-
Mobilarena
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
bb.bocs
őstag
válasz
Petyb00 #4802 üzenetére
köszi. ma volt alkalmam tesztelni, nagyon halk. én is észrevettem hogy néha minilagg mintha lenne, de olyan minimális hogy észre sem vehető szinte, ahogy írod akkor az lehet az oka.
egy furát tapasztaltam,egy játéknál a laptop le volt hajtva, tiszta telepítés egpu. a gamenél betöltöttem volna a pályát, de mintha befagyott volna a kép.ctrl alt del, vissza az asztalra, katt a háttérben futó játékra és ment rendesen, betöltőtt stb. ötlet? (ha lesz saját kártyám majd többet tudok, de addig kis okosság nem árt e téren talán
)
-
Doink
aktív tag
válasz
Petyb00 #4774 üzenetére
Ha bevállalós vagy akkor vágd meg a hdmi kábel műanyag szigetelését az adapter oldalán és egy vezetékkel földeld le az árnyékolást a vga hátuljára. Nálam a PE4C-nél ez oldotta meg és EXP GDC-vel is ugyan úgy crashelt például néha lámpa felkapcsolásra, néha meg csak úgy, néha meg órákon át semmi. Ha érzékeny játékot keresel akkor nálam a Path of Exile stabilan kifagyott 5 percen belül míg más játékok órákig mentek hibátlanul szóval ha nálad is így van akkor azt tudom ajánlani tesztelni előtte és utána.
Mindezt persze saját felelőségre és nem garantálok semmit. Forrasztani nem kell így elég egyszerű kipróbálni.
[kép]Mondjuk előtte multiméterrel érdemes megnézned azt, hogy nincs-e a hdmi ajzat széle direkt összeköttetésben a vga lemezével.
-
saby97
tag
válasz
Petyb00 #4769 üzenetére
Azt nálam sem szereti, ha üzemelő laposról lecsatlakoztatom az eGPU-t, de ezt valahogy meg tudom érteni, ezért többször nem is csináltam.
Hiába plug n play a dolog expresscarddal (egyébként a driver telepítés után nálam már a csatlakoztatás sem plug n play, lehet az öreg kártya miatt), azért a rendszer szerintem nincs felkészítve arra, hogy egy gpu eltűnjön használat közben.
Főleg ha az az elsődleges.
Ha esetleg letiltod eszközkezelőben mielőtt leválasztanád, úgy működhet a dolgot kis eséllyel.Egyébként az EXP GDC-nél adódtak már gondok a tápellátást illetően, ahogy az egpu.io-n olvastam.
Keress utána, de annyi rémlik, hogy ferrit gyűrűvel küszöbölték ki a hibát. -
Polllen
félisten
válasz
Petyb00 #4769 üzenetére
Ha a kazán egy normál kazán (és nem csak képletesen érted), akkor valószínűleg megrántja a lakás elektromos hálózatát, amit a rendszered nem tud tolerálni.
A régi lakásomban, ha a hűtő beindult a dac egy pillanatra elnémult.
Nálam - mondjuk a kártya nem túl acélos - csak akkor van fps drop, ha a hdd elkezd tekerni, mert a windows 10-t pont nem érdekli, hogy mit csinálok, elkezd letölteni/telepíteni frissítéseket. Egyébként stabilan hozza a 90% körüli teljesítményt.
-
Smithy87
senior tag
válasz
Petyb00 #4711 üzenetére
372.70-es volt a driver, Device manager megmondjha hogy melyiket szeretné. job klatt prop és a general fülön a Location PCI bus: X A regedit meg itt van:[root]
Azt, hogy itt melyik a dev manager mondja meg A properties fülön a detils alatt a dev.inst.path.. Jelen gépen a hd 520-é : PCI\VEN_8086&DEV_1916&SUBSYS_8079103C&REV_07\3&11583659&0&10Ami bug, hogy ha kikapcsolom és az internal displayt akarom használni akkor induláskor biosban autora a választást majd vissza internalra majd save és restart. Nekem így sikerült.
-
-
saby97
tag
válasz
Petyb00 #4692 üzenetére
Az EXP GDC-vel nincs tapasztalatom, de nálam még az öreg 9600GT is 2.0-n megy.
A sávszélfoglalás lehet, hogy csak az én rossz tippem, de nekem logikusnak tűnik.
Én ezt a letiltást úgy csináltam, hogy igp letilt, egpu letilt, igp visszaenged és végül egpu visszaenged. Nekem ilyenkor a venti hangján lehet is hallani, hogy mikor lép életbe az nvidia driver és szabályozza le 100%-ról a ventit.
Az igp-t meg csak azért engedélyezem újra, hogy ne legyen gubanc ha pl egpu használat után kikapcsolom a laptopot és már anélkül indítom.Szerk: közben látom, hogy annak ellenére megy 1.1-en a kártya, hogy az expresscard 2.0-ra van beállitva, ami tényleg érdekes.
Nem lehet esetleg biosban tiltani a quadrot?
Egyébként 12, 32 vagy 43-as hibakód hibakód nincs? -
saby97
tag
válasz
Petyb00 #4689 üzenetére
Tippre azt mondanám, hogy próbáld meg a kártyára kötött megjelenítőt beállítani elsődlegesnek.
Nálam volt olyan gond, hogy az "ellenállásos" módszerrel, belső kijelzőn használtam és a kártyát felismerte, az is volt az elsődleges gpu, afterburnerrel megfigyelve mégis az látszott, hogy igp-ről fut a játék. Belső kijelzőn ez még mindig ilyen sajnos.
Van viszont néha, hogy a kártya kimenetére kötött monitorral is kell egy letiltás-engedélyezés, hogy az nvidia legyen az elsődleges gpu.
Előfordulhat, hogy nalad is masodlagos az egpu és esetleg sávszélt fog egy másik működő gpu. -
saby97
tag
válasz
Petyb00 #4681 üzenetére
Nem hiszem, hogy az EXP GDC mPCIe-ről lenne "átdrótozva" EC-re. Ha az én linkemen található megoldásra gondolsz, akkor kevered az olcsó ~$7 pcie risert az EXP GDC-vel. Én is csak azért forrasztottam oda, mert így nem kellett megbontanom a kábelt, azaz csak az aljzatba kell dugni és nem fixen az EC-be van forrasztva.
Ha mégsem arra a megoldásra gondolsz, akkor nem tudom mire, mert az EC és a mPCIe is rendelkezik usb és PCIe x1 kivezetéssel, csak az EC hotplug-ot is támogat. Mókolással bizonyos laptopokon a mPCIe slotot is hotplugra lehet bírni egyébként.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged