-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
válasz
syler123 #34550 üzenetére
Közben látom írja az összefoglaló, 5-10 óra. Hát nem valami sok, utána meg jó ha cserélem az összeset. Lehet inkább másik típust kellene néznem. Vagy ebbe is rakhatok más gyártótól származó motort?
Syma x5c-hez pl 10 dollár 4db motor, x250-hez meg 28. De a Syma meg lassú és hamar megunnám.
-
Saccco
nagyúr
válasz
syler123 #34460 üzenetére
Ezeket a TX kamerákat általában dicsérni szokták.
Ezt az alkalmazást próbáltam:
Easycap & UVC Player(FPViewer)
Leválasztás után szokott általában reklámot bedobni, de ennyi belefér.Van több hasonló alkalmazás is. Még az
EasyCap Viewer-t szokták ajánlani, csak ez fizetős.
-
válasz
syler123 #34460 üzenetére
Igen kell rá egy plusz csati, de az van a dobozban hozzá, rá kell forrasztani a betápra csak simán.
(#34461) Vaze: Akkor rendben van. Plusz prop(Dalprop 2 ágú jó) és 1-1 CW-CCW motort ne felejts el rendelni azért! Illetve lábakat, ha akarsz rá, ha nem akkor tappancs mehet az aljára, bár úgy pattog kicsit leszállásnál, szokni kell! Az FC-t ne felejtsétek el elforgatni 90%-al, majd rendesen beállítani!
(#34463) molnigee: Bocsánat, akkor rosszul tudtam.
-
válasz
syler123 #34448 üzenetére
Innen rendelve nem annyi lesz a Nihui, azt vámolják. Illetve Te BNF-et nézel, táv is kell hozzá! X250-nek olyan a távja, mint az X100-nak(legalábbis kinézetre), hát kicsit érzéketlen. A Nihuié szokol rádióra hasonlít, de egész jó a fogása. Én is használtan adtam el, normál állapotban, új motorokkal. Megveheted az X250-et is nyugodtan, de nem ér annyit!
(#34450) syler123: Te az FPV változatát nézted/linkelted eddig az XK X250-nek, ami EU-ból szállítással 100$.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
syler123 #34408 üzenetére
Ugyanannyira mint a U807. Azzal kezdtem az FPV-zest.
Csak vigyazni kell a rak nepsegre. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
syler123 #34388 üzenetére
Egy flysky i6 ia6b vevovel cca 40-50 dolcsi. A liftoff 14, FPV freerider demoja ingyenes.
Arrol, hogy kell a tavot PC-re kotni itt irtam.
Kiprobalod, csapatod. Ha tetszik kesobb veszel egy Q80-at vagy 90-et vagy hasonlo zsebtusszencset, amivel beletanulsz a Cleanflightba. Cikkfolyam itt. Veszel egy FPV szemuveget. Ha meg mindig nem untad meg, johet egy racer.
A legjobb h az elejen, ha rajossz nem tetszik, nem buksz sokat. -
Allien
veterán
válasz
syler123 #34413 üzenetére
Én 70 dodóért vettem anno. De GB-n is lehet kuponozni-pontozni. Ha be tudod vinni 70 dolcsi körülre, akkor persze best buy LEHET. Ha, elfogadod, hogy ehhez érdemes távot is venni, az eredeti akksi az max tartaléknak kell, azaz HK-ról KELL rendelni hozzá vagy 4-5 950-s akksit (vigyázva, mert már van belőle több verzió is), szigorúan 1S! Van belőle már 2s, 3s-s is! De, ez legalább NORMÁLIS FPV.
-
válasz
syler123 #34413 üzenetére
Még a 80$ is nagyon sok egy 1S brushed FPV-s gépre. Maradj olyan max 15eFt-os korlátba. 20eFt felett már brushless kell, de az meg nem tanuló!
Nincs olyan nagy baj vele a táv butított, FPV-től nagy minőséget ne várj, de amúgy sem
Egyszerűen csak sok érte. Egy Nihui-t használtan pl kapsz 7-9eFt-ért veszel 5 akkut az 4e, és egy C4402-es kamerát, ami 5-7, talán használtan 3-4 körül. Inkább ezeket törd elsőként.
-
Saccco
nagyúr
válasz
syler123 #34391 üzenetére
Egy TX5813 + 600TVL kamera (nincs márkája) volt a teszt, az antenna egy darab drót. Csak lakásban tudtam kipróbálni (panel), mindenhol volt vétel.
Nincs mi cipelje a kamerát. Vagyis már lenne, de ahhoz még nincs akkum, de már úton van (Turnigy 300mAh 45/90C). A lag-ot is csak kézrángatással tudtam kipróbálni.
Beteg a kamera képet az 51"-os plazmán nézni...Szerk.: A drón egy nyomtatót vázas gép lesz, 8520-as motorokkal 55 mm-es propellerrel és Eachine E010 alaplappal.
-
Saccco
nagyúr
válasz
syler123 #34388 üzenetére
Hasonlót akartam írni, mint tupacamaru, illetve nekem is ilyen kombóm van.
Mi kell hozzá (amiket én vettem):
- telefon (android)
- ingyenes app play áruházból
- vevő (pl.: RC832, 4.400ft)
- Easycap UTV007 1.500ft
- tápkábel 500ft
- Powerbank 4.000ft (már volt)
- OTG kábel 200ft
- kamera + adó a drónra (4-5.000ft)Valamekkora késleltetés van, de az én szintemen egyelőre nulla.
Szerk.: A linkelt barkácsolás csak kábelspórolás miatt kellhet, anélkül is megy a dolog.
-
válasz
syler123 #34386 üzenetére
Nem fogható mobillal, ez 5.8GHz-s frekin megy. FPV szemüveg vagy kijelző kell hozzá. Előbbit neked kell eldöntened milyen kell, van olcsóbb, van drágább. Az olcsóbb a "sisak", a drágább(jóval) az a kompakt szemüveg. Képminőségben a drágább sem fog szebb képet mutatni. Ha szemüveges vagy, akkor nehezebb sisakot találni(quanum v2 jó lehet), ha nem, akkor is olyat érdemes választani, amin állítható a fókusz. Mondjuk egy Eachine VR D2. Ezzel el lehet lenni, de messze van a legjobbtól. Sima kijelzőből is 20-30 körüli elfogadható inkább(csak ez utóbbival úgy számolj, hogy 100%, hogy megy rá a sarc).
-
-
Geller72
veterán
válasz
syler123 #34292 üzenetére
GB-n 24 euro, plusz 7.28 posta, de eu-s raktár ugye, elvileg itt van egy héten belül. 31 a vége, de nem kell rá rosszabb esetben másfél hónapot várni. :/ Hogy az X5C mit bír,m azt nem tudom, de hogy ez nagyon sokat kibír, az biztos.
. És még nem is úszott nálam. Pedig azt is kipróbálnám, ha nem lenne befagyva minden.
.
-
syler123
veterán
válasz
syler123 #34258 üzenetére
Lejárt a szerkesztés, én erre a drone-ra gondoltam. Gondolom csak a kamerát vették ki, ami nem hiszem hogy hiányozni fog, amilyen gagyi felvételeket készít.
Mennyi idő alatt koptatják el a fogaskerekeket?
-
Vaze
őstag
válasz
syler123 #34256 üzenetére
Koszonom szepen mindenkinek a valaszokat
syler123 EU ban is van raktaron nekik
-
vandor01
senior tag
válasz
syler123 #34177 üzenetére
ugyahogy irod.... szorakozasbol... ajandekba ismerosnek...
keret 5-10dollár... board 7-8... TAV 13.... motor 6...
de ha van h31s akkor TAV már nerm kell
meg volt 99centes 4db CW-s syma motorom (7mm)
GB-estes EU-raktaras occcoo szalitásert
erre jo volt a 95-os keretbe... kissracnak a csajadba jo leszmost, hogy már van jo propellerem/aksim már egész jol hasitanak
nem szobai hasznalatra!
csak a TAV hatotavja korlátoz 50m-70m...
de legalább törvenyt nem sértekhogy megéri-e? az épités öröme! meg h31 mellé csak ugy?
miert ne?!legközelebb 120-as kereteket rendelek es várok egy boardot
ami talan jo lesz az X7-es x251-s TAV hoz???
annak mar azert van 500méteres hatotávja?! -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- TCL LCD és LED TV-k
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Sorozatok
- Formula-1
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged