Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Hieronymus #31 üzenetére
"A telefon miért sorolná fel azokat a lehetőségeket, amit nem támogat?" - ezt miért tőlem kérdezed?
Épp annyira nem értem, mint te. Innen indult az egész...
Láttad a képernyőképek alján lévő szöveget?[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
-
<Adamsky>
nagyúr
Érdekes. Én tuti nem hagynám ennyiben, és írnék az eladónak / gyártónak ...
#23 tomp
" ... miért lenne benne egy LHDC szürkén jelezve ... "
" ... a Samsung tableten és ugyan így ezt a hülye szöveget írja ... "
Mondom, teljes az összevisszaság." ... az LHDC eleve nem az android része ... "
Viszont az LC3 codec – ha jól emlékszem – bt. 5.2 óra része a szabványnak. Ehhez képest én egyetlen telefonról sem hallottam, ami támogatná.#24 Hieronymus
Értem, amit mondasz, és eddig én is így értettem.
A felsoroltakon kívül lehet még olyan codec, amit a füles igen, de a telefon nem támogat. Csatlakoztatott füles esetén viszont a kiszürkítettet nem támogatja az adott füles.Mégis ott van ez a félrevezető szöveg, amit már angolul és magyarul is idéztem:
"Wenn etwas ausgegraut ist, wird es nicht vom Smartphone oder Headset unterstützt"[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... a tws eszköz frissítette a szoftverét ... " – most akkor a füles frissült? És a frissítés óta nem elérhető az LDAC, ami eddig volt? Típus?
"Alapvetően furcsálltam, hogy egy általam sosem használt menüt keressek fel ... "
Nem kell, ill. általában az LDAC ↔ SBC / AAC közötti átkapcsolást a füles szoftverében kell elvégezni." ... a megfelelő fülest és örül a dacnak, pedig nincs is aktiválva."
Ezt nem értem. Hogy jön ide a DAC (digital to analog converter)?[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
"Amit a telefon nem tud az miért is szerepelne a listán?" – költői kérdés, és ez az, amit én sem értek, de ott van, feketén-fehéren. Innen indult a dolog, és úgy tűnik ember nem tudja rá a választ. Talán a PH!-sok rákérdezhetnének egy-két gyártónál / forgalmazónál....
#18 bostone
" ... LDAC-ra váltás mennyire érezhető minőségben ... "
Szerintem te is tudod a választ. Van akinek fel sem tűnik, és van, aki igenis hallja. Azt nem hiszem, hogy bárki sikítva tépné ki a füléből az adott fülest, ha az nem LDAC codec-et használva szólal meg.
Az LDAC / LHDC egy plusz, ami jó (!) fülest még jobbá képes tenni. A hangsúly a jón van! Az, hogy hallod-e a különbséget – és, hogy zavar-e – több mindenen múlik:
• füles
• forrás (MP3 vs. flac / hq. streaming)
• zene (a "diumdisu" típusú zenék esetén nem feltétlen jelenik meg a különbség)
• körülmény (otthon, nyugodt körülmények vs. sportolás közben) -
<Adamsky>
nagyúr
válasz forumpista #14 üzenetére
" ... bt audio eszköz nem csatlakozik a telefonhoz, ergo minden ki van szürkitve."
Ezt értem, de a lista alján lévő szöveg (idézem):
"A kiszürkítés azt jelenti, hogy nem támogatja telefon vagy headset"
Ez most így vagy nem fedi a valóságot, vagy egy jó nagy ki... a felhasználóval."A lényeg hogy ami abban a listában van, azt mind támogatja a telefon."
Én is ebben a hitben éltem, míg be nem vágták nekem ezt a képernyőképet. Egy másik kép a netről: Gray-out means not supported by phone or headset
Na, erre varrj gombot!" ... az ilyen agybadugos füleseknél tökmindegy a codec ... "
A cikkben szereplőnél lehet, de azért akadnak ennél komolyabb cuccok is.#15 Arpi
" ... messze a Hi-Fi szint, mély basszussal, korrekt középpel és szépen ciripelő magasakkal."
Szerintem ez a lényeg.
" ... a kezelhetősége az ami gyatra ... " – vagyis?" ... noh meg a szoftveres támogatása (nincs )" – ha hibátlanul működik, akkor minek a "támogatás"?
-
<Adamsky>
nagyúr
"Azaz amit látsz a kodek listán azokat tudja is a telefon."
A OnePlus-nál lehet, hogy így van, és sokáig én is ebben a hitben éltem, aztán megláttam ezt a képernyőmentést. Innentől már nem tudom, hogy mit higgyek.
Szóval éteri lenne, ha a gyártó egyértelművé tenné, hogy mit is támogat a készüléke.#11 Arpi
Személyes tapasztalatom nincs, de emlékszem erre a fülesre (én is gondolkoztam rajta). Jó cucc. Nem tartom túl valószínűnek, hogy ez az Earfun jobb lenne nála. Ha nincs vele semmi bajod, akkor örülj neki, és használd, amíg működik. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz viragdani01 #6 üzenetére
" ... mindegyiknél ugyanazt látom párosított BT audio eszköz nélkül ... "
És, ha párosítod valamivel, akkor változik a lista?
Teszem azt lerövidül arra, amit a telefon tényleg tud (szürke), és az adott eszköz támogat (fekete, normál szöveg)? Vajon ez a Bluetooth Codec Changer honnan a túróból szedni, hogy mit támogat a telefon? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz viragdani01 #3 üzenetére
A mellékelt képet
loptam"kölcsön kértem" a telefon topic-jából, szóval nem tudom, hogy mi volt épp csatlakozva a készülékre, és mi nem.
De, nem is ez a lényeg! Hanem az, hogy ha veszek egy telefont, otthon kibontom, beüzemelem, majd arra a döntésre jutok, hogy vennék hozzá egy jó fülest, akkor hogy a pékbe fogok rájönni, hogy az adott készülék mit támogat, hogyha a dev. options alatt az a szöveg fogad, – kis túlzással – , hogy itt van egy impozáns lista, de lehet ebből igazából csak az SBC-t, AAC-t meg mondjuk az alap aptX-et támogatja a készülék. WTF?!
Merjek ezután berendelni egy LHDC-s fülest? Fizessek plusz pénzt csak azért, hogy hátha ki tudom használni? Én érzem csak ezt gáznak?"Még a Bluetooth Codec Changer nevű ... "
Az app-ra majd ránézek, köszi!" ... az LDAC és az aptX közti váltás csak úgy megy, hogy újraindul közben az Air Pro 4 ... "
Ilyen (aptX-et és LDAC-ot is támogató) fülesem még nem volt, de a Soundcore Liberty 3 Pro és a Technics EAH-AZ80 fülesem is "át kell kapcsolni" a két üzemmód (SBC/AAC vs. LDAC) között.Egyébként milyen telefonnal teszteltél, ami aptX Adaptive-et is tud?
-
<Adamsky>
nagyúr
Köszi a részletes (!) tesztet. Kár, hogy a gyártó (megint) nem fordított kellő hangsúlyt a hangolásra. Gondolom Te tudod, hogy ki az az Oluv ...
(Kicsit) más: Van arra vonatkozóan ötleted, hogy adott telefonról hogyan lehet biztosan megtudni, hogy milyen bt. codec-et támogat?
Azért kérdem, mert úgy tűnik, hogy ma már az a lista sem mérvadó, amit a dev. options alatt talál a kedves user. Itt van pl. az, amit egy CMF Phone 1 tulajdonosa lát: [link]
A képernyő alján ez a szöveg virít: "A kiszürkítés azt jelenti, hogy nem támogatja telefon
vagy headset". – kössz! Most akkor ilyenkor mi van?![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Steam topic
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Dell notebook topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Autós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Apple Airtag 4 Pack Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 4 Darabos Csomagolás, 1 Év Apple Garancia
- Eladó Xiaomi Redmi Note 10 pro tokok!
- Apple Airtag Leather Key Ring kulcstartó - Új, csomagolás sérült
- Apple Watch Midnight Sport Band S/M, M/L méret 45mm - Újszerű
- Csere-Beszámítás! Paidashu 27000MAH, 22.5W Gyorstöltő Powerbank!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest