Új hozzászólás Aktív témák
-
HellGreg
őstag
válasz
Gusztáv #3737 üzenetére
Igazad van, de mégis van példa a célirányos lenyúlásra:
most készülünk venni egy lcd tv-t szüleimmel, egy LG-t néztem ki, egy 32LH3000-est. Namost ezen van egy usb bemenet, amin keresztül a tv divx-et képes lejátszani. De ha beütsz neki egy kódot, akkor már .mkv-t is fog, akár 1080p-st is. Az alapból ilyen tudású tv-k 40 ezerrel drágábbak, holott bennük van a képesség, csak le vannak butítva. Hát ez viszont tényleg tolvajlás a javából.
Egyébként azt nem értem, minek ez a felhajtás a dvb-c-vel, hiszen a kábeltévészolgáltatók többsége, amely digitálisan sugároz, úgy is ad kölcsönbe set-top boxot is. -
HellGreg
őstag
Én ezt nem fejlődésnek hívom, hanem rablásnak. elmegy a 8 elemit végzett család a tescoba tv-t venni, hazaviszik, majd szembesülnek vele, hogy használhatatlan. vehetnek dekódert több tízezerért. merthogy a tájékoztatás az nincs megoldva. a boltokban max. annyit írnak ki, hogy a készülék alkalmas/nem alkalmas a földi sugárzás vételére. ami ugye csak egy fajta a 3-ból. a szerencsétlen azt hiszi, hogy az akkor mindenre jó, viszi és ráb...ik. ha egy 139000ft-os philips lcd tv-be képesek 2-féle tunert szerelni, miért nem tudnak egy harmadikat is? és a többi fajtába miért nem szerelik be alapból mindhármat?
AZÉRT, HOGY AZ EMBEREK 80%-a VEGYEN külön dekódert, vagy kölcsönözze a szolgáltatótól (mert hogy az is beépíti az árba, ugye)
Köszönöm szépen az ilyen fejlődést, és ha nem olvasok ennek a 3-féle d-subnak utána, a szüleim megveszik a szar tv-t, pedig nem az ő hibájuk, hogy nem tájékoztatták őket a boltban, s bocsássa már meg a fejlődő világ, hogy hatvanéves emberek nem tudják, fel megy-e a vista a p1-re.
ja, és ne felejtsd el, hogy az 50-féle kakaóból 45-ben ugyanaz a kakaó van, más csomagolásban.
-
-
HellGreg
őstag
még egy bugyuta kérdés, aztán békén hagylak titeket ezzel:
amit a digitv ad a tányérhoz, valami vevőt, az tulajdonképpen egy set-top box?
ha a tv dvb-t és dvb-c mpeg2-mpeg4-gyel van ellátva, akkor minden körülmények közt képes digitális adást venni mindenfajta forrásból?hálás köszönet.
-
HellGreg
őstag
sziasztok, bocs de nem tudtam máshova fordulni aproblémámmal:
vennék lcd tv-t, ami "alkalmas a magyarországi szabad szórású digitális vételre". de mivel szlovákiában használnám, nem tudom, ott is alkalmas-e. ha a terméken szerepel a dvb-t és dvb-c mpeg2/mpeg4 tuner címke, akkor a kábeltévés digitális vételre is képes?
köszönöm előre is
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Linux kezdőknek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Bluetooth hangszórók
- L bajonett, Panasonic, Sigma, Leica
- Elemlámpa, zseblámpa
- HTPC (házimozi PC) topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 1707FP 17" LCD monitor
- Dell Latitude 5430 12. generációs i5, 16GB RAM, 512SSD Kiváló ár/érték
- Lenovo ThinkPad T490s - i5 8365u I 16GB I 256GB nvme SSD I 14" IPS FHD I HDMI I Cam I W11
- Dell Latitude 9410 i7 / 15GB RAM / 512GB SSD 2in1 érintőkijekző Profi gép, kedvező áron!
- iKing.Hu -Xiaomi 14T Pro Titan Gray Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- 4 Ciklus Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9G4MG/A) Éjfekete -3 év gari
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest