősödött és majdnem daedra prince-státusza van, illetve Clavicus kutyája is mondja hogy pl Umbra súlyos károkat tenne a hercegben.Nah, ha nem mondtam újat vagy unalmas akkor szóljatok és nem pofázom tele a topikot az eféle Obli-irodalommal.

-
SystemRoot
őstag
válasz
katt777
üzenetére
És még egy dolog eszembe jutott, DE ez HATALMAS SPOILER (senki ne olvassa el aki nem vitte végig a DB-t és tervezi hogy végigviszi!!!)
ugyanis, rájöttem hogy igazándiból elvekben jófiús dolog végigvinni a DB-s questsorozatot, hiszen kb 90% azt csinálod majd amit te is csinátál amikor találkoztál elösször a DB-vel../SPOILER(próbáltam úgy fogalmazni hogy kevéssé legyen érthető, mert tuti hogy a sok kiváncsi butus ember elolvassa a fenti figyelmeztetés ellenére. Remélem csak az érti aki már végigvitte a DB-t...
esetleg az aki nem fogja soha, de olyan meg ne legyen
szerk: most műxik megin az OFF. Az elöbb istenemre mondom hogy uezt kódot írtam le és nem ment...

-
SystemRoot
őstag
válasz
katt777
üzenetére
Én is belső nézetből játszok, de gyakran leállok gyönyörködni a karimban külső nézetből...

Hát figy, nekem az űber-karakteremmel feelinges volt mutogatni a 20ezer goldos mundane ringet, az utcán... bár ez eléggé beteg-rpg-s feeling, de szerencsére én tudom az ilyesmit élvezni
-
SystemRoot
őstag
válasz
katt777
üzenetére
Hát figy az igazság az hogy egyrészt nem annyira "Gonosz" a DB questsorozat mint amilyenre én anno számítottam (najo ez lehet nem érv, mert én elvetemült piszkos-fantáziájú ember vagyok
) De asszem télleg az a helyzet hogy mivel amerikaiak csinálták ezért nem annyira(sőt igazából egyáltalán nem) borzasztó vagy gonosz hangvételű a DB sorozat. (nade ha Japánok csinálták volna...???
Íjjjj, nemtom láttatok e japán pszihós-horrorokat, de valami elképesztően durvák. (a "kör" pl egy butított béta verziós japán ötlet...
))(#1190) - Jóéjt.
-
katt777
félisten
válasz
SystemRoot
üzenetére
Nem szeretem a külső nézetet, belülről meg roppant kevés játékban látom a lábam. Sztem ilyen gyűrű textúrákkal már nem nagyon lassítom a megjelenítést. Vagy persze most ott a bug a fülemben...
Az mondjuk tök ász, hogy kívül hordja a gyűrűket, mert tuti nem látják meg a sötétben, ha rávetődik a fény, mi?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Fexem aludni, mert már többet ütök mellé, mint a helyes bill.-re. Csá holnap! -
SystemRoot
őstag
válasz
katt777
üzenetére
Az a ruci, olyan mint a Mythic dawnos cucc. "kezes-lábas"

Ergó semmilyen más szerkót(ékszert persze igen) nem lehet felvenni. DE nem vagy mezitláb!!! Megnézted rendesen?? Van kis egybevarott fekete cipellő + kesztyűske is rajtad ha felveszed. Ráadásul ami a legszebb hogy olyan a kesztyű hogy a gyűrűket kívülrők hordja a kari, ergo látszik. És ha te is feltetted a gyűrű-textúra replacer(nemtom a pontos nevét, de utánanézhetek ha érdekel) akkor ezt értékeled, mert bizony nagyon szépek lettek az újravalók azáltal.Jah és Igen
Az még mindig(!!!) sokkal(!!!) szebb(!!!) és békésebb(!!!) halál mint amit egyébként kapott volna szerencsétlen. Márcsak azért is csináld meg a DB-t hogy ezt megtudd
-
katt777
félisten
válasz
SystemRoot
üzenetére
#1186:
Egyrészt jó fiút játszok, másrészt ez nem gátol meg abban, hogy a potenciálisan veszélyes személyekkel leszámoljak. DB elrontotta volna a megítélésemet az istenek előtt.
KotOR-okat is akartam sötét oldalon játszani, de még nem jutottam el odáig. -
-
hoffman_
nagyúr
válasz
SystemRoot
üzenetére

-
katt777
félisten
válasz
SystemRoot
üzenetére
Lehet, hogy rosszul emléxem, és a csukláyt néztem.
Az mondjuk érdekes, hogy a köpeny alá nem lehet cipőt venni (ledobja a köpenyt). Mezítláb futkozzak Brumában a hóban, ha arra járok?
Azért öltem meg, mert irritált a fellépése. Másrészt nem bízom meg valakiben, aki észrevétlenül besurran a Mages Guild-be.
Akkor a buzogányos fejszétverés szép halál? Erre a megközelítésre még nem gondoltam...
-
-
dobolan
senior tag
válasz
SystemRoot
üzenetére
Az angollal nem lenne gond, van rigó utcai középfokúm, de ez most nem lényeg, meg amúgy is 2000-ben csináltam szóval lehet ma már nem is menne a negatív pontozás miatt meg főleg.
Nem akarok szöveghű fordítást csinálni, pont ez a lényege szerintem. Helyesen fordítva, de belevinni egy kis kreativitást a szövegekbe, az a kihívás, főként a quest-ekben. Meg egyébként is szeretek az angol nyelvvel foglalkozni.
A könyveket meg szinte mindet elolvastam a játékban, amivel találoztam. Aki ismeri a Morrowindet, az tudja, hogy töredék info van az Obliban ahoz képest.
Csak sajna pont a technikai oldalát nem tudom hogyan kellene megcsinálni, de majd holnap megpróbálom a tes-cst hátha sikerül valamit kinyerni belőle.
Abban reménykedek, hogy az összefügő szövegeket sikerül egyben kivenni, mert különben reménytelen lenne számomra.
-
hoffman_
nagyúr
Még búcsúzóul katt-nak...
freemailre átjött

Hát akkor én nem bántom szegény(SystemRott szerint úgyis megteszik helyettem
),mert DB az életcélom
Viszont DM:MM demoval játszottam anno,és nagyon megfogott....a héten lehet h feldobom 
Nade tényleg Jóccakát mára

-
SystemRoot
őstag
válasz
katt777
üzenetére
Hmm... Valami nem stimmel. Elméletileg csak a csuklya ad +4-et, a köpeny meg +11-et. Szal össz 15öt kéne adjon.
Mért ölted meg szegényt?
Ő a legnagyobb spanom. (lehet-Spoiler) Bár az az igazság hogy szerencsétlen muksó sokkal jobban járt az által hogy megölted, ugyanis ha nem ölöd meg akkor más(ok) ölik meg, de hogy is mondjam.... öhm... meglehetősen csúnyán. Aki végigvitte már a DB-t az látta.... és tudja most miről van szó. Szal igazából jót tettél vele neki
-
hoffman_
nagyúr
válasz
SystemRoot
üzenetére
Az most vár rám
2 napja keztem ezt a karit és szépen megfontoltan haladok. (lvl4) De amikor ma majd' eccerre talált meg az elf csaj a "tolvaj-jeggyel" meg a DB futárja is...nah akkor boldog voltam
"Saját kezüleg fogom megölni Rufio-t" áááá,mennyei érzés
A másik karakterem szigorúan jó
Bezárja a kapukat, megöli Dagon-t, segít mindnekinek. És cserébe ő a legnagyobb ász 
- Íjászat terén viszonnt naon gyengus szegény
A lvl4-es karim már majdnem behozta... -
katt777
félisten
válasz
SystemRoot
üzenetére
És most? Úgy írtam be. Érdekes.Rendszer install után első dolgom a Dokumentumok könyvtárat másik partícióra tenni, így semmi nem kerül a rendszerpartícióra.
Rigósok vizsgáztattak nálunk is, amikor már volt kihelyezett vizsga. Szerencsére a hallás utáni megértés nem gettó-szlengből indult, azt néha frankón tök másra tudja venni az ember.
Az írásbeli eng-hun, azt hittem, rossz lett, amikor megbeszéltük vizsga után, aztán kiderült, hogy mindenki másé volt az. -
SystemRoot
őstag
válasz
katt777
üzenetére
Csak azért mondtam, mert gondoltam hátha megoldja. Obli mentésekre azért hívtam fel a figyelmet mert azt pont a My Docban tárolja(alapból) és az a rendszerpartíción van, még ha a gamet nem is arra rakod.
Hidd el az a rigós fordítós feladat nem volt olyan ász. Ott sokkal jelentősebb hangsúly volt a magyarra való fordításra (ne kérdezd miért), és ezért ott elundorító módon pont az volt a nehezebb. A magyar->angol az csak egyszerü rutinmunka volt, még csak szótáraznom sem nagyon kelett hozzá mert hétköznapi újságcikk-szerű írás volt...
OFF -már megy. csak tudod én még a régi PH-s motor-hoz vagyok szokva ahol nem voltak még ezek a kényelmi funkciógombok, és akkoriban úgy szólt a kód ahogy leírtam. Érdekes hogy nem műxik már...
-
katt777
félisten
válasz
SystemRoot
üzenetére
NOD 32 rendesen szűrt (legalábbis azt hittem), amikor feltettem az AVG-t, mégis talált már 14 fertőzést. OK, 3 csak potenciálisan veszélyesnek találtatott.
Windows rendszermentési pontokkal ne nevettess! Csak akkor nem működnek, amikor kellene. Ott vannak a jó kis partíciómentéseim, csak pont egy Vista rendszer install után feltett kis segédprogramban talált egy trójait. Ez egyébként tök hülye elnevezés, mert valójában görög volt a ló, meg a tartalma is, mire meg trójai lett, már nem volt veszélyes.
Minek mentsem el pl. az Obli mentéseimet? Nem vagyok oly' bolond, hogy rendszerpartíción tároljak bármit, ami kicsit is fontos lehet.
Még a gépen sem.Az OK gombtól balra kattints az off topic előtti kis karikába. Menni fog az.
Lassan olyan tanár bácsis érzésem lesz.
Ha hagytok kicsit játszani, majd visszatérek Oblinebulóba.Angolról magyarra tök ász fordítani. Fordítva kevésbé szeretem.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
don pardon
üzenetére
Az csak kis botlás...Megszoktam a gyakós félistenemet
Ezzel íjra gyúrok
Amúgy meglepően fogékony a mágiára is 
-
SystemRoot
őstag
válasz
dobolan
üzenetére
Jah azt a CS-vel meg lehet csinálni. De azt ne kérdezd hogy pontosan hogyan, mert ilyen fordítósdit én még nem csináltam soha. Nézz szét a progiban, olvass utána esetleg neten. Szvsz, hatalmas és nehéz munka. Emlékszem még anno a nyamvadt Rigó utcai c1 angol nyelvvizsgámra... betont izzadtam az angolról magyarra fordításnál.... még szédültem is utána...
...valami két+óra monoton stresszelt munka volt... pfuj -
SystemRoot
őstag
válasz
katt777
üzenetére
[OFF]Az a NOD32 pedig sztem jó szotver. Képzeld amúltkor találkoztam a Nod32 egyik vezető programozójával az egyik Netacademia-s szemináriumon(asszem ő volt egyben a magyar distrib). Háát, sztem eléggé profi az a sw. Bár én Symantecet használok
Tipp: ha sok a gond, vagy sok a vírus, attól még nem feltétlen kell reinstall. A win automatikusan csinál backup pontokat a gépedről és azokat betöltve korábbi állapotokat tudsz visszahozni, sztem mentsd le a fontos friss adaraidat(Obli mentések
) és loadolj vissza egy sokkal korábbi állapotot, egy restart az egész és 99% hogy megoldja a gondodat.Üdv: SystemRoot[/OFF]
szerk: off nemmegy

-
katt777
félisten
válasz
don pardon
üzenetére
Rátesz egy láthatatlanság varázst.

-
katt777
félisten
válasz
hoffman_
üzenetére
Nem csak nyomon követni kell, hanem utolérni is.
Majd belejössz, jó példák állnak előtted. 
Már 12 fertőzés... Rendszer reinstall is lehet még ebből, ki tudja, mi dolgozhat a háttérben. Szerencsére aktívot még nem talált, de ha valaki már zombizza a gépem... Így bízzon az ember a vírusvédelmekben. Ismerősöm gépén egy ZoneAlarm 1 év alatt bő 10k behatolási kísérletet hiúsított meg, amelyek közül 2900 kiemelten veszélyes volt. Ha nem lennék egy darabig, akkor rendszert installálok, megint.
-
katt777
félisten
válasz
dobolan
üzenetére
Meg lehet oldani, OHun csapat is azzal állt neki annak a kevésnek, amit megcsináltak. Talán én is fölteszem, és megpróbálok besegíteni fordításban, esetleg irodalmiasítani a magyar szöveget, bár időm kevesebb. ATT magyarítását is letöltések közben csináltam, de csak meglett, bár az nem volt munka ehhez képest. Nem tudom, mennyi neked a kevés szöveg, de ha benézel pl. az Arkánum egyetem könyvtárába, vagy pár könyvesboltba, nem olyan kevés. Sztem leginkább fegyverek/varázslatok leírására lenne nagy szükség, + párbeszédek, küldetések fordítására.
+ most még elleszek azzal, hogy valami gebasz volt a NOD32-ben, amely ugye, nagy reklámmal beharangozva, 8millió díjat kapot, meg a legjobb védelmet biztosítja, erre feltettem egy szimpla AVG-t, és sorra szórja ki a trójai programocskákat a vinyómon.
-
dobolan
senior tag
Valaki ismeri a TESIV Contruction Set programot?
Azon gondolkodom, hogy elkezdeném csinálni a játék magyarítását, főleg a küldetések és a könyvek szövegére koncentrálva.
Elég sokat végigcsináltam a küldetések közül, és az angol tudásom is meg van hozzá, meg tudnék rá időt is szakítani. A Morrowindhez képest nagyon kevés benne a szöveg még a könyveket belevéve is.Namost a kérdésem az lenne, hogy a fent nevezett programmal meg lehet-e oldani, hogy olyan modot készítsek, ami felülírja az angol szövegeket a magyarítással? Illetve elsőkörben ki kellene szedni az alapjátékból is valahogyan.
Abszolút nem értek ehhez, ha hülyeséget írtam sry.
-
hoffman_
nagyúr
Addig is amíg végre egyenesbe jövök... egy kis ízelítő
Teljesen alap gém,max beállításokkal. HDR-rel. Élsimítás még nincs... -
katt777
félisten
válasz
hoffman_
üzenetére
Elküldtem a mail címedre a Fraps-et, mielőtt valaki meglincselne.

Nézd meg, megkaptad-e, mert a szervered azt jelzi, hogy nem tudta kézbesíteni, de ilyen már más hasonlóan szar public server-ekkel is előfordult.
Ha nem, kénytelen leszel valahogy mégis megpróbálni a letöltést.
Holnap 7. nap, pihenek.
-
katt777
félisten
válasz
hoffman_
üzenetére
A ProntScreent sehogy, viszont van egy PrintScreen gomb, azzal ment képet. Hogy hová, azt nem tudom, én a Fraps-et használom. Még mindig nem tudtad letölteni?
(Gondolom, PScrn valahova Oblivion mappába, vagy a mentések közé.)
Egyébként abban a böngészőben, amelyben olvastad is. De lényegtelen, ha már megtaláltad.
Antimanager tablettát vettél be ma?

-
hoffman_
nagyúr
-
katt777
félisten
Skacok, most voltam 2 srácnál. 2-es cerkákkal (egyiknek behalt, annak vittem P4-et), GeForce MMX-szel ill. 6200-assal próbálnak "talpon maradni", szóval disznó sznobok vagyunk itt azzal, hogy full grafikás Oblival elakadnak az elavult gépeink. Meg én is az élelmosásos szőrszálhasogatásommal.
Másnak még ez is álom, hiába lessük mi irigykedve a 8800Ultrás Quad-os gépeket. -
katt777
félisten
válasz
don pardon
üzenetére
Állítsd át kisebb felmontásba, nem kell feltétlenül HQ video.

-
hoffman_
nagyúr
Üdv,
Tud valaki segítni nékem? katt777 kollega említette ha valaki PrintScreen .ini fájl módosításaal rábírta,h Obli alatt is készítsen képet.... És(gondolom felületes voltam
) ezt nem találtam meg visszaolvasva... Nem tudná nekem körülírni hogy mit és hogyan? 
#1148:

-
dobolan
senior tag
válasz
Kareszovics
üzenetére
-
don pardon
aktív tag
válasz
Kareszovics
üzenetére
Hi!
Nekem az uccsó kép tetszett a legjobban. Szívesen látnék még képeket SI csodáiról.
Amúgy köszi
-
Kareszovics
addikt
Üdv!
Sikerült feltérképeznem Shivering Isle-t, ezért ígéretemhez híven bemutatom a karakterem:
Javiert az Inkvizitor
Főlap
Képességek
Elsődleges képzettségek
Főbb elért eredmények
Teljes menetfelszerelés
Valahol Shivering Isle-onRemélem tetszett!

Üdv!
-
dobolan
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
A coreAVC codec-et töltsd le (a teljest!) és mindkét magon fog dekódolni. Semmi kodekpakk, én pl mediapayer classicot használok + ffdshow. Mindenre dekódolásra jó.
Szerintem az OHQ-ra ilyet nem tesznek fel, mert teljesen értelmetlen, pusztán szép. Ha modjuk egy küldetéshez kapcsolódó infotratalma is lenne, akkor talán.
De egyébként én sem tudom.Frapsban állítsd be a detektálást, windowsban meg a hangerőszabályzónál a felvételnél pipáld ki a fő hangerőnél. Elvileg így mindent rögzít, amit hallassz.
Élelmosást meg nagyfelbontást is csinálhatok, sőt felvehetem mindíg mikor játszok, mert akkor tuti össze lehetne belőle vágni egy ütős kis videót, csak dobj meg egy fél millával az upgrade-hez.

-
katt777
félisten
válasz
dobolan
üzenetére
Már töltöm... töm... töm...
A harci stílusod elég... hm... érdekes.
A kamikaze harcmodor lényege, hogy az adott delikvens elpusztítsa az ellenséget is. A puszta öngyilkosság (lásd: szikláról a mélybe vetem magam) nem hatékony felhasználása az emberi erőforrásnak.
A DivX videót simán játssza minden, az mkv-hez meg KMPlayer kellett, mert ha nem feltétlenül szükséges, nem telepítek codec csomagot a gépemre.
Megnéztem a hangszabályozóknál, el voltak némítva. Most nincsenek, megpróbálok hanggal rögzíteni. Az a baj, hogy Fraps windows inputot, vagy detektálást enged. Melyik legyen? Vagy ha minden engedélyezve van, akkor mindegy? Majd próbálom ezt is.Nem kéne ezt a nagy rakás szépséget OHQ-ra feltölteni? Van ott erre lehetőség? Tudom, nézzem meg, de most egy csomó dolgom van.

-
katt777
félisten
válasz
don pardon
üzenetére
Egyelőre küldetésekre koncentrálok.
Videót ugyanolyan könnyen (
) be tudsz linkelni, mint képet. De már megy, úgyhogy várjuk a művészeti alkotásaidat! -
don pardon
aktív tag
válasz
dobolan
üzenetére
Gratula neked is meg katt-nak is a jó videókért
, én asszem maradok a képeknél hamár megtanítottak rá 
katt: amúgy sokkal jobb az erdőkben közlekedni mint az utakon. Szebb is izgalmasabb is. Kb már 3-4 vízesést is találtam, meg így találtam meg a tavat is pont naplementekor. Szép képekért érdemes letérni az ösvényről

-
katt777
félisten
válasz
dobolan
üzenetére
Még 3p, és lejön! Aztán el kell mennem, de ha hazajöttem, megnézem, ígérem!
EasyShare, ott óránként 100MB a letölthetőség. Ált. 100MB-os pack-ekben kell feltölteni. De igyexem megkeresni, melyik volt az, amelyről folyamatosan tölthetsz 1 GB-ot minden nap. Majd du., vagy este.
Ált. 30 napig tárolnak egy fájlt az utolsó letöltéstől számítva, ha nem vagy előfizető. Rapídsör biztosan. Értelmezés kedvéért: rapidshare.com v. .de. -
-
katt777
félisten
válasz
dobolan
üzenetére
Én is próbálom kisebben, hogy aztán ne kelljen kicsinyíteni.
Van honlapod, vagy csak úgy töltöttél freewebre? Mert lehet, hogy csak a honlapokat nézi végig, bár elméletileg meg csak olyasmi lehet rajta, amire link mutat.
Ha nincs más, majd feltöltöm rapídsörre, vagy ízisörre-re. Van valamilyen feltöltőoldal, amely nem óra/méret limites, hanem napi 1GB a letöltési határ. Valamikor régen töltöttem le onnan. Nem tudod, melyik az? Mert oda nagy fájlokat (100MB-os darabokban persze) is feltölthetnénk. -
katt777
félisten
válasz
dobolan
üzenetére
Nem bántom a gépemet (MSN), de kösz. Megpróbálom majd éjjel megint, hátha nem lesz olyan leterhelt a szerver, mert azért kíváncsi vagyok rá. Egyébként 2,5kbs-en kódoltam be a DivX-eket, szóval minőségromlást ezért érzékelhetsz.
Egyelőre dühöngök a Crysis patch-e miatt, meg mert ASUS oldala is lassú, és hibásak voltak a driver állományok. Most próbálom másik szerverről, így akkor már megpróbálom a videódat is újra. De előbb-utóbb leszedem.
...
Hah! Most 279 kB-tal indult, de már csak 130... 101...

-
katt777
félisten
válasz
dobolan
üzenetére
Pedig de.
Hajnali 1-kor 100 fölött jött, de csak megnéztem, mert már nagyon álmos voltam. Most meg elindul 60-70 körül, és pillanatok alatt leesik 20-30-ra, aztán meg megáll.
Combók hogyan működnek? Én, ha varázsolok, még fegyvert váltani sem tudok, nem hogy fegyverrel támadni, vagy hasonló. -
dobolan
senior tag
válasz
SystemRoot
üzenetére
Én is próbáltam kombókat bevinni, de valahogy másként működik ez 10fps körül, mint stabil 30-35 nél. Örültem, hogy rendesen tudok célozni, meg nem is vette be a kombókat.
Látványosan szenvedett a gép rögzítésnél. -
dobolan
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Nem a freeweb a ludas, mert nekem 550-600 KB/s el jön lefelé. Kipróbáltam.
A h.264 -nek pont az az előnye, hogy ha növeled a bitrate-et, nő a minőség, de rendesen. A divXnél hiába állítassz be 5000 kbit/s -et a minőség már vajmi keveset változik.
A nagy felbontáshoz meg kell a nagy bitráta.
-
katt777
félisten
válasz
SystemRoot
üzenetére
No, akkor azok még hasznosak is lesznek. Már most várom.
A kövön átrepülő lepke tetszett?
-
katt777
félisten
válasz
dobolan
üzenetére
Nem tudok hangot felvenni. Ennyi. Realtek Audio Inputból akar minden áron. Fraps-ben Sound Device: Realtek HD AI, Sound input: Default, és nem is tudom változtatni. Hangtulajdonságoknál is csak R HD AI van.
SnagIt sem vesz föl hangot, pedig régebben valahogy működött. Talán valami sound driver probléma lehet, nem tudom.
Ugyanabban a felbontásban rosszabb képe volt a h264-nek, mint a DivX-nek. Nem kell nagyítani, sztem.
Feltölteni nekem is engedte, aztán letörölte, amikor észrevette, hogy nagyobb a fájlhatárnál. A fél éjszakám elment erre.
Most töltöm a tiédet, majd megnézem, csak 100 kB körül jön nekem jó esetben. Meg le-leszakad, úgyhogy lehet, le is állítom. Most totál leállt, úgyhogy már nem kell. Ennyit a FreeWebről, ismét. -
dobolan
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Elég jók a videok, kár, hogy temetői csend honol...

Nekem simán felengedte tölteni, csak lekorlátozta a feltöltési sebességet 50KB/s-re, így volt 1,5 óra, míg felment.
Azért látszik, hogy divx-be tömörítetted. A méret az jó, de a tömörítés minősége, hát....
A h.264 nagy felbontásokhoz (és a 800x600 már ide tartozik) sokkal jobb választás. -
SystemRoot
őstag
válasz
katt777
üzenetére
Hú, grat látom munkálkodtok itt rendesen.
Csak így tovább kedves kollegák!
Ha lesz időm csinálok én is vidót, de most ez a hetem szó szerint pokol lesz...
Viszont jövő hvége az mennyország ha minden igaz, és akkor sztem csinálok gameplay pro tactic videot(melee fight + ultimate magic fight-custom spellekkel(weakness fokozás... 10x-es damage stb)), meg secret helyek bemutatását (DB sett, Fin Gleam, láthatatlan nagy szörny keleten, óriás slaughterfish, óriás Nirnroot, stb, stb) Aki pro az tudja mik azok amiket itt említek
aki nem az majd megtudja
... legalábbis remélem, lesz erőm és időm majd ezeket megcsinálni.Na addig is ti szorgoskodjatok tovább!
-
katt777
félisten
Cheydinhal 2 részletben érkezik a FreeWEB balfaszsága miatt. No, lássuk:
Anvil City - 8MB 0:44 DivX
Gold Coast - 17MB 1:38 DivX
Cheydinhal 1. rész - 19MB össz.: 1:53 DivX
Cheydinhal 2. rész - 9MB össz.: 1:53 DivX
Főv. kikötő éjjel 2 MB 0:26 DivX
Leyyawin - 12 MB 1:00 DivX
Skingrad - 5MB 0:31 DivXJó gyönyörködést!
-
katt777
félisten
Föltöltöttem a videókat, aztán eltűnt az összes a freeweb-ről, pedig 500MB lenne a tárhely. Kurva jó!

Most 1 5 MB-osat feltöltöttem, de le meg nem jön. Remek.
-
dobolan
senior tag
Na én mára befejeztem, holnap melóznom kell.
Mindenkinek jó éjszakát, vagy kellemes játékot kívánok.

-
-
katt777
félisten
válasz
dobolan
üzenetére
Sajnos a Realtek Audio Input-ot kivéve semmire nem tudom állítani.
Tesztoldalam Oblivion szekciójának végére az ikonok már felkerültek, most töltődnek a videók. Sztem még kb. 20-30 p.
Bemutatók lesznek:Anvil City
Gold Coast
Cheydinhal
Imperial City kikötő éjjel
Leyyawin
Skingrád kastélyának hídjaNem action videók, mert a sebességet feláldoztam a szépség oltárán.
Később majd teszek fel "footage action"-t is. -
dobolan
senior tag
Na feltöltöttem végre.
A forrás 800x600-as felbontással minden maxon + HDR + 8xAF készült full frame és 12.5FPS-re beállítva a frapsot.
A 12fps-t nagyjából tudta tartani a gépem.A tömörítés H.264 codec-el 5000kbit/s 3 menetes tömörítéssel.
Sajnos a forráshoz képest még mindíg látszik a háttérben mosódás, de nem akartam tovább növelni a méretet nagyobb bitrattel (a forrásé 5-6 MByte/s!), kisebb felbontásnak meg megint semmi értelme nem lett volna.
Aki kíváncsi rá, az töltheti, remélem nem olyan lassan jön lefelé, mint felfelé ment.

VIGYÁZAT! majdnem 250MB méretű (7'30" hosszú)
szerk: kipróbáltam, nálam 600kbyte/s-el tölti, úgyhogy gyors nettel hamar lent van.
-
katt777
félisten
válasz
dobolan
üzenetére
Bizonyára nem a tömörített.

Amúgy meg akartam tartani az eredeti képarányt, és ki tudja, mi veszne, ha nem pont a felére kicsinyíteném. Az 1,5GB-os állomány 1680x1050-ben 40MB lenne DivX, 18MB fele méretben. A H264 nagyobb fájlt eredményez, és ahogy elnéztem, csúnyább is. Mindenesetre az XCoder percek alatt átkonvertál mindent.
Most nézem, van, amit 850 alá vitt, van, amitt fölé (elm. 840 kéne, legyen, de 528 a függ, de ez már nem sokat számít.
Ha meglesz, mindenkinek ajánlom figyelmébe a lepkét a cheydinhali szobornál. Nagyon szép, és habozás nélkül átröpül a kövön, ha kell.
-
katt777
félisten
Hogyan vehetnék fel hangot is a Fraps-szel? Csak mert azt az istennek sem akarja.

-
katt777
félisten
A fél-1,5 p-es videók a nagy felbontás miatt 500-1700MB-osak lettek.
Próbálok használható tömörítést találni. Most nem tudom, mennyi a FreeWeb-en a tárhely, de a rengeteg anyag a tesztoldalamon már így is 108MB. 
-
katt777
félisten
válasz
tzimash
üzenetére
Majd megpróbálom én is +1x, esetleg kisebb felbontásban, úgy talán lesz ereje a Frapsnek a program mellett. Egylőre a régi ASUS drivert töltöm, mert a Crysis az 1.1-es patch-csel nagy sötétség, néhány színes háromszöggel, XP és Vista alatt is, bármit állítok be a programban, vagy a VGA driverben.
Az ASUS driver meg Kínából jön 20-30kB-tal, USA, EU, Global, és Japan meg 0-8kB/sec, és még el is akad. Hajrá ASUS!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
dobolan
senior tag
Na még 1 óra, és fel van töltve.
Nem értem miért csak 50KB/s-el tölt fel a freeweb.hu-ra. Le van korlátozva. -
hoffman_
nagyúr
-
katt777
félisten
válasz
hoffman_
üzenetére
Valaki belinkelt pár napja egy .ini módosítást, amely után PrintScreen-nel mentheted a képeket. Egyébként Fraps.
34 óra... hah! Ezek csak számok!
Én nVidiával kezdtem, és az 1950XT a 2. ATI kártyám.
Előtte egy 1650Pro volt még a P4-es gépemben, de nem sokáig, mert azt el tudtam adni géppel együtt, amikor váltottam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- A Ubisoft lerántja a leplet az Assassin’s Creed IV: Black Flag remake-ről
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple MacBook
- Diablo IV
- Haditechnika, harcászat
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Építő/felújító topik
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- További aktív témák...
- Dell Precision 7710 i7-6920HQ, 16GB DDR4, Quadro M4000 4GB, 250GB SSD
- Gyors Creality Ender 3 V3 KE +kamera +fúvóka +Hyper-PLA
- Nintendo Gameboy Classic Pakk
- Acer Nitro 15 gamer laptop! -i7 9750H, RTX 2060 6gb, 32gb DDR4, 500gb SSD, 1tb HDD
- 3-in-1 PRÉMIUM USB-C HUB /Samsung Dex, MacBook, Surface, Chromebook ,Huawei,Motorola
- Új MSI 15 Katana FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB DDR5 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- 265 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7530U, no GPU
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4684
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
De okultam azért belőle.

Lucien Lachance valami olyasmit mond hogy képzelj el egy tökéletes hideg sötét éjjelt, az Sithis. Ő a Patron-ja a DB-nek. És nincs min hitetlenkedni télleg ő a "mindenható", ezt a játkban olvastam több könyvben is, de íme nektek egy idézet a wikipediából: "The Aldmer believed that in the beginning before everything was created, there was only a huge black nothingness, which was Sithis. It was then that the 'Aurbis', the soul of the void, formed, thus creating Aetherius and Oblivion."

esetleg az aki nem fogja soha, de olyan meg ne legyen
Ő a legnagyobb spanom. (lehet-Spoiler) Bár az az igazság hogy szerencsétlen muksó sokkal jobban járt az által hogy megölted, ugyanis ha nem ölöd meg akkor más(ok) ölik meg, de hogy is mondjam.... öhm... meglehetősen csúnyán. Aki végigvitte már a DB-t az látta.... és tudja most miről van szó. Szal igazából jót tettél vele neki
A lvl4-es karim már majdnem behozta...
![[link] [link]](http://www.freeweb.hu/dobolan/obli2.jpg)
![[link] [link]](http://www.freeweb.hu/dobolan/obli.jpg)