- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic V2 - origami
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bsony
tag
válasz
peti634 #68732 üzenetére
https://oscarliang.com/
Itt elég jó infók vannak. -
Bsony
tag
válasz
peti634 #68730 üzenetére
Én ezt vettem meg (még sajnos semmi nem jött meg)
https://www.banggood.com/Flywoo-Mr_Croc-HD-235mm-5-Inch-6S-F4-Bluetooth-FPV-Racing-Drone-BNF-w-DJI-FPV-Air-Unit-Goggles-2306_5-1750KV-Motor-p-1610516.html?rmmds=searchEz a drone + dji air unit + szemüveg. Ehhez vettem egy Jumper T16 távot, és hozzá a crossfire micro modult és a receivert a drónhoz amit ha megjön ráforrasztom. Crossfire simán viszi a 10 km-t, a dji szemüveg meg normális irányított antennával 5km.
Az a jó ebben a drónban, hogy tudsz hozzá venni 7 inch-es karokat, és akkor simán mehet a long range, valami épített li-ion aksival.
+ alap hozzá a GPS így RTH működik.
DJI:
25mw-on is elég messze tudsz vele repülni nagyjából 1km. De ha felpumpálod 1.2W-ra, akkor sima 2 km az alap antennával. Veszel hozzá valami komolyabb irányított antennát pl.: VAS Crossair, és vagy truerc akkor 5 km simán megvan.
Továbbá mivel van AV/in csatlakozása ezért vannak hozzá ilyenek:
https://www.banggood.com/URUAV-5_8G-RX-PORT-3_0-DJI-Digital-FPV-Goggles-Simulation-Receiver-Board-for-DJI-Fatshark-FPV-Goggles-p-1605285.html?rmmds=searchÍgy simán rá lehet rakni a rapidfire, vagy bármilyen egyéb analóg vevőt amivel ugyanúgy tudsz repülni akár analóg drónokkal is, vagy tudod nézni másokat ahogy repülnek.
Elég nagy beruházás, de a szemüveg és a táv olyan dolgok amiket nem cserélsz évente.
-
fape
senior tag
válasz
peti634 #68717 üzenetére
Sztem sajnos a fpv szemüveg olyan mit ruha vagy a cipő. Próbálni kell a vásárlás előtt. Keresni kell olyat akinek van és kipróbálni az övét. Amennyit én utána olvastam hdo2 nem feltétlen éri meg jobban mint a hdo. Nekem pl dominator v3-n van. Anno próbáltam én is hdo-t de annyival nem tűnt jobbnak hogy váltsak. Ha nem lett volna a dom3-am akkor sztem hdot vettem volna akkor
(előtte volt nekem is minden: 7 colos kijelző, doboz szemüveg, ev100)
Kezdésnek itt is lehet nézelődni, összehasonlítani, hogy melyik mekkora "képet" mutatna: http://fpvgogglecomparison.com/
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
peti634 #68714 üzenetére
"Az a fura, hogy amikor döntöm a drónt- akkor úgy is marad"
Mert létezik olyan, hogy kikapcsolható a giroszkópnak a gépet befolyásoló hatása, vagyis ACRO mód, de, ha a STAB módot választod a karok elengedésére (ha képes középre állni (fordulatszámot szabályzó kart nem soroljuk ide, mert annak érthető okokból fel-le mozgásra nem szabad középre állnia)) vízszintbe állítja a gépet, feltéve, ha a valóságban vízszintes állapotban történt a gép bekapcsolása, és még azon a dőlésszög határán belül van, ahol még engedélyezett az armolás. (akkumulátor csatlakoztatása után érdemes mielőbb vízszintbe helyezni a gépet, vagy kicsit mozgatni addig ne azonosítsa magának a vízszintet, míg nem raktad felszállásra kész helyzetbe)
Vagyis, azt a pozíciót veszi vízszintnek, ahogy a gép állt élesítéskor. Ami nem feltétlen valódi vízszint, így adott irányba sodródás várható.
Ja, és az "úgy is marad" a használható repülésmód. Azt meg kell szokni, ami nem egyik pillanatról a másikra sikerül, de vannak kivételes tehetséggel rendelkező emberek. -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
peti634 #68712 üzenetére
" kipróbáltam a szimulátorban, de még nagyon béna vagyok benne
Ilyen az irányítás a valós drónon is?"
Több féle szimulátor van, de elmondható, hogy van hasonlóság, tehát valami olyasmire kell számítani, vagyis eleinte nem drága géppel kell kezdeniPersze attól függ milyen méretben akarsz gépet venni a későbbiekben. Kisebbek könnyebbek, így nem törnek annyira nagy mértékben. Persze nem jelenti azt, hogy nem fog törni rajta ez-az, nem fog leégni az ESC és hasonló "érdekességek". (kis méret 3" -nál kisebb). Viszont kezdésre ajánlott a kicsi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Kerékpársportok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hardcore café
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Gyúrósok ide!
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Eladó 4 db Achilles Winter 101 téli gumi 225/40 R18 92V XL
- Saeco Gran Baristo Avanti HD 8977 I FRISSEN SZERVIZELVE I VÍZKŐTELENÍTVE I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Corsair TC100 RELAXED gamer szék jóformán új
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged