- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
buckrogers #81185 üzenetére
Valóban, csak éppen akkor más volt a helyzet USA-ban és Angliában is. Én is 10 nap alatt megkaptam egy küldeményt, de az a tied előtt indult egy hónappal.
-
válasz
buckrogers #81182 üzenetére
December 7-én elindították, Angliába kellene megérkeznie és onnan ide. Jelen pillanatban hiába kerestetné mert az USPS sem tud többet addig, amíg az angolok nem veszik kezelésbe. Nálunk is előfordul hogy ugyan megérkezik az adott postára, de nem írják be az átvételt és így tudják nyújtani kézbesítési időt. Annyit tennék még hozzá, hogy kinti információk alapján némi káosz van az angoloknál a Brexit és a COVID miatt a posta szállítással, így lehet hogy ez okozza a problémát.
-
válasz
buckrogers #81180 üzenetére
Mi a nyomkövetési száma? Ha USPS és Erlanger az utolsó az akkor úton van ide vana amikor csak "csönget" a postás mert nem látsz több bejegyzést. Mivel más formában vezetik hogy az MP-nél is látni lehessen ők szoktak adni másik számot, de azt persze nem tudják az eredeti mellé beírni.
Ez egyébként nem így van: "Javasoljuk, hogy egyeztessen a feladóval, mivel a feladóvevény segítségével ő tud kerestetést indítani."
Akár a kártérítést is indíthatod te a Mygyar Postánál erre a küldeményre, leírva az MP Üzletszabályzatban. -
rednifegnar
senior tag
válasz
buckrogers #81140 üzenetére
1 hete jott usa-bol konyvem, gyorsan itt volt, igazabol olyan gyorsan hogy nem is emlexem volt e gyorsabb nekem.
-
válasz
buckrogers #81140 üzenetére
Hol helyezik karanténba és miért két hét hiszen az esetleg fertőzött embernek 10 nap kell és ugye azt már tavasztól tudjuk hogy levélen nem marad fertőzőképes 3-4 óra után, de jól össze kell hozzá köpködni.
Szóval ez eléggé kamu szagú dolog. Ráadásul mi vörösek vagyunk USA, Anglia meg nem.
Amit ma átvettem az 2 napig volt az állítólagos 14 napos karanténban, szóval az ismerős félrebeszél egy cseppet.
Szóval inkább ez van amit Magyar Posta ír. -
válasz
buckrogers #81113 üzenetére
Lehet hogy itt van már de némi postai telítettségi probléma van a COVID mellé, Angliában ahova elsőként érkezik (+Brexit) és nálunk is.
-
válasz
buckrogers #80944 üzenetére
Igen. 11 nap és 10 nap
-
buckrogers
csendes tag
válasz
buckrogers #80890 üzenetére
Átolvastam, valószínű hagyom
Köszi!
-
válasz
buckrogers #80888 üzenetére
Ha belenézel az Összefoglalóba van segítség, 19. Vámügyintézésről néhány gondolat
De röviden, a vám termék függő, lehet hogy 0%, de elmehet 14%-ra is. Nem írtál árat így 40,36 USD-ig nincsen Áfa fizetés sem, efölött viszont a 27% Áfa és a szállító vámeljárási költsége fizetendő, 150 € (~173 $) felett jön rá még az említett vám is.
Nagyon messze van, drága lehet a szállítási költség és most nagyon lassú a szállítás. Mindenképp bogarászd át az eladó minősítéseit. -
buckrogers
csendes tag
válasz
buckrogers #80887 üzenetére
Bocsánat, mégis aktuális a Brazil kérdés, mert nem teljesen ugyanaz a két termék, bocs.
Tehát:
Érdeklődnék, hogy Braziliából rendelésről van valakinek tapasztalata? Esetleg azt lehet tudni, mennyi vámot raknak rá?
Előre is köszi a válaszokat. -
buckrogers
csendes tag
válasz
buckrogers #80886 üzenetére
Tárgytalan, mert találtam Európában is az adott terméket, csak nem tudom törölni
-
válasz
buckrogers #76518 üzenetére
Van megoldás erre. Ez a lényege: Angol címet biztosítunk,ahová minden angol oldalról kiszállítják a vásárolt tételeket! Szolgáltatásunk használatával a szállítási díjak is kedvezőbben alakulnak.
-
válasz
buckrogers #76507 üzenetére
Ha küldesz üzenetet a Contact seller menüponton keresztül azt megkapja, csak legfeljebb nem válaszol rá.
Mivel vásárlás szempontjából új vagy amíg legalább nem veszel valamit, addig nincs Make offer lehetőség, Akkor sincs ha úgymond nincs megerősítve a "személyazonosságod", ennek eltüntetésének leggyorsabb módja a PayPal fiók és az eBay fiók összerendelése. -
válasz
buckrogers #74856 üzenetére
Nem sok lehetőséged van. A 9.5 feltornázható Books, Comics & Magazines esetén a Magazines választva 11.50 £-ra.
Zene kategóriában ahová egy kottát tennék 9.5 a max. (3496 Ft)
Viszont ha az USA oldalon adod fel a hirdetést (Könyv vagy Zene kategória), akkor 25$ a maximum szállítási költség ami úgy 7054 Ft -
válasz
buckrogers #74847 üzenetére
A kategória váltást magán fiókról üzletire csak azoknak javasolt akik üzletszerűen árúsítanak, sajnos az eBay is igényli az adószámot, ha külföldre adunk el akkor EU-s adószám is és nem beszéltem a hozzátartozó egyéb dolgokról, kötelező a bankszámla hozzáadás és a PayPal fiókot is üzletivé kellene tenni.
Részemről ezt nem tartom megoldásnak.
A súly az meghaladja az 1000 g-ot így már a legolcsóbb postai feladás levélküldeményként 6750 Ft, MPL EU standard csomag meg 6350 Ft, lehet hogy futár cég olcsóbb, vagy nem. -
válasz
buckrogers #74837 üzenetére
Az országon belül van a 24 mm korlátozás, minden mehet külföldre levélküldeményként aminek a befoglaló mérete max 90 cm (szé+mé+ma) és nem nehezebb 2 kg-nál.
Nem volt véletlen amit írtam, az 500 g-ig 3465 Ft és amit tbalint3 is ír a1000 g-ig 5120 Ft
Az eBay keresők bármely nemzeti oldalon is látják ha a com-on van feladva. -
tbalint3
tag
válasz
buckrogers #74835 üzenetére
Ajánlott levélként küldd. Eu-ba 1kg-ig 5120Ft, a többi országba 5705 Ft.
Egyébként az amerikai ebay (a .com-os) nem lenne jobb az angol helyett? Angolnál úgy emlékszem néhány kategóriában valóban 9,5 GBP a maximálisan megadható domestic (tehát anglia-belföld) szállítási költség, ezzel nem tudsz mit kezdeni. A fennmaradó összeget kénytelen leszel beépíteni a termék árába.
És azt se felejtsd el, hogy a postaköltségből is leveszik a 10%-os jutalékot! -
válasz
buckrogers #74832 üzenetére
Nem tudod módosítani a hirdetés feladása után, a kategóriánkénti ár az fix.
Add meg a maximumot aztán a különbözetet beépíted az eladási árba.
Mennyivel lenne több a kategória árnál és mennyi a súly ? Mert 500 g-ig 3465 Ft EU-ba és a 9,5 font az meg 3469 Ft. -
válasz
buckrogers #74830 üzenetére
Ha feladod a hirdetést azután jelenik meg, de ha elmented a szállítási opciót akkor már létre is hoztad a szállításit. Attól is függ hogy melyik oldalon kezdesz, de elő fog kerülni. Inkább a szállítással kapcsolatban gondoltam az Öf. segítséget, a többi úgyis egyszerűbb.
Nekem így néz ki a My Account, akkor neked még a seller dolgok hiányoznak -
válasz
buckrogers #74825 üzenetére
Összefoglaló 8.a Az eBay-en történő eladásról néhány gondolat és 8.b
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
buckrogers #74825 üzenetére
bejelöltem vmi közepes szintűt, beírtam 20€-t, kb. ennyiért a legtöbb helyre elviszi a fürgefutár kalkulátor alapján EU-n belül.
-
válasz
buckrogers #74759 üzenetére
Ahogy atua is írta bármelyik nemzeti oldalon be tudsz lépni és tudsz feladni hirdetést, így nem igazán van probléma. Belépsz ahol el akarod adni, de a eBay.com-on feladott hirdetés látszik a német és angol oldalon belépőknek is.
A PayPal fiókhoz meg nem kell nyúlni, mindegyik eBay oldalon azt is tudod fizetésre vagy vételár fogadásra használni.
Alapból két fiókod lehet egy üzleti és magán, de felesleges az üzleti, ha nem vagy minimum vállalkozó.
Figyelmedbe ajánlom az Összefoglaló 8.a és 8.b pontjait.Ez meg szimplán hülyeség: de azt olvastam, Európában érdemesebb a német vagy angol oldalt használni.
Aki leírta az nem igazán ismeri az eBay működését vagy egy nagyon régi javaslata lehet. -
atua
aktív tag
válasz
Nem kell külön regisztrálni, be tudsz lépni ezekre is a com-os reggel.
-
somnia
senior tag
válasz
...a comos miért nem jó?...
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/ 256 GB / Gyárifüggetlen / 12 hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest