Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666
    nagyúr

Előveszem néha a soundtrack-et és többször gondolkodtam már azon, hogy játékon belül is hallható-e bárhol legalább az egyik verziója (high/dark) az "I am the one"-nak. Talán story függő és nem sétáltam bele abban az ágba, vagy egyszerűen nem emlékszem?

(#4278) Plazmacucci

Szerintem az utolsó DLC-vel már egész komplett a story (anélkül nekem félbecsapottnak tűnt, főleg a játékidőhöz képest), azóta azt mondanám, hogy egész jó (a középső story DLC sem rossz, bár én is úgy vagyok a helyszínével, mint az egyik csapattag "utálom a...", az első DLC nekem felejtős volt).

De szerintem továbbra sincs meg az a "lelke", mint a DAO-nak volt és még a DA2 is emlékezett rá foltokban.
    A relatívan hatalmas bejárható terület inkább csak arra jó, hogy akár több tíz órával megnyújtsa a teljes játékmenetet, ha ahhoz vagy szokva, hogy megpróbáld bejárni az egészet (az előző részeknél ez jól működött, illetve megérte, mert voltak apró eldugott cuccok, amiket szinte mid meg lehetett találni némi sétálgatással, de itt kemény meló a "terület alapú játék", így nem elég jutalmazó - bár én szerepjáték szempontból is így [területalapon] próbáltam játszani, ami megint csak fejbekólintós volt néha).

A fenti igaz a mellékküldetésekre is. A sok utazással együtt annyi időt elvesznek, hogy könnyen mennek a fő történetszál kárára (már belefeledkezel a lóti-futi dolgokba, amiket a valóságban napokon keresztül csinálsz, aztán visszamész 1-2 órát fősztorizni --- de nekem jellemzően épp akkor kell félbeszakítani a játékot, mikor épp a legjobb dolgokban vagyok félúton :DDD).

Sok a csapattag, de van közte teljesen felesleges is.

A soundtrack jó és szerintem nagyon jól passzol a játékhoz, bár nincs benne olyasmi, mint a Leliana's Song.

A grafika gyönyörű (főleg 2014-es szemmel). Nem csak csilling-csilivili, hanem tényleg sok helyszín és modell alaposan és változatosa, "igényesen" ki van dolgozva.

Van benne egy ötlet, ami szerintem nem is állja meg a helyét, hogy történetszáltól függően opcionális és nem építenek rá később, hanem elkaszálják miután újra összekötnek a szálak, de azt inkább nem spoiler-ezném el (egy olyan féle varászlat, ami eddig DA-ban nem volt és drasztikusan befolyásolhatta volna az egész játékmenetet/mechanikát, illetve történetvezetést, ha megpróbáltak volna erre alapozni).

Új hozzászólás Aktív témák