Hirdetés
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MlbMatic
üzenetére
Az erősen helyfüggő. Én Spark-ot használtam FCC-ben és simán is. Van különbség, de előbb-utóbb visszaállt, így maradtam EU beállítások mellett. Használtam automata csatorna és sáv választáson, európai üzemmódban, de ezt nem ajánlom, mert városban elég szép kis szakadások voltak. Átraktam 5.8-ra, EU módban továbbra is, és sokkal stabilabb így, megmondom, miért: A 2.4-en összesen három, azaz három olyan csatorna van, ami nem overlappelt, azaz nem fed rá egymásra, nem okoz interferenciát, ha melletted megszólal egy WLAn router (1,6,11). Ez 5.8 esetén jóval több, 20 Mhz-es szélességgel számolva összesen 19 darab. Na már most, ez nagyjából hatszoros esély arra, hogy NE találkozz a környéken olyan routerrel, ami pont azon a sávon szór, mint a távirányító. Én a magam részéről manuális frekvencia és csatorna választással kiválasztom az 5.8-on a legmagasabb csatornát. Persze, ez sem fekete-fehér, mert két probléma is van: egyrészt a 802.11 ac szabvány (a routerek ötgigája) tartalmazza a channel bondingot, azaz egyszerre több 20 Mhz-es sávot is összevonhat, akár nyolcat is. Ha egy ilyenbe szaladsz, akkor baj van, de ez inkább elméleti, mert ilyenkor a saját jelük is rossz, nagy a zaj, tehát a routerek többnyire 2*20, vagy 3*20 Mhz-et vesznek ki a sávszélességből alapesetben, tehát így is nagyobb a sansz 5.8-on tiszta csatornát találni lakott területen, mint 2.4-en. A másik gond a fizika, az alacsonyabb frekvencia mindig jobban terjed, mint a magasabb, azaz alapból ezért van az, hogy 5.8-on kisebb a hatótáv, mint 2.4-en. Hogy számodra melyik az ideális, azt a környezet dönti el, szvsz.
Az FCC egyik előnye, hogy amellett, hogy többszöröse a szabvány szerint kisugározható jel erőssége, még egy olyan csatornát is használhatsz, amelyet az EU routerek nem ismernek, tehát egészen biztosan nem is használnak. Ellenben, ha ez a sáv a DFS tartományba esik, és rossz helyen kezded használni, megdugnak mint a lovat, abban biztos lehetsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Zalman T4 Plus DeepCool 400W
- Új! Razer Iskur V2 - Black gamer szék!
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest