Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz thisdave #6480 üzenetére

van egy exp gdc PCI EXPRESS 16x foglalatom (valójában x1 csak x16-os méretű,
    nem 16szorozódik meg a sávszélesség, csak mert nagy méretű a csatlakozó)
    1db kell egy atx táp
    1db M2 oculink key adapter,
    1db 1 m es oculink kábel
    1db oculink to NGFF adapter.
    AE kulcsos m.2 a slot, igen. A kínaiak ngff-nek hívják, ezzel ne foglalkozz.
    A kifejezetten exp gdp ngff kábel kell neked szerintem. Általában ott árulják, ahol egész szettet is kapni. Aliexpress. Például itt az ngff változatot kiválasztva [link]

Az nvme az ssd háttértár fajta, amit be lehet tenni abba slotba, mert általában az ae kulcsos sata ssd-ket hívják ngff-nek. Simán ez csak egy régi neve az m.2 változatnak. De most mi videokártyához kötjük, ahol az a lényeg, hogy pcie sáv van benne, nem csak sata vagy csak usb.

Az oculinkes oda-vissza alakítgatás felesleges. Az oculink akkor jó, amikor rendes m.2 slot van x4 sávval. És vagy kivezeted egy oculink csatlakozóval rendelkező egpu dobozhoz vagy eleve olyan fajta m.2 slot végű kábelt használsz, ami az adott egpu megoldáshoz van. Fizikailag oda-vissza alakítani nem sok értelme van.

Még mindig nem írtad, meg, hogy milyen videokártyával akarod használni, hogy egyáltalán van -e értelme venni ilyet. Plusz ahogy már írtam, nem találtam olyat, hogy bárki próbálta -e már L460-ban.

Nekem mini pcie (korábbi fajta wifi) és expresscard slotos settem van. Külön majdnem annyiba került egy kábel, mint a komplett szett, ezért vettem egy egész szett, amikor másik fajta kellett.
    Plusz nyomtattam hozzá házat ( [link] [link] ). És mivel én kis teljesítményű kártyával használtam, így 100W-os dc táp praktikusabb volt, mint a nagy, szerteszét lógó atx. Ngff (AE kulcsos m.2 és másik alakú m.2 kábelt már nem vettem, mert lett másik géphez thunderbolt3-as házas dokk).

Új hozzászólás Aktív témák