Aktív témák
-
zizou
tag
Hellou,
Nem 100%-ig idetartozik, de nem akartam neki új topikot nyitni. A porbléma a következő:
Van egy LG4040-es íróm, főként DivX-eket írkálok ki DVD-R lemezekre. Már 2x is előfordult az, hogy az első film olvashatatlanná vált. :(( Gyanús, hogy a lemezre túl sokat akartam volna feltenni (asszem 4475MB-ot írt legutoljára a Nero) és a lemez végét valamiért nem bírta kiírni. Anno CD-knél is sikerült ilyesmit előidézni, de emlékeim szerint csak túlírásnál, nomeg ott pont az utolsó file(ok) volt(ak) gázos(ak)... Tapasztalt valaki vmi hasonlót?
Zizou -
ubul_bp
csendes tag
Egyszeru : valojaban latogass el a www.feliratok.hu forumaban es nezz korul ott pontossan le lessz irva .
de Virtualdub al konnyeden meg lehet csinalni -
Danecay
addikt
Hi!
Meg tudná valaki mondani. hogy mivel lehet rászerkeszteni a feliratot az mpg file-ra hogy utánna SVCD-nek kiirva asztali DVD lejátszó is lejátsza? -
PPeter
addikt
A Plextort épp tesztelem, a NEC-ről semmi hírem egyelőre.
-
PPeter
addikt
[i]''Pioneer DVR-A06. Ír mindent.
A TEAC-ról azt olvastam, hogy nem a legjobb DVD másolásnál.''[/i]
Khmmm, a TEAC DVD-íróiban Pioneer belső van, csak gondoltam szólok ;]. -
Dokibá
aktív tag
SVCD-t DVD-re azzal a progival lehet feltenni, aminek a neve meglepô módon SVCD2DVDMPG.
De az ilyen lemezt nem biztos, hogy minden asztali player megeszi. DVD lemezeket másolni a
DVD2One, Instantcopy, DVDShrink (ez utóbbi ingyenes) programokkal lehet. Látogass el ide
[L]http://www.doom9.org[/L], itt sokmindenre találsz megoldást. -
erdoke
titán
-
bitfarkas
őstag
Pár kérdésedre tudok válaszolni.
1. Tudtommal a Philipps asztalijai csak a +os szabványt támogatják.
2. és 4. A dvd szerkesztő progikkal, mint Ulied DVD Factory ki lehet válogatni a tartalmat a dvdről, amit másolni akarsz, (másolásvédelmet még nem próbáltam) és azt dvd-re írni.
5. Svcd-t kár DVD-re írni, azt ha ráfér cd-re is teheted. A Nero express megcsinálja a teljes cd struktúrát menüstől (több filmre is), az én asztalim (Thomson) szépen megeszi -
Danecay
addikt
Hi All!
Rigóci írta, hogy úgy hallota a TEAC nem a legjobb DVD író. Há remálem tévesek az információi mert én egy hete vettem egy 4xes példányt, és a DVD írással kapcsolatban lenne 1 pár kérdésem.
1. Az asztali DVD olvasok a leírtak szerint általában támogatják a DVD-R(RW)-s szabványt. Ez igaz, vagy van olyan asztali DVD olvasó ami kizárólag a +os szabványt támogatja?
2. Egy fórumon olvastam, hogy különböző szoftverek segitségével lehet másolni DVD-ket és ezek segitségével le lehet szelektálni, hogy mit akarok felírni és mit nem pl. nem használt feliratok, szinkronok, extrák, DOLBY DIGITAL, DTS. A kérdés miért kell kiszedegetni dolgokat az eredeti DVD anyagából? Esetlehg azért mert gyárilag több adatot tudnak rányomni a DVD-kre min amennyit egy DVD íróval fel lehet írni?
3. Gyári, monjuk videoTK-ból kikölcsönzött DVD-t lehet-e minden nehézség nélkül másolni, vag szokott esetleg lenni ezeken a lemezeken valami másolásvédelem is? ha igen hogy lehet ezeket átmásolni?
4. Úgy nem lehet DVD-t másolni mint mondjuk egy játék CD-t? Gondolok itt azon egyszerű megoldásra, hogy DVD-t IMAGE file-ba leszedem és innem kiírom egy üres DVD-re.
5. Lehet-e több SVCD-t 1 DVD-re másolni úgy hogy az asztali DVD olvasó le tudja játszani és ha igen akkor hogyan? Gondolom ha felírok 1 DVD-re 2 vagy 3 SVCD-t, ezeket külön mappában kell elhelyezni de gondolom a DVD olvasó mármint az asztali nem fogja felismerni, ezért gondoltam 1 olyan megoldásra, hogy a SVCD .mpg filejait egybefűzöm pl. VIRTUAL DUB-al és ezt a több filmet tartalmazó .mpg file-t kiírom SVCD-nek. Ez elképzeléseim szerint játható útnak tűnik de nincs erre 1 egyszerűbb megoldás?
A válaszokat előre is köszönöm! -
Als
tag
válasz
bitfarkas #12 üzenetére
Ha tudsz, akkor mindenképpen 1X-en írj. Szerintem.
Jobb az óvatosság. Emlékezzünk csak vissza az audio lemezekre. Bizonyos sebesség felett azokat sem játszotta le minden asztali olvasó.
Mivel a dvd írás még nem túl kiforrott technika, szerintem érdemes a lehető leglassabban írni. -
bitfarkas
őstag
Egy +os NEC írót vettem, bruttó 47k-ért. TDK, Verbatim, Fuji, és Ricoh lemezekkel próbáltam. Asztalinak egy ócsó Thomsont használok, eddig a megírt lemezek közül csak a fuji+RW-t nem fogadta el, a TDK és Verbatim újraírhatóakat viszont megette.
Eleinte óvatoskodtam, hogy csak egyszeresen írni, de a Nero nem kérdezett, csak látom ám, hogy négyszeresen vési. (Úgy tudom, 2,4-szeres alatt nem is lehet a +ossal sütni.) Azóta a video lemezeket úgy írom, amit az anyag megenged, a saját asztalimmal ebből még nem volt gond. -
zizou
tag
Nem kapcsolódik 1000%-osan, de tegnap akartam írni a vadiúj LG-mel egy sima multisession-os adat-DVD-t és aszonta, hogy oké, de vigyázzak, mert nem fogja minden olvasni. Én elsősorban adat-DVD-ket írkálok (pl DivX filmek, mp3-ak) és mivan akkor ha 2GB-ot ki akarok írni és mondjuk 2hét múlva meg a maradékot? Fogja tudni olvasni az íróm (gondolom...) És mondjuk fogja tudni olvasni a haverom sima DVD-olvasója?
Köszmá,
Zizou -
Dokibá
aktív tag
Nekem 103-as Pio íróm van, ami max 2X ír, de DVD video-t csak és kizárólag 1X sebességgel
érdemes megírni ahhoz, hogy bármi lejátssza. -
Az újabb asztali lejátszók már mindkét formátumot támogatják.
A régebbiek között van olyan amelyik csak a DVD-R(W) lemezeket kezeli.
Ha gyengébb minőségű lemezeket írsz 4X-es sebességgel akkor lehet hogy nem olvassa be az asztali lejátszó vagy akadozni fog a lejátszás. A lemeztől, írótól és az asztali lejátszótól is függ hogyan reagálnak a 4X-es írásra. -
kizo13
tag
Az írók közül melyiket érdemes megvenni. Sok jót hallottam a Pioneer-ről és a Toshiba-ról, de milyen pl. a TEAC. A mostani CD-íróm is ilyen és nagyon meg vagyok vele elégedve. A DVD fronton is van ilyen jó?
-
kizo13
tag
Na ja! Ezt elfelejtettem. Asztali lejátszón szeretném használni a lemezeket.
-
kizo13
tag
Hali! Lenne két kérdésem. Akarok venni egy DVD írót, csak nem tudom, hogy DVD-video-t milyen íróval kell megírni? Plusszossal (+) vagy minuszossal (-). Másik kérdésem, hogy mekkora sebességgel lehetmegírni, mert az új írók már támogatják a 4x-es írást.
Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- E-roller topik
- NBA és kosárlabda topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged