- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldner
tag
válasz
P.O.C. #10804 üzenetére
Ezt a 4 DVB-C képes boxot tudom ajánlani:
Orchid Maxevo CT CICX HD PVR
Synaps CHD-3000
Alma C2200
Optibox Gekko Cable HDA nagy mennyiségű HD adás rögzítésére azt tudom mondani, hogy kicsit még gyerekcipőben járnak ezek a boxok.
Sok bennük a szoftver hiba.Nem akarok marhaságokat írni, de mintha a UPC hálózatán nem működnének.
Mivel ott a szolgáltató által hozzárendelt készülék szükséges. De ez nem 100%, majd valaki aki UPC-s megerősíti vagy cáfolja. -
soldner
tag
válasz
zazenke #10672 üzenetére
DVB-C vevők:
A #10624 hozzászólásomban felsoroltam 3 itthon kapható típust.
Ezenkívül az Optibox Gekko Cable készüléke is alkalmas az általad elvárt funkciókra.
[link]Egy lényeges dolog lemaradt.
Ha felveszel egy csstornát, akkor csak olyan másik csatornát tudsz nézni, ami ugyanazon a frekvencián jön.
Pl.: az M1, M2, ezek HD verziója és a Duna csatornákk és ezek HD verziója + a Pax jön egy frekvencián.Általában 5-11 csatorna van egy-egy frekvencián.
Az Optiboxnál említenek egy PIP funkciót. Ebből arra következetek, hogy talán tudja amit szeretnél, talán nem.
-
soldner
tag
válasz
stevyhard #10643 üzenetére
Üzletben próbáltam ki az Optiboxot is és az Alma-t is.
Számomra is az egyik legfontosabb a rögzítés. De mivel szerettem volna, ha egy médialejátszóhoz is jutok 2 az 1-ben alapon, ezért gondoltam az optiboxra.Rögzítés az ment, de csak felvettem egy rövid részt és visszanéztem.
A média lejátszással többféle gond volt.
ALMA:
XVID-es cuccokat vitte, de ameliyk DX50-es kodeket használt azt nem játszotta le.
XVID és MKV esetében is, az AC3 hangkodek használata esetén nem volt hang.
MKV DTS esetében sem volt hang.
Tehát Alma-n 6 MKV file-om volt, de egyiknek sem volt hangja.
F4V - ezt nem ismerte fel.
MOV - szépen lejátszotta mindet.GEKKO:
Minden XVID-es cuccot jól lejátszott.
Volt olyan ahol az aspect ratio-val gondja volt. Felhúzta teljes képernyőre.
Nem találtam olyan opciót ahol ezt állítani lehetett volna. De nem volt túl sok időm a próbára.
Az általam vitt TS formátumot nem játszotta le. (Az Alma igen.)
MKV és DTS hang esetében szakadozott a lejátszás.
MKV esetében is volt ahol gondja volt az aspect ratioval.
F4V és MOV file-okat nem ismerte fel.Beletekerést meg pillanat állj funkciót az Optiboxon próbáltam csak.
MKV esetében általában nem sikerült neki, vagy változó eredménnyel.
Tehát vagy nem is tekert, vagy nem tudta folytatni a lejátszást.Egyéb funkciók kipróbálására nem volt lehetőségem.
A lejátszó rész számomra mindkét készülék esetében nagy csalódás volt.
Itt a fórumon ajánlottak Egreat R6C médialejátszót.
10.990 Ft -ért az összes tesztfile-omat tökéletesen lejátsza. Az elmúlt 2 nap alatt is vitt mindent.
Tény, hogy nagyon egyszerű cucc, de a fenti két set-top box sem tűnt komolyabbnak.Egyébként még nem vettem meg a DVB-C-s cuccot, mert egy régi Panasonic DVD-RAM-ot használok, ami analógban rögzít. A digitális csatornákat így nem tudom időzítve felvenni jelenleg. De az analóg csatornák rögzítése így meg van oldva.
-
-
soldner
tag
válasz
zsigus #10632 üzenetére
Értem.
Közben megnéztem milyen áron vannak lejátszók. 20 e alatt ott se nagyon látok minőségi darabot. Asus O!Play 20 körül van, ami szimpi. WD Live meg úgy néz ki mint 5 évvel ezelőtt.
De PopcornHour vagy Dune lejátszók 40-50 e Ft-tól indulnak.
Mindig lesz olyan ami jobb és többet tud. -
soldner
tag
válasz
zsigus #10630 üzenetére
Kezdek elbizonytalanodni.
Két dolog miatt kellene ez (a pvr-es set-top box) nekem.
1) Felvenni a filmeket ha nem vagyok otthon, majd visszanézni.
Remélem ezt ugyanabban a minőségben játsza le, mintha élőben nézném.2) Ha már ott feszít a TV alatt akkor jó ha egyéb Xvid, MKV meg hasonló formátumú filmeket is le tud játszani.
Ha nem szaggat és nem kockásodik, akkor mi gond lehet vele?Szerinted egy 15 ezerbe kerülő lejátszó jobb minőséget produkál majd mint ezek a boxok?
Bár lehet elég lesz nekem az Alma nevű box.
De ha az Alma nevű egy gyenge vas, akkor a Linuxos - ha tényleg jobb - legalább egy készülék és nem kell a box mellé egy playert is tenni a TV alá.
Akkor az olcsóbb box + 15 ezres lejátszó = Linuxos Gekko box árával. -
soldner
tag
válasz
gulyasa #10626 üzenetére
Abban igazad van, hogy HTPC-t a saját igényeimre tudom alakítani.
De a fent említett 3 készülék bármelyike megvásárolható 20.000 Ft körül.A Linuxos Gekko drágább, 34 e. körül láttam.
De egy HTPC ennél azért sokkal többől jönne ki.Persze ez így is eléggé zsákbamacska, hogy a média lejátszó képességük milyen.
-
soldner
tag
Sziasztok!
Hasonlóan balhamster kollégához, olyan Set-Top Box-ot keresek amely DIGI kábel vételére alkalmas, az alábbi paramétereknek megfelel:
- DVB-C vevővel rendelkezik (DIGI kábel vételére)
- PVR funkció (felvétel USB-re)
- Média lejátszás (lehetőleg minden ismertebb formátumot szakadozás nélkül)
- Scart kimenet
- * HD felbontás (jó ha van)
- * HDMI kimenet (jó ha van)
- ** DVB-T vevő (jó ha van, de ha nincs az sem gond)
- ** Beépített Conax (jó ha van, de ha nincs az sem gond)Keresgélve és visszaolvasva az alábbi - számomra ismeretlen - márkákat találtam:
Orchid Maxevo CT CICX HD PVR
[link]Synaps CHD-3000
[link]Alma C2200
[link]A kábeltévé digitális adásainak rögzítésén felül viszonylag fontos lenne számomra, hogy a média lejátszó része is használható legyen. (Tehát szakadozásmentesen boldoguljon az elterjedt média formátumokkal. Ha még a felirat fileokkal is elboldugulna, az külön öröm lenne.)
Ha valakinek van konkrét tapasztalata a fenti készülékekkel, vagy tud ajánlani másik típust az előre is köszönöm!
@balhamster: Sikerült megvásárolnod valamelyi készüléket? Ha igen mik a tapasztalataid?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest