- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kattila71
csendes tag
Sziasztok,
a kérdésem hasonló, nagyon sokat felejtettem már a középiskolás tananyagból...
Hogyan tudok egy BIOS frissítéshez szükséges fájlt csak DOS üzemmódban elindítani?
XP-t használok s sehogy sem tudok rájönni hogyan indulhatna újra DOS-ban...pedig itt olyan egyszerűen hangzik:
a. Boot into MS-DOS or "Safe mode and command prompt" if you are using
Windows95/98
b. Run "kd7cy.exe" to extract all files.
c. Run "runme.bat"PLS Help!
A
-
CollectoR
aktív tag
Valaki segítsen, csináltam xp alatt indítólemezt, de a command.com-al baja van a dosnak (elindul róla amúgy). Nem a normális prompt jelenik meg, csak " A> " és semmilyen parancsot nem hajlandó csinálni.
"The following file is missing or corrupted : A:\command
Type the name of the Command Interpreter (e.g., C:\windows\command.com)"
Induláskor még kiírja, hogy display.sys meg config.sys is hibás. A floppy jó, a fájlok rajta vannak, windows alól lehet írni olvasni stb.Megadtam neki a kért formában is a command.com helyét a vinyón, de az se jó neki. A bootdisk.com oldalról leszedett indítólemez készítő exe fájl sem akar elindulni, azt mondja, hogy nem támogatott meghajtó. Mit lehet csinálni? -
Jester01
veterán
válasz
Gombospeti #29 üzenetére
Akkor esetleg tedd be a másik laptopba fixen (nem a p2-be) és azon bootolj cdrõl szimpatikus os-t majd telepítsd.
-
Gombospeti
csendes tag
Szia. Nem tudok cd-ről boot-olni abban a gépben. A lényeg annyi, hogy van egy sony vaio laptopom, p2-es, nincs rajta sem optikai meghajtó, sem fdd.USB-ről sem lehet boot-olásra bírni. Ennek a gépnek a winyója tök üres. Namost, erre szeretnék oprendszert tenni. Kivettem belőle a winyót, és betettem egy külső usb-s keretbe, rádugtam a másik laptopomra, és úgy próbálok rátenni valami oprendszert, vagy DOS-t, hogy ha utána kiveszem a külső keretből a winyót és visszateszem a sonyba, akkor bebootoljon.
-
Jester01
veterán
válasz
Gombospeti #27 üzenetére
Nem tudsz cdrõl bootolni azon a gépen, amelyikbe majdan a vinyó kerülne? Ha igen akkor bootolj be egy freedos cdrõl.
De amúgy mit is akarsz pontosan? -
Gombospeti
csendes tag
Sziasztok. Van egy külső usb-s hdd-m, rádugva a laptopomra. Hogyan tudnék erre a külső hdd-re rárakni egy dos-t? Arra kellene, hogy ha ebből a külső rackból kiveszem a winyót, és beteszem egy másik laptopba, ott be tudjon boot-olni a gép.
-
sztojo
csendes tag
Hi!
Boot cd-s megoldás nem valszinü hogy összejön.
Mert legtöbb flash progi nem engedi, hogy lemez legyen iróban.
De a boot cd + vinyóról flash se megy mert öreg dos nem ismeri fat32 és nem fogja látni particiót(ntfs-ről nem is beszélve).
de hát próba cseresznye
by -
kissfe
csendes tag
lenne egy 286-os ''laptomom'' amin beszart a floppy meghajtó de fogalmam sincs hogy lehet a vinyóról bebootolni ehhez kéne egy kis segítség
mit kell átírni hogy floppy nélkül bootoljon a dos -
gLes
őstag
Na mizújs?
-
Petes
tag
kösz a segítséget, jóéjt
-
Petes
tag
neeeeem
azért mert már szinte semmit nem akar beolvasni és azt várom ettől hogy talán segTeni fog rajta -
gLes
őstag
Szal azért kell, hogy a régiókódok ne zavarjanak be?
-
Petes
tag
Ez a redme
ND-5500A RPC1 and 5100 @ 5500 Firmware 1.51
An RPC1 firmware defeats the internal counters within the drive and
removes region enforcement. This only is HALF of the equation. You
need to use DVD Genie or similar software to control your player
software.
Flashing this firmware requires some risk on your part. If you are not
comfortable with this please do not proceed. We cannot guarantee they will
work or flash correctly in any environment out of our control.
The flash process requires Real DOS, a DOS box under Windows is not suitable.
The syntax for the flasher, assuming a Secondary Master is
nec5x00a -sec -mas -flash 5500RPC1.BIN
Make a backup of your current ROM first
nec5x00a -sec -mas -out BACKUP.BIN
Vlad & Igor, The Dangerous Brothers. -
Petes
tag
Megvan de nem hivatalos és van progi is, necflash.exe a neve, ezzel sem fog menni mert elvileg pont ehhez az róhoz való
-
gLes
őstag
Figyelj, megvan az oldal, ahonnan a firmware-t leszedted?
Legrosszabb esetben írj egy szép kimerítő levelet a supportnak, mert progi nélkül még DOS alól se fogsz tudni flesselni
-
Petes
tag
Sajn nem olyan egyszerű mint mondod mert ehhez az róhoz nincs támogatás a nec egyik oldalán sem (végignéztem az összes honlapjukat), nagy nehezen találta egy firmwaret ami egy zip fájl volt, benn egy readme egy bin fájl meg egy exe.
Na akkor ezekkel mit tegyek. Ne haragd ha fárasztalak... -
Petes
tag
És miv van ha az egész gép NTFS?? Hogyan csinálom meg hogy akkor azt a kis részt lássa? Amit irtál boot cd-n rajta legyen a firmware és az már elég?
-
gLes
őstag
Optikai meghajtókat simán lehet flesselni Windoze-ból...nincs hozzá progi?
NEC oldalán?
Ha végül mégis a boot CD-re fanyalodnál, akkor Nero-val ki tod írni, csak be kell állítani sztem nem kell állítani semmit mer ISO-ban van, nemtom én is csak ma kaptam, hasonló célokra, de aztán rájöttem hogy Windoze-ból is lehetSzal kiírod, és akkor BIOS-ban beállítod hogy CD-ről bootoljon, bebútol és voila...DOS...ugyanakkor a DOS nem látja az NTFS meghajtókat, szal vagy tartasz egy FAT32-es partíciót, vagy megbontod az ISO-t, WinISO-val kiszeded belőle a bootoló részt meg a fájlokat...a fájlokat berakod Nero-ba egy boot-compilationbe, plusz megfejeled a flesseléshez szükséges fájlokkal, de ne felejtsd el a Nero-nak megadni a bootolható részt a megfelelő helyen!
Kábé ennyi, de ne legyen rá szükség
-
Petes
tag
Firmware frisstéshez kell mert sajnos win alatt nem lehet.
Boot cd? Az meg milyen, floppyról már hallottam ilyenről még nem -
SworD!
tag
ha van cd rom benne akkor szerezz egy bootolo cd-t!
-
gLes
őstag
Először is minek neked DOS, hátha van jobb megoldás
-
Petes
tag
Hogyan kell elindtani a DOS-t egy olyan notebookon ahol nincs floppy drive?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Linux kezdőknek
- Villanyszerelés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Házimozi haladó szinten
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest