Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• CarrGomm

aktív tag

Üdv. A következő "jelenségre" kérnék magyarázatot ill. megoldást, ha van.
    Adott bármilyen Divx film. Azt vettem észre, hogy ha számítógéppel kilövöm tv-re (konkrétan egy 106 centis full-hd tv-ről van szó) akkor sokkal rosszabb a kép minősége, mintha ugyanezt a filmet egy divx-es dvd-lejátszóval nézem a tv-n. De PS3-on keresztül is sokkal szebb, élesebb a kép, mintha számítógépről tenném át a képet. De van a TV-n USB csati és azon keresztül meg még jobb a minőség. Megjegyzem, hogy mindenről HDMI-vel csatlakozok a tv-re, tehát számítógépről is. Namost, ugye az asztali lejátszókban fel van tüntetve ez a 1080p-re felkonvertálás, ami gondolom benne van a PS3-ban és a TV-ben magában is, ha USB-ről játszom le a filmet. Én úgy gondolom, hogy talán ez az oka annak, hogy ezekről az eszközökről sokkal szebb képet kapok, mint pc-ről. Most jön itt a kérdés:
    ugyanezt a hatást hogyan tudom elérni a számítógépről? Tehát, hogy legalább ugyanolyan minőségű képet kapjak gépről kikötve, mintha asztaliról, ps3-ról, vagy akár usb-n keresztül közvetlenül a TV-ről lejátszva? Hozzáteszem, hogy ha 1080p-s HD filmet (mkv-t) játszok le számítógépről, azzal nincs gond, nyilván mert annak megfelelő a felbontása, de felmerült már bennem a gondolat, hogy talán annak is sokkal szebb lehetne a minősége, de a lényeg a divx-en van most, mert annál nagyon szembetűnő a különbség.
    Esetleg az nvidia driverben kellene valamit állítani, vagy codec-kal kell elszórakozni? Szóval van erre valami megoldás?

Új hozzászólás Aktív témák