- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Magisk
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
Új hozzászólás Aktív témák
-
róland
veterán
válasz
CoolBoy323 #13765 üzenetére
Ez alapján méretezd. Meg persze célszerű a saját lakóhelyeden elérhető adótorony alsó és felső multiplex frekvenciáját megnézni.
-
róland
veterán
válasz
CoolBoy323 #13746 üzenetére
Tökéletes lehet egy notebookhoz. Mivel a megadott link egy USB DVB-T dongle-t mutat be.
Ha antennát akarsz venni, akkor azok között keresgélj! Ha átolvasod a digitális tv-vétellel kapcsolatos topikokat, nemrég volt barkácsoló kedvűeknek réz vezetékből készíthető dipól antenna. Próbának az is megteszi, s kb. 500,- Ft-ból kijön.
-
Watt25
veterán
válasz
CoolBoy323 #13748 üzenetére
Az androidos izék nem set-top-box-ok, azok nem képesek az antenna jel fogadására, nem lehet vele MindigTV-t nézni.
A kérdésedre a választ linkeltem pár hozzászólással ezelőtt. Olvasd el. -
Watt25
veterán
válasz
CoolBoy323 #13746 üzenetére
Persze, be tudod dugni a koax részét a tévébe, ez nem kérdés. De még egy igazi szobaantennával is jobban jársz és ugyanannyiért megkapod.
HDMI-be miért lehetne antennát dugni? Az analóg tévék esetében hallottál olyat, hogy scart csatiba antennát dugtak? Illetve az ilyet már úgy hívják, hogy set-top-box, de tudja a tévéd az MPEG4-et, ezért nincsen rá szükség. -
Watt25
veterán
válasz
CoolBoy323 #13744 üzenetére
Konkrétan ez nem csak antenna, hanem tuner is, ami a tévéhez nem használható
Egyébként meg ezt viccnek szokták nevezni, nem antennának. Ez egy darab drót. Akkor tudod vele csak befogni az adókat, ha nagyon szerencsés vagy. (Közel vagy az adóhoz, vagy van rálátásod.) Tehát ennél minden csak jobb lehet.
Ezt fusd át. -
spiritex
veterán
válasz
CoolBoy323 #13145 üzenetére
Kéne azért tudni, hogy annak az "ócska" TV-nek milyen bemenete(i) van(nak). Van neki legalább scart bemenete? Mert ha nincs akkor csak RF modulátor kimenetes STB jöhet szóba.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #12545 üzenetére
vagy olyan, ami tud 2 csatornáról egyszerre rögzíteni?
-
Multibit
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #12542 üzenetére
Azért az STB-k médiajátszó képességét nem kell túl komolyan venni! Persze van akinek megfelel, de egy valódi mp-hez nem mérhető.
-
gps76
őstag
válasz
CoolBoy323 #12542 üzenetére
Az Amikonak is van ilyenje 40 korul,ket tunerral az egyik S,a masik C,pvr is van benne,8840 a tipusa.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #10427 üzenetére
Ezt magyarázom már 3x-ra!
Május közepétől lehet majd igénybe venni a upc szolgáltatását a saját stb-jük nélkül.
Kapsz egy kártyát és egy cam readert, ami össze van párosítva, de azt aztán abba rakod, amibe akarod.Mondom, ha kíváncsi vagy a részletekre, menj a upc topicba, ott már vagy 2 hónapja erről van szó.
-
bogyo74
tag
válasz
CoolBoy323 #10412 üzenetére
Bocs, ha ez nem játszik, de én hasonló helyzetben vennék egy DVB-T tunert az eBay-ről 2-3 ezerért, és legfeljebb megy a PC, ha tv-zni akarok. Ebben az esetben ugye a MindigTV (extra) jön számításba.
-
bogyo74
tag
válasz
CoolBoy323 #10424 üzenetére
UPC kábel esetében a kártyát csak párosított eszközben használhatod, bár CI+ modult is fognak adni elvileg jövő héttől.
UPC Directnél van csak kártyás, de gondolom nem erről szólt a kérdés. -
Zirowe
nagyúr
válasz
Kb május elejétől lehet majd igénybe venni az stb nélküli előfizetést, nézz be a upc topicba.
-
zsigus
őstag
válasz
Mondtuk, hogy nem fog menni csak azzal amit ők adnak (ők is ezt írták). Azt is mondtam, hogy egy monitor nem jó TV-nek (fordítva sem) .
De - már ne haragudj meg - mi értelme volt megkérdezni ha úgysem azt csinálod, és annyira "független" (van erre csúnyább szó is) vagy, hogy nem hallgatsz másokra?
Ha ezek után mégis veszel egyet akkor..... ....nem mondok már inkább semmit.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
CoolBoy323 #10412 üzenetére
PC mellé, ha ritkán vennél csak fel, tényleg a DVB-C-vel és DVB-T-vel szerelt monitor TV a legoptimálisabb megoldás.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #10401 üzenetére
Edisionnak vannak jó és megbízható készülékei (német márka), amikhez elég sok moddolft fw elérhető (német és olasz sat oldalakon elérhetőek a moddok, illetve www.ichliebe.tv a fő oldal, de az nem mindig érhető el).
Én most vettem a napokban dvb-s/dvb-t combót (mini 2in1), van benne minden, pvr, hdmi, scart, spidf, timeshift, lejátszik kb minden filmet, és még sorolhatnám.
Lehet felvenni adónként és transponder/muxonként is, 2 kártyaolvasó és két ci modul befogadóhelye van.A drágább ip verziónak lan csatlakozója is van.
Azt hiszem van dvb-c/dvb-t combójuk is, de kétlem, hogy lenne hármas eszközük.
Nem olcsó készülékek, de nagyon megbízhatóak, esetleg ha olcsóbban érdekel, nézz körbe a néme ebayen.
Upc májusban vezeti be az stb nélküli előfizetést, ott viszont majd a ci modult kell bérelni (továbbra is pofátlanság, de legalább van egy kis előrehaladás).
zsigus: 100k-ért butaság hd ready plazmát venni, annyiért már kapsz full hd lcd-t is, ami nem hulladék.
De igen, digitális adás mellé mindenképpen érdemes "lapos tv-t" venni. -
zsigus
őstag
válasz
CoolBoy323 #10403 üzenetére
Inkább gyűjtsél sztem egy TV-re (+ Conax kártya), hozzá egy olcsó médialejátszó és le van tudva a dolog, minden tekintetben.
Jobban jársz, mintha most több tízezret kidobsz egy STB-re ami később TV csere esetén feleslegessé válik. Egy TV-től pedig sokkal többet kapsz (képminőség, méret, stb.) ami miatt megérheti.
Ha nem monitornak szeretnéd használni a TV-t akkor pedig durván 100e Ft-ért vehetsz egy HD Ready plazmát.Persze nem akarlak befolyásolni, ez az én véleményem.
-
zsigus
őstag
válasz
CoolBoy323 #10401 üzenetére
De már elmondtam kétszer, hogy egy STB nem lesz jó médialejátszónak.
Nem kezelik a hangsávokat (= nem lesz hang bizonyos videóknál), és előfordulhat, hogy egy picit magasabb bitráta és már el sem indul a videó (pl. a tavalyi Pana TV-men egy 9,7 Mbps mkv el sem indul, és ebben sincs sztem jobb médialejátszó).
Egy 12e Ft-os médialejátszóval viszont már elvileg nem lesz gond.
-
zsigus
őstag
válasz
CoolBoy323 #10397 üzenetére
Örülök neki, hogy lebeszéltek. Egy TV-t TV-nek, egy monitort monitornak ajánlatos használni (már csak a mérete miatt is). Vész esetére és SD-hez még talán elég egy 24 colos monitor is, de ha HD csatornákat - netalántán Blu-Ray filmet - szeretnél nézni megfelelő minőségben akkor egy normális mérettel rendelkező HD Ready TV is sokkal többet nyújt mint egy átlag monitor (főleg ha TN paneles).
Általában ha ezt leírom mindig beleköt valaki (jellemzően az, aki kis TV-t vesz), ezért spórolok egy hsz.-t: Optimális nézési távolság a HDTV-khez a THX szerint. Ebből mindenki kiszámolhatja, hogy mekkora TV-t érdemes venni a saját körülményeihez.
Ha a médialejátszó (és a ronda menü) miatt nem kell az Alcor akkor ne is nagyon nézegess hasonlókat - mert ahogy írtam is - egy TV és egy STB sem megfelelő médialejátszónak, és ezért az árért ne várj az átlagnál többet.
Bár már tárgytalan a MindigTV Extra.
DVB-C-nél pedig vagy fizetsz extra pénzt a rögzítés/megállítás miatt - vagy az esetek többségében nem lesz ilyen funkciód. -
azbest
félisten
válasz
CoolBoy323 #10397 üzenetére
10-20 ezer körül egyik dvb-t vevő sem fogja szerintem teljesíteni az elvárásaidat. A kártyafogadós box-ok nem jeleskednek mindenféle videó lejátszásában. Box-ok kapcsán érdemes körülnézned a digiportálon [link], ők többféle készüléket is kipróbáltak és a tesztekhez kapcsolódó forumban tapasztalatokat is találni.
-
zsigus
őstag
válasz
CoolBoy323 #10394 üzenetére
Ha egy kültéri antenna játszik (panelba beltéri antennát felesleges venni), akkor a MindigTV Extra is szóba jöhet (ha nem érdekelnek a HD adások (kivéve persze a közszolgálati csatornákat)).
Ha van arra alkalmas TV-d akkor Conax kártyát is vehetsz a TV-be (a TV-kben is lehet felvételi funkció), és nem kell STB, ha nincs ilyen TV-d akkor viszont egy kártyafoglalatos STB-vel is megoldható a dolog (+ természetesen antenna).
Ha jól látom a MindigTV Extrához a szolgáltató által adott dekódernél van felvételi funkció is (timeshift-et nem ír), viszont ezt elvileg más kártyafoglalatos STB-vel is használhatod (Pl. Alcor HD-2800 durván 12e Ft-ért, amiben a specifikáció szerint van Timeshift is).
De csak akkor válaszd a MindigTV Extrát ha nem érdekelnek a HD adások, mert ebben csak az M1, M2, és a Duna HD-s.
-
azbest
félisten
válasz
CoolBoy323 #10394 üzenetére
Ez bevett gyakorlat a kódolt adásoknál.
Ha a szolgáltató hajlandó cam modult adni, akkor esetleg olyan box vagy tévé is játszhat, ami ci slotos. Nem tudom körbenéztél-e a komolyabb boxok ára körül, csak saccolni tudok, de szerintem 30-50 eft körül kezdődhetnek. Persze ez leginkább a kábeles vagy műholdas szolgáltatókra igaz, a mindigtv esetén bármilyen saját eszközt lehet használni, ahogy (#10396) zsigus is írja.
-
zsigus
őstag
válasz
CoolBoy323 #10392 üzenetére
Először is döntsd el, hogy mit szeretnél (a földfelszíni DVB-T-hez antenna kell, a kábeles DVB-C-hez a panelházba/lakásba bekötött kábel, a DVB-S-hez pedig parabola antenna).
De ha nincs antennád/parabolád, és felszerelni sem tudsz akkor csak a DVB-C marad, ha van ott ahová költözni akarsz.
Másodszor döntsd el, hogy milyen szolgáltatónál fizetsz elő, mert ahogy korábban is mondtam - valamelyik szolgáltatónál csak a szolgáltató által adott STB-ket használhatod, hiába veszel másikat nem fog működni vele.
Watt25: Én ebből indultam ki:
"kábeles Tv-hez keresnék nagyon fullos set top boxot!"
-
Watt25
veterán
válasz
CoolBoy323 #10387 üzenetére
esetleg olyan létezik, ami (antenna, parabola nélkül, mert nincs egyik sem) veszi a digitális cuccokat?
Ezt hogy érted? A MindigTv-t akarod fogni antenna nélkül??? -
zsigus
őstag
válasz
CoolBoy323 #10387 üzenetére
Hallottam olyanról, hogy bizonyos szolgáltatóknál csak a saját maguk által kínált STB-vel használható a dolog, ennek mindenképpen nézz utána.
És nem lenne olcsóbb ha tőlük kérnél szerződéskötésnél egy STB-t?
DVI-t pedig szórakoztató elektronikai eszközön nem valószínű, hogy találsz.
De HDMI-DVI adapterrel/kábellel megoldható a dolog, viszont a hangot a sztereó RCA-n tudod csak megszólaltatni (ha esetleg a médialejátszó részét is használni szeretnéd ott fontos lehet az 5.1, de sem a TV-k sem az STB-k többsége nem felel meg normális médialejátszóként több szempontból sem).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- TCL LCD és LED TV-k
- Arena Breakout: Infinite
- Formula-1
- Milyen légkondit a lakásba?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Bejelentette az Arc A sorozat nyugdíjazását az Intel
- Gyúrósok ide!
- iPhone-t használók OFF topikja
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest