- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Magisk
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
Half-Life
tag
válasz
raszputyin #14 üzenetére
Igazad van
Tényleg egyszerűbb lesz újra írni és ráadásul szebb grafikával. 3DS Max-el
Kösz az ötletet.
-
raszputyin
senior tag
válasz
Half-Life #12 üzenetére
Arra még tűrhetők az esélyeid, hogy az a program adatfájljainak a szerkezetét megértsd, és így módosíts egy-két dolgot benne. De a programba belenyúlni szinte reménytelen.
Igaz, vannak kivételek, pl. úgy tudom, a Sierra csinált egy ''kalandjáték-nyelvet'', és így csak egy bináris motort kell megírniuk. Az erre készült játékokba viszonylag könnyű belenyúlni (bár én közel se vagyok ezen a szinten.)
De ahhoz, hogy ilyet (multi támogatást) tudj csinálni, vész magas szinten kell tudnod x86 assemblerben/gépi kódban, mert c/pascal/amiben írták-nyelvű forrást a programból sose fogsz tudni csinálni.
A járható út az, ha írsz egy klónt a játékbólde komolyan, egyszerűbb újra megírni (valami hasonlót), mint megváltoztatni a bináris kódot. Ezt csinálják is, pl. Civilisation -> Freeciv, nem ugyanaz, de egész jó.
-- a DosBOX tényleg lassít eléggé, én 2100Mhz-es Athlonnal olyan 80..100Mhz-es 486-osnak megfelelő teljesítményt kapok. Egy szó mint száz, arra jó, amire csinálták.
De ne felejtsd el, hogy a win 98-ból még ki lehet lépnia start/leállításban van vmi olyan, hogy csak parancssor, és akkor kapsz DOS-t. windows NT/XP/2000-ből nem lehet kilépni.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Half-Life #12 üzenetére
Keresd meg a programozóját, mert a forráskódot (bármilyen nyelven írta) csak ő tudja oda adni neked. Utána ha engedi, átalakíthatod és újra fordíthatod. Sok sikert.
U.i.: Ez nem LEGO, nem lehet utólag szétszedni majd újra összerakni. Ha meg igen, akkor az egy nyelv, az assembler. A legnehezebben olvasható, és a legtöbbet kell hozzá tudni. -
Half-Life
tag
Nem tudtam hogy hova írjak ezért ide írók
Na úgye van a Winter játék ami sztem nagyon jó és még XP-n is futA kérdésem a következő ezeket a régi DOS-os játékokat milyen programozási nyelven írták?
Mert szeretném egy kicsit át alakítani a Winter nevű játékot tehát multiplayer opciót szeretnék bele rakni hogy lehesen játszani multiba. Amivel írták a DOS-os játékokat a teljes program nevét írjátok le létszi hogy rá tudja keresni. Választ előre kösz.
-
mekkelek
tag
válasz
T. Almeida #10 üzenetére
Akkor ezek szerint nem úszom meg a tesztet.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
T. Almeida #8 üzenetére
Azért mert:
1. Lassabb. Itt meg számítási feladatról van szó, nem arról, hogy a 20x gyorsabb jelenlegi gépeken még így is játszható a régi DOS-os játék.
2. Az a tuti. Megintcsak nem játékról van szó, ahol idegesítő ha kiakad de azért túléled, és visszatöltöd. Itt meg 1-2 napos munka veszhet el.
Ezért nem ajánlottam a VMWare/VirtualPC-ben DOS-os virtuális gép futtatását. Mert bár legtöbb dologra, tesztelésre stb ideális, de procit teljesen kihasználó programnál már számít a lassabb virtuális gép. -
mekkelek
tag
válasz
T. Almeida #4 üzenetére
Köszi, megpróbálom. Egyéb más ötlet másoktól?
-
T. Almeida
senior tag
Nem..van egy dosbox nevű util, én a régi dos gamékat az alatt futtatom (linux alatt, de XP-s verziója is van).
Bővebben: link
Szerk.: Nagyon franbkón lehet paraméterezni, a FAQ-t olvasd el hozzá mindenképpen.
[Szerkesztve] -
mekkelek
tag
válasz
T. Almeida #2 üzenetére
Mármint a ''normál'' dos ablakra gondolsz? Az XP már csak emulálja valahogy az eredeti DOS-os környezetet, azzal nem csak kisebb teljesítmény és memória lesz elérhető a DOS-os alkalmazás számára?
(A futásokkor az látszik, hogy a rendelkezésre álló memória növelése gyorsítja a futást, 256M-ról indultunk és 768M-nál állunk) -
mekkelek
tag
Következő kérdésben várom véleményeteket.
Adva van egy DOS-ban írt sakkprogram, illetve feladvány fejtő program. Komolyabb feladványoknál futásidő jelenleg win98 dos ablakában akár néhány nap is lehet, sőt bizonyos esetekben kellő várakozás után látszólag ''megáll'' a fejtés, vagy dob valamilyen windowsos hibát.
1. Okozhatja-e a win98 a instabil működést, vagy ez dos-ban is ugyanígy működne és egyszerűen csak maga az alkalmazás instabil?
2. Futna-e gyorsabban bármilyen környezetben a szoftver (DOS, xp)?
Futáskor jelenleg a proci 100%-on van és a memriát is teljes mennyiségében használja (jelenleg 768 Mból használ kb 650M-át.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest