Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• @Pal
    tag

"megbizhatobbak a kobo/tolino-k mint az onyx boox?"

Az Onyx Boox Nova 2 megbízhatósága.
    Megbízhatóság alatt szerintem a szoftverek és a hardver is egyaránt fontosak.

Hardveresen szerintem rendben van. Sebességgel nincs gond, még egyszer se fagyott le. Az akku is oké. A ház elég erős, és a kijelző is, de mindenképpen érdemes feltenni rá az egyébként gyárilag hozzá adott fóliát, ami teljesen láthatatlan, a felhelyezés után. Olvasót tok nélkül nem használnék, a hozzá való tok erős, könnyű.
    Hosszú távú tapasztalata senkinek nem lehet. A kialakítása, a használt anyagok alapján megítélve, bízom benne, hogy tartós is lesz.

A kezelő szoftverek zseniális dolgokra képesek, Pl. kézírás felismerés, átalakítás, keresés kézzel írott szövegben stb. (Még azt a kézírást is felismerte amit én egyébként nem tudtam kibogarászni.) A PDF-eket sokféleképpen tudja olvasni, kezelni. Pl. külön beállítható szöveg és kép kontraszt, az elrendezést (hasábokat), azok olvasási sorrendjét is lehet változtatni. Dokumentumonként állítható, és nem "felejti el" a beállításokat.
    Erre vonatkozóan egyetlen problémát tapasztaltam, kikapcsolás után nem mindig pontos a visszatérés a dokumentumba. Néha az előző oldalt nyitja meg, de ennek oka a lapkezelési beállításokban található, tehát nem hiba.
    A fájlokba beírt és a hozzá csatolt jegyzetek "ezredmiliméter" pontosan a helyükön maradnak, menthetők, exportálhatók. Mindenről készíthető biztonsági mentés és felhő alapú tárolás is lehetséges.

Jelszavas védelem is van.

Egy hiba, hogy kézzel kell menteni a jegyzeteket, mert a dokumentum exportálásával nem megy át automatikusan a csatolmány. E probléma felvetésére a gyártó reagált és jelezte, hogy dolgoznak rajta, és a következő szoftver frissítésre tervezik a javítást.
    Másik hibája, hogy a magyar nyelvű szoftver elég béna, és nem következetes. Egyébként örülök, hogy vették a fáradságot és csináltak magyar verziót, még ha nem is az igazi. Meg lehet szokni.

Új hozzászólás Aktív témák