- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
Aktív témák
-
m3ss
veterán
csak megkaptam a piros-feketet nikon palyazaton
kesz, hogy nem kapok egy olyan temat hogy egy jo tajkepet vagy macrot ellojek
nincs is jo kepem ilyen temaban,
sztetek melyik a legkevesbe rossz?
van 1 ilyen osregi fa, kb elso fotoim egyike. van 1 japan juhar. masik lehetoseg hogy csinalok ilyen szelektiv szinezett ff-piros vackot. pl ebbol, vagy ennek a fokepebol...montenegroi zaszlo ugy is piros(es sarga) -
m3ss
veterán
válasz
ballington #48740 üzenetére
(#48733) Larry303
(#48740) ballington koszi -
m3ss
veterán
válasz
SchumiBácsi #48728 üzenetére
ez klassz lett
picdumpolok, nagy a csend, sehol egy vintage kep
ezt (a harmat) egy eve lottem, eloszedtem. mondjuk talan masik iranyba dontenem most a kocsit. fake feny gagyinak tunik? ezt a sugar effektet le akartam szedni rola, csak elfelejtettem. na mind1, vmi tetszik is a kepen: a levelek az uton meg a szinek
tudom, eltakarja a fejet, de bejon hogy igy korulveszi a virag
-
m3ss
veterán
válasz
Karima #48722 üzenetére
jo a megvilagitas
nekem nagyon bejon az utomunka az elso ketton. mint kep is bejonnek, foleg az elso. talan az elson a bal felso sarokban az a sotet folt zavar, en azt szelektiven kicsit vilagositanam.
a harmadik nem jon be, nem tetszik a helyszin, zavarnak az autok is. -
m3ss
veterán
válasz
kiskornel #48714 üzenetére
ty. jah ott jo a hattermosas, mert az eg volt a hatter, jo messze volt
ilyet meg nem is hallottam amit irtal, hogy meglovod kulon a hatteret, de nem rossz otlet. csak a kivagas stb elegge idoigenyes, foleg ha jol akarja megcsinalni az ember...
(#48716) Larry303 koszi. jah nekem is bejon az, bar szinekben sok koze nincs a valosaghoz, de ez engem mondjuk nem szokott zavarni
(#48717) fi:zi'k koszi.ez annyira nem nagy szam, meg talan tulelesitettem
de a szinvilag/utomunka tetszik.
-
m3ss
veterán
koszi. jah, jobb lenne kicsit nagyobb doffal, csak tul kozel voltak a fuszalak es nem tudtam volna homogenre mosni a hatteret, lottem mindenfele rekesszel amugy de f14 meg afelett mar "zizis" a hatter..
ez f9 volt amugy, 50 1.8d + raynox 250.
itt egy meg kisebb dofos (f5) meg egy ellenfenyes fotoboltos -
m3ss
veterán
amugy tenyleg pont a legrosszabbakat linkelted ide
meg most amik felkerultek utolag jobbak sztem.
IMG_2753-EDIT -ez pl tetszik, de azokat az agakat biztos kiszednem
IMG_2195, 2196 is tetszenek, mondjuk en biztos szejjelutomunkaznam ezeket, vagy legalabb ff. zsanett oltozekebe amugy bele lehetne kotni, bar nem tudom ilyenrol mennyire illik nyilatkozni, vagy mennyire van beleszolasod ebbe... -
m3ss
veterán
válasz
Retro11 #48699 üzenetére
nem nagyon vagom a portrezast...zsanettes kepek nem rosszak, bar inkabb a modell miatt jok mint miattad
valahogy nem annyira jon be ez graffitis hatter, nem is tudom miert. csinalhattal volna vmi mas hatterrel is. ha mar ez, lehet szerencsesebb lett volna nemelyiket akkor mar szukebb rekesszel loni, hogy latszodjon a fal texturaja, mintaja is, es kicsit kontrasztosabbra. valamint nekem ezzel a hatterrel passzolna vmi nem mosolygos kep is, vmi kicsit darkosabb, befordultabb arckifejezes. innen is lehet otleteket meriteni, bar mar lehet linkeltem itt, david pinzer. sok ilyen romos helyen fotoz, nekem bejonnek a kepei, persze nem amator modellekkel dolgozik gyanitom...
masodik kepen az a leveles/bokeh-s hatter joban bejonne az ilyen mosolygos kepekhezott vmiert nekem nem hianyzik az az ag amit a kezevel fog.
(#48700) Cayman en is lattam mar jomultkor vmelyik topicban, meg tegnap nikonban is
eddig is jo volt, most is az. talan nekem a masik ahol emberek is vannak a kepen jobban bejon.
-
m3ss
veterán
válasz
j.bravo #48693 üzenetére
nem jo keppel "kezdtel" erre azert nem fog jonni komment mert nehez belekotni
most ertettem csak meg, hogy milyen foliarol beszelsz, azt hittem azzal vertel vissza valami fenyt, de most latom hogy az ott nem is viz, hanem foliatisztara viznek neztem, azert is kerdeztem ezt, olyan volt mintha alulrol egy kek atmenetes szurot rahuztal volna utolag.
sztem nagyon jo kep amugy, hangulata, szinek, kompo, minden. mik azok a fenyek a hatterben?
milyen obival lotted?tisztelt halado fotos temaba postolgatok, ha idotok/kedvetek ugy engedi jo lenne tobb velemenyt/kritikat/kommentet kapnanak a kepek, sokan azert sem postolgatnak ide, mert semmi velemeny nem erkezik a kepekre...amit meg is lehet erteni. kepbol sincs tul sok, tessek kepelni, kommentelni
szerk: meleg wb vagy kis szelektiv tigris kenegetes tenyleg jo otlet.
-
m3ss
veterán
koszi
-
m3ss
veterán
válasz
j.bravo #48673 üzenetére
koszi. a 3. meg 6. kepen nyultam a szinekhez, tobbin nem igazan.
igen a 2. kep kicsit sotet, probaltam ilyen hangulatura hagyni. de lehet kaphatna meg egy kis +expot. az a baj, hogy amugy sem volt tul jo a latotavolsag a kodos ido miatt, igy kevesbe latni hogy "zavaros". nekem mondjuk ennel a kepnel inkabb a nap elhelyezese zavar... -
m3ss
veterán
van fent nalam is 6 "uj" kep, nem akarom linkelgetni oket mert valojaban (szokas szerint
) mindegyikel van vmi bajom. de talan egyik sem szornyu. persze johet velemeny/otlet hogy mi nem tetszik vagy hogy lehetne jobb.
-
m3ss
veterán
válasz
Karima #48670 üzenetére
sztem is tul vilagos.
(#48668) ballington
miert lenne kisebb panoramaban? mellette lenne meg 2 kep, gyutav allando. max ugy tunne.
amugy ilyesmi perspektivara gondolnek nagylatoval, eastsidernek van millio ilyen kepe, ne mondd, hogy fektetve/nagyobb latoszoggel nem mutat jobban. -
m3ss
veterán
hmm ezen a kepen mit nem latok,amit kellene? mitol jo ez?
a tobbi viszont tetszik, itt-ott gyatra minoseg ellenere. -
m3ss
veterán
válasz
Karima #48663 üzenetére
jah vilagos. teljesen jo a felho/viz aranya, ilyen szep egboltot mutatni kell. en is ugyanilyen gyutavval dolgozok, kopkodok is rendesen tajkepeknel, kell az uwa, vagy mergelheted a panoramakat a vegtelensegig
nyilvan igy is nagyon jo, meg lehet mar tenyleg panoramara allt ra a szemem. de ha lenne meg jobb oldalt 2 ilyen 18mm-es portre kep, nalam 5+++ lenne, igy csak 4.7
-
m3ss
veterán
válasz
Karima #48659 üzenetére
ez jo lett! jok a szinek, idopont, eg/viz aranya, szolid utomunka is bejon. mondjuk fektetve (12mm-en
) vagy par portre allasu panoramaban jobban mutatna. valahogy nekem furak ezek az allitott tajkepek. ritkan jonnek ki jol 18mm korul. end-ru is posztolt vmi hasonlo latoszoges/elrendezesu kepet a kreativ temaba jomultkor, ott is ugyanez volt az erzesem kicsit...
(#48654) pontyos ja ez igy nem az igazi, tobb kellene lentrol.
(#48652) szaby_gyerek tetszikelem -
m3ss
veterán
válasz
forceberg #48635 üzenetére
elt meg elt a katica?
jok amugy, 2 otlet: makrot szukebb blendevel, nagyobb isoval lohetted volna, hogy a hangyak is beleferjenek a dofba. mondjuk makrokepeknel erre en is mindig otthon dobbenek ra..
durva az a felhozet, jol ki is emelted utomunkaval. mar nekem kicsit majdnem sok a kontraszt/fekete. felhokon pont jo dramai, de a fenycsikon meg az eloteren en lehuztam volna szelekiven a kontrasztbol/feketebol kicsit. (persze mindezt igy saccra kalibralt monitor mogul, szoval lehet ilyenekbe nem kellene belemennem..)
-
m3ss
veterán
válasz
#31757056 #48611 üzenetére
nekem a szinei kicsit furak, foleg ez a pirosas kozet, vagy ilyen eloben is? kek is kcisit erdekes szinu lett
de ezektol eltekintve nagyon tetszik.
(szerk: ff-ben megneznem! sztem az ilyesmi kepek nagyon jok ff-ben, en is csak azert csinaltam szineset beloluk mert naplemente miatt jo szinek voltak)
-
m3ss
veterán
válasz
Real_Necro #48608 üzenetére
nekem is volt 1 haverom, azert nem olyan veszes. mire koltottek ok annyit? mmint kiutazni nagyon draga, de ott kint az elet nagyon olcso. ha szereted az ottani konyhat akkor kb ingyen eszel...bungalok is ilyen par e ft. nagyon olcso minden. csak hat kimenni sokszaz ezer es ugye nem eri meg emiatt 1-2 hetre menni. bar gondolom ha mindenhova utazgatsz akkor nem lesz olcso...
bangkokban pl van 1 ismerosom, 100e-ert berel penthouse lakast vmi toronyhazban, felhokarcolo tetejen feszitett viztukru medence, gyenge kilatas van...itthon ennyibol egy panelberlet jon ki rezsivel -
m3ss
veterán
válasz
#31757056 #48605 üzenetére
12 orakat? az kemeny
nagytaska nem is feltetlen, inkabb vastag bankartyade hat terepjaro az kell ja, en mar ra is priviztem rumosra, hogy anyagilag hogy is vannak ezek a dolgok...
engem vietnam vonz nagyon, na meg azert thaifold is. jakartaban is lehetne par streetfotot loni biztoskar, hogy ezek a tavolkeleti dolgok ugy indulnak 2 fore hogy 1++ misi. viszont egyiptom pl egesz olcso, es az is eleg "egzotikus". 150-200/fo korul lattam repjeggyel, allinclusive 5 csillagos hotel, egesznapos italfogyasztas
korallzatonyok, merules, ellennek ott is asszem.
mondjuk edinburghban meg mexikovarosban vannak most ismeroseim, azokat kellene megcelozni eloszor. bar utobbi szinten nagyon borsos -
m3ss
veterán
válasz
#31757056 #48602 üzenetére
haverom dolgozott fuerteventuran, lattam is onnan kepeket de nem tunt fel ez a vulkanikus talaj. szep nagyon. kuldjel meg kepeket onnan ha vannak. hozzatok itt a jobbnal jobb utazasi otleteket
izland, kanari-szigetek, skocia, egyiptom...mindenhova el kellene menni mihamarabb
es akkor meg tavolkeletrol nem is beszeltem...
(szerk: azt nem ertem csak, hogy neha a forummotor miert tagolja igy a szavakat, mintha 5 szokozt tennek koze, pedig nem...)
-
m3ss
veterán
válasz
#31757056 #48581 üzenetére
nem tudom amugy pontosan mennyivel lett durvabb a gepigenye, de miert nem probalod ki? annyi plusz feature van benne meg jobbak a kepfeldolgozo algoritmusok hogy szerintem mindenkepp megeri. amugy a fo tenyezo inkabb a rawok felbontasa/merete lesz es nem az hogy lr 3 vagy 4. persze ha ennyivel durvabb gepigenye lett a 4-nek mint a 3-nak akkor nem szoltam, de en 6 mpixelnel semmit sem vettem eszre
-
m3ss
veterán
válasz
rumos14 #48523 üzenetére
hmm jok nagyon a kepeid, elobb egy whiskey tarsasagaban vegigneztuk slideshowban oket
90%-uk tetszik, minden 10. meg naaagyon tetszik
pl a temetos az durvan jo.
hasznalsz vmi szurot amugy tajkepeknel, vagy milyen vaz ez? nem akartam exifet nezegetni...de igy ranezesre eleg szep dinamikaja van, meg jok az utomunkak is(raadasul ugy latom Becsnel nincs vege, csak vmiert megallt a slideshow...)
Throme, kiskornel: koszi
vmi masfele is:
meg kozben rajottem, hogy larrynek igaza volt, es ez a legjobb macro a 3 kozul, amit multkor nem linkeltem be -
m3ss
veterán
válasz
Karima #48522 üzenetére
nekem amugy bejon ez a kep. fako, mert sztem kicsit ilyen regies szepias utomunka van raeresztve, de lehet tevedek aztan majd coxer kijavit. en azoknal vettem eszre ilyen tonusokat (tonusgorbe jobb oldalat lentebb huzod, nem er fel egeszen a tetejeig) akkor jonnek ilyesmi kepek. ez mondjuk sztem pont hogy eleg kontrasztos ahhoz kepest, talan azert is fura?
(#48497) cOxeR ezek mondjuk annyira nem jonnek be. marmint ezek is jo kepek, de ennel jobb kompokat szoktatok csinalni
nem nagyon latszodik bennuk a koncepcio, odaalltak aztan hajra. vagy csak en vagyok mostanaban negativ kicsit
(szerk: mondjuk kicsit konstruktivabbra fogva, ebbol a szogbol ezzel az epulettel sokkal jobb kompot nem is nagyon lehetne. az elso kep tetszik legjobban ezek kozul, csak az talan kicsit lejt jobbra, vagy nem alltal kozepen? meg talan a par sem all egeszen kozepen. )
-
m3ss
veterán
válasz
rumos14 #48523 üzenetére
sztem nagyon jo kepek.
foleg a linkeltek. a taj meg elkepesztoen szep. bejon az elso kep is ilyen doffal, pedig tajkepeknel nem gyakori..
ez a durmitoros resz merre van, bosznia fele mentetek? a pivatol leesett az allam. azt hittem 1 het alatt minden szepet lattam montenegroban de nagyon nem -
m3ss
veterán
válasz
Sir Riccio #48509 üzenetére
hmm nem szoltam, nagyban tenyleg jo a 85-os kep. kicsiben fura volt, vagy mar a nagylatos kepeid miatt eloiteleteim vannak
-
m3ss
veterán
válasz
Sir Riccio #48453 üzenetére
csak ugy roviden...
(#48453) Sir Riccio
(#48456) zool1 klassz, kicsit tobb hely lehetne meg alul.
(#48467) cOxeR naon jo az a nagylatos kep fatyollal fent...
(#48476) Sir Riccio ez mar megint a kedvenc obim, ha nem lenne hattermosas meg becsillanas azt hinnem mobillal lottek
(#48487) cOxeR klassz, kicsit nem volt maszatos a tukor? clinnel ramehettel volna
(#48495) *Ropi* csinosak. nagyon tetszik az utomunka, szinvilag. jo kontrasztos is. hatter is jo. nekem kicsit fura ez a dontes de hat biztos kell ilyen is. -
m3ss
veterán
nekem is nagyon tolakodo itt a vaku. kicsit jobban beleolvadhatnanak azert a kepbe. srac fejboren meg a ruhan is zavar elegge.
(#48423) Chance jok.
(#48413) cOxeR ez jo nagyon, balaelrendezes tetszik jobb oldalt, meg a repulo is joo.
(#48405) Sucuka klassz. regen jartam erre, gyonyoru helyek. vissza is kellene menni fenykepezogeppel egyutt vmikor..
jobbak az utak mint 10 eve? lehet mar kozlekedni normalisan?
-
m3ss
veterán
válasz
Sir Riccio #48389 üzenetére
te 5dmk2-re teszed ezt az obit?
hat ezt oszinten nem ertem. ehhez kepest a nikon kitobi karcol. mar tobbszor atneztem a kepeket, hatha velem van a baj. de latva a tobbi keped nem. en a kukaba dobnam azt az obit azonnal
no offensz.
ez canon obi? -
m3ss
veterán
válasz
j.bravo #48377 üzenetére
jah pont ezt akartam en is irni gabnak, hogy ennel azert a nemvagyfotos kepek durvabbak
szerintem vannak koztuk egesz jok. azt meg hogy miert lajkoljak ennyien chapel megvalaszolta...nezd meg fotozz.hu-n is a nezettsegeket. amelyik kepen no van 4x annyian nezik meg. amelyik kepen meg meztelen no van...
ez a Ricsi nem tudom ki, de amugy vannak ezek kozott sztem nagyon jo kepek is. mondjuk ilyenkor mindig az jut eszembe, ha vki igy pozol kamera elott mint pl emma watson...meg en is jo kepeket lonek rolariccio milyen a dicapac? bejott? ebben is ilyen kis zsebszeru belenyulos dolog van, amibe bele tudod tenni az ujjad? es par perc alatt vegulis korbe tudod tekerni a zoomgyurut?
liveviewt lehet latni rendesen viz alatt, vagy keresoztel?
-
m3ss
veterán
válasz
Chapel #48363 üzenetére
bar nem kert kritikat ra, de egyetertek. meg nemelyik viz alattin eleg ca-s. amugy mennyi feny volt az uszodaban? mekkora iso kellett? eleg sotetnek tunik...
amugy en mar megjegyeztem ezt, de nem talalom elesnek nemelyik nagylatos kepedet. milyen obi az? vagy csak "puha" lenne a kepe? fokepek kozul a 2. (zold farmeres csajszi olben) meg a 4. (menyasszony+volegeny) meg meg jo par...vagy csak a tomorites miatt lenne? mindenesetre borotvatol tavol all.(#48352) cOxeR jok a nagylatos kepeid.
meg legtobb modelletek olyannak tunik, mintha fotomodellek volnanak. nemelyikuk azert biztos konnyeden,lazan mozog a kamera elott, de azert gondolom ez a ti erdemetek is...
-
m3ss
veterán
válasz
Larry303 #48342 üzenetére
lehet kicsit tul reszletes/eles, sarga lett? meg nagyobb latoszoggel? jo sok kepbol van igy is. amugy furak igy a panoramak, nem nagyon lehet megmondani hogy mekkora a latoszog...vagy lehet csak en vagyok vele igy. nem torzul mint a nagylato..ennyi fert itt bele 18mm-be, hidrol love.
(#48342) Larry303. nekem ez nagyon bejon. a bal felsobol a kabelt kiszednem egyebkent tetszik zajostol mindenestol
-
m3ss
veterán
charles porter photography
vietnam meg butan portfolio kepek milyen szinten jok mar. imadom az ilyen kepeket
-
m3ss
veterán
válasz
Throme #48336 üzenetére
koszi. jah lehet mondasz vmit elso keppel kapcs...
jah, en is sok panoramat lovok epuletekrol is. itt a vizben nem gondoltam ra. meg lehet nem is lett volna annyira jo, vizcseppek mindig ottmaradtak a tokon ha kivettem a vizbol es kint probaltam fotozni...
amugy ugy gondotlam hogy meghosszabbitom a kepet, kek eget tovabbretusalom es a fak leveleit is valahogy...de lehet inkabb kihagyom ezt, eleg sok ido lenne es az eredmeny meg kerdeses... -
m3ss
veterán
válasz
madgie #48334 üzenetére
elson nekem megint annyira nem jon be a kompo. vagy en lennek tul kritikus?
nem egyertelmu, hogy mi a tema. bar az egyertelmu, hogy nagyon szep a taj
masodik meg nagyon tetszene, de az a levagas a tetejen...18mmgondolkodtam, hogy meghosszabbitom a kepet, es fat valahogy tovabbretusalom...vki csinalt mar ilyet? vajon kivitelezheto ugy, hogy normalisan nezzen ki utana?
j.bravo: ty
-
m3ss
veterán
(#48311) Karima nagyon hangulatos, nekem ami zavaro az a korvonal a hold meg a madarak korul. utolag kerultek ra vagy miert ilyen?
(#48312) Santiagain technikailag szerintem nagyon jo, de a kompozicio nem az igazi. szerintem is fektetve jobb lenne. valahogy igy olyan, mintha kiemelted volna a ket reszletet, a hidfot meg a szobrot, de nem egyertelmu hogy mi a tema. raadasul a szobor nagyon a sarokban van. inkabb mint varoskep nagyobb latoszoggel love nekem jobban tetszene. vagy ha mar ilyesmi akkor inkabb csak az egyikre koncentralva.
total90+szaby_gyerek: koszi.
-
m3ss
veterán
válasz
ballington #48308 üzenetére
katamarannal adrian? az eleg jo buli lehet
olyan amiben aludni is lehet?
ja hosszu hetvege inkabb idealis. mondjuk auto nelkul necces szerintem, igaz nem nagy orszag de azert kocsikazni kell mindenhova. amugy biztos osszel-telen a legszebb, de en be nem tennem a labam autoval oda telen, ahogy ok vezetnek...meg azert tenger miatt lehet nyaron a legjobb..mondjuk part menten hajoval meg tudtok allni jo helyeken. orszag keruletenek azert jelentos resze tengerpart(#48307) Larry303 pro nem vagyok, de szivesen gyurok neked vmikor 1-2 verziot ha nem kapsz jobb ajanlatot
csak ez az 1 kep van? mailben raw?
amugy jobban jarsz ha te probalkozol ezekkel, elobb-utobb ugy is hasznos lesz az utomunkazas.. -
m3ss
veterán
válasz
ballington #48304 üzenetére
koszi. erdemes. 1 nap mondjuk eleg szukos lesz. atutazoban horvatorszagbol? vagy miert csak 1 nap?
-
m3ss
veterán
itt van par viz alatti bekas kep (Somodi Ferenc, Csak bekak) amit multkor lattam palyazaton, bar eloben nagyban jobban mutattak...
vajon hogy csinalja ezeket? gondolom nem fexik a mocsarbanra lehet valahogy kotve notira a kamera es latja monitoron amit a keresoben?
-
m3ss
veterán
ezek nem rosszak, bar szerintem lehetett volna jobb kepet loni a hidarnyekrol. inkabb a nem linkeltekkel nem vagyok annyira megelegedve. kicsit ilyen kremszinu lett az egbolt itt-ott az utomunka miatt, ez a "preset" ilyen pasztelszinu egboltot csinal a kodos, borongos tajbol...valamelyik kepen probaltam vmi szines atmenetes szurovel feldobni, valamelyiken meg atmenetes koddel de kicsit fura nekem...
-
m3ss
veterán
válasz
Chapel #48289 üzenetére
ahh ugye, hogy nem az igazi? minden bajon van azzal a keppel de mindenkinek tetszik kornyezetemben..ebbol a szogbol kellett volna panoramat lonom, ahonnan ez a kep keszult..tavolabbrol lottem mindenfelet de nem lett az igazi. amugy van meg par kep arrol a hidrol fent. eloszor ezt raktam fel, de sztem a torzulas miatt nem az igazi, kozeprol kellett volna loni, vizbol
-
m3ss
veterán
Chapel:
(#48279) Larry303 azert menni kell koszegrol is rendesen hogy szep nagyokat lass, vagy nem?na meg par kep, van meg az oldalamon is par, bar ezek most kevesbe jok sztem.
itt tetszik hogy lehet latni a leegett, szaraz eloteret, rengeteg erdotuz volt...
ez meg inkabb csak erdekessegkepp, orultem hogy osszepasszolt a ket soros, tizenvalahany kepes panorama.
-
m3ss
veterán
válasz
kiskornel #48276 üzenetére
jah hat semmirol sem konnyu "wow" kepet csinalni. foleg nem ha atutazoban van az ember es par perce van. amugy teny, hogy itthon is vannak gyonyoru tajak, csak ujabban kezdek rajonni, hogy a hegyek
hoznak lazvba, biztos alfold is kozrejatszik..
amugy vmi konkretabb dunantulon? johetnenek hazai otletek is. -
m3ss
veterán
-
m3ss
veterán
válasz
Larry303 #48269 üzenetére
jo kis kep ez. amitol szerintem lehetne jobb, ha a kovek "jobban bele lennenek komponalva a kepbe". fura ahogy el vannak vagva. persze ha jobbra meg folytatodott az egesz sziklas resz tovabb akkor sokat nem tudtal tenni. ilyesmire gondolok.
valahogy ennel a kepemnel sajat kompomnal is amugy hasonlo erzesem van mint a te kepeden, bar talan a tieden tudatosabb a szerkesztes -
m3ss
veterán
válasz
forceberg #48249 üzenetére
jah mintha tulelesitette volna, amugy hangulatos.
nekem meg az egyik kedvenc kepem montenegrobol, mindjart feldobom a masikat is. mondjuk itt pont nem naplementekor voltunk, es persze egesz uton nem tudtam kifogni vmi felhos tiszta idot, csak a kodot...de hat ez van
meg vmiert az eloter kovei kicsit furak, nem tudom hogy az illesztes miatt vagy f8 volt keves...erdekes hogy mar elkezdtek oszulni a fak a hegyekben, amugy nem volt jellemzo. skadar nemzeti park, nagyon nagy, atnyulik albaniaba is. folyo korul mindenhol tavirozsak...
-
m3ss
veterán
tudom nem szeretitek az ilyen nem vagy fotos dolgokat, de olyan jot rohogtem ezen a kepen, na meg az utana kovetkezok is komolyak
-
m3ss
veterán
válasz
madgie #48220 üzenetére
nyaralni biztos kovetkezoleg csak nagylatoval megyek, jo nd szurovel, meg vmi jobb allvannyal. aztan lehet majd jo kepeket loni
meg turelmes par sem art, akit nem zavar ha naplementet fotozassal toltod (napfelkeltekor ugy is alszik
) bar ilyen helyeken szivesen elnezelodik az ember naphosszat...
-
m3ss
veterán
válasz
madgie #48218 üzenetére
jah azt mondani is akartam, de gondolom nem kritikara raktad fel a regebbi kepeket, meg azota mar maskepp utomunkazol
kicsit tul vannak huzva, nemelyiket biztos eloszednem ujra ha megvannak a rawok. na meg nemelyik kepen nekem keves a latoszog ezekhez a parti koves kepekhez. bar amit linkeltel ott pont nem. persze mar megkaptam a masik topicban, hogy nem kell feltetlen uwa, szerintem meg naagyon is kell ehhez a temahoz.
-
m3ss
veterán
válasz
madgie #48212 üzenetére
B&W az a markaja? utana nezek. hmm ha ezt tudom elore hogy a vari ilyen...sok ertelme van igy, nem? vagy probaljam oldalra tekerni, es akkor croppolva olyan mintha vignettalna?
majd probalgatom vmin itthon...mondjuk egy 3nm-es szokokuton
amugy klasszak a gorog kepeid. mondjuk eleg zajos nemelyik nd-s ez a hosszu zarido miatt? jo moka ez az nd szuro, eleg kulonlegesse teszi a kepeket, meg viz nelkuli kepen is klassz a felhok miatt. na meg nekem ugy is bejon, ha nincs teljesen kremesre mosva a viz, milyen dinamikus mar. ez hany sec lehet, 2-4?
ezt most kicsit melegebb szinekkel. amugy most nezem az elozo nem panorama volt, ez a panorama, bar sokat nem dob a 2 kep a latoszogen. sajnos latszik is itt-ott a vizen, pedig foglalkoztam vele...lehet kicsit fura is ez a magasabb kep, nem akartam 3:2-re vagni. tetszik ahogy kifut a part a sarokbol. az egen az repulo lenne? gondolom nem csillagok par masodperc alatt...meg nem szedtem ki hatha megtudom mi az
-
m3ss
veterán
válasz
madgie #48208 üzenetére
ok ez jo otlet, majd kiprobalom. az a baj, hogy utolso nap vettem elo az nd szurot, pedig nagyon jo kepeket lehetett volna loni vele...nem volt idom kitapasztalni sem, nyaralas elott par nappal jott meg. raadasul szerintem sikerult vmi szart vennem, ilyen vivitar 52mm nd2-1000 variable szuro, de ha eltekerem legsotetebb allasaba akkor ilyen foltokat hagy a kepen, mint az egbolt kozepen. na meg amugy is vicces kepet lott igy, erintetlen raw.
aztan lejjebb tekerve hasznaltam inkabb, ugy 1 fe +expoval mar normalisabb kepeket csinalt. viszont igy kellett az f22 is, es meg igy is keves volt a zarido...
nem pont te ajanlottad vmelyik nap nikon topicban a heggeszto uveget vagy mit? az hogy, merre, meddig?
szerintem vmi fix nd szuro kellene nekem amivel tudnek 30+ sec-et f8 korul iso 200-on, naplementekor mondjuk. es nem ilyen menetbetekergetheto, ami csak ehhez az obihoz jo kb. amgy is agyrem, mert komponalni meg fokuszalni meg szuro nelkul kell, de hiaba lockolom a fokuszt meg allitom be a vizszintet eltekeredik a "fokuszgyuru" ha beletekerem az nd-t.Fejo neked is koszi.
-
m3ss
veterán
válasz
forceberg #48190 üzenetére
(#48190) forceberg jah, ez a ket dolog zavart meg engem is. a nap mellett az a sav mar kontraszttol, barmitol megjelent, pedig ez meg csak nem is hdr...meg a bunker, vagy mi volt ott. tul nagy volt nem akartam kiretusalni, szeritnem latszodna a sziklakon. nap miatt arra kellett fordulnom
(#48194) *Ropi* ok, nezegetem. blacks alatt a visszat - iranyban erted, szoval hogy kontrasztosabb legyen a kep gondolom. amugy white csuszka mit csinal pontosan? nezegetem a histogrammot kicsit olyan mintha expot allitanek, de megse. neha megnezem auto tune mit ad az utomunkazott kepekre, es whiteot mindig dobna ra vagy 20-at, igy en is szoktam altalaban...
(#48191) kiskornel ohh koszi, igyekszem
persze azert ilyen tajakon par fokkal egyszerubb a helyzet..
coxer tenyleg durva kepeket csinal, es ugy tunik egyre jobbak is...talan egyedul a mostani illuzios teamban feltett kepe nem tetszik, bar ezt nem is tudom miert ide irom...aztan lattam ugyanabbol egy feketefeheret fb-on klassz kompoval
(#48202) *Ropi*
nagyon jo az a hatter, szinekben is meg keretezesben is. vignette is bejon. egyedul talan az orrhegyen zavar a vaku nyoma, azt ilyenkor nem erdemes/szokas kiretusalni?
-
m3ss
veterán
válasz
kiskornel #48187 üzenetére
koszi. ket fekvo kepbol raktam ossze, horizontalisan. a bal also vilagos foltra gondolsz?a hullamok ott csapodtak ki es azert vilagosabb 10 masodperc alatt. vagy nem erre gondoltal volna hanem a szinere? amugy nem szoktam figyelni a feheregyensulyra panorama illesztesnel a hugin megoldja ezt...de lehet vmi mas utomunkara gondolsz.
aura? na az volt a naptol balra lefele is...van is meg kicsi. jol elszorakoztattak. remelem csuklottal -
m3ss
veterán
a bal oldali kepek nagyon jok, nekem a fokep kevesbe tetszik. marmint hangulatra, pozra az is profi, de nem is tudom mi zavar...pl kozeliben a srac hajan a textura nekem kicsit fura, az a feny viszont jo, gondolom azert is raktad ilyen kozepre a holgyet. vagy a kollazs miatt meg vagtatok a kepen? megneznem olyan vagasban is, hogy tobbet latni a holgybol, kifutnanak a labai a jobb felso sarokba, es a bal alsoban lennenek a fejek. bar ugy lehet nem lenne 3:2. na mind1, csak egy eszrevetel
(#48159) Karima
jo lett. -
m3ss
veterán
válasz
Chapel #48131 üzenetére
furko: koszi
hehe igen, inkabb ilyen emlekkepek...de ugy is ritkabban latni ilyeneket ugyhogy feltettem. valojaban ezt az 1 "pozt" mondtam neki, hogy tarja szet a karjat. lett volna par mas fajta kep is, forgos, oldalrol uszos..de soknal levagtam a labat, tul messze volt stb...azert buvarszemuvegen at liveview nelkul kereson at fotozni nem olyan egyszeruna meg tul sokat tenyleg nem probalkoztunk, talan 1 orat, 50-60 kepet csinaltunk.
na meg parom reszerol sem egyszeru. belement mindig az orraba a viz uszoszemuvegben, nem annyira akarsz mosolyogni osztonosen a viz alatt igy
buvarszemuveggel egyszerubb lett volna, de az meg nem mutat olyan jol...
ja szep elovilag volt gondolom milyen lett volna egy rendes buvarmerulesen. csak oda mar lampa kellene. talan 12m-en meg ez a zacsko is birna...az van rairva a sok kinai dolog mellett hogy havefun20mde amugy vicces dolgokat lehetne csinalni ilyen viz alatti tokokkal, nagylatoszoguvel. pl kecskemeti kiss fotostudioban lattam egy fotomuvesz kiallitott kepeit, nem jegyeztem sajnos meg hogy ki volt. de majd utananezek hatha fent vannak a kepek neten is. sok viz alatti kep bekakrol ahogy a bekak ivnak. van olyan is hogy beka fele viz alatt fele felette. nagyon durva kepek...
-
m3ss
veterán
Karima, kovaripeti, szaby_gyerek koszi
chapel: nekem tetszik, azt jol latom, hogy a szineket elhuztad egy kicsit?
(#48111) fi:zi'k sztem szep munka. eloszor nem tetszett az egyszeru konyharuha?, egyszeru pohar. de igy egyutt teljesen jok. a kanal sztem teljesen jo helyen van, jok a szinek. amugy talan egy kicsit alacsonyabb perspektivabol szoktam latni az etelfotokat, de teljesen jo igy is. -
m3ss
veterán
tenyleg nagyon jok az agaras kepek
ezt a koveto fokuszt hogy kicsit jobban el tudjam kepzelni, kb mekkora kepkivagasok ezek a kepek? milyen vaz?
koszi -
m3ss
veterán
válasz
szaby_gyerek #48101 üzenetére
pl focus lock. ha tudod hol fog jonni az auto, akkor ramersz a foldre, lockolod a focust (AE/AF-L) vagy manual fokusz is jo.
-
m3ss
veterán
válasz
kiskornel #48099 üzenetére
jah sztem is nagyon felul van ott az auto, vaghatnal alulrol.
ti amugy mivel csinaljatok a collageokat, montazsokat, vagy mik ezek..
photoscapel csinaltam altalaban, de az csak adott semakkal dolgozik, kepmeretezessel gondok vannak. most probaltam ezt ps-ben megcsinalni manualban, de hat mar nem tudom miota meretezgetem, helyezgetem a kepeket es hat meg mindig eleg igenytelen, itt-ott tobb a keret, valamelyik kep magasabb mint a masik..de mar meguntam...
na meg jobb also kiegett kicsit..az amugy normalis, hogy ilyen keves fenynel A modban mindig annyit irt a gep, hogy low?ugyhogy randomra lovoldoztem 20 sec kornyeken manualban.
-
m3ss
veterán
-
m3ss
veterán
válasz
Santiagain #48068 üzenetére
vicces pillanat, ahogy mindenki nezi a kicsorgo labdat..
kicsit csik lett a kep, bar ha fentrol hagysz a lelatobol az meg rosszab, esetleg alulrol kicsit? de ebbol a szogbol sokkal jobban nehez lenne csinalni errol a pillanatrol. persze ugy lenne idealis ha csak zoldet latnank a palyan lelato nelkul, feljebbrol love..talan ugy se lenne rossz ha csak az otos koruli jatekosok lennenek benne...
egy kis kutyas kep, nem nagy szam, de annak orulok ennel hogy kb 5 perc alatt lottem 40 kepet, csinaltam egy presetet azt rahuztam minden kepre, szoval utomunka is 5 perc volt. szerencsere ugyanabbol a szogbol voltak kb fotozva es ugyanolyan fenyek voltak ugyhogy raillett mindre. mondjuk lehet a montazsba kicsit sok kepet raktam...meg most mintha kicsit alexposnak is latnam oket...amugy egyaltalan nem vagyok odaig a chiwawakert de van 4 kolykuk, azok iszonyat aranyosak...majd jovo heten meglovom oket
-
m3ss
veterán
koszi
(#48038) Cayman nekem bejon, a kekkel van bajom kicsit. egen jo meg a vizen. viszont a hid, epuletek es foleg az autok kekje nagyon dominal...na meg egy kis montenegro beontes ha nem unjatok meg
kotori-obol naplemente, a magassag annyira nem jon at. majd masik keprol mashonnan at fog talan...mondjuk erdekes volt, feljottunk a strandrol egy szal trikoban, 1700+meteren hegyekben kicsit huvos volt, kilato kornyeken subakat arultak a helyiek
azert torolkozoben elkattintgattam. de (h)idegessegemben sikerult az osszes panoramat itt A modban lonom
ugyhogy pont az egyik legszebb helyrol nem lett sok kepem...
-
m3ss
veterán
válasz
total90 #48033 üzenetére
a jobbak meg hatravannak ha jol emlexem
eleg sok kepet lottem, sztem meg volt a 4-5 e 1 het alatt
bar sok (felesleges) hdr na meg a panorama domping megdobtak...
de ez a hdr pl nem volt felesleges, lovcen csucson van egy mauzoleum, szep magasan
jo eros fenyek voltak, egeszen undorito volt a normal expo, 3 expot osszegyurva, kis szelektiv b@szkuralassal egesz jo lett, bar meg az egen retusalhattam volna kicsit ott jobb oldalt...hmm mondjuk ezt a hdr topicba szantam, csak aztan elkezdtem valaszolni neked es akkor mar hagyom...
amugy kicsit nem tul "eles"? addig addig huzogatom a tonal contrast/structure stb csuszkakat..de tetszett a fal texturaja... -
m3ss
veterán
válasz
Chapel #48021 üzenetére
sajnos nem szorakoztam vele eleget
leragadtam a tajkepeknel nagyon...meg par ilyen uszkalos lesz sztem.
itt egy kicsit mar megorultem a szinekkel, de nekem bejon. bar ha a nap is belefert volna meg az egbol tobb eleg jo lenne sztemszuk a portre allasban lott 18mm panorama is sokszor...horizont sem esik igy mindig oda ahova szeretnem...
-
m3ss
veterán
válasz
Chapel #48013 üzenetére
ilyen viz alatti dslr tok, ebayen volt kb 40 dolcsi. plexi az eleje. tomitese meg az egesz kinezete eleg vicces, valszeg egyikotok se rakna bele normalis gepet ha meglatna a tomitest
de egy csepp viz nem ment bele, igaz max 1-2 m melyen voltam vele, es osszesen 2 orat ha volt a vizben...
amugy 18mm kepek, iso 400, f8, igy ha rasutott a nap a vizre adott 1/500-1/1000-at. melyebben vagy arnyekban buko, mar lampa kellene.
amugy nagyon poen, de kell a nagylatoszog, kozelrol kell fotozni mert vizben jo nagy szin meg kontrasztveszteseg lep fel ha messze van a tema. viszont sosvizben, eleg hardcore az egesz...kinyomtam annyi levegot amennyit csak tudtam a tokbol, de igy is nagyon nehez lemenni vele, kezem nem tudom hasznalni miatta igazan. majd vmi rendes buvarmerules alkalmaval kellene kiprobalni.
ilyenekkel probalkoztam meg, de ehhez is sztem nagyobb latoszog kellene. de nem egyszeru. eleve hullamzik a viz, lencse kb 5 cm atmero, es elkapni pont amikor kozepen van...na meg ha cseppes marad a plexi, akkor latszodik a kepeken viz felett -
m3ss
veterán
válasz
radi8tor #48007 üzenetére
nem o mar nem fert be
jobban is jart, visszafele ut kalandos volt. lemerult mind2onk telefonja, autos toltom tonkrement. gps nelkul belgradban, ejjel...semmi nincs kitablazva. es a szerbek direkt!! felrenavigalnak, annyira szeretnek minket...aztan vmi idiota belemtolat belvarosban dugoban, ugy hogy elotte 10 auto, mogotte 10 auto
tukorbe nezes nelkul elkezdett nyelgazzal tolatni...rendor persze 1h alatt meg sehol nincs, es nagyon jol beszel angolul meg nemetul is
nehezere esett azt is megerteni, hogy mi nem hollandok vagyunk a H rendszammal...aztan levezeteskeppen sikerult megtalalnom a roszkei hatart, ahol mostanaban csak 4 millio torok megy haza iskolakezdesre. csak 5-6 orat vartunk. nem cicanak valo ut, es akkor a montenegroi soforok meg utak, kozelekedesi moral az kulon tortenet
-
m3ss
veterán
ezek nekem mind nagyon begyere
(#47995) cOxeR klasszak, utomunka egyre jobb. nemelyik kepen kicsit olyan fura pozban fekszenek a kosarban
par montenegroi kep meg, majd meg jon sok
remelhetoleg jobbak is, itt volt par eleg szuk, nem nagyon panoramaztam meg. na meg sokszor megalltunk 3 percre, lottem par kepet es mentunk tovabb. de hat akarhol jar az ember, akarmerre nez folyamatosan exponalna
Aktív témák
- Keresünk dokkolókat
- Bomba ár! HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3056, 94% Akkumulátor
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest