- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geller72
veterán
válasz
Ronyman #64518 üzenetére
Kezdésnek ilyen helyre akkor sem vennék nagyon komoly gépet, ha lenne rá keret. Ilyen körülmények közt sokkal előbb lesz baja, mint magánfelhasználásra. Az is lehet, hogy az első héten odaveri valaki akkor is, ha szupi intelligens Dji gépről van szó. A 150k-s keret is annyit tol csak ki, hogy mondjuk egy Spark nem alapverzió lenne, hanem FMC, azaz kicsit plusszolva az alapszett. Az alapgép az egy dolog, de a plusz cuccokkal simán a +50%-on vagy árban, tehát az össz költség max 75%-a lehetne maga az alapcsomag, a többi a tartalék, kiegészítő holmik. (Akkuk, propok, stb). Valszeg senki nincs tisztában "nálatok" a drónokkal, különben nem kérnél te sem segítséget. Azaz gyakorlatilag nulla a drótkultúrátok. Szabályok, rutin, stb.. Ilyen nulla felkészültséggel, mint említettem nem szabad komoly gépet venni.
Vegyél több, kisebb gépet, az alapoktól kiindulva és sokkal többet teszel azzal, hogy az alapoktól velük együtt megtanulod ezt az egészet a maga problematikáival együtt, sem mint veszel egy drága gépet és nem mered te sem használni és kiadni sem a kezedből.
Totál az alapokból indulva vennék egy fél tucat kis gépet, keféseket egy vödör akkuval, pár smart töltővel, pótalkatrészekkel. Ez kb. 30-40k-ból meglenne. Innen elindulva építkeznék a zsetonból felfele. Ha már van rutin minden téren - a gyerekek részéről is - kihisztiznék még pénzt (mert látni fogja a vezetés, hogy ez mennyire tetszik a gyerekeknek és mennyire a "jövő", meg minden, ezért nem lesz olyan nehéz ez) és vennék egyre komolyabb gépeket. Egy darab gép nem gép egy ilyen helyen. Átgondolnám ezt a dolgot a helyedben..segítünk. -
Johnny_vT
senior tag
válasz
Ronyman #64506 üzenetére
"Események felvétele a levegőből, mezőgazdasági területek bemutatása stb. (Tudom a mezőgazdasági drónok nagyon drágák, de itt csak a lehetőségek bemutatására keresünk eszközt)"
Ha magánemberként választanék, akkor simán rámennék mondjuk a Xiaomi Mi Drone-ra. (YouTube és tesztek alapján, személyes tapasztalatom nincs.) Ha leesik, akkor leesett, aztán ráérek gariztatni, stb. De feltételezem, hogy nálatok rendesen be lenne építve a tantervbe, ergo rendszeresen és kifogás nélkül üzemképesnek kell lennie. Necces kérdés...
Ha a "csak a lehetőségek bemutatására" részt komolyan lehet venni és várható 1 éven belül nagyobb pénz is ilyen célokra, akkor könnyebb lenne a döntés.
-
molnigee
aktív tag
válasz
Ronyman #64518 üzenetére
Szerintem fordítsuk meg megjobban. Ha senki nincs képben a suliban a dronok kapcsán, akkor ne vegyetek.ki fogja kezelni?
Vagy legalább szanjatok rá pár hetet még megnézitek youtubon milyen áron, mit kaptok. Aztán utánna lehet venni valamit. De így... Gyorsan kell egy drón pályázati pénzből... -
twine
veterán
válasz
Ronyman #64518 üzenetére
Dji Osmo X3 +egy kva hosszú horgászbot...
Viccnek szántam ,nem parasztkodas volt...
Azért próbáltam viccelődni,hogy elvegyem az élét a dolognak
Én írtam az előző hsz.-ban miket ajanlanek nyugodt szívvel....
Sajnos a +50-60.000.-nem befolyásoló tényező...
Amit nyugodt szívvel ajanlanek,az cca.280-300 körül kezdődik itthon...Felcsapva a netet, "szájhuzva" rákérdeztem a mavic AIR árára... megijedtem...
Pedig gondoltam kint a területen ahol nincs akkora rádió szennyezettség,jó lehet....de egyrészt én is sokallom az árát, másrészt inkább valami mavic pro sok keresessel...
Nem rossz gép az AIR ne ugorjon nekem egy-ket tulaj pliiz csak drága.... a vázolt lehetőségek között ..Én 300alatt nem tudok ajánlani gépet,mert nincs benne gyakorlatom...
Ha mindenképpen venni akarsz....akkor majd a többiek biztos megmondják adott arkategoriaban melyiket válaszd...
Vannak itt hozzáértők, akik mérhetetlen mennyiségű gépet teszteltek már,,,én csak olvasok ezekről, egyéni tapasztalat csak a DJI gépeivel van.... -
twine
veterán
válasz
Ronyman #64514 üzenetére
Szia!
Röviden...:ha ennyi a keret,és oktatási szintű dologról van szó, szerintem ne vegyél drónt!
Komolyan,,, felsőoktatási intézmény technikusi vagyok,nap mint nap találkozom ezzel a "sajnos csak ennyi van rá" dologgal.....
Akkor inkább ne,mert csak (elnézést) czigánykodás lesz belőle....
Mindezt értem intézményi keretek között....ha privát érdekelt volna, nem szólok bele, mert más magán emberként próbálkozni "hekkelgeti"...Hosszabban.... :
Sokszor elhangzott már,nézd meg mennyibe kerül egy, használható képű kamera/actioncam...
Pont annyi,mint a kereted,és azt még reptetni,kellene....nem fér bele...Ki kellene sajtolni az intézményből egy mavic pro, pro2, phantom4pro szintű gépet....
Ezek kamerája és tudása már megfelelő az általad vázolt feladatokra,,,a kamerája meg tudja mutatni rendesen a terület betegségeit is akár, a tudasa pedig lehetővé teszi,hogy otthon "leprogramozd" a különböző mezőgazdasági területeket, ahová mikor kiviszed a gépet azt mondod neki programban hogy "GO" és lerepuli úgy és olyan magasan,és sebességgel,ahogy azt te bealitottad neki....közben tud az adott ember magyarázni,oktatni bemutatni ....
A100.000es kategóriával meg majd megy a "melozas", meg a magyarázkodás,hogy "ezt egyébként meg lehetne csinálni úgy, és olyan minosegben,meg ennek most pont nem így kellene hogy, történjen...stb ....csak az árban ugye...és ..."
Szóval szerintem az vérciki az oktatásban...Egy vélemény, volt a sok közül....ne vedd támadásnak vagy ilyesmi...csak mint félig meddig gyakorlott felhasználó (P4-P4proV2),és oktatásban (is) dolgozó próbáltam segíteni
-
Toncsi
aktív tag
válasz
Ronyman #64511 üzenetére
Az Mjx-ek nem rosszak a maguk kategóriájában, de tudni kell, hogy ezek még játékok. Kamerájuk komolyabb célokra használhatatlan, és pl.: BG-n fele (sőt 1-2 esetben harmad) ennyi az áruk. Kicsit többért már sokkal jobbat lehet venni (pl: Hubsan Zino, Dji Spark).
Ha fontos a fénykép/videó (meg úgy általában a drón) minősége, megbízhatósága, akkor a Hubsan Zino, Dji Spark alá nem szabad menni. -
Djuree
félisten
-
Djuree
félisten
válasz
Ronyman #64506 üzenetére
szia!
sztem a keret pont nem a legjobb. ennél inkább sokkal olcsóbbak vannak meg sokkal drágábbak. kínából tudnál venni ennyiért kb., de az sok idő. gondolom használt nem játszik.
full hd-nál alább ne add!
amit ajánlok az a parrot bebop2 de az itthon drágább. van még a xiaomi mi4k de az meg jelenleg hiánycikk. meg nem is olyan megbízható.
hátha valaki más tud ajánlani valamit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged