- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
peter.buzas
csendes tag
válasz
zhagyma #3822 üzenetére
Szia zhagyma,
Látom az USB-s megoldások népszerűbbek. Nem gyártanak már PCI/PCI-E all-in-one megoldásokat, mert úgy vannak a gyártók, hogy elég erősek a processzorok a szoftveres kódoláshoz?
Én mindenesetre ha lehet, akkor ragaszkodnék a hagyományos, gépbe dugható kártyához, bár ha szerinted/szerintetek az USB-s a jobb megoldás, akkor persze az is jó.
Ezek közül az USB-s tunerek közül mindegyiket ajánlod jó szívvel, vagy van olyan, amelyik megbízhatóbb?
Üdv,
Péter -
peter.buzas
csendes tag
Sziasztok,
Szép nagyra dagadt ez a téma, el is kezdtem visszaolvasni, de pár száz hsz. átböngészése után elfogyott a lelkesedés, mert elég sok olyan dologról is szó van (antenna-építés, DVB-T, DVB-S pl.), ami engem nem érint.
Hétvégén tudatosult bennem, hogy digikábelen van digitális műsorszórás is és UPC-vel, T-Home-mal ellentétben nem kell szolgáltatói STB az adások fogásához, valamint jól bevált analóg PCTV kártyám Windows 7 x64 alatt nem minden programban működik 100%-osan...
Így jutottam arra, hogy kellene akkor egy hibrid DVB-C-t ismerő kártya (lehetőleg CAM(+) modullal vagy legalább bővítési lehetőséggel), PCI vagy PCI-E csatolóval (USB-t inkább nem erőltetném). Igazából Leadtek-et szerettem volna, de sajnos mint kiderült a Leadtek kártyák nem támogatják a DVB-C szabványt. Külföldi fórumokon láttam pár olyan javaslatot, amiket itthon nem lehet kapni, így igazából három TerraTec modellt találtam, ami jó lenne nekem, viszont egyik sem fedi 100%-osan az igényeimet:
Cinergy C PCI HD
Cinergy HT PCI
Cinergy 2400i DTAz első egyértelműen tudja a DVB-C-t, de csak azt, így az analóg csatornákról le kell mondanom.
A másik kettőnél már nem derül ki egyértelműen, hogy tudnak-e DVB-C-t, illetve gyanús, hogy HD adások vételére nem alkalmasak...Találtam még egy szimpatikus Hauppauge modellt is (WinTV-HVR-2200), de itt sincs egyértelmáen feltüntetve a DVB-C támogatás.
Kérdés:
Létezik-e olyan PCI vagy PCI-E foglalatú hibrid kártya, mely tudja az alábbiakat:
- (duál) DVB-C tuner
- (duál) analóg tuner
- Windows 7 x64 MCE támogatás
- EPG támogatás a digitális csatornákhoz
- HD adások vétele DVB-C-n
- CAM/CAM+ bővítőmodul vagy upgrade lehetőség (igazából erre most nincs szükségem, de a jövőben valószínűleg kelleni fog)
- komponens bemenet (ez már csak hab lenne a tortán)A hozzászólásokat olvasva úgy vettem észre, hogy járnak ide páran, akik nagyon értenek a témához, úgyhogy bízom benne, hogy jó helyen járok.
Üdv,
Péter
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Steam topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb
- Apple MacBook
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LEGO klub
- AliExpress tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A50 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 16" MacBook Pro / M1 Pro - Silver / 512GB SSD / 16GB RAM
- Gamer PC - Ryzen 7 5700X, 3070Ti + Garancia
- Eladó Makulátlan 16" MacBook Pro M1 Pro 16/1TB (10/16) Dobozában, ajándék tokkal.
- PS Plus előfizetések
- Doogee S Mini ütés/por/vízálló telefon
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest