Hirdetés
- Samsung Trifold, Pebble, Bosch, AI, AI, meg AI - CES 0. nap
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android szakmai topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Aktív témák
-
PPeter
addikt
...én arról beszéltem, hogy ha bemegyek egy ausztriai áruházba, és megveszem ott ezeket a lemezeket, (akár ezres tételben is, belefér egy bevásárlókosárba) majd hazahozom, akkor az nem ''feketézés''.
Oké, értelek, de ez egyébként feketézés, (ha kereskedelmi mennyiségben és viszonteladásra hozzák be). Félre ne érts, engem nem ez zavar (ha ügyes, csinálja, nem sajnálom tőle a pénzt, hasznot), hanem az a bosszantó, hogy a kereskedőt (akinek van egy boltja, aminek ugye költségei vannak, vannak alkalmazottai, akiknek fizetést kell adni, járulékokokat be kell fizetni) orrba-szájba szivatják, ha - kvázi ugyanezt elkövetve - matrica vagy számla nélkül adja el lemezt. Ugyanakkor az ellen nem tesznek semmit, amit a feketézők végeznek szabadon a határon ingázva. Gyakorlatilag ellehetetlenítik a legitim írható CD/DVD forgalmazást. És ami a még nagyobb baj: a nagy fekete piacos halak mindezt már kétes forrású, kétes minőségű lemezekkel teszik (másképp nem tudnának egymás alá licitálni árban), ami végül már a végfelhasználónak sem jó. -
elbeszélünk egymás mellett.
én arról beszéltem, hogy ha bemegyek egy ausztriai áruházba, és megveszem ott ezeket a lemezeket, (akár ezres tételben is, belefér egy bevásárlókosárba) majd hazahozom, akkor az nem ''feketézés''.
mondjuk én sosem csináltam ilyet.
de nem tudom elítélni azt, aki ilyet csinál, én is Doditól veszem a lemezeket, mert az olcsó, míg a media marktban háromszor annyiba kerül. pedig ugyanaz a márkás lemez, ugyanabban a csomagolásban.
(ja, és nem princoról van szó)
---------------------------------
Egyébként az meg már megint a másik kérdés, hogy miért kell azért jogdíjat fizetni, hogy kiírjam a saját digitális fényképeimet, vagy családi videóimat egy lemezre ?
de hát ez van.
[Szerkesztve] -
PPeter
addikt
És ki beszélt erről? Nemcsak az újságok főcimét kell ám elolvasni, hanem az érvényben lévő jogszabályokat, törvényeket is, ha tájékozott szeretnél lenni a témában - én lemezeket forgalmazok, biztos lehetsz benne, hogy tudom, mikor milyen terheket kell megfizetni. Egyébként - ha figyelmesen olvasod a beírásomat akkor láthatod - nincs szó arról, hogy több helyen szeretnék megadóztatni ugyanazokat a lemezeket. Hogy megértsd: ha én az osztrák Sony gyártól veszek írható DVD-t, akkor ők nem fizettetik ki velem az ausztriában bevezetett üres lemezekre érvényes szerzői jogdíjat (mivel nem ott kerül forgalomba). Ha ennek a lemeznek az egyik felét én itthon adom el, a másik felét mondjuk tovább küldöm más országba, akkor utóbbi lemezekre (amelyek nem itthon kerülnek kereskedelmi forgalomba ugye) nem kell megfizetnem a magyarországi szerzői jogdíjat, de amit itthon dobok piacra, arra meg kell vennem az Artisjus matricát. A feketéző cégek nem azért jöttek létre, mert arról van szó, hogy a többszörös terhet szeretnék elkerülni, hanem ellenkezőleg, ők sehol nem fizetnek semmit. A másik EU-s országba távol-keletről érkező lemezek után ott nem fizetnek vámot (amíg csak tudnak, halasztgatják, utána új céggel mennek tovább), ott ugye nem fizetnek szerzői jogdíjat (ha van ilyen, nem minden országban van és mindenütt eltérő mértékű, ez minden ország belügye) mert ugye továbbküldik Magyarországra, és az itthoni végálomás cég sem fizet se jogdíjat, se áfát (mert minden számla nélküll megy el), amíg szintén be nem buktatják és jöhet az új cég.
-
zsolt501
nagyúr
A véleményeiteket várom az oldalon feltűntetett teszt eredményekkel kapcsolatban.
-
zsolt501
nagyúr
Ajánlom mindenki figyelmébe ezt az oldalt meglepő eredmények vannak túl nagy hozáértés sem kell.
Bővebben: link -
szerintem az EU alapelvei (egységes piac, négy szabadság elve, stb.) éppen arról szólnak, hogy ha megveszel valamit valahol, és OTT befizettél minden terhet, akkor otthon már nem kell.
pl. az ÁFA (VAT) típusú adók mind ott maradnak, ahol a bevétel születik.
azt pedig, hogy mit, hol veszel meg, nem lehet korlátozni.
(lásd pl. a Volkswagen esetét)
most ezt sebtiben írtam, de remélem, hogy érthető.
[Szerkesztve] -
PPeter
addikt
Attól még hogy egy Ausztriában kereskedelmi forgalomba került lemezre OTT megfizették az ottani törvények szerint esedékes adókat, helyi jogdíjakat (amúgy ha onnan exportálásra kerül, akkor ott nem kell jogdíjat fizetni rá, mivel nem ott kerül forgalomba), ennek a lemeznek Magyarországon történő továbbadása, kereskedelme nem lesz legális, mivel a belföldön forgalomba hozott üres adathordozókra ettől függettlenül jogdíjkötelezettség áll fenn. Ha magánemberként veszel kint lemezt és behozod magadnak saját felhasználásra az más, de ebben az esetben is van egy limit, hogy mi számít kereskedelmi mennyiségnek, ezt meghaladó árumennyiség esetén be kell jelentened az árumozgást és be kell fizetned a jogdíjat az üres lemezek után. Tehát ha valaki Ausztriában hivatalosan veszi, és itthon árulja, de nem fizet utána Magyarországon jogdíjat (meg általában áfát sem), akkor az törvénysértés.
Sok vállalkozás azt használja ki, hogy az EU-n belüli mozgás már nehezen, azaz csak késéssel követhető a vámhatóságok és más hivatalos szervek számára. Például alapítanak egy céget valamelyik környező (már EU-s) országban, ennek a cégnek a nevére érkezik a távol-keletről származó, tehát az EU-ba beléptetéskor vámköteles áru, esetünkben az olcsó írható DVD. A vámot persze igyekeznek nem megfizetni, amíg csak lehet, és az oda érkezett (már vámkezelt, tehát már EU-n belüli) áru akadálytalanul, vámkezelés nélkül jöhet át onnan Magyarországra, a számla persze fiktív cégre szól, vagy olyan cégre, amelyet egy idő után majd eladnak egy hajléktalannak papíron (vagy eleve úgy alapítják). Ez a cég itthon persze nem jelenti be a jogdíjköteles lemezek érkezését, azaz az áru feketén, áfa és jogdíjfizetés nélkül kerül forgalomba. Amikor a szomszédos országban alapított cégnek már nagy az ottani EU-s vámtartozása a távol-keletről érkezett lemezek miatt, akkor azt a céget is eladják, eltüntetik, és persze hamar lesz egy új cégük odaát, aki ugyanezt eljátssza majd az időközben magyarországon is lecserélt újabb fiktív cégekkel együttműködve. Vám- és áfacsalás, jogdíjkötelezettség elmulasztásával fűszerezve. Ha majd rászállnak az ilyen iparosokra, rossz világ lesz nekik, mivel az elkövetett törvénysértésük egy része országhatárokat átívelő, tehát borzasztó nagy seggberúgásokat kaphatnak értük.
És akkor vegyük azt figyelembe, hogy vajon milyen külföldi cégeknek, lemez elosztó központoknak áll érdekében, hogy ilyen partnereknek szállítson, akik kéthavonta új cégnévre rendelik az árut? Nyilván nem világcégek, sokkal inkább olyan cégecskék, akik a minőségi ellenőrzés során kevésbé jól szereplő, olcsó kategóriájú lemezeket veszik át a gyártóktól márkajelzés nélkül, hogy aztán ők maguk szitázzanak rá a piaci igények szerinti márkajelzéseket. Gondolom nem kell példákat említetenem.
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
Nehéz megítélni, hogy a sok márkás (és valódi!) lemez, ami Ausztriából jön, feketepiaci vagy sem. Ha ott befizették rá a mittudomén milyen jogdíjakat, adót, stb, akkor én itthon teljesen legálisan veszem. Azt meg tudnom kellene, hogy befizették-e rá vagy sem? Honnan tudjam, milyen az osztrák ''Artisjus'' rendszer?
-
PPeter
addikt
A DVD lemezeken lévő Artisjus matrica 150 + ÁFA. És a fekepiaci árakkal akkor sem lehetne versenyezni, ha csak egyetlen kereskedő árrése lenne a lemezen. Egy dolog, hogy a fekete piacról vásárol valaki, mert olcsó. Ez érthető. A másik dolog a kereskedőket kapzsisággal vádolni - ez ebben az esetben kissé pofátlan dolog. Én lemezek importálásával, forgalmazásával is foglalkozom, az ausztriai Sony-val gyártatjuk az Eurodata írható DVD és CD lemezeket. De nem azért adjuk 400 Ft felett az írható DVD lemezt, mert nagyon kapzsik vagyunk, hanem azért, mert mi kifizetjük a lemez (eleve nem túl olcsó) árát egy olyan gyártónak, aki szintén nem felejti el befizetni a gyártói licence díjakat (cserébe olyan lemezt kapunk, ami garantáltan tudja azt, ami rá van szitázva, firmware hackelés és vuduvarázslat nélkül), a gyártónk valószínűleg egy év múlva is létezni fog, teljesen érthetetlen módon teszünk egy szolid hasznot is a lemez árába, hogy el tudjuk tartani a 4 embert foglalkoztató kis vállalkozásunkat, valamint kifizetjük a lemezenként 150+ÁFA jogdíjat, valamint így már nem tudjuk ÁFA nélkül, számla nélkül eladni a lemezeket. Tudom, a lemezünk így sokak számára megfizethetetlen, jönnek is a suhancok a boltba, hogy máshol 80 Ft-ért veszik a Princot, adjam már oda én is annyiért a mi lemezünket. Nem tudom. És nem is akarom. Engem nem zavarnak az olcsó, fekete piacon kapható lemezek. Csak az a bántó, hogy míg hozzánk, meg a többi kereskedőhöz hetente jönnek ellenőrizni, hogy van-e a korongokon matrica, meg adunk-e számlát az eladott lemezek mellé, addig mások teherautószám szaladgálnak az illegális áruval ellenőrzés nélkül, és ők vannak a legjobban felháborodva, meg ők sírnak a legjobban, hogy ezen a magyarországi CD/DVD piacon már nem lehet pénzt keresni, annyira leverték (hozzáteszem: ŐK) az árakat. Kérem szépen: ki mint vet, úgy arat. Ez a mostani állapot nem lesz tartós. Egyre több a használhatatlan a szutyok lemez a feke piacon, egyre többen foglalkoznak vele, és az egymás alá licitálás csak látszólag a végfelhasználó érdeke, ugyanis a minőséggel is egyre gyakrabban van gond, hiszen ha CSAK az ár számít, ott előbb-utóbb csökken a minőség. Hamarosan a hivatalos lemezek ára is lecsökken arra a szintre (persze teljesen soha nem fog), hogy majd a biztos minőség kedvéért hajlandók lesznek egyesek egy kicsivel többet fizetni. Félreértés ne essék: tudom, hogy vannak nagyon jó, és egyben nagyon olcsó lemezek a fekete piacon. És azt is tudom, hogy a hivatalos áru, sőt még egy márkanév sem garancia a minőségre. Csak azt nem szeretem, amikor azt hangoztatják mindenütt, hogy a boltban kapható lemezek ára azért olyan rohadt magas, mert a kereskedő új háza az árrésbe van építve... Nem kérem. Ilyen hülye rendszerben kinlódunk.
[Szerkesztve] -
zsolt501
nagyúr
Don Korleone és társai
-
törölt tag
Én nem értem.Miért jó egy 500ft sony lemez mint pld egy trax data ill memorex ami fele annyi!?????
-
edak
csendes tag
Sziasztok!
Ha valakinek volt már hosszabb távú tapasztalata (tehát hónapok múlva is tökéletesen olvasható) Sony DVD+R lemezekkel, kérem ossza meg velem. A Metroban brutto 500 Ft lesz nemsokára, de nem akarok úgy befürödni vele, mint a Sky típusú svájci csodákkal.
Üdv,
edak -
törölt tag
Szasztok!!!!
Én csak figyelmeztetésnek ajánlanám.Pinco szitázatlan lemezekre rászitáznak márkásabb neveket.
Ovatosan vegyetek dvd-t!!!!
A boltos haverom is 8* - lemezt vett fuji néven mert én kicsit drágán adtam 25db/hengeres kivitelben volt + lefoliázva.
Szép fuji felirat volt a lemezen ill a dvd körül.Tényleg minöségi munka én is csak néztem.
De se a pajo,lg,nec,plextor,btc,asus nem akarta megírni 8* csak 2*-en.Amikor meg megnéztük az Erdoke álltal ajánlott progival akkor láttuk princo!!! -
PPeter
addikt
Nem minden író támogatja a bitsetting változtatást: Pioneer, Plextor, LG írók pl. nem, Lite-On, Sony (ugyebár most már ez is Lite-On), Ricoh, Philips, BenQ írók firmware-től függően igen, szóval eléggé vegyes a kép. Milyen íród van?
-
PPeter
addikt
válasz
zsolt501
üzenetére
Minden egyes lemeztípushoz (a gyárilag préselt DVD-ROM korongokhoz, egyszer- és újraírható DVD-R és DVD+R lemezekhez egyaránt) tartozik egy úgynevezett médiaazonosító jelzés, más néven BookType bitsetting. Ez a lemez legelején található digitális azonosító, és ez alapján dönti el az olvasó (vagy az asztali lejátszó), hogy milyen olvasási stratégiát kell alkalmaznia az adott korong helyes dekódolásához, stabil olvasásához (különben csak akadozva, vagy egyáltalán nem tudja majd lejátszani). Mind a DVD-R(W), mind a DVD+R és DVD+RW lemezek saját azonosítóval rendelkeznek, és természetesen a DVD+R DL is kapott egyet. A gond ott kezdődik, hogy sok asztali lejátszó nem igazán ismeri a DVD+R, DVD+RW és DVD+R DL lemezek kódját, így előfordul, hogy nem képesek lejátszani (helyesen felismerni) a pluszos korongokat. Erre nyújt megoldást a BookType bitsetting rugalmas beállítási lehetősége, amelynek köszönhetően a DVD+R, +RW és DL lemezekre a gyárilag sokszorosított DVD-ROM lemezek médiaazonosító kódját írathatjuk a default pluszos médiakódok helyett. Mivel a megírt lemezek optikailag igen közel állnak a gyári korongokhoz, az így megtévesztett lejátszók DVD-ROM lemezként megközelítve simán tudják majd kezelni az ügyesen megírt lemezeket. A DVD+RW lemezeken természetesen utólag is lehet változtatni a bitsetting beállítást, a DVD+R és és DVD+R DL lemezeken ezt az írás előtt kell elvégezni, és a meghajtó – újabb változtatásig – az összes lemezt így írja majd meg. Sajnos nem minden DVD-író esetén van módunk a bitsetting szabad átállítására. Ahol ez lehetséges, általában nagymértékben növeli a pluszos lemezek várható kompatibilitási szintjét.
-
Jackob
csendes tag
Most jöttem rája, hogy ezt már próbáltam.

De nekem ez nem megy felmert egy ND 2500A-m van ez meg a 2510-hez való.
Viszont ua neve 2510215.rar nevü ( 2500 höz van Hack. )
Neked melyik Íród-van???
Ha 2500 akkor nem értem (láma) vagyok???
Próbáltam úgy is hogy előtte vissza raktam a gyári FW-t.
Ez sem segitett.

Üdvözlettel Jackob -
PPeter
addikt
http://forum.rpc1.org/viewtopic.php?t=28214&sid=56fb147cb128531a4d8ed5affb625406
Ez a 2.16-os hackelt. Ez ugyan nem tud bitsettinget a DVD+R és DVD+RW lemezekre (bár a Nero felajánlja, de még nem próbáltam, állítólag nem tudja), viszont alapból DVD-ROM bitsettinggel írja a DVD+R DL lemezeket, nekem ez volt a fontos.
[Szerkesztve] -
Jackob
csendes tag
Szerbusz PPeter
Neked melyik firmware-rel müködik rendesen.
Nekem is 2500a-van és a 2k5107v2b5dl féle rontott DVD-t
viszont a 2510215 jólír de nem lehet a booktype bitsettinget állítani
legalábbis az enyimén nem sikerült.
Vagy ha más van nálad fönn kérlek adj hozzá egy linket.
Válaszod előreis köszönöm.
Üdvözlettel Jackob -
PPeter
addikt
válasz
zsolt501
üzenetére
Ha DVD-ROM bitsettinggel történik az írás, akkor egészen jó a kompatibiltási szint, még asztalik is viszik, ellenben ha DVD+R DL médiakód kerül a lemezre, akkor sok olvasó és lejátszó belezavarodik (Toshiba DVD-ROM olvasók pl. 32 GB-os lemeznek látják, meg ilyen finomságok). Az LG 4120B esetén ugye nem lehet a booktype bitsettinget állítani, szóval
, a NEC 2500/2510 firmware-től függően képes rá, szóval az oké. Az LG-vel (a netes teszteket, tapasztalatokat elnézegetve ez lehet, hogy konfigurációfüggő is) muszáj tesztírást végezni a tényleges írás előtt, különben nekem hajlamos volt elrontani a DVD+R DL írást, az egyrétegű lemezekkel nem szarozott így.
Eddig Philips és Verbatim DVD+R DL lemezeket teszteltem (mindkettőben ugyanaz a korong lapul, Mitsubishi technológia) nagy számban, de két napja jött meg a Traxdatától futárral pár darab Traxdata (RITEK) DVD+R DL mintalemez. Sajnos ezt meg nem ismerik még rendesen az írók, az LG nagyon bénán ír rá (csak saját maga tudja visszaolvasni marha lassan, a Verbatim és Philips lemezeket ha megírta akkor jók lettek, bár csak DVD+R DL booktype bitsettinget tud írni), az NEC 2500/2510 a legújabb Herrie féle hacked firmware-rel jól írta meg, de gondolom hivatalosan is hamarosan támogatni fogja. -
PPeter
addikt
Igen, írtam, kb. 20-at, miért?
-
zsolt501
nagyúr
up
-
zsolt501
nagyúr
Írt már valaki 2 rétegű DL lemezt.
-
zsolt501
nagyúr
up
-
zsolt501
nagyúr
Pedig ott van Dodi72 árul ilyen lemezeket én tölle vettem és nagyon jó
-
Elnézést hogy ide is írok,azt szeretném kérdezni,hogy a mostani ''baráti'' árú DVD-írók közül melyik ír DVD-RAM lemezt?Az LG oké.Mennyibe kerül egy ilyen lemez?
-
zsolt501
nagyúr
Melyik országban érdemes DVD lemezt venni??
-
Geby
senior tag
itt:
Bővebben: link -
_Hunter_
őstag
Sziasztok!
Érdekelne hogy valaki használt e már ilyen lemezt.
Taiyo Yuden alapanyag (TDK) 4*DVD-R Emgeton. Igen jó árban tudnék, csak a kérdés, hogy ezek jók-e. TDK alapanyag, azért az elég megbizható. Néztem a honlapot ezen lemezeknek s az írási tesztje teljesen 4* stabil. Semmi hiba.
Érdemes ilyenre írni. Riteket akartam venni, de azért majdnem 40Ft-tal olcsóbb darabja, s lehet ,hogy jobb. Pls. help! -
gombi bá
csendes tag
-
PPeter
addikt
Borzasztó rossz választás volt ez a BTC belű Gigabyte író, gyakorlatilag alig találni lemezt amit normális minőségben ír. Szerintem a most használt firmware-ednél van újabb (0051-es), próbáld meg ezt http://tdb.rpc1.org/firmware/GO0051.ZIP ez egy eredeti BTC firmware gigabyte-osított változata (a Gigabyte b@szik átvenni a BTC által már kiadott firmware-eket időben), de sok jóra így se számíts. Monduk az fura, hogy abszolút nem ismeri fel a lemezeket: uninstalláld (ha van fent) az Alcohol és CloneDVD, CloneDVD programokat, valamint (ha telepítetted) a Deamon Tools programban kapcsold ki a védelmek emulációit, ezek mind-mind meg tudják zavarni a meghajtót és a CD/DVD-író programokat.
[Szerkesztve] -
pezsgő
csendes tag
Sziasztok!
Eddig egy lemezt látott ami intenso dvd-r es volt arra írt is de a többi dvd-r nem látja.
Szívesen kipróbálnám melyik jó de honnan vegyek egy egy darabot a ritek alapú (memorex, traxdata, stb.) Ami még aránylag elfogatható árban van. Mert most 599Ft veszem ezeket a lemezeket, és ez nagyon sokba van így ezért alig van pár darab. Gondolom van olyan akinek van ilyen írója (gigabyte w0-0404a) mint nekem és annak már van olyan tapasztalata hogy melyik lemezt érdemes használni és melyiket nem is tudjuk. Szeretnék rendelni egy nagyobb tételt de így hogy nem tudom írja –e az író így nem merek. Ha tud valaki ebben segíteni annak örülnék.
help
[Szerkesztve] -
pezsgő
csendes tag
Sziasztok!
Ki ismeri a BulkPaq 120 perces írható DVD+R (4700 MB) 4x sebességü dvd lemezt?
És a Budget 120 perces írható DVD+R (4700 MB) 4x sebességü dvd lemezt?
Melyik a megbízhatóbb, illetve jó e az gigabyte g0-w0404a íróhoz?
Vagy szerintetek milyen dvd lemezt használjak az íróhoz?
-
törölt tag
Árzuhanás!!! 2004 07 30

-princo 4* 90ft/db
-Ritek/lila/ 4* 170ft/db
-trax data 4* 160ft/db
-Arita szitázás ritek g04 alapanyag 130ft
-Ridisc 4* 140ft/db
-Verbatim 4* 220ft/db
- trax 8* 10db/henger 200ft/db
-memorex 4* 230ft/db
-Ridisc 8* 250ft/db
-Platinum 8* 240ft/db
+ Fuji 4* 360ft/db
+ platinum 8* 300ft/db
+ Memorex 4* 230ft/db
+ Verbatim 4* 360ft/db
+ Trax data 4* 170ft/db
+ trax data 8* 10db/henger 200ft/db
Mini dvd 8cm kamerába való 590ft/db
DVD-RW Verbatim /vastagtokos/ 2* 550ft/db
DVD-RW Trax data /vastagtokos/ 2* 360ft/db
DVD+RW Philips 4* 580ft/db
DVD+RW Memorex 2,4* 400ft/db
DVD+RW Verbatim /vastagtokos/ 4* 580ft/db
DVD+RW Trax data /vastagtokos/ 4* 400ft/db
DVD-RAM Lemez 4,7 Gb 1399ft/db
DVD-RAM Lemez 9.4 Gb 1990ft/db
DVD TOK nagy fekete 45ft/db
DVD TOK nagy fekete /dupla/65ft/db
DVD TOK nagy átlátszó 55ft/db
CD:
Philips slim 52* 80perces 95ft/db
Verbatim slim 52* 80perces 100ft/db
Fuji vastag tokos cd-rw 4* 80perces 120ft/db
trax data 52* 80 perces 100db/hengeres 6000ft
Plextor CD-R80 50db/hengeres alapanyag: Taiyo Yuden 6000ft
Papirzacsi /ablakos/ 8ft/db
Minimum rendelés 10/db-tól RW lemezekre nem vonatkozik!!!!!
Csak e-mailban rendelj+telefonszámmal.Köszi 
-
pezsgő
csendes tag
Sziasztok! Kellene egy kis segítség, ha persze tud valaki ebben segíteni.
Sajnos elkövetem azt a hibát hogy vettem egy dvd – írót. Ami nagyon tetszet de a munka és az iskola miatt csak egy honapja kezdtem vele ismerkedni. De nagyon sok a negatív tapasztalatom. Az író tipus: Gigabyte Go-w0404a A Maxell dvd+r tökéletesen írja de a dvd-r sajna nem szereti és még legtöbbször nem is látja. Pedig a Firmware is frissítetem már amennyire az friss? 0050 (Beta Version) 2004/5/11. De ennél frissebbet nem találtam. Ha tud valaki akkor nagyon örülnék neki. Amit szeretnék kérni hogy milyen lemez az amit ez az író lát és tud írni, mert a princo az nem jön be neki eddig egyszer látta a sok próbálkozásból. És a commodore –dvd-r-t sem látja. -
zsolt501
nagyúr
Mennyit írtál belőlle?
-
zsolt501
nagyúr
hát a SKY lemez az szerintem már nem is lemez csak bosszúság

-
DarkFire
csendes tag
Üdv!
Nah nekem eddig egyetlen rossz írásom volt, de az is csak kb 3 hónap után derült ki.
Pioneer 106D az íróm típusa, és egy SKY +R lemez írtam vele a még régebbi szériából (max. 2x írás). És ma ahogy próbáltam róla adatot másolni, ez kb 80% ig teljesen jól ment, aztán kiakadt és már lökte is totcom hogy nem olvasható. Nero CD/DVD testet is nyomattam rá, de már az elején egy UNACCEPTABLE error-t írt ki, szal a nyersanyag egy rakat fos!
Senki ne vegye ha teheti! -
discmen
csendes tag
www.xcitekmedia.com ha valakinek kellenek lemezek két hét múlva megyek. Ár +10%-ért hozom ha kell valami.
[Szerkesztve] -
tred0000
csendes tag
Sziasztok,
NEC ND-2500 irohoz milyen minuszos lemezt ajanlotok (alsobb arfekves)? Allitolag a Ritek G04 alapuakat nem szereti.
koszi -
gombi bá
csendes tag
Sziasztok,
Phoenix (-R 4x) lemezről mi a véleményetek, van esetleg tapasztalatotok?
A videohelp.com -on semmit semt találtam erről a lemezről. -
Ezek a vékonytokos EMTEC DVD+R lemezek poháralátétnek egész jók,

(adattárolásra nem annyira...)
és a tok pont jó a többi dvd-nek,..
[Szerkesztve] -
_Hunter_
őstag
Köszönöm a válaszokat, akkor maradok a - lemezeknél, mivel azért azok még mindig olcsóbbak, s eddig nem sok gondom volt velük.
-
zsolt501
nagyúr
Olyan kérdésem volna hogy írt e már valaki DL lemezre és mi volt a tapasztalata.
-
_Hunter_
őstag
Nézzétek el nekem, hogy nem olvastam végig eme 620 hozzászólást.
Biztos volt már ilyesmi kérdés.
Szóval, megéri inkább + lemezre írni mint - ra. Vagy nincs nagy különbség.
Ja és a + - nál jó a memorex. Amugy ritek - illetve princora írok. Váltsak +-ra vagy jó a ritek? -
spl
csendes tag
http://dvdr.atw.hu/
Ismeritek ezt a cimet? Érdemes rendelni tőle? Megbizható?
Kicsit körülnéztem a környékünkön és elképesztő milyen árak vannak ehhez képest. Ha nem jó, akkor tudtok valami megbizhatót?
[Szerkesztve] -
zsolt501
nagyúr
up
-
zsolt501
nagyúr
HW piaconn nézelődj ott írta valaki hogy neki van eladó
-
danger
csendes tag
Plextor DVD+R es CD-R-t merre kaphatok meg az Apostolon kivul?
-
zsolt501
nagyúr
Pontosan ez is gép fűggő nem lehet általánosítani sajnos és ez vonatkozikaz írókra is.
-
Travelos
őstag
Ajánljatok már nekem egy újraírható DVD-t NEC ND2500A íróhoz!
Aktív témák
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Gyúrósok ide!
- Házimozi haladó szinten
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy XCover 5 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521
- Microsoft Surface Pro 7+ - Újszerű, billentyűzettel és ceruzával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3881
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Csak e-mailban rendelj+telefonszámmal.Köszi