Hirdetés
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Aktív témák
-
DonLeo
senior tag
válasz
Angelo69
üzenetére
Van egy olyan topik itt hogy ''dvd film írás'' nézz be oda, ott vannak akik jobban értenek hozzá nálam.

Úgy hallottam, hogy a nero ''nem a legjobb'' erre. CD írás, meg adat archiválás dvd-re, meg mindenre jó, de filmek biztonsági másolatának létrehozására ''nem az igazi''. Valamelyik filmet nem is engedi másolni...
Én kedvelem a dvd shrink (3.2 a legújabb) progit (na meg a dvd decryptert, csak ez nem tud tömöríteni).
Ezek gyorsak. Van ennél lassabb, de ''igényesebb'' megoldás a ''vájtszeműeknek'', de szvsz nem éri meg több órát eltölteni vele, mert én nem látok különbséget.
[Szerkesztve] -
ladiszka3
csendes tag
Mintha ERDOKE korábbna a DVD író kábelezésének feltúrbózásáról tett volna említést, de ez valahogy akkor annyiban maradt!
Kérdés: hol lehet jó kábelt találni, és milyen kábelt kell keresni?
Ezt egy HIFIsta kérdi, aki nem kevés pénzt költött már egyéb kábelekre! -
ladiszka3
csendes tag
Szóval korábbi felvetésemre SAJÁT MAGAM TAPASZTALATA a következő.
Ha valakinek kedve támad egy DVD-t átmásolni egy az egyben, még csak véletlenül se tegye a Nero 6-os progival COPY üzemmódban. A lemezt a Nero Recoding programrésszel kell a vinyóra ÁTKÓDOLNI, majd változattás, módosítás nélkül kell bármelyik lemezre felírni. Ha a másolást a COPY üzemmóddal teszem, függetlenül a lemez minőségétől a felvétel tele van hibákkal. A kép néha szétesik, bekockásodik, esetleg lejátszás közben az asztalin elakad! Szóval nem a lemez a rossz, hanem a NERO programfejlesztők adtak nekem egy maflást jelképesen. A Recoding-(átkódolás)sal a felvétel tökéletes, az eredetivel egyező. Hiba egy szál se! -
Grunya
aktív tag
Fú, még egy elméleti kérdés:

X DVD-író nem tudja megírni Y lemezt 8x-osan, mert még nem ismeri fel a régi firmware miatt. Csak 2x-esen hajlandó megírni.
Ilyenkor a megírt lemez minősége értelemszerűen rosszabb is lesz, mivel az író úgymond nem tudja, hogy milyen lemezzel van dolga??
Bocs előre is ezért a hülye kérdésért...
-
Grunya
aktív tag
Vettem a Metroban Xerox 4x-es DVD-R lemezeket. (Made in Austria

Manufacturer ID: POMS3A
Man. Name: Plasmon Data akármi
10-es Cakebox kiszerelésben volt. Lehet már tudni valamit ezekről a lemezekről? 2500 Ft volt a 10 db. Tudom, nem túl olcsó, de minden ''nevesebb'' lemezt elkapkodtak már így karácsony előtt. Azért megbízhatok ezeknek a lemezeknek a minőségében?
Más: Adat archiválásra nem ajánlatos DVD-R lemezt használni, csak +-osat?
Ezt következtettem ki a korábbi hsz-okból. -
erdoke
titán
Sz@r. Viszont teljesen máshogy szar, mint amikor az én volt 108-amban teszteltem. A07-ben és MSI/BenQ-ban ugyanaz a lemez jó volt.
Szerintem a 108 eredményeit figyelmen kívül kell hagyni. Ha Nero CD-DVD Speed sebesség tesztje egyenletes, vagy legalábbis nem ugrál nagyon, akkor jó eséllyel menni fog az asztaliban. -
sakál
tag
MCC 01RG20 (Verbatim-R 4x) anyagról van valakinek tapasztalata ?
Egyáltalán, hány féle -R4x anyagot forgalmaz a Verbatim ? -
biafra
csendes tag
Olvastam, csak nálam annyi a különbség, hogy mindet megírta jól.
-
biafra
csendes tag
Néhány tapasztalat: 3 db Sky-lemez ment a kukába mert lejátszhatatlanok voltak.
Kora nyáron írtam ezeket, mentek is simán néhány hónapig. Most másolni akartam őket és nem lehetett. Az író akkor egy LG 4040b volt, amit 4082b-re cseréltem. (Csak hozzáteszem a sógorom is kb. ugyanígy járt, csak neki az írója valamilyen Asus volt, Pioneer belsővel. Csak ő korábban dobálta ki a Sky lemezeket.) -
Aredian
csendes tag
Nekem 107-esem van!
-
DonLeo
senior tag
Ez ugye a PI/PIF teszt, nekem nem engedi lefuttatni azt írja hogy a drive not supported...
De nekem is pio 108-asom van...
Vagy futtasam az olvasóval?
Na mindegy most nyomok egy spped testet fujifilm02-es 4x-es alapanyagú lemezre ami 2x-esen lett megírva pio 108-al.
Mod: ja most jövök rá ez a lemez a pio A06-ossal lett megírva... de mind1 szvsz...
[Szerkesztve] -
Aredian
csendes tag
Lenne meg egy kérdésem. Próbálnám tesztelni a lemezeket nero dvd speed-del, de azt irja ki hogy teszt inicializálási hiba! Ez mitől lehet?
-
Aredian
csendes tag
Honnan lehet biztos jot letolteni?
-
Aredian
csendes tag
Akkor csak elinditom a letöltött exe-t, és imádkozom, hogy ne legyen áramszünet, és ha nem lessz, akkor minden más csak rendben lehet?
-
törölt tag
A DVD+R lemezek árai elérték a DVD-R árakat és már mind a két termékcsalád azonos áron kerül forgalomba. A DVD+R megbízhatobb technologia és lezárás után is engedi a további írást.
-
törölt tag
A Ritek Corp. megelégelte az E-net visszaéléseit és ezentúl a Ridisc lemezeket NEM a Ritek Corp gyártja.
2004,09,08,
Piacra került MNW kódnéven a Ritek ''C'' osztályos lemeze. Disk ID: MO2. A Ritek cég hivatalosan szemétnek nyilvánítja, de vannak akik megveszik és megprintelik saját márkanévvel, mondván Ritek alapanyagként jól el lehet adni. Mindenki döntse el maga, milyen is a lemez, de ne várjunk sokat, mert valamilyen okból a kukába került a gyárban.
2004,07,31
Piacra került az Arita SE verzió. Ez ''A'' osztályos egyszer printelt lemez más printeléssel. Az ára a Ridata árával azonos. Érdekesség : A Ritek gyár felemelte a szitázatlan lemezek árát a hamisítások elkarülése végett. A Ridata áránál magasabb ár nem teszi lehetővé az illegális printelésekett
2004,06,25
VIGYÁZAT HAMISÍTVÁNY:
Piacra került több GO4 Disk ID-val ellátott DVDR lemez különbözõ márkanevek alatt. Ezek NEM Ritek termékek, könnyû megkülönböztetni a lemez alsó felének színérõl. Az eredeti Ritek lemezek bíbor szinûek míg a hamisítványok a Princo kék szinében pompáznak. Ukrán forrásból származnak és feltehetõen a bulgár Princo gyárban készülnek. Ez nem Ritek minõség és ezért nincs is garancia rájuk.
Forgalomba került több ''eredeti'' Ritek termék. Ami az alapanyagot tekintve valóban Ritek csak a különbség az, hogy nem a Ritek printeli a feliratot a lemezre. Ezeket a termékeket printeletlen ''B'' osztályos lemezként vásárolják és a bevezetett márkanevekre printelik a nagyobb haszon érdekében. Ez sajnos minõségromlást eredményez mert egy becsomagolt terméket kicsomagolnak-printelnek-újracsomagolnak ezáltal több hibaforrás léphet fel. Mivel a lemezek már eleve B osztályosak így semmilyen garancia nem vonatkozik rájuk. Csomagolási egység az eredeti Ritek termékeknél 10-25-100db/csomag míg az ''újracsomagoltak'' 50db-os csomagokban vannak. Ez is Ritek de azért nem az igazi, érdemes elgondolkozni, 10-15ft spórolás megér-e ennyit.
Az eredeti Ritek termékeken minden csomagon szerepel a Ritek neve és logoja, és a kartonon a Conrexx felirat ami a Ritek Europai igazgatóságára utal.
2004,05,16
A Ritek gyár hivatalos termékei : Ridata - Arita - Traxdata - szitázatlan GO4
Hamisítvány : Ritek feliratos DVDR. A lemez az E-net Corp. Skóciai telephelyén készül, ''B'' osztályos szitázatlan GO4 lemezekbõl. (A Ritek Corp már perli az E-Net Corp-ot jogtalan névhasználat miatt) Az E-Net Corporation hivatalos márkaneve : Ridisc
Június 1 után készülõ lemezeket a Ritek színkóddal látja el, így megkülönböztethetõvé válnak a különbözõ minõségek.
Arita márkanév alatt két termékcsalád fut : Normál printed és a Re-Printed.
A Re-Printed lemezek Ridata-nak vagy Traxdata-nak készültek, de nyomdai hiba miatt nem kerülhetnek kereskedelmi forgalomba, ezért újra printelik Aritának. Ez az ''A'' osztályos Arita.
Normál Printed (egyszer printelt) ''B'' osztályos minõség -
Aredian
csendes tag
Sziasztok! Ha firmware-t frissitek, akkor mire kell figyelnem? Mi az ami tönkre teheti az irot?
-
erdoke
titán
válasz
üzenetére
Lemeztől és írótól függ az egész. Pioneer 108-cal (= Asus 1604) nem érdemes 16X írni, mert Z-CLV-ben ír 6X fölött, azaz először felkapcsol 8X-ra, majd felkapcsol 12X-re, végül 16X-ra. Ez utóbbit már 4 GB környékén csinálja, aminek szerintem nem sok értelme van. Látszik is ez az írási időből, 10-20 másodpercet lehet így nyerni. A 12X írás viszont korrekt a megfelelőp lemezre.
Más tészta, ha CAV-ban nyomja az író a 16X sebességet (amit persze itt is csak a legvégén ér el, de legalább nincs nagy sebességváltás, ami mindig hordoz némi kockázatot). Itt egy teszt 16X írásról CAV-ban (Fuji szitázású YUDEN000-T02 lemezre, ami 8X +R):
Bővebben: link -
deedee
őstag
-
törölt tag
Azért ma is néztem rendessen!!
Jőtt egy ürge és mondta,hogy neki 8* - ill + lemez kell de abból a fajtából amit a 108-as megír 12* ill 16* !!!
Néztem rá értelmesen és probáltam neki elmagyarázni,hogy van ilyen lemez de nem érdemes.Ha nem tonnaszámra írja a dvd hanem csak magának pár db-ot akkor csak 4* ill 5* probálja meg pörkölni.
Érdemes egyálltalán 16* írni????Erdöke??? -
sakál
tag
Annyira nem instabil a rendszer, mint amennyire egy ilyen topic-ba beleolvasás után tűnik. Ha statisztikát vezetnénk, kiderülne, hogy a hibák legnagyobb részét a ''ki tud leggyorsabban írni legsz@rabb lemezre'' divat hozta. Néhány lelkes segítőnek ezért lehet már rojtos az ujja vége.
-
deedee
őstag
teccik,hogy mindíg újabb és újabb gondok merülnek fel a dvd korongokkal kapcsolatban.mikor lesz már egy olyan hordozó/a repülőgép hordozón kívül/amelyik stabilan,megbízhatóan és hosszútávon is müxik??????Vagy a digitális adathordozóknál sosem lesz 100%-os ''letisztultság''?mindíg újabb és újabb formátumok jönnek és nem lesz idő kiforrni a régebbieknek mert eltűnnek a semmiben?
-
hool
aktív tag
Az en megbizhato, de mostmar csigalassunak szamito Teac DV-W50Dmen sajnos nincs ilyen levego fuvo lehetoseg

-
g@bo
nagyúr
most vettem 4* fujit 110-é. a fényes teteje nem teccik, de nem tűnik rossznak.
-
dlt
tag
Nem, a foltosság ellenére olvashatóak voltak a lemezek, viszont csak 4x-es írásnál fordult elô,
2x-esnél soha. Nem próbáltam sok lemezzel, de Verbatimnál és Riteknél egyaránt csinálta, ha
4x-esen írtam. Gondoltam, hogy esetleg hibás darab, de a HWSW-n többen panaszkodtak
ugyanerre a ''hibára'', úgyhogy inkább megváltam tôle. Eredetileg NEC-re akartam cserélni, de
közben a melóhelyre hoztak 2db LG-t amik elég megbízhatónak t?ntek és gondoltam miért
vegyek mégegy zsákbamacskát...? Egyébként azóta sincs semmi gond egyik LG íróval sem. -
dlt
tag
Bizony, LG íróm van és azt is leírtam fentebb, hogy miért. Szomorú, hogy nem tudok vele
ellenôrizni, de legalább nem ír foltos lemezeket. Így, hogy egy Piot kellett LG-re cserélnem, nem
igazán vannak rám hatással a ''Viszont tudsz RAM-ot írni.'' megjegyzések.
Köszi az oldalt, megnézem és ha megy felrakom a tesztek eredményeit... -
lore
csendes tag
Erre a ''légbuborékos'' dologra térjünk már vissza egy kicsit. Nekem is van elég sok olyan trax lemezem - +os és -os is, aminél megfigyelhető ez ott középen a lyuk körül. A fekete részen megjelenik egy ''buborék'' vagy mi, olyan szétválásnak tűnő dolog, bár én azt nem figyeltem meg, hogy ez nőne, de kétségtelenül nem is egy lemezen 25-ből mondjuk úgy 4-5ön ottvan már a megvételkor. Ezekre eddig nem is mertem írni...szerintetek okozhat ez problémát, vagy feleslegesen aggódok és nyugodtan használhatom őket?

[Szerkesztve] -
dlt
tag
Sziasztok!
Leszedtem ennek a DVDinfo-nak a reklámverzióját és csaináltam pár speed tesztet, de ezt a PI/PO tesztet nem engedi a következő szöveggel: current drive is not suitable for this feature. Ezzel tudok csinálni valamit? Szívesen megmutatnám a képeket, de nem tudom hova feltölteni. Nem tudok egy használható tár oldalt? Régen használtam a tár.hu-t, de amikor utoljára próbáltam egyáltalán nem működött...
Jahh és még valami: volt Pio (107) íróm is, de azt is eladtam, mert 4x-es írás mellet állandóan húzott egy sötétebb sávot a lemez közepére... LG van helyette. -
erdoke
titán
válasz
üzenetére
Bővebben: link
Ez a regisztrált felhasználóknak való full verzió, de ugyanezen az oldalon tölthető a január 1-ig free változat is.
Mél megy lemezekkel kapcsolatosan. -
erdoke
titán
1.14-es FW-rel jobb lett, de filmhez nem ajánlom ezzel az íróval. Az asztalinak már gondja lehet vele. Mivel az A07-tel nálam is teljesen jó, ezért nem mondom, hogy vacak a lemez, de mivel nem egy elterjedt anyag, le kell tesztelni, mielőtt valaki nagyobb mennyiséget vesz az írójához.
-
erdoke
titán
Úgy tűnik, nem a lemezzel lesz gond (bár nem high quality, de az árát megéri). Valamit elkúrhattak a Pioneer 108-as új (1.18) FW-ében, mert többféle lemezt is szarabbul ír mint az előzővel. A07-tel írva, 108-cal scannelve: Bővebben: link
Szerk: Visszaflasheltem az 1.14-es FW-t, mindjárt nyomok egy ellenőrzést a frissen megfaragott fradista lemezre.
[Szerkesztve] -
dlt
tag
Egyébkénr nekem sem kerek ez a DVD világ: adtam már el Ritek, Verbatim lemezeket egyaránt, és nem állok messze attól, hogy a frissen vásárolt Fuji(?)-aimtól is megszabaduljak. Igazából még nem tartottam meg semilyen DVD-t sem, amit vettem...
Mikor lesznek olyan megbízhatóak mint a CD-k?
Erdoke, sikerült ránézni azokra a Fuji lemezekre?
Dodi72 küldesz mailt, vagy a telefonszám a nyerő?
[Szerkesztve] -
deedee
őstag
régi/kb 4 hónapos/lila színü ridisc lemezeket akartam beolvastatni de mindegyiknél crc adathiba jelentkezett.szerencsére ami adat nekem kellett róluk,azt letudtam szedni.örülök,hogy minden ridiscemet eladtam/eme 3 kivételével.../.amúgy itt bótoltam őket a ph-n.persze ez nem személyeskedés,csak megjegyzés.....Ja és az asztaliban müxenek!!!!!/daewoo/
szal fúúúúj te megátalkodott ridisc!!!!!!!
-
benczeb
aktív tag
300-ért vettem Philips-et a Saturnban, az Europarkban!
Tudom, nektek ez drága lesz, de működik!
Nem megy tönkre mint a Ritek... -
törölt tag
Híjjúk ide Erdökét!!!
Meet ő sok verbatim dvd-t vásárólt.Hátha akadt neki is ilyen gyöngyszeme!!!
Erdöke,Erdöke,Erdöke,Erdöke -
törölt tag
Még én sem

-
-
dlt
tag
válasz
üzenetére
Próbáld ki eredeti DVD-tokba (valamilyen pattintós fajtába) néhányszor be- és kiveni, nálam
ilyenkór már látszik a közepén a légfolt és szépen lassan terjed kifelé...
Egyébként érdekelne, hogy miket árulsz, ha nem gond dobj egy mailt. Jó lenne egy megbízható
forrás, mert -mint ahogy az fentebb kiderült- leginkább csak átb***nak...
Köszi! -
mysTery
csendes tag
TDK 8x DVD-R
TTG02 & TTH01
Megvagyok vele elégedve eddig egyet sem rontott el az iró (Philips 1640p 2.5firmware) ráadásul a lemezek többsége 16x-osan írható. -
dlt
tag
válasz
üzenetére
Írhatok rá, csak csináljak biztonsági másolatot...

Az a baj, hogy ránézésre az írható felület semilyen általam ismert alapanyaghoz nem hasonlít, vagyishogy talán még a ProdiscS03-ashoz leginkább. Ha a Fuji nem gyárt alapanyagot, akkor egy FUJIFILM02-es réteg lehet akár Princo is?
Ui.: Láttam, hogy itt is nagyon mennek a Verbatimok, nahh én azokkal is befürödtem, ugyanis nálam kivétel nélkül mindegyiknek szétvált a ragasztása középen... -
dlt
tag
Nahh most mi a szitu a spedial edition Fuji lemezeimmel? Erdoke lesz teszt? Szerintetek írhatok rá, vagy kukabelló?
Köszi!
Aktív témák
- IBM Storwize V3700 Storage Array 24x 2.5" SAS- - HDD nélkül
- 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
- Samsung 990 PRO 4TB (MZ-V9P4T0BW) PCIe 4.0 NVMe M.2 - Garancia: 2028.12.03 -ig
- ÁRESÉS! ÚJ! BONTATLAN! Külsők SSD 500GB,T5-T7Samsung,SandiscExtreme 500GB
- WD 18 TB HDD GARANCIÁVAL 100%/100%
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Ultra 2 49mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3996
- Apple Imac 21,5 Inch, Late 2015! Intel Core I5 + Intel Iris Pro Graphics. 1TB Háttértár!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nagy tanár vagy!!!