- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fape
senior tag
válasz
syler123 #45887 üzenetére
Igazad van. nem tudom, hogy néztem be. Megyek iszok egy kávét már ideje lenn
Nekem is spracingf3-m van és uart2-n van az osd, igaz eszembe se jutott megmérni az uartokatszerk: Még egy "keresztbe" kötést megérne a dolog. RX+TX uart2-ről, VCC+GND uart1-ről.
A földet úgy értjük, hogy jó ahogy most van csak pluszban a videó jel mellé még rakj egy-egy földet is. osd <-> vtx és a kamera <->osd közé. Nem csíkos a képed?
-
fape
senior tag
válasz
syler123 #45885 üzenetére
mielőtt szétforrasztod a padokat: serial passthrough-tal kéne tudni a configot változtatni.. Ne szórjuk szét az infókat, Ide már többet írtunk a témába. A felsőből jöjjünk át ide.
Sztem pont azért készült a BF osd mert az összes többi nagyon általános osd megoldás. A CF/BF támogatás csak egy a listájukon, így nem is tudnak plug and play működni, 1001 helyen használják, nem lehet mindenhol p'n'p. Amúgy itt a hardver+feature set is egy fajta limitáció, kevés a programhely az micro minim osd-n, ezért már fordítás időben kell játszani azzal, milyen feature kerüljön fel (config.h).
-
fape
senior tag
válasz
syler123 #45870 üzenetére
Én még v1.6.8.0-t használok. Semmi olyan nincs az újabbakban, ami kellett volna (vicc ez egészben, hogy azokat se használom, amiknek közreműködtem a fejlesztésébe
) Ezek vannak beállítva: config.h és régi configurator. Élőben ilyen
Plusz pont jár az egy "apró" szembe repülő hiba felfedezéséért -
vandor01
senior tag
válasz
syler123 #45834 üzenetére
akkor lehet az a baj hogy nagyon friss (3.2.1) BF-el belemokoltam a gyarilag beallitott es leszallitott cuccba.... ahogy nezem a BF setupos videokat... semmi extrat nem csinaltak csak azt amit en is... Viszont a BF verziojuk 3.1.6... ez lesz a problem.... na majd este keresek regebbi BF-t...
-
-
-
freezer922
aktív tag
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
syler123 #45560 üzenetére
Az I-t már ne rakjad feljebb, mert aztán nehézkes lesz irányítani, esetleg elkezd I oszcillációba.
Az anti gravity tuninggal nem tudok segíteni, sosem kellett állítanom, egy kis biccenés nekem bele fér, sőt még a propwash is.A gyro / looptime sacc/kb 4k/2k jó lehet neked. Talán tudna 4k/4k-t is, de a Oneshot125 miatt felejtős.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
syler123 #45570 üzenetére
Nekem SP F3 Evo fut 8k/2k amin az MPU9250 SPI buszon csatlakozik. A sima SP F3-on MPU6050 van ami I2C buszon csatlakozik, így ilyen sebességet nem fog elérni.
JC csinált viideót a gyro/PID loop/ESC protokollok összefüggéséről. -
fape
senior tag
válasz
syler123 #45567 üzenetére
Úgy látom arra a Flycolor Fairy 30A firmware-t kell rakni. Arra pedig van multishot, ha esetleg érdekel. A chrome app BLHeli - Configurator könnyen fel is lehet rakni. (vagy bheli suite-tal, de akkor külön le kell tölteni a multi frimware-t) A blheli passthrough is megy? Tudod az fc-n keresztül programozni az escket?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
syler123 #45283 üzenetére
Mihóknak 2.5 perc. Nem annyira szar, csak kell 6 akku.
Az ideális szerintem a 130-as méret. Nem túl drága az akku, de már nem is túl pici h elfújja a szél, de még nem túl nehéz h a tömegét kompenzálni kéne. A KGB projectnél egy kanyarnál úgy húzogatom a gázkart mint a tinédzser a... Na azt inkább hagyjuk.
-
Peaceliker
addikt
válasz
syler123 #45171 üzenetére
Igazából pid tuning lehetőség mezőn nagy kincs.. Nekem gépek többsége megy távról (csak ezért vettem taranis t), amin nem megy azon azzal szoktam, eddig nem vt para szerencsére
Más :
Itt is megkerdem hátha : dustx58 vélemények vannak? Tapasztalatok még jobbak lennének
18k és vevő beépített. Nem hangzik rosszul. Kefés gépek mennének a lecsóba. Bentre lenne, 50nm alapterületű kecoba -
syler123
veterán
válasz
syler123 #45156 üzenetére
Joshua Bardwell-nek van is egy jó vidije a jelenségről, beállításról, majd próbálkozom
Teréz Atya:
Mondjuk nem lesz valami nagy élvezet, mert a laposnak nincs normális akkuja, szóval terepen nem nagyon tudom állítgatni. Lehet majd kipróbálom az EZ-GUI Ground station mobillal.
Hozzáteszem a mai után annak is örülök hogy repül.
Igazad volt, hogy sokat számít a Blheli. Sokkal stabilabb a gép a manővereknél. Már már unalmasabb is volt, mert kevesebb volt az izgalom, jobban reagált mindenre a gép.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
syler123 #44980 üzenetére
Időközben kiderült, hogyha hagyod kék üzemmódban, ő folytatja a balanszolást.
Én vettem egy egyszerű 12V tápot és ráforrasztottam egy XT60-at. Meg a para boardokat is lassan átalakítom XT60-ra, mivel a b6 minihez is szereztem banán - XT60 töltőkábelt.
Amúgy pont most akciós a dupla kimenetes iSDT töltő, AC bementtel, de az 120 dolcsi.
-
FingR86
őstag
válasz
syler123 #44973 üzenetére
nekem is van egy olyanom... egy vedér lósz*rt sem ér. Órákba telt mire feltöltötte az akksit. 2 repülés után már el sem akarta kezdeni a grasshopper akksiját tölteni, csak villogott a hiba jelzés, h a cellák közötti fesz különbség túl nagy. Havertól hoztam egy sztem nem eredeti B6-ot. Rádugtam és azonnal el is kezdte tölteni, azóta is azt használom, csak már kezdem pofátlannak érezni magam és vissza kellene adnom
egyébként erről lenne szó:
-
molnigee
aktív tag
válasz
syler123 #44949 üzenetére
Hát igen, de annyira én sem vágom, hogy írni merjek róla
Egyébként Joshua és Stingy videói alapján csináltam.
Még maradt benne javítani való, éles fordulás után van egy kis propwash, meg flip után egy rollback, de hiába emelt picth D-t, nem láttam javulást, aztán elkezdtek melegedni a motorok, szóval vissza is vettem.
A roll az viszont fenomenális, szerintem azt betaláltam, pont olyan hangra meg érzésre meg mindenre mint ahogy a nagyoknál láttam.
Az I is jobb lett, nincsen biccentés gázra.Viszont ami nehéz, hog Stingy videója alapján ugye losban kell rángatni a gépet, nyilván acroban
Hát ez az ami nem olyan egyszerű, jópárszor odavágtam. -
Peaceliker
addikt
válasz
syler123 #44821 üzenetére
Nekem 2-3p a repido attól függ melyik géppel :-)
Igazából 12 akkunal többet sosem megyek ki. 1 óra amit kint szoktam lenni szöttyögéssel együtt. Cyclops ban egy elég kaki akku van, azért azt ki szóltam húzni akku csere alatt. De ha ez ilyen jól bírja az jó hír
Cyclops ban szemem abszolút nem fáradt -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
syler123 #44799 üzenetére
Végül térkép alapján csak találtam egy opcionális helyet
Majd elválik, hogy mennyire alkalmas.(#44801) vandor01
Eperföldek már nem alkalmas. Halásztelek, ott laknak nővéremék, de keresztlányom leinformálva nekem nem elég tágasViszont a torony közelében nagyon úgy tűnik jó lesz nekem
És már nem is üzemeltetik, így talán a fejbelövést megúszom.
(#44800) Peaceliker
Az 50 méter nekem túl szűk
Ahol szoktam reptetni ott viszonylag közel vannak lakóházak, így vele emberek és ebből adódóan veszélyt jelentenék rájuk, de a parkoló autókat sem szeretném megkaristolni. Tehát nekem a Róna a megfelelő
Tényleg nagyon félek, hogy valakiben, valamiben járt tennék. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
syler123 #44780 üzenetére
Közepes viszkozitású pillanatragasztó + aktivátor. Ez EPO, nem annyira hajlékony mint az EPP, így nem kell hozzája hűderugalmas ragasztó.
Ezt a gépet nem tudom mennyire nehéz indítani, de ha van FC a fedélzeten, a Z-84-et nagyon könnyű. A NAV launch nem működik, de simán eldobva könnyű vele felszállni. Ha tudsz LOS koptert vezetni mozgás alapján ez is menni fog.Csesszétek meg, este összerakom a Z-84 videót, mert mindenki ezért issza a vérem.
Pontosabban röpcsi és iNAV miatt. Nem biztos h hnapra összerakom, de 7végére kész lesz.
-
-
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
syler123 #44311 üzenetére
Ez a Minim OSD egy variánsa. Én is UART2-ről etetem, megy minden gond nélkül.
Az ESC-et flasheléshez én inkább nem forrasztanám, mert nagyon közel vannak a pici alkatrészek, és így nagyon szenvedős és lassú procedúra. Én magam falflasheltem a magam által szerkesztett bigyusszal, de ha remegne a kezed az idegesség miatt, nyugodtan kérj meg valakit h tartsa oda, míg te az egérrel ügykezelsz.
-
varadigabor
senior tag
válasz
syler123 #44311 üzenetére
Milyen kamerához kell? Foxeer Arrow v3 vettem, abban van alap osd van benne, feszültség szenzor, név kijelzés más meg nekem nem kell, nem kell kínlódni ilyenekkel.
Én szerintem később kezdtem a repülést , de ezeket az alap trükköket már egy ideje nyomom. LOS-ban kezdtem most már fpv-ben
Rotor Riotos videó alapján próbálom meg csinálni a trükköket.
(#44317) Zoty4 Van egy 2-3 éves aksim még helihez volt, nem csináltam vele semmit és bírja
Még balancert se látott, ilyen gagyi bedugos töltöm volt ami annyit jelzet hogy fel van töltve. Szerintem 3,8 v rakod, és esetleg hűtőbe , nem lesz baja. Többet meg úgy se tudsz tenni
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
syler123 #44261 üzenetére
A Z-84-et olyan könnyű volt összerakni, hogy csak pislogtam. De jó minőségű pillanatragasztó kell ami olyan tubusban van, ami nem szárad be. Ja, és persze aktivátor. De az EPO szinte bármivel ragasztható, pl. Epoxy.
Az EPP az már nehezebb menet, nem olyan szépen lehet önteni, így nem olyan pontosak az alkatrészek, így kell némi finisz mire összeáll. Cserébe nagyon tartós.
EPS, azaz polisztirolröpcsiket felejtsd el. Sok modellüzletben árulják, de nem tartós és háklis a ragasztóra.@AMDaZERG_1 - 36 giga videón ülök, és gőzöm sincs, hogy lesz ebből mese.
-
válasz
syler123 #44215 üzenetére
5"-os mellett semmi értelme nem lesz a 4"-osnak, mert lassú lesz. Semmit nem kell csinálod vele, csak átrakni egy 5"-os vázba, a Falcon180-at és egy PDB-t hozzádobni, mert az a Falconban beépített. Nem kell versenypilótának lenni, de egyszerűen nincs létjogosultsága az 4"-nak egy 5-ös mellett.
BTW kiminek félig igaza van, hogy ha észreveszitek, nem sok régi motoros van már itt, én is már csak alig-alig írogatok ide, pedig régebben majdnem minden 15. hsz az enyém volt.
-
kimista
aktív tag
válasz
syler123 #44192 üzenetére
esc-t is lehet keverni.. nekem egyik gépemen egyik más esc van rajta, és vígan repül. mindegyik 30a, de más márka. friss fw, kalibráció és megy.
mondtam, ne okoskodjunk már, nézzünk először utána.
syler, mióta vagy témában? emlékszem pár hónapja engem kerestél olyan témában, hogy mi a cw meg a ccw...
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
syler123 #44198 üzenetére
Ezt meg is csinálták valamelyik YT csatornán, h kipróbálják a Raceflight nem kamuzott-e, hogy bármivel képes repülni. Négy motor, mind más, más propi, ESC. Aztán a nap végén már nem szállt fel. Leégett az egyik motor. JC szerint lehet erősebb szűrés javította volna a gép túlélési esélyeit, szerintem meg csak öngyilkos lett a torzszülött.
Hogy ON is legyek. A Falcon 2204-es motorja közel áll az Emax MT2204-hez és klónjaihoz karakterisztikában. Persze szarabb csapágy, gyengébb centrírozás, és a tekercselés sem olyan szép, de ínséges időkben egyik mehet a másik helyére.
-
NightLord
tag
válasz
syler123 #44133 üzenetére
QAV-X 4mm váz PDB nélkül 3700Ft,, PDB vel 4200Ft.
Én a nyújtott, QAV-XS változatot vettem, sztm elég fasza, és 450g auw alatti 5"-os gépet lehet belőle építeni.
-
Peaceliker
addikt
válasz
syler123 #44145 üzenetére
ez szerintem ugyan az a BG s klón, csak olcsóbb. ami tré az a kébelek, mert merev a szigetelés, nem szilikonos rajta, de ennyit el lehet viselni... még egy nacked verzió jó lenne, amin nincs ennyi gyökér fölös csati
-
Peaceliker
addikt
válasz
syler123 #44133 üzenetére
jogos, pdb nélkül 4200ft, pdb vel már 4900, 4mm es váz.
sp f3 természetesen frissíthető, sőt muszáj is, mert elavult cf el jön...nekem bf van rajta, pöcc röff felment rá
nekem a béka jön be, ára is vállalható sztem.
(#44134) molnigee
azárt legalább 1 adatot megsúghattak vna
(#44136) Jackal2
30k?
1 szett imbusz kell meg egy csillag csavarhúzó, páka van faja 60w os, állíthatós 3k ba. Bár ezek nekem amúgy is voltak. persze nézhetjük 0 ról is, mintha ma születtem volna, de akkor kell táv, töltő stb, de az meg mindhez...
aliról meg annyit, hogy leggyorsabban jönnek meg onnan a dolgok, ha vmi gázos akkor refund 2 nap alatt van nálam, ebayről meg bg ről min 1 hét mire válasz jön...cuccok meg ugyan azok, csak sokszor olcsóbb
szerk: szerszám arf és rtf géphez is kell vagy ha elszakad egy kábel akkor venni kell másikat?
-
molnigee
aktív tag
-
Peaceliker
addikt
válasz
syler123 #44085 üzenetére
én nem használok, nagy gázra vannak halvány csíkok, de tő gázt csak rövid ideig szokott nyomni az ember, így nem foglalkoztam vele. Amúgy igyekszem olyan irányba elvinni a dolgokat minden gépemben, hogy vtx akkuról menjen és szűrt 5v ot az adjon kamnak...így elég jó minden egyéb bizbasz nélkül
(#44086) Jackal2
jajj, ezt de szeretem... mmint ezt az eachine fikázást.
olcsó gépek olcsó cuccokból, pont mint az összes olcsó gépkb minden idei gépük kb standard mint a kingkong meg a fene tudja már hány néven forgalomba kerülő olcsó "vackok". és kb pont ugyan azt is tudják. szóval nem értem manapság miért kell még ezt nyomni...kicsit olyan mint amikor azza jönnek még ma is, hogy fúj suzuki, az papír autó...igen volt 20 éve.
ott van emax babyhawk pl...emax, akkor az tuti jó? jah nem, 100 sebből vérzik.
de repül meg faja, csak modellezőnek való, de divat drónosnak
mint a legtöbb olcsó gép... meg kell csinálnuk rajta 1-2 dolgot, hogy jó legyen. ez mindig ilyen ha az ember nem akar egy vagyont kifizetni.
de amúgy régebbi eachine gépek is kb annyival vtak szarabbak mint a jobbak, mint amivel olcsóbbak... persze volt 1-2 igazi hulladék, de ezek már nem mai gépek, raktár mélyén elfekvő készletről lehet még kapni, mint ezt az assasint is
...szigorúan szerintem
(#44087) Jackal2
pontos méretét nem tudom a gépnek, de nehéznek látszik az tény, méret az másodlagos lehet...amúgy is 4 colé a jövő
-
fape
senior tag
válasz
syler123 #44085 üzenetére
Nekem van gépen kondi (1000uF, 25V low esr), a betápon. Régebb egész tiszta volt a képem ([link]). A fehér csíkok a vtx csati miatt vannak. Littlebee 20A pro esc-im vannak azok hírhedten zajosak. Matek pdb + kondi sokat segít, szűr rajta.
Mióta váltottam a KK T5045-re azóta többet kaptak a motorok. Már nem ilyen szép a kép de még mindig lehet repülni vele -
Peaceliker
addikt
válasz
syler123 #43949 üzenetére
Hát lehet alkatrész miatt nem kell aggódni, csak olyanra gondolok, hogy ember elejti stb...persze nem kell, értem én
Tudom hogy kaki lesz a hang, de nekem vmiért bejön amikor az idegesítő sivítás is rajta van a vidiketvagy úgy érted, hogy a szemcsi veszi kakin a hang jelét vagy úgy általánosságban érted?
(#43951) david335
köszi, sztem veszek egyet, oszt kettő közül majd vmelyiket eladom, valszeg ennyibe elmegy bármelyik szemcsi
-
-
Peaceliker
addikt
válasz
syler123 #43942 üzenetére
köszi
igen képek alapján ez értelmesen kialakított orr résznél...amúgy nem értem cyclopse is miért nyomja, mert sztem sem Pinokkio orrom meg sem ilyen szélesre vert bokszoló orrom nincs, szal nem értem
Helyileg merre vagy? Vagy ha nem Pest környékén van, erre felé van valakinek ilyen szemcsi? Megnézném közelebbről, ha... -
dalamarrr
csendes tag
válasz
syler123 #43797 üzenetére
Köszi szépen. Ha rájössz az antikockás trükkre, akkor szólj. A videó Runcam3-mal készült, persze hogy nem ilyen a nyers minőség.
(#43799) Zoty4: A helyszín Várpalota fölötti lőtér teteje, nem tudom szebben mondani.
A hegy neve "Kopasz-Hallgató".
Köszönöm a véleményeket, jó, hogy van visszajelzés. Feleségemnek meg sem tudom mutatni, nem bírja nézni, hányingere lesz
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
syler123 #43751 üzenetére
Nézzétek meg a Lopakodrónos cikkemben a képeket. A fairy ESC-ről lehagyták az 5V-os BEC-et, azért maradt ott a piros kábel. Biztos van, amibe benne van a BEC, de gondolom egyféle kábellel gyártani olcsóbb.
-
molnigee
aktív tag
válasz
syler123 #43545 üzenetére
Nincs, én tévedtem,elnézést kérek, eddig sosem láttam a modes fülön az anti gravityt
Amiket néztem vidiket ezzel kapcsolatban, ott meg mindig CLI-ben állították. Bár azt tegyük hozzá továbbra is, hogy a modes fülös ki/be kapcsolás, az ok, de ennek vannak beállításai is, amit tényleg csak CLI-ben érsz el.
Az alapbeállítás a legtöbb esetben jó és elég, de lehet hogy csak módosítással érheted el a megfelelő hatást. -
fape
senior tag
válasz
syler123 #43475 üzenetére
Erősen ajánlott már már kötelező a kondi: Recursion Labs - Little Bee ESC Extreme Motor Noise Generation and Filtration Testing for FPV
Valójában az esc-kre közvetlenül lenne a legjobb. Régen ott is voltak, csak a sírt a nép a nagy hely igény miatt.
Ezért a szorgos kinai kezeket már nem rakták rá, de ez nem azt jelentette, hogy nem kéne.Manapság az trend, hogy inkább a többi alkatrész készül fel a tüskék kezelésére. Mindenhol megy a filterezés ezerrel.
-
Jackal2
senior tag
válasz
syler123 #43185 üzenetére
Mindenképpen olyat vegyél, ami ORDÍT. Most tesztelem az XF90-es mikro brushlesst, aminek a motorja hangosan vonyít és nem hallom a buzzert, már 2x leestem úgy, hogy gyakorlatilag nem hallottam a low voltage jelzést...
Azt hogy mennyire pontos, nem a buzzer hanem az FC dönti el.
Shaddam: Bazz, én is így jártam. Ráadásul a posta egy hete parkoltatta a Nyugati tér központi postán és nem hozták ki. 05.26 volt a beérkezés dátuma és tegnap vettem át.
Ha van valakinek normális PID beállítása, az engem is érdekelne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Lexus, Toyota topik
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Jogász topic
- További aktív témák...
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest