- Android szakmai topik
- Netfone
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Honor Magic V2 - origami
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
peter.buzas
csendes tag
válasz
zhagyma #3822 üzenetére
Szia zhagyma,
Látom az USB-s megoldások népszerűbbek. Nem gyártanak már PCI/PCI-E all-in-one megoldásokat, mert úgy vannak a gyártók, hogy elég erősek a processzorok a szoftveres kódoláshoz?
Én mindenesetre ha lehet, akkor ragaszkodnék a hagyományos, gépbe dugható kártyához, bár ha szerinted/szerintetek az USB-s a jobb megoldás, akkor persze az is jó.
Ezek közül az USB-s tunerek közül mindegyiket ajánlod jó szívvel, vagy van olyan, amelyik megbízhatóbb?
Üdv,
Péter -
peter.buzas
csendes tag
Sziasztok,
Szép nagyra dagadt ez a téma, el is kezdtem visszaolvasni, de pár száz hsz. átböngészése után elfogyott a lelkesedés, mert elég sok olyan dologról is szó van (antenna-építés, DVB-T, DVB-S pl.), ami engem nem érint.
Hétvégén tudatosult bennem, hogy digikábelen van digitális műsorszórás is és UPC-vel, T-Home-mal ellentétben nem kell szolgáltatói STB az adások fogásához, valamint jól bevált analóg PCTV kártyám Windows 7 x64 alatt nem minden programban működik 100%-osan...
Így jutottam arra, hogy kellene akkor egy hibrid DVB-C-t ismerő kártya (lehetőleg CAM(+) modullal vagy legalább bővítési lehetőséggel), PCI vagy PCI-E csatolóval (USB-t inkább nem erőltetném). Igazából Leadtek-et szerettem volna, de sajnos mint kiderült a Leadtek kártyák nem támogatják a DVB-C szabványt. Külföldi fórumokon láttam pár olyan javaslatot, amiket itthon nem lehet kapni, így igazából három TerraTec modellt találtam, ami jó lenne nekem, viszont egyik sem fedi 100%-osan az igényeimet:
Cinergy C PCI HD
Cinergy HT PCI
Cinergy 2400i DTAz első egyértelműen tudja a DVB-C-t, de csak azt, így az analóg csatornákról le kell mondanom.
A másik kettőnél már nem derül ki egyértelműen, hogy tudnak-e DVB-C-t, illetve gyanús, hogy HD adások vételére nem alkalmasak...Találtam még egy szimpatikus Hauppauge modellt is (WinTV-HVR-2200), de itt sincs egyértelmáen feltüntetve a DVB-C támogatás.
Kérdés:
Létezik-e olyan PCI vagy PCI-E foglalatú hibrid kártya, mely tudja az alábbiakat:
- (duál) DVB-C tuner
- (duál) analóg tuner
- Windows 7 x64 MCE támogatás
- EPG támogatás a digitális csatornákhoz
- HD adások vétele DVB-C-n
- CAM/CAM+ bővítőmodul vagy upgrade lehetőség (igazából erre most nincs szükségem, de a jövőben valószínűleg kelleni fog)
- komponens bemenet (ez már csak hab lenne a tortán)A hozzászólásokat olvasva úgy vettem észre, hogy járnak ide páran, akik nagyon értenek a témához, úgyhogy bízom benne, hogy jó helyen járok.
Üdv,
Péter
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Használt gamer/ workstation laptop felvásárlás TÉNYLEG magas áron!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest