- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Lapos lett a Vivo V70, mint egy palacsinta
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Sony WF-1000XM6 – ez évi etalon?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jackal2
senior tag
válasz
Geller72
üzenetére
Nem a WiFi technológia behatóbb ismeretének a hiánya miatt következett be a probléma, hanem én vállaltam túlzott kockázatot, ez nem a gép hibája volt. Ahol a jel megszakadt, oda végig volt rálátás, egyenes vonalú mozgást végeztem, nem volt közöttünk semmilyen akadály, ennek ellenére megtörtént, ami fura, de a CE ezek szerint ennyit tud.
Lehetett más oka is, például valamilyen fém tárgyról verődött a jel, esetleg ami felett elrepültem az árnyékolt le valahogyan, nem ez a lényeg. Hanem az, hogy én tisztában voltam a kockázattal, és nem pánikoltam be annyira, hogy lezuhanjak, de megvolt a rizikó. Ha tudatosabban választottam volna meg a felszállási helyet - csak nem volt ilyen - akkor az RTH jól működött volna, szóval végső soron ezt a DJI jól megoldotta. Sőt ha jól emlékszem, a szoftverben arra is van lehetőség, hogy áthelyezzük és ne a felszállási hely legyen a végállomás.
A tanulság a következő: ha a BNF verziót vettem volna meg, és az app nem reagált volna, elvesztem a gépet, a saját "hülyeségem" miatt. A távon viszont ott vannak a fizikai gombok, megnyomod, csókolom, nem beszélve a sokkal nagyobb hatótávról.
Ez viszont két dolgot feltételez és vár el a felhasználóktól:
- sokkal tudatosabb, mélyrehatóbb ismerete a drónnak és szoftvernek, például olyan dolgokat sokkal inkább a szájukba kellene rágni, hogy sport módban nincs tárgyelkerülés, hogy az RTH-nál nem működnek a szenzorok stb.
- a távirányítónak nemcsak hatótáv növelő szerepe van, hanem biztonsági is - csak az rosszul nézne ki a sajtóanyagban -, és az sem mellékes, hogy az ember tud-e úgy alapból bármilyen drónnal repülni vagy sem, ugyanis a sok elektronikus segédlet kiváltja ezeket a képességeket. Nagyon könnyű ám hozzászokni, és teljes mértékben megértem azokat, akik nem fordítanak kellő figyelmet arra, hogy megtanulják az alapokat.Arra viszont nagyon kíváncsi vagyok, hogy ha egy akciót elindítok mondjuk a távról, akkor lehet-e negálni az applikációból és fordítva? Vajon akkor is lesz-e anomálisa, illetve tudják-e egymást ütni az azonos funkciók, a szerint, honnan aktiválod őket?
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- LIDL akkumulátor és generátor teszter
- Eladó egy teljesen új Dahua kamera rendszer szett 9 kamera és rögzítő egység
- iKEA Trotten állítható magasságú asztal 120x70
- UrbanFlow Inox kihúzható konyhai csaptelep
- Hankook Winter I cept evo téli 205/55 R16 91 H TL / Gyári acélfelni gumival 16x6,5 Salgótarjánban
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Olvass! Akció! Acer Nitro 5 AN515-57! I7 11800H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD!
- ASUS VIVOBOOK S14 FLIP - 14"WUXGA Érintő - Ryzen 5 5600H - 16GB - 512GB - Win11 - MAGYAR - Garancia
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest