Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • peterk

    senior tag

    válasz rgeorge #13268 üzenetére

    Kéttuneres DVB-C vevő nem olcsó, de nem is szükséges, ha lesz DVB-C-s TV. Felvenni képes settopbox rengeteg féle van, de a legolcsóbbaktól óvnálak. Nálam ugyanez a történet volt mint a szüleidnél, a kábelszolgáltató júliustól adja digitálisan is a csatikat, így áttértünk arra. A TV eddig is tudta a DVB-C-t, úgyhogy nézni tudtuk, de felvenni nem, ezért kerestem egy settopbox-ot mellé. Kipróbáltam 4-5 típust is, a legolcsóbbtól indulva, de az olcsóbbak mind a botrányosan rossz és a simán rossz kategóra közé estek. Végül kiköttöttem ennél, ami picit drágább (23e), de meglepően megbízható és sokat tud. Külső USB-s 2.5-ös vinyót kötöttem rá, képes meghajtani magától, nem kell neki külön táp. Tud többféle időzített felvételt - minden nap, hetente, stb. -, a műsorújságból is lehet indítani és manuálisan is persze. Timeshift-et is tud, de csak egy tuneres, úgyhogy vagy timeshift vagy felvétel mehet egyszerre. (kivéve, ha ugyanazon a muxon van két csati, az egy muxon levőket lehet egyszerre felvenni, nézni, timeshiftelni, akár az összeset is egyszerre).

    A felvételnél kellemes plusz, hogy timeshiftelt csatornánál manuális felvételkor megadható, hogy a timeshift-elt részt is vegye-e bele a felvételbe, így ha utólag jön rá az ember, hogy fel akarja venni, akkor megteheti. Médialejátszó is van benne, simán viszi a HD mkv-imat, többféle hangsávval, felirattal. Zenéből csak mp3-at próbáltam, azt persze viszi. A médialejátszót is lehet felvétel közben használni. (És a felvett műsorokat is lehet közben nézni.) Van rajta ethernet csati, internetre kötve van benne youtube kliens, stb. Stabil, jó kis gép, nekem nagyon bevált.

    Arra figyelni kell, hogy meglehetősen régi firmware-el érkezik, így érdemes egyből feltenni a legfrisebbet. Gyári firmware is rendszeresen frissül, és van hozzá több féle okosított firmware is, amiből szinte hetente jön ki új. Van olyan is amivel pl. a UPC kártyáját fogadni tudja az olvasója, és olyan is amivel meg tudja osztani a műsort a helyi hálón, stb. Ezeket még nem próbáltam, mert nálunk nincs rá szükség, de megemlítem, hátha másnak igen.

    [ Szerkesztve ]

    Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!

Új hozzászólás Aktív témák