Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Yettel topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Ajánlott szakirodalmak a teljesség igénye nélkül (a lista még bővülhet):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Siriusb
veterán
válasz
(Bundás)
üzenetére
Még a kérdést is felejtsd el gyorsan.

Egyébként mi célt szolgálna?
Illetve ha félreértettem volna, telepítés során meg tudod adni, hogy legyen prefixe a tábláknak, tehát pl. dp7_balabla néven legyenek létrehozva a táblák, így egy adatbázist, de különböző táblákat használna a két telepítés.
Persze előtte ezerrel mysql export vagy dump három példányban
Szerk:

De gyors vagy. Esetleg én lassú? Egyébként a kutya szótővel rendelkező szavakat kéretik máskor vastagon kiemelni
Másik fórumban ma majdnem javítottam valakinek a helyesírását, de időben visszafogtam magam.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
(Bundás)
üzenetére
"egy adatbázison tudnak osztozkodni"
Csak abban az esetben, ha táblaprefixeket (előtagokat) használsz! Ezt még az installálás során kell megadni.
Ez azt fogja jelenteni, hogy például lehet egy Drupal 6-osból származó block nevű táblád, és egy Drupal 7-esből származó akarmiprefix_block nevű táblád. Így tehát minden olyan tábla neve, ami a Drupal 7-eshez tartozik, el lesz látva egy "akarmiprefix_" előtaggal. Ezt megadhatod a telepítés során, ha lenyitod a haladó beállításokat (ha jól emlékszem, le kell nyitni egy fieldsetet, aminek vmi ilyesmi neve van).
DE ez a módszer általában kerülendő, amennyiben van jogosultságod létrehozni külön adatbázist is! Ez csak olyan esetben lehet érdekes, ha egy osztott tárhelyen mondjuk valamilyen oknál fogva (pl. ingyenes vagy nagyon kedvezményes csomag) csak egyetlen adatbázist kapsz, és másik oknál fogva pedig valóban szükséged van arra, hogy azonos oldalon két külön webalkalmazásod legyen.
Szóval megfontolandó, hogy valóban kell-e ez neked, csak az előbbi esetek valamelyikében lehet indokolt.
Arra pedig figyelj, hogy lehetőleg teljesen szeparált könyvtárakban legyenek, de legalábbis mindenképp valami alkönyvtárba kerüljön, ne legyen teljesen kutyulva a kettő (nem is működne).Készítettem neked egy screenshotot a telepítőből, itt láthatod azt a fieldsetet, amit le kell nyitni, bekarikáztam a lényeget, ahol meg kell adni az akarmiprefix_ előtagot, ez nyilván legyen valami értelmesebb nevű, például drupal7_ vagy ilyesmi, a név rád van bízva:
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Air 13" M1 16gb ram
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Asus Rog Strix G531GV /i7-9750H/2060 6 GB/16 GB/120hz/
- Vadonatúj, bontatlan iPhone AIR 256GB minden szín KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!
- Canon EOS R6 - Csak 3000 expó! - Újszerű -
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN T4 Plus CHIEFTEC 700W
- Nagyakkus! Dell Latitude 5430 i7-1255U 16GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3443
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest