- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
Talán jobb, ha átnézel a médialejátszós topicba, ott talán több esély van rá, hogy tudjon valaki válaszolni.
-
vlevi
nagyúr
Korábban már megszellőztették, hogy az RTL dobja az F1-et, és a királyi tévére kerül át.
Elvesztette a Forma-1-et az RTL Klub
Mondjuk azt nem várom, hogy BBC színvonalon közvetítsenek (ahol Eddie Jordan és David Coulthard a műsorvezető), de ha futam közben nem vágnak be 3x reklámot, akkor már érdemes volt. -
vlevi
nagyúr
válasz
SentryGun #9146 üzenetére
"Itt viszont sajnos csak a szórt adás tudom venni..."
Na, közben átgondoltam, mit is kérdeztél. Ha a tévén van CI slot, akkor garantáltan van benne DVB-T vevő. Tehát vevőt nagy valószínűséggel nem kell venned. Azt nem tudom csak, hogy az osztrákok mit sugároznak? MPEG2, vagy MPEG4-t? A tévében MPEG4 tuner van-e? Erre a legtutibb, ha megnézed a kézikönyvben, vagy beírod ide a tévé típusát, valaki biztos kapásból lökni fogja a választ.
Ha a tévéd újabb darab, akkor nagy valószínűséggel van benne megfelelő tuner, és akkor már csak egy antenna kell. Az antenna milyensége viszont nagyban függ a fogható jel erősségétől. Ha messze van az adó, esetleg nagyon le van árnyékolva, akkor komolyabb darab kell, de ha a szemközti hegytetőről sugározzák, akkor elég a legegyszerűbb szobaantenna is. -
vlevi
nagyúr
"??? Te találkoztál már ilyen eszközzel? "
Pl. a Samu tévé, amiben van PVR funkció, saját magának leformázza a partíciót, ráadásul a lementett file is olyan, hogy tényleg nem játszható le máshol.Az egy másik kérdés, hogy a nagy gyártók betartják ezeket a dolgokat, és a felhasználó szívatásként éli meg azt, hogy a drágán megvett készüléke nem támogat olyan dolgokat, amiket egy néhányezer forintos kínai kapásból tud. Csakhogy az a kína nem foglalkozik holmi EU-s szabványokkal, ezért tudja azt, amit egy Samu, LG, Sony, ... eszközbe szándékosan nem tesznek bele, vagy pedig csak úgy, hogy az megfeleljen a "kiöregedett zenészek nyugdíjalapja" társaságnak is...
-
vlevi
nagyúr
Nálam UPC digitális SD csomagon jön a retekklub.
"marad letterboxban, azaz fekete csík alul-felül. "
Ma reggel röhögtem rendesen. Volt ott minden. A jel fixen 16:9-es, a reggeli műsör ment is szépen, aztán jött az első reklám. Ahogy a nagykönyvben meg van írva, 4:3-as reklám, oldalt adták fekete csíkkal. De 16:9-ben, mert a tévé nem váltott át. Utána a következő reklám mégszebb volt. Adás 16:9-ben, reklám 4:3-ban, de alulfelül fekete csík -
vlevi
nagyúr
kicsit off, de vajon most, hogy a retekklub olyan nagyon nyomja a 16:9-et, vajon milyen felbontást jelent? A korábbi 720x576 felbontásból lesz 720x400, vagy pedig 1024x576?
-
vlevi
nagyúr
Nem kimondottan a sportklub a lényeg, hanem az ilyen idétlen 16:9 megoldások
Mert az még megértem (nagyduzzogva), hogy a 4:3-ban sugárzó adók alulfeül fekete csíkkal sugározzák a műsort, de amikor a 16:9-es adásnál nem bírnak visszaváltani 4:3-ba, az már idegesítő. M1, M2 pl. átvált, van úgy, hogy rövid idő alatt (egyik reklám ilyen, a másik olyan) többször is. -
vlevi
nagyúr
Most vettem észre, hogy a Sportklub átváltott 16:9-re. Nagyon helyes
De pl. a tévésoppot úgy adják, hogy továbbra is 16:9, de a kép csak 4:3, tehát a képben benne foglaltatik a két szélső fekete sáv is
-
vlevi
nagyúr
válasz
gulyasa #8436 üzenetére
Nem tudom mennyire mérvadó, de nekem van egy 1 órás felvételem. Egész pontosan 1:01:25, a BBC-ről felvett Top Gear, .ts állomány 9600Kb/sec. Ez így 4,11 GB (4 422 166 268 bájt)
De a múltkor Kernel rakott fel az M1 euróvízilós adásból egy részletet, ami HD volt, abból is ki lehetne saccolni. De emlékeim szerint néhol kockásodott egy kicsit, gondolom, annak még kisebb a bitrátája, mint a BBC-s adásnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Azonnali fotós kérdések órája
- Tőzsde és gazdaság
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fogyjunk le!
- Robogó, kismotor
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest