Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz szabi__memo #10681 üzenetére

    Ha jól értettem most is xbmc-t használsz. Vagy a pvr változat máshogy működik? A tvheadend egy stream szerver, ami http és htsp protokollon képes továbbítani az adást. A sima xbmc az rá tud kapcsolódni a tvheadendre htps-vel. Mint egy házi iptv megoldás. Így házon belül kényelmesen lehet például lapoton tévézni wifivel. Sőt, némi kiegészítővel analóg vagy lapostévé is összehozható vele. Azért a három tuner, mert $8 darabja, és így elérhető egyszerre mindhárom mux. Nincs várakozás amíg áthangolódik másik frekvenciára és akár több felvétel is mehet a háttérben tévézés közben. Jó, azért ez ritka, de a lehetőség... :D

    A raspberry pi -ra is fejelsztik az openelec rendszert (r11198 épp jól működik) , ami xbmc-t futtat és már jól kezeli a tvheadend kapcsolatot is. Van hdmi kimenet és kompozit + stereo jack kimenete is. Így régi és modern tévére is ráköthető. Jelenleg vezetékes hálózatra kötve használom, de wifi dongle is köthető rá (még válogatós, de elvileg bármelyik aminek van linuxos drivere megoldható). Egy kis csinos ház kell még hozzá (már lehet kapni egyedileg gyártottat, de a fröccsöntött változatot várom, ami sokkal olcsóbb lesz), meg egy mikro usb-s telefontöltő, ami legalább 700mA 5V paraméterekkel rendelkezik. A tvheadend is képes futni rajta és aktív usb hubbal akár tuner is köthető rá, de még fiatal a rendszer, eddig összesen 10ezer példányt gyártottak le a ras-pi-ből, ami azonnal el is kelt, de már folyamatban van a sorozatgyártása.

    A lényeg, hogy technikailag sok minden lehetséges, de figyelj arra, hogy betartsd az előfizetői szerződésben foglaltakat :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák