Hirdetés
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- iPhone topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
Új hozzászólás Aktív témák
-
MR007RM
addikt
válasz
Kolondrum
üzenetére
Pl már megint....pár évvel ezelőtt egy MXM videókártyát vásároltam kínából a laptopomhoz (KillHates tudna mit írni ezzel kapcsolatban). Majdnem 300 ezer volt. Na most ne kérdezd az hány gramm, úgy semmi, és fizetnem kellett adót utána. Mindent átvilágítanak, még szép, mint ahogy se gyógyszert sem kábítószert nem vehetsz. Tudják mit vettél. Gondold át logikusan.

-
MR007RM
addikt
válasz
Kolondrum
üzenetére
Jól van na csak meglepődtem. Most vettem észre lám ilyen is van, lesz hamarosan. A paraméterek biztatóak, aztán lehet a fele sem igaz a gyakorlatban mint amit mondanak. A 4K 60 fps azért egy előrelépés lenne, csak kérdés hogy fog festeni, szépen vagy elmosva, milyen megvilágításnál.
Ma már olyat rak össze akárki amit akar. Beszerzi az összetevőket egy bizonyos áron és összerakja. A kérdés ez mennyibe fog fájni mind az eladónak, mind a vásárlónak.
Most ha hozná a fent említett 2 etalon drón tudását úgy kb fele áron akkor lehet nagyon vonzó, főleg egy környezetben a drón törvényt betartva főleg csak a polcon vagy fiókban tárolva. 
Igen a teljesítmény ár érték, aztán mindenki eldönti mit ér meg neki. 100e ft-nál én sosem adnék többet egy drónért. Inkább ha lehet felhúzom a paramétereit.
-
Geller72
veterán
válasz
Kolondrum
üzenetére
Én DOE tag vagyok és van biztosításom is. Ez kb annyira kell, hogy ha nincs, akkor eseti légtérhasználatit sem kapsz.. Azaz eléggé. No meg ha kárt okozol a gépeddel, nem neked kell zsebbe nyúlni, hanem 3 milláig van fedezeti biztosításod. Részletek ugyanott, a DOE honlapján.
-
-
Jim-X
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
A magassagmeroje ugyanazt mutatja, mivel a felszallashoz viszonyitja a 0 magassagot. Es ezt minden dron igy csinalja.
A GPS-esek nem bolondulnak meg ha igy mondjuk egy hegyrol kirepulsz vele, de a TELLO pl igen, mert csak az also szenzor alapjan tajekozodik. A barometrikus szenzor alapjan tudja tartani a magassagot, tehat nem kezd el zuhanni, de a vizszintes poziciot nem, azaz elkezd "maszni".
A Miniben van GPS+GLONASS, ugyhogy ez nem problema
-
-
válasz
Kolondrum
üzenetére
Egyszer az, meg itt már hardveresen van az FCC mód kizárva. Meg sokszor olvastam, hogy az elektronikus képstabilizálással van gond, főleg ha 2.7K-ban (teljes felbontáson) használja az ember.Az akkuidő nagyon függ attól, hogy milyen idő van, szeles időben állítólag nagyon küszködik és már negyed óra után megy sírás, hogy 25%-on van. (mondjuk ezzel mi TELLO-sok vagyok a legjobban tisztában
) Akkor nagyon töredezik a közvetített kép, ha már egy kicsit messzebb van a Mini, akkor vékonyabb ágakat, kábeleket szinte lehetetlenség észrevenni a telefon kijelzőjén.
Szóval ahogy Geller mondta, ennek a verébnek akkor lesz létjogosultsága, ha 100 ezer alá esik majd az FMC ára.... -
válasz
Kolondrum
üzenetére
"Ez a gimbal meg mozgatható kamara téma érdekel, de annyira nem, hogy kiadjak rá ennyit, aztán nem nyert és mehet a levesbe."
Bocsáss meg, hogy ezt az alpári hasonlatot írom, hogy finoman fogalmazzak; "hímtag nélkül szexuális kapcsolatot létesíteni, meglehetősen macerás" Szerintem már az is nagyszerű eredmény, hogy a kis szúnyoggal ekkorát repültél
A TELLO egy beltéri drón, csak a sok majom webshop szelfdrónnak hirdeti. Az erőssége az autonóm rendszerében (DJI) és a nyílt programozási nyelvében (M.I.T.) és a rommá paraméterezhető hardverében (Intel) rejlik.
Ha ezeket figyelembe vesszem, akkor meg merem kockáztatni, hogy ez a legintelligensebb drón amit gyártottak eddig. Ez rejt is sok veszélyt magában, azért is ilyen kicsi csenevész jószág, komoly limitekkel (nincsen benne GPS, az első kamera individuális rendszer, nem használja a drón) Ha érzel magadban késztetést és van hozzá türelmed, akkor érdemes a programozási nyelvében elmélyülnöd, döbbentes, hogy mire képes (kicsit hátborzoló is) Pl. lehet a földre helyezett QR kódokkal feladatokra rávenni. Egyébként abban teljesen igazad van és helytálló a meglátásod, hogy a TELLO egy játék. Sajnos öt számjegyű összegért nem fogsz olyan drónt kapni aminek van 3 axis-os gimbal-ja, tudja az összes RTH, FPV fícsört, és elszalad Neked 2-3 kilométert is
-
Geller72
veterán
válasz
Kolondrum
üzenetére
A Tellónak sima, kefés 8520-as mocijai vannak, ráadásul ezekhez már ez a súly sok is. Ez nem ilyenre való, csak nulla szélben van értelme. Udvaron belül, ki a kertbe, max a játszótéren 2-3m magasban, 20-30 méterre. Ebben ennyi van, ezért ennyi. A Brusheless mociknál kezdődik a móka, 2S-en, negyed ekkora súllyal. Egy Mobula 7 (HD esetleg) sokkal extrémebb élményt nyújtana, de oda más is kellene, no meg meg kellene tanulni repülni, mert ezekhez a (Dji) gépekhez semmi tudás nem kell szinte. Totál "hülyebiztosak", elengeded a távot, ott marad, akadályelkerülés (a legtöbbnél) és hasonló self leveling cuccok. Viszont ezek kameraplatformok, akármelyiket is nézzük, teljesen más céllal, élménnyel, mint egy racer/whoop pl. Egy 3-4-5-6 cellás géppel akármilyen szélben felszállok, meg sem érzi, csak a fordulásoknál kell figyelni. Viszont sokkal több tudást igényelnek repülésben és szervizelésben is.
Ez egy nagyon alapjáratos vidi, alig nyomja neki, 30% alatti throttle lehet, néha egy kis fröccs. Nekem a 6"-os gép 5 cellán 210 körül megy (Km/h).
Itt már egy kicsit van némi freestyle is, long range-re épített géppel.
De itt a szemüveg, amit használunk 500 euró. És ebbe még megy néhány cucc, ami megint egy százas kb. euróban..De egy épített 3"-os gép is megy úgy, mint pár éve az 5". (120km/h körül)
Ezek a gépek nagyjából tesznek a szélre..legyen akármilyen.
. A 40-es szélben a Phantomot már lehoztam, ne kínlódjon, pedig az az ért tudott menni, de egy racernél meg sem érzed. Csak irányváltásoknál. (Hogy most éppen szemből kapod, oldalról, vagy hátulról. A gázadás miatt nem mindegy, meg a sodródás más egy kicsit, de gázkarral simán korrigálod. Egy racernél elképzelhetetlen egy teljesen középső gázkar-álláás. Ott van totál nulla és max közt bármi. -
-
Geller72
veterán
válasz
Kolondrum
üzenetére
Xbox kontrollert is ír, hogy ok a PS4-en kívül. Ha esetleg olyanod van...
Itt van pár leírás, hacking...
A fórumon.. -
Grillo
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Szerintem Tello-val videót nem lehet jót lőni, de képek összejöttek, főleg, ha az árához képest nézem. De csakis kontorllerrel és jelerősítővel.
Viszont amióta itt a Spark, be sem kapcsoltam. De épp a Tello-val való játék miatt gyerekjáték az utóbbi kezelése, nem most tanulgatom mi merre, ez sokat számít. -
thomasvold
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Sötétben egyik drón sem jó igazán, kivéve a drágábbak, ez meg csak játék drón. Szerintem ki is írta neked, hogy nem igazán jó az ambient light
Drágábbaknak van alul világítás, ami segíti a föld felett egy helyben tartani a drónt. Félhomályban az enyém is le fel ugrált
Biztosan jó más táv is, talán még a Mad Catz-nek van olyan kontrollere, ami jó hozzá, de az még drágább. Valószínűleg jó más táv is, aminek van teló tartója és BT-s.
-
thomasvold
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Szia!
Én most vettem hozzá +2 aksit, hozzá töltő HUB-ot, abba 3 aksi belefér. Az általad említett Xiaomi jelerősítőt és igen, egy kontrollert is érdemes, azt én még nem rendeltem meg, ezt szokták a Tello-hoz: [link] Csak nézz egy olcsóbb helyet, mert itt drága.
Jelerősítőhöz ne felejts el egy power bank-ot is venni. Úgyhogy igen, elég sokminden kell hozzá. Nekem egy Xiaomi 20 ezres volt is itthon, amit nem használtam, most értelmet nyert.
Egy hordtáskát is rendeltem még hozzá, amibe kompletten minden belefér.
-
VANESSZA1
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Nem, nem én vagyok.
Ezt csak azért linkeltem be, hogy bár nagyon jó gépek a DJI drónjai, de azért már vannak nagyon jó alternatívák, és nem feltétlen kell elkapkodni a vásárlást.
De ha gondolod és érdekel akár egy mavic 2 bemutatót szívesen tartok ha a közelben vagy és én pedig itthon vagyok. -
VANESSZA1
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Ha 5x kérsz engedélyt, és abból 1x az első alkalommal kapsz akkor marad az a verzió amit Killhates írt.
Nálam abból jobb a helyzet, hogy 98% Ausztria,1% Németország,1% a királyi Magyarországban repülők.
Így hogy többször átcsesztek körültekintően repülők. A másik helyeken érvényes éves engedélyem van. -
VANESSZA1
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Az igazán abszurd az amikor próbálsz jogkövető lenni, van felelősség biztosításod, kérsz légtérengedélyt, befizeted a díját, és várod, várod hogy visszajelezzenek.
DE EZ NEM TÖRTÉNIK MEG!
Se pénz se válasz, se egy rohadt böffintés.
És mindezt nem egyszer eljátsza a SZERV.Majd hónapokkal a kérvényt beadva jön 1 azaz egy darab levél, hogy elutasitották mert nem volt idejük feldolgozni a kérvényt a rengeteg beérekezett kérvény mellett.
Addig a telefon, az email bármi kontaktra csesznek reagálni.
Na ez az Abszurd!Ezek után nem lehet sokat csodálkozni, hogy 99% nem is kér engedélyt.
Csak ez így baromi veszélyes. -
-
VANESSZA1
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
A jelvesztés egy wifis készüléken sűrűbben jelentkezik mint egy ocusync2-n. Erre mindenképp számíts. Ennek a kis... egy előnye van, és az az, hogy nem lesz "valószínűleg" engedély köteles a jövő évi új szabályok alapján. Azonkívül 150e Ft-ot nem adnék érte mert
- a szenzorok hiánya,
- most már elavult wifis kapcsolat,
- 4k-s kamera helyett 2,7k
- várhatóan 1/2 év után 100k-ért már szabadul boldog boldogtalan tőle.Én 2db mavic 2-öt használok általában Ausztriában, Németországban, és nagy ritkán itthon.
150e Ft-os mini helyett sokkal jobban jársz, ha egy időhiány miatt megunt használt mavic 2 -öt veszel, mert pl. csak a kapcsolat erőssége stabilitása és a szenzorok megléte nagyon sokat jelent.Nézd meg itt milyen hamar eldobja a jelet.. :
https://youtu.be/vZAzpyksFI0 -
válasz
Kolondrum
üzenetére
Nagyon szívesen, köszönöm az elismerő szavakat

Lehet, hogy egy kicsit maradi vagyok, de inkább ennék egy használt lightbridge-es gépet, mint egy WiFi-set a városba. Ha a tajgában reptetnéd, akkor azt mondom, hogy legyen WiFi-s azt úgysem zavarja semmi. Én vidéken lakom és még a LB-s Inspire is "megérzi" ha kint reptetem Tökölön, mint valahol a városban bent.
Ha "hegyes" részen laksz, akkor gyanítom, hogy nem lakótelepen, így azt mondom, hogy talán nem lesz (annyi) gond. Ha gondolod, szívesen kölcsönadom a Tello-t, ha az ott gond nélkül megrepüli a 100 métert- akkor a Mini tudni fogja a fél kilométert is. Teljesen hely-függő a dolog, nem a technológiával van a gond.
Szerintem nem lesz értéktartó, mert már most megy a Mini savazása sok helyen és sok maximalistának lesz csalódás és dobják majd piacra. A másik, hogy a Mini valamilyen szinten "belépő" drón, sokan meg fogják venni és rájönnek nekik nem fekszik a kijelző fölött görnyedni és figyelni és izgulni amíg a levegőben van a gép (mert tud fárasztó lenni, ellenben a szemüveges FPV repüléssel)
Attól függ mi takarja! Ha kőépület vagy növényzet (ez szint nulla jelvesztés) akkor nem szokott gond lenni, inkább a domborzat és a fém szerkezetes épületek ami befolyásolja a reptetést. De jártam már úgy, hogy nem tudtam egy panelt megkerülni óbudán, mert szerintem minden lakásban 3db WiFi router volt, tiszta halálcsillag az ilyen a drónnak
Igen a felszállás ponthoz, így ha gödörből (völgyből) indítod akkor kalkuláld bele azt is! Érdemes egy párszor egy-kétszoftos reptetést csinálni a környéken és feljegyezni a magasságokat és majd az ahhoz viszonyítani a RTH adatait. Ha elveszi a jelet, akkor hazajön. Ha van kedved gyere ki Csepelre itt dolgozom, megmutatom Neked a nagy madár hogyan iparkodik haza ha gebasz van
Egyből pirosra vált a seggén a fény, kicsit körbetotyog és utána amilyen gyorsan tud úgy iparkodik vissza; elképesztően fejlett szoftveres szinten a DJI. (így nagybetűkkel)
A hazajövetelbe elsősorban a user-error szól bele; rossz RTH magasságot állítottál be, azaz: az a gyárkémény még nem volt ott, mikor arra repültem!" és az erre visszavezethető technikai proléma "elég lesz az az 5% hazajönni" vagy "jó még ez a kehes akku a gépbe, úgyis csak 100m-re küldöm" meg ilyenek!
Nagyon szélsőséges esetben ha viharban repteted, akkor brutál széllökés miatt nekimegy valaminek, de ha eleve fúj a szél, akkor még AZT IS belekalkulálja az RTH pont elérésekor a repidőbe!!
-
jozsi252
veterán
válasz
Kolondrum
üzenetére
Igen az a 0 neki ahonnan felszáll. Azt tudja hogyha túl keveset állítasz be és van egy nagyon magas épület vagy hegy ha mondjuk völgyből szállsz fel akkor nekimegy az adott dolognak. Bármi árnyékolhat, ezt nehéz megállapítani hogy mi mennyire fog.
Ezt a 30m-t engedjétek el. -
jozsi252
veterán
válasz
Kolondrum
üzenetére
Care-t mindenképp kössél rá, csak 13000ft. Illetve ha jól be van az RTH magasság akkor nem szokott gond lenni.
Én FMC verziót rendeltem még a Media Markt-nál, és aktiválás után a DJI oldaláról veszem meg a Care-t mint az Air-nél is. S/N-t csak be kell írni aztán kész. -
-
válasz
Kolondrum
üzenetére
Hali!
Nem igazán. Ami kell az rajta van. A méregdrága Mavic 2 Pro-n van körbe egy csomó érzékelő, a falnak nem megy neki, de pl. a bokorba simán berepül. Ezek az érzékelők jobbára csak a nagyobb tárgyakat érzékelik alacsonyabb sebességnél. Ha csapatod akkor nekimegy bárminek még a parás Phantom4 is.
Elég megoszló, lakott területen a sok WiFi miatt panaszkodnak rá az emberek. Teljesen hektikus módon zavarja meg. Valamikor 3 router között simán stabilan navigál, valamikor meg egy lakótelep játszóterén fel sem tudsz szállni.
Hogy mennyire értéktartó, azt majd megmondja a piac. Ha sokan nyűgösnek találják majd a WiFi problémát, akkor lesz bőven penetráció a használt piacon és le fog esni az ára. Egyébként drónt nem azért vesz az ember mert befektetés, hanem, hogy szórakozzon/dolgozzon vele. Gutenmorgenzi
Van benne GPS, barometrikus és optikai magasságmérő is. Ha jelet veszt akkor beindul a RTH, akkor az előre paraméterezett magasságon hazamegy nyílegyenesen, mert para van. Tehát, ha házak között repteted, akkor fel kell mérned a legmagasabb ház magasságát, majd a fölé beállítanod ezt az értéket. Pl. panelek között nyomod. Azok 33-36m magasak + van a tetejükön pár antenna is. Legyen akkor az RTH 50m mert az tuti. Elküldöd pár házzal odébb és eldobja a kapcsolatot. A drón egy darabig vacilál, forgolódik hátha kap jelet. Ha ez nem jön össze 10 mp-ig, akkor fellövi magát az 50-re, majd kb fél méteres pontossággal leszáll oda ahonnét felküldted. Fontos, hogy amikor indítod, a repülést, várd meg míg beszól a tabletbe, hogy "return point updated" addig ne mozgasd vízszintesen a madarat!
A gimbaljára is panaszkodnak, hogy kicsit akadozva-ricegve stabilizál, főleg svenkelő mozgásnál látszik. Ha még nem drónoztál akkor lehet, hogy érdemes pár infót még összeszedned (akár én is szívesen válaszolok), mert máshogy kell ezeket a fél-autonom vezérlésű gépeket reptetni, mint az analóg drónokat.
Egyébként jó kis gép, brutál repülési idővel (negyed óra- húsz perc után már úgyis lekívánja az ember a gépet, mert fárasztó annyit koncentrálni) , a 250 grammot okosan megtartja az elektronika enyhébb szélben is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Egérpadok, billentyűsapkák(keycapek), csuklótámaszok /ARCANE/DUCKY/GLORIOUS/
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8/256GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 13 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok