- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
Üdv!
Mint mostanra arról bizonyára már mindenki értesült, a 4iG cégcsoport 2025 január 1.-től kivezeti a magyarországi piacról a Vodafone, a DIGI, az Antenna Hungária és az Invitech márkákat. A társaságok ezt követően egységesen One márkanév alatt nyújtják tovább szolgáltatásaikat, így a PROHARDVER! fórum topikjait is a változásokhoz igazítva, ezt a topikot most bezárjuk. Az itteni rengeteg hasznos tartalom természetesen nem vész el, továbbra is olvasható, kereshető és linkelhető marad. Köszönjük mindenkinek aki itt volt!
RIP DIGI!
Folytatás a One mobilszolgáltatások topikban.
További jó fórumozást, és BÚÉK Mindenkinek!
-
törölt tag
Nem szoktam ilyen csúnyán fogalmazni...de rohadna meg mindenki, aki ner-esítette a digit!
Miközben Portugáliában... [kép] -
Sofian
őstag
Boldog Karácsonyt! A DigiMobil előfizetést vajon telefonos ÜFSZ-on le tudjuk mondani vagy mindenképpen személyesen kell jelen lenni?
-
kw3v865
senior tag
válasz
Rodzser Mór #47490 üzenetére
Ezzel szemben a tény az, hogy a Digi (One) még mindig az egyik legversenyképesebb áron szolgáltat. Tehát egyelőre nem érdemes váltani. Természetesen áremelésre számítani kell. De én mindig úgy vagyok vele, hogy majd a következő dráguláskor ismét áttekintem van-e jobb ajánlat a piacon, és ha van, váltok. Ennyi. Nem érdemes ebbe belevinni a politikát. Racionálisan kell hozzáállni. Nem vagyok One rajongó, ahhoz a szolgáltatóhoz megyek, ahol a legjobb ajánlatot kapom a prefernciáimnak megfelelően.
-
trec12
addikt
válasz
Rodzser Mór #47490 üzenetére
Ahogy nézem a One keretein belül sem lesznek kedvező csomagok, viszik tovább az eddigi vodás, digis csomagokat.
Lesznek új csomagok.
Legutolsó kérdés a cikk alján.... -
Rodzser Mór
senior tag
Én elhordoztam a Digitől a Telekomhoz. Hosszas morfondírozás után döntöttem így.
Sajnálom a Digit, tök jól indult. remélem, máshol megtalálják a számításukat, mert ebben a korrupt országban nem jutottak egyről a kettőre.
Ahogy nézem a One keretein belül sem lesznek kedvező csomagok, viszik tovább az eddigi vodás, digis csomagokat. Sőt az inflációs emelést is már leközölték. Legfeljebb majd a Pegazus szoftver rajta lesz.
-
Krisztián12
tag
Sziasztok
Szeretném kérdezni ,hogy a vodafone-nál kicserélhetőe a digi-s sim-kártya ugyanazzal az előfizetési feltételekkel s telefonszám megtartásával? -
DJGABI
addikt
Sziasztok!
Két kérdés:
- a Diginet Aktív 50-nek mennyi most a havidíja? Anyósék néven van a kártya, de én használom, általában év végén szoktam fizetni, lassan itt az ideje.
- rákerestem itt a topicban, van valami infó róla hogy megszűnne ez a csomag? Tudom van ez az egész vodás (hamarosan one) hercehurca, gondolom szabadulnának a digis ügyfelektől, csak hát a fenti miatt ugye én semmi tájékoztatást nem kapok. -
MadMancs
veterán
A több tízezer havonta volt. Akkor nem küldték 10 hónapig számlát. A 7600Ft havidíj félre volt rakva azzal nem volt gond, azzal igen hogy minden havi számla 24790Ft rol szólt. Mindenféle késedelmi díj, viszakapcsolási díj ( holott egyszer se kapcsolták ki). Ennyit nem tudtam és nem is akartam kifizetni mikor egyszerre megjött 11 számla 10 napos fizetési határidő csúsztatással. NMHH azt mondta nem hatáskörük mert én nem fizettem minden hónapban ( az lényegtelen hogy ők nem számláztak)
Jelenleg ott járunk hogy feljelentést tettem és bírósági tárgyalás lesz.
Amúgy érdekes mert mobilt simán adnak. Múlt héten rendeltem páromnak egy Galaxy Watch 7 40mm esim órát okosóra S csomaggal. (Az mas tészta hogy szokás szerint szar a rendszer mert esim nem jelenik meg my voda fiókban azonosítási kér, digitális nem működik, üzletben meg nem tudnak vele mit kezdeni. Ott mutogatta nekem QR, mondom ember, ajándék lesz, se óra se párom teloja nincs nálam. Kb az volt a válasz hogy akkor így jártam.
-
MadMancs
veterán
válasz
4Grider #47474 üzenetére
Egyébként voda teljesen jól megoldotta. My voda fiókban teljesen jól megvan egymás mellett a vezetékes és a mobil. Mindegyik teljeskörűen elérhető és kezelhető. Gondolom majd egyszer One fiókba kerül digi is csak nem olyan egyszerű a 2 rendszer összefésülése.
Én inkább arra leszek kíváncsi hogy pl velem mi lesz. Digi elofizeto vagyok 4 éve, viszont voda vezetékes téren tiltólistán vagyok lakcím szerint, mivel nem voltam hajlandó a több tízezres jogtalan túlszámlázásait befizetni, mai napig harcolok velük. Ha teljesen beolvad digi felmondanak vagy mi?
-
dr9
tag
vodafone.hu/markavaltas
digi.hu/markavaltas -
martongunar
tag
válasz
l1k3_1t #47467 üzenetére
Igen, de a tárgytól ne térjünk el, a kérdés az volt, hogy lezárt díjcsomagot át lehet-e írni. Erre írtam a saját pozitív példámat. Azt nem tudom, a Digi Move-hoz per pillanat kell-e egyéb Digi szolgáltatás. Ha kell, akkor egy olyan előfizetőre lehetséges, hogy át tudod írni, akinek van ilyenje.
-
l1k3_1t
tag
válasz
martongunar #47462 üzenetére
Nem kínálnak új előfizetőknek csomagot, meglévő előfizetést megtartani lehet de másik csomagra nem lehet váltani és újonnan előfizetni ugyanarra. Előtte sem lehetett átíratni másik előfizetőre a mobilcsomagot ami otthoni vezetékesre és/vagy műholdas szolgáltatáshoz volt kötve a Digi mobil megléte.
-
l1k3_1t
tag
válasz
4Grider #47455 üzenetére
Ezt nem tagadom hogy a nem beszámithatóak (akik valóban ártóak a társadalom számára) is léteznek köztünk, nem szeretnék cinkosságot válalni velük. Habár szóba került a rokonok/ismerősök nem kérnek belőle az eleve jobb ajánlatról még azokról a környékeken közül sem ahonnét az infrastruktúra kb a béka hátsója alatt van mondjuk szabolcsi települések egyikén, esetleg kollégisták vagy bármilyen élethelyzetben lennének - egyenlőre.
A vadidegeneket sok szűrön kellene átmeniük hogy az esetleges „veszélyes elemek” megjelenésének esélye minimálisabb legyen, ezeket kérhetem ki: állampolgárságról infó (főleg magyar lehet vagy fejletebb EU-s országbeliek, sorry határontúliak és sajátjaim akik országhatoron túl vannak), bevételi forrás (akár bejelentett munkahelyről, államkincstártól támogatás, ösztöndíj stb - ezzel a fizetőképességet mutatná be) és arról igazolás (pl. bankszámlakivonat, adóhivataltól dokumentum), bűntetlen előélet (könnyebb kikérni digitálisan és hitelesített erkölcsit), ügyfélkapu (szerződés digitális szignózása - avdh - végett), jó maga viselet meg persze a beleegyezés mellet számos kötelezettség válalás is ami a leírasban és szerződésen bele lenne foglalva. Írok egy jegyzetszerűséget amely a végleges szerződésben mik legyenek benne pl. ha nincs befizetve időben akkor a letétbe helyezett kaució elvész és a hordozható wifi router ára automaikusan kifizetődik (ami euróban vagy usd-ben lennének letétbe helyezve - és visszaadva ha mindent jó csinált fizetett rendesen és már nem kér belőle a leendő bérlő).
Ja, szerintem odaadhatnám egy (főleg OG) Prohardver/ITcafe/Logout/Mobilarena fórumozónak, csak előtte sok megbeszélni valóm lenne azzal aki szeretné tőlem a DIGINet Aktív 50-est Alcatel hordozható wifi routerrel, ilyen interjút csinálnék vele
.
-
l1k3_1t
tag
Az nem hiszem hogy megoldható lenne hogy közeli hozzátatozó lennénk (biztos nincs ilyen passzus, de ha van olyan dolog az Ászfben akkor szóljatok), de ha lenne kötve köztünk szerződés (ami hitelesített) részemről gond nem lenne. Azt hiszem nem nézi a Digi hogy kinél van most a SIM kártya ameddig nem lesz gond a bérlő részéről. Ha nem vagy kockázati tényező, szívesen - de meghatározott feltételek mellett.
-
dzf007
aktív tag
Belgiumba is most indul a Digi Belgium...Itthon meg kicsinálták....
-
válasz
csaszi75 #47446 üzenetére
A múltkor is az látszódott az ezzel kapcsolatos hsz-edből, hogy elfelejted azt a tényt, hogy miért nem ment semmire a Digi Mobil Magyarországon: mert nem engedték őket frekvenciához jutni. Ehhez persze az a hiba is hozzá tartozik, hogy anno nem csak 5 MHz-et kellett volna venni, amikor még szabadott.
-
törölt tag
válasz
csaszi75 #47448 üzenetére
Az, hogy a nowo negyedikként nem tudott kitörni nem jelenti azt, hogy a digi negyedikként nem fog tudni kitörni. Miért? Mert a nowo-nak soha nem volt szándékában saját mobil hálózatot építeni, a digi megtette. A nowo a korábbi frekvencia tendereken se nem indult. A nowo-nak az utolsó frekvencia tenderen nem is lett alacsony (700-800-900) frekvenciája ami nélkül értékelhető hálózatot nem lehet üzemeltetni, a diginek lett 900-on. A nowo nem nyomott áron szolgáltatott huszon évig, hogy piacot tudjon szerezni a másik háromtól, a digi startból nyomott áron indult el...
Már bocsánat, de almát körtével hasonlítasz...Szerk: Romániában a digi 5-ik mobil szereplőként indult.
1. Telefónica (majd Suntel, majd Zapp) 2. Connex (vodafone) 3.dialog (orange) 4. Cosmorom (majd Cosmote, majd Telekom) 5. Digi.A zapp már nincs, a Telekomot pedig a digi fogja a vodafone-nal megvenni.
Jelenleg a digi a második előfizetői számot tekintve.
Szóval hogy is van ez? -
törölt tag
válasz
csaszi75 #47446 üzenetére
Szó sincs arról, amit írtál: Portugáliában a digi 5. szereplőként jelent meg a frekvencia tenderen, ha nem veszik meg a nowo-t akkor is elindultak volna, mert a frekvencia aukció kötelezte őket. Megvették a nowo-t mert jól jött a plusz frekvencia.
Ja: és amúgy a portugál vodafone akarta megvásárolni a nowo-t, de a versenyhatóság megtiltotta.
-
csaszi75
senior tag
válasz
peetyy #47445 üzenetére
Azért egy kicsit sántít az összehasonlításod.. Olvass utána, hogy pl Portugáliában egy huszonéves szolgáltatót vásárolt fel, ami eddig is negyedik volt... így jelent meg negyedikként Digi névre átírva..
A belga hasonlat is kicsit csalóka.. egy konzorcium részeként jelent meg..
Volt már erről több bejegyzés, várd ki a végét. -
peetyy
őstag
Ami itt nem kellett , az ott mehet nyugodtan.
Köszi magyarország! -
l1k3_1t
tag
válasz
Samanbacsii #47441 üzenetére
Vettem egy Alcatel LINKZONE 4G LTE Cat4 Mobile Wi-Fi -t használtan 5 ezerért, kiváló vele használni a Digi 50GB-s mobilnetet.
Aki tudja hogy miről van szó az tudhatja:
Ha sikerül akkor átadhatom és kifizetetthetem az internetet kaucióstul mindenestől nyugodtan csak legyen már valaki. Egyszer mondtam hogy lemondok a komplett digi szolgáltatásról a yettel miatt, hát nem igazán, sőt inkább a yettelt szüneteltetem míg nem lesz egy fizetőképes valaki aki átveszi.
-
Samanbacsii
őstag
Sziasztok!
Újra itt.Digi 50Gb sim megoldás új router lett sim foglalattal... Beállításnál fontos: Digi -> a szolg., APN -> "internet" és "roamingot" be kell kapcsolni mert azzal vált a Digis hálóztaról a Vodásra... semmi más nem kell. Most perzsel...
-
Lackooo84
nagyúr
Tatabánya digimobil + vodafone már kb. negyedórája full off.
-
l1k3_1t
tag
iPhone se 2020 usb tethering + diginet aktív 50 + cloudflare speed speedtest.net gépen
-
l1k3_1t
tag
válasz
Lackooo84 #47390 üzenetére
Én meg továbbadnám a csak mobilnetet adó sim kártyát, persze nem úgy és nem ingyen hanem valamiért cserébe. igen sok ismerősnél ezzel házaltam, ezek szerint nem eléggé, szeretném átadni és kifizetettni azt a mobilnetet mert kell a yetteles mobilnet ami jobb mégha nincs Standalone 5g. Amúgy persze az árazás végett megtartom a diginet aktív 50gb-os előfizetést mert hát spórolok méghogyha még gyatrább a netkapcsolat tapasztalatom szerint.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Rodzser Mór #47389 üzenetére
Azt jelenti, hogy havonta max 4000ft-ot forgalmazhatsz és ennyi. Nagyon szeretnék, ha kettétörnénk a még megmaradt digis sim kártyáinkat...
-
Rodzser Mór
senior tag
-
4Grider
félisten
-
Isaac76
tag
Hello There!
Igaz csak lazán ,de kapcsolódik a topikhoz. A kérdésem az lenne,váltottam itthon erre a wifi6 rendszerre (új modem+router egyben) és ugyanazt tapasztalom,mint a mobilnet esetében,hogy sokszor visszaáll a net akár vezetékesen is a 8Mbit (1Mb/s) sebességre. Ilyenkor a teló wifin is ilyen siralmas lesz (digi a szolgáltató). Szóval tudunk valami korlátról amit bevezettek,mert én nem láttam semmit,de olvasni sem olvastam ,hogy ennek mi az oka. Ha újra van indítva akkor napokig jó megint. Próbáltam keresni olyan topikot ami erre vonatkozik,de vagy én vagyok béna... vagy nincs. Gondoltam itt a sok guru, hátha valaki már találkozott a problémával vagy dob egy topik linketElőre is köszönöm
-
zoli62
addikt
Kíváncsi vagyok, hogy jövő januártól megszűnik-e a Digi Aktív 50 GB. Tartalékban nekem még megvan.
-
kw3v865
senior tag
-
zichie
senior tag
válasz
martongunar #47378 üzenetére
Igen ezt tudom. A voip szolgáltató szervere is külföldi. Úgy tudom, hogy a Sparks lengyel ip címet ad. Ha a voip szolgáltató ip címe pl. német, akkor mindegy, hogy magyar vagy lengyel ip-ről érem el, sőt a lengyel még közelebb van a némethez.
Korábban - a digimobil korszak előtt - 3G-n használtam a voip-t, nem azt mondom, hogy csúcsminőség, de használható volt. -
kw3v865
senior tag
válasz
zichie #47374 üzenetére
Hát igen, ehhez eSIM szükséges (nálam itt el is bukik a dolog) és 4G lefedettség (nem sok helyen ugyan, de bizonyos helyeken csak 2G van), ami nagyobb baj, hogy csak belföldön használható. A Voip ráadásul egy további hibalehetőséget rejt, bonyolítja az egészet.
Tehát csak ismételni tudom magamat: a Digi továbbra is versenyképes. -
zichie
senior tag
válasz
zichie #47374 üzenetére
Talán a 15 GB 60 napra $12 áron jobban megéri: https://sparks.travel/packages/hu
Persze ehhez le kell cserélnem a telómat esim-esre. Így lenne benne egy magyar feltöltökártyás sim (leginkább Telekom, ide vinném át a Yetteltől az 50-es egykori digis számom) és a Sparks esim a netre. Az 50-es számomon továbbra is elérhető leszek, ha voip szolgáltatón (a Sparks-os mobilneten vagy wifin) hívok, akkor a hívott félnél az 50-es számomat jelenítené meg. -
zichie
senior tag
válasz
kw3v865 #47373 üzenetére
Én is azért váltottam, mert a Digi 2990 HUF volt, a Yetteles csomag pedig 2635 HUF. Sajnos csak 2 hónapig, mert jött a Yettelnél az inflációkövető áremelés. Visszaút már nincs, de nekem így is megéri. Ha lejár az egy év hűség, akkor elgondolkozok valami külföldi (pl. Sparks) esim-es megoldáson mobilnetre, hozzá voip megoldással. VOIP-t még a Digimobil előtt használtam. Itt nincs ingyen perc (mobil irányba), de 4-5 forintra jön ki a percdíj (a hívott fél a saját mobilszámomat látja). Ezzel a kombinációval 2500 forint körülire tudnám kihozni a havi díjamat úgy, hogy lenne benne 1-2 óra beszélgetés és 4-5 GB mobilnet. Pontosabban 5 GB net 45 napra 5 dollár 40 cent, igaz ez csak Magyarországon belül használható.
Nem tudom a havi 500 forint árkülönbség miatt érdemes-e így trükközni. -
kw3v865
senior tag
válasz
zichie #47372 üzenetére
Akkor ez sem jobb ajánlat, mint a Digis, sajnos. Nekem elég lenne 4GB net is 200 perc lebeszélhetőséggel, ha legalább picit olcsóbb lenne, mint a Digi rögtön váltanék. De így nincs értelme. Azt meg leszarom ki a tulajdonos, a szolgáltatással egyébként elégedett vagyok.
Azon gondolkodom, hogy kétkártyás megoldással ki lehetne-e váltani. Mondjuk úgy, ha a másik, Telekomos kártyámat feltöltősre cserélem és arról menne a net. A mostani Digist meg valami olyanra, amiben van 200 perc lebeszélhetőség, jóval kedvezőbb áron. -
zichie
senior tag
válasz
kw3v865 #47371 üzenetére
Én év elején a Yettelhez vittem át az 50-es számomat. Akkor még olcsóbb is volt: 2635 forint/hó. A digimobilos 15 GB netet nem használtam ki, így elég a Yetteles 5GB is. Sajnos az inflációkövető áremeléssel 49 forinttal drágább lett közben, mint a Digimobil Plusz csomag. Most 3039 forintot fizetek havonta, amiben van 5GB net (ez harmada, mint a diginél volt, de ezt sem használom ki teljesen), 200 perc duma (mint a Plusz csomagban) és 20 ingyen sms, ami a Diginél nem is volt. Sms-t nem sokat küldök, max. 6-8 sms/hó átlagban. Nem bántam meg a váltást.
-
csaszi75
senior tag
válasz
#85512448 #47362 üzenetére
Nem teljesen látni olyat, amit írsz.. de azt írják, hogy a portugál nmhh megtiltotta a Vodafone-nak a NOWO felvásárlását (2022-2024).. s a Vodafone helyett a Digi vehette meg a NOWO-t..
Mellesleg állandóan újabb és újabb tulajdonosa volt/van..
https://www.reuters.com/markets/deals/newcomer-digi-snaps-up-portugals-nowo-after-vodafone-deal-ban-2024-08-02/
https://en.wikipedia.org/wiki/Nowo
2% a NOWO részesedése a mobil és a vezetékes piacon is..
Ügyes ez a Zoli nahMég mindig az mondom, hogy 5-6 év múlva érdemes erről beszélni
A három ottani nagy szintén beszólt a negyedik kicsi miatt..
-
törölt tag
válasz
Kronos3000 #47367 üzenetére
Itt a Vodafone és a Digi utódja: jön a One Magyarország
A meglévő ügyfeleknek nincs most teendője
jaj....dehogy nincs....szeretnétek, ha nem lenne teendőnk....pedig van: szolgáltatóváltás. Etesse a holdudvarotokat más. -
Dr Bubo
MODERÁTOR
Apa, kezdődik...
November 1-től a mobilszolgáltatásra egyedi értékhatárt vezettek be, ami 4000 Ft.
Január 1-től maximum 3 médiaeszköz igényelhető és kivezetik a Digi Online szolgáltatást is. -
ggabor02
aktív tag
válasz
zelikocc #47353 üzenetére
Ja, megnéztem, csak az ország van ott.
Egyébként a rokon bejárta vele fél Európát, sehol sem volt vele semmi gondja. Imádja, nem engedi lemondani.
Ez a Digi kártya az összes tőlünk nyugatra, délre és északra található európai országban járt már.
Egy helyen nem ment neki eddig, az USA-ban. Ott sajnos nincsen roaming partner.
-
ggabor02
aktív tag
válasz
zelikocc #47351 üzenetére
Nemrég volt egy körúton egyik rokonom, aki szintén nem telefonhoz értő lény. Az egyetlen megmaradt digi kártyámat ő használja. Ő sehol semmit nem állított a telefonon. Szlovákia, Csehország, Németország, majd Finnország, Svédország volt az útvonal. Az utóbbi háromban több hétig tartózkodott. Minden nap beszéltünk telefonon, semmi gondja nem volt. Ha gondolod kikeresem a számla hívásrészletező részében, hogy mit látok. Talán látszik ott hálózat? Soha sem néztem át tüzetesen.
-
Valaki Németországban járt mostanában Digi Mobillal?
Még mindig a Telekom.de a preferált roaming szolgáltató, arra megy fel automatikusan? Csak mert ugye azon csak 2G van és hamarosan megy egy telefonhoz nem annyira értő családtagom, nem tudom mennyire próbáljam meg elmagyarázni mit kell csinálni.
De lehet az lesz a legjobb ha nyomtatok neki egy tutorialt a lépésekről. -
Zssom
tag
válasz
l1k3_1t #47342 üzenetére
Én nagyon szerettem, amíg önálló volt, próbából hoztuk ki a számokat, mert ingyen volt korlátlan adattal az elején. Amolyan tartalék elérhetőségnek szántuk, hogy a dolgos hétköznapokon használt számunk mellett legyen egy olyan, amit csak kevesen tudnak és egymás között ingyen beszéljünk. A maga kis foltos lefedettségével és a tökéletes VoWifi-vel erre a célra teljességgel tökéletes volt. Így még a Mátrában is volt telefonunk wifin keresztül, mert ott egyébként minden mobil lehalt. A VoWifi nem volt válogatós, lehetett külföld-belföld, akármi, mindig működött.
Aztán egyre jobb lett a lefedettség, olyan helyeken is megjelent a használható térerő, ahol a másik 3-nak is alig volt, de a VoWifi ment rendületlenül. A jobb lefedettséghez társítottak egy még mindig nagyon elfogadható ezer forintos előfizetési díjat, mely még így is teljesen megfelelő volt. A térerő egyre jobb lett, a sebesség nem nőtt az egekig, de a yt-ra és a zenére tökéletesen elegendő volt. Ekkor már "csak" 15 GB adat volt hozzá, de sosem léptük túl ezt a szintet. Aztán jött egy másfélszeresére történő emelés, 1500-ra, majd 1800-ra. Az ár még mindig jó volt, de ahogy a voda eladás közelébe értünk, megjelentek a problémák, döglődni kezdett az amúgy tökéletes VoWifi, néha napokig nem ment, majd a kapcsolat is néha gyengébb lett. A kaput azonban a vodás átvétel tette be. Ezzel a VoWifi teljesen megszűnt (tájékoztattak is róla), a digi hálózata többé nem volt használható, hanem rákerültünk az ország talán leggyengébb hálózatára, ráadásul roaming üzemmódban. A mi telefonjaink tudták ezt kezelni, a minősíthetetlen adatsebességet és a megszokottól jóval nagyobb mértékű elérhetetlenséget sem a telefon, sem mi nem tudtuk elfogadni. Ezért sajnos elköszöntünk és már más hálózaton dolgoznak a megtartott 50-es számaink.Szép volt, jó volt, de sajnos tönkre tették. Megértem, ha váltani szeretnél, nem minden az ár, néha más szempontok jobban számítanak
-
l1k3_1t
tag
Muszáj ezt kiírnom magamból off-os részekkel is!
Mire jó a DIGInet aktív 50-es mobilnettel?
50GB és a 2371 forint (volt jobb árban is)Amiért lefogok mondani a már nem kapható DIGInet aktív 50-es mobiladatot:
Vodafone hálózatot használ (belföldi roaming)
Csak belföldön használható (tehát akkor is hogy ha megyek Romániába, semmi pénzért sem használható arrafelé)
Max. 18 mbit-s (de inkább kevesebb mint 12 mbit/s) sebesség érhető el, méghogyha stabil VF ellenére is, viszont jobb volt a szűkös spektrumú saját hálózatán a stabilitásban (most mértem 9.90 és 7.52 le/fel sebességet)
Ha lehal valahol a VF mondjuk ahol van fesztivál esetleg tűzijáték nézés, a DIGI mobilnet is használhatattlan.
Max 4G-t lehet használni
Bizonytalan DIGI-s árazási politikaLeírtam a szándékomat a DIGI-ről való lemondással kapcsán itt
Ami lenne a vezetékes internet helyében is a Yettel Yepp! mobilelőfizetés, ezeket az előnyöket látom:
5G? Van! Valódi (standalone) 5G? Szintén van.
Nincs felesleges percek meg SMS, ha akarom akár akkor is tudok normál hívást csinálni meg kűldhetek plusz díjért SMS-t
Digitálisan igényelhető
Korlátlan mobilnet (108GB napi limittel - nekem összeségében az átlagos internet felhasználásban belefér ha nincs használva home server meg állandó torrentezés)
50 GB EU Roaming adat (hurrá használhatom ezt Romániában is)
Mobilisabb leszek
5990 forint (ami jobb a DIGI-s vezetékes net + előbb emlétett mobiladat számlához képest) -
beller
aktív tag
válasz
pinnacle #47334 üzenetére
Én is jártam így vidéki tanyámon. Volt térerő, hívtam a számot "nem kapcsolható". Hívtam ugyan azt a számot a másik kártyámról (telekomos) simán kicsengett, felvették, beszéltünk. Nem minden alkalommal volt így, de többször előfordult. Ma sem tudom mi lehetett, de ma már nincs Digis kártyám, így ez megoldódott.
-
pinnacle
nagyúr
Mitól lehet az, hogy ha DIGI-ről indítok hívást akkor foglaltat jelez, ha meg Yettelről, akkor kicseng. Nem minden számnál van így, csak most történik másodszor.
-
pinnacle
nagyúr
Ha a DIGI-től elmegyek, egész vagy törthavi számlát kel fizetnem?
-
Lackooo84
nagyúr
Skacok ti tudjátok hívni digimobilról ezt a számot 06208819289? (decathlon) Nekem csak kiírja a telóm, h "tárcsázás..." és nem csinál semmit, vodás simmel jó.
-
gorje
senior tag
Sziasztok!
Szüleim nyaralni készülnek Törökországba. Roaming esélytelen digi mobil esetén?
-
4Grider
félisten
válasz
matematemate #47295 üzenetére
Én már egy ideje nem vagyok Digis, de a számlamellékleten mindig fel volt tételesen tüntetve, hogy mikor és miért fizettem, még az adatkapcsolatoknál is. Most nem így van?
-
matematemate
csendes tag
válasz
4Grider #47292 üzenetére
Igen, ez teljesen tiszta. Ezt én is így gondoltam.
Azért vagyok különösen kíváncsi, mert megkerestem a Digit és konkrétan nem írták meg, hogy miért nem fértem bele a havi keretbe, hanem csak olyanokat bullshiteltek mint:
"bizonyos applikációk automatikusan adatforgalmat generálnak belföldön és külföldön is. Ilyen lehet pl. közösségi média, navigációs platformok adatforgalma, vagy az alkalmazások automatikus frissítése..."
"Kérjük szíveskedjen telefonkészülékére telepített alkalmazások beállításait ellenőrizni („Beállítások” menüpontban) és szükség esetén alkalmazás adatforgalomhoz való hozzáférését tiltani, amennyiben külföldön a mobilinternetet nem szeretné igénybe venni, vagy szeretné elkerülni a véletlen adatforgalmazást."
Nem letiltani szeretném az adatforgalmat, hanem kihasználni az ingyenes keretet.
Továbbá: "...a számlázási rendszerünkben tárolt adatokat megvizsgáltuk és megállapítottuk, hogy számlázásunk számszaki eltérést, hibát nem tartalmaz, az Ön hívószámainak terhére kiszámlázott díjak tekintetében számlázási hiba nem volt megállapítható."
Mindenesetre abból a szempontból pozitívan alakult a dolog, hogy:
"Fentiek mellett mindazonáltal tájékoztatjuk, hogy egyedi elbírálás alapján, ügyének békés rendezése érdekében, egyszeri méltányossági alapon, a 2024/xxxxxxxx sorszámú 2024. 09. havi számlán kiszámlázot és beérkezett kérelmében hivatkozott 501.- Ft. forgalmi díj a mai napon jóváírásra került."
Viszont most többször is megyek majd az EU-ba, ezért lenne jó tudnom, hogy hogyan kalkuláljak az adatforgalommal.
-
matematemate
csendes tag
Sziasztok,
Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan számolja ki a Digi a Roaming 1 díjzóna esetén az adatforgalom ingyenes havi keretét?
Történt ugyanis, hogy 251 MB-ot kaptam ingyen, 948 MB-ot pedig kifizettetett 0,5274 Ft/MB áron. Mindössze 2 napig használtam Németországban.
Méltányos használatra vonatkozó feltételek:
"Az 1. roaming díjzónában történő időszakos utazási célú felhasználás során a magyarországi hívószámokra irányuló, illetve az 1. roaming díjzónába indított hívások, SMS-ek mennyisége, illetve az 1. roaming díjzónában felhasznált adatmennyiség mértéke nem haladhatja meg a belföldi használat négyhavi számlázási ciklusonként vett átlagát, valamint a vizsgált időszakban a szabályozás hatálya alá eső ország roaming partnerének hálózatán forgalmazott napok száma nem haladhatja meg a Szolgáltató hálózatán forgalmazott napok számát (méltányos használat).""A mobildíjcsomagokban meghatározott adatkeretek esetén a méltányos használat felső határa a Roaming 1. (EU) díjzóna esetén, melynek elérését követően a 0,5274 Ft/MB külön díj fizetendő: DIGIMobil MAX esetén 3,5 GB"
Ezeket előre tudtam, éppen ezért a megelőző hónapokban a számlázási időszakok utolsó napjain direkt elhasználtam a 15 GB-os belföldi adatkeretemet, tehát az én elgondolásom szerint 3,5 GB adatforgalom lenne az ingyenes havi keretem a Roaming 1 díjzónában.
Mit gondolhattam rosszul?
-
Röviden: nem.
Hosszabban: Aki nem hordozta át a számát a Vodafone-hoz, annak továbbra is a Digi Mobil a szolgáltatója, ami csak roamingol a Vodafone hálózatán, de ennél több köze nincs hozzá. Ez azért van, mert a Digi Mobil rádiós hálózatát és tornyait eladták a Pro-M-nek.
Továbbra is Digi Mobilos SIM kártyád van, továbbra is a Digis roaming partnerek az irányadóak.Mórickául egyszerűen mondhatjuk azt, hogy egy mobilhálózatnak két főbb része van:
- core network (maghálózat) - ami mindent csinál, a hívásokat kezeli, a rádiós állomásokat fogja össze és irányítja, ide jön be minden rádiós forgalom beleértve a saját rádiós és a roaming partner rádiós forgalmát is
- RAN (rádiós hálózat) - erre kapcsolódik a telefonod antennája vezeték nélkül különböző frekvenciákon és "G"-ken (2G/4G/5G) és ez küldi tovább a forgalmat a core hálózatnak.Ha nem is teljesértékűen és nem is teljesen helyesen, de az egyszerűség és megértés kedvéért mondhatni, hogy a Digi Mobil core hálózata még a régi, tehát még mindig 4. szolgáltatónak számít, csak nincsen már rádiós hálózata. Ezért roamingol a voda rádiós hálózatán, hogy azon keresztül kapcsolódjon a saját Digis core hálózatához. A vodafone hívásirány például ezért sem hálózaton belüli hívásnak számít, hiszen belül ez még mindig két külön hálózat.
A külföldi hálózatok pedig nem tudják (nem is kell nekik tudni), hogy neked itthon már nincs saját rádiós hálózatod, mert nekik csak a core hálózathoz kell csatlakozniuk, így azok ugyanúgy működnek mint eddig.
-
válasz
daninet #47286 üzenetére
Ez mindenhol ilyen, vagy csak egy adott helyszínen?
Én is a manuális szolgáltató váltást javasolnám. Egyébként olyan nincs, hogy HR Digi.
A Digi-nek Horvátországban az A1 és a Telemach a roaming partnere, ezt a kettőt kellene manuális hálózatválasztással próbálgatni. A Hrvatski Telekom nem roaming partner.
[link] -
daninet
veterán
Sziasztok!
Horvátországban vagyok és valami nem oké a digi/voda mobilnettel.
A telfon a HR Digi hálózatra csatlakozott, az elérhető hálózat 4G+ teljes térerővel, viszont a net közel használhatatlan mert nincs feltöltésem.Speedtest így néz ki:
Weboldalak kb betöltődnek, de bármi aminek kell visszafelé adat nem töltődnek be. Munkával kapcsolatos dolgokat nem tudom használni.
Otthon természetesen rendben van minden.Tudtok tanácsot adni mit tegyek?
-
Most vettem észre, hogy a lányom mobilja roamingol itthon (Digi kártyája van). Próbáltam visszaolvasni, az alapján az jött át, hogy ez normális, ugye?
-
torrentszaki
tag
Indulás óta Digimobilos voltam, tegnap visszaadtam külföldre költözés miatt, mert ezt nem lehet szüneteltetni.
További sok sikert, aki marad. -
törölt tag
válasz
Per Me #47254 üzenetére
Köze nincs a kis/nagybetűhöz.
A diginél a teljes ügyféladat nagybetűs, tehát az ügyfél neve is, az anyja neve is....Mégis a születési hely miatt dobták vissza egyik esetben, másik esetben az anyja neve miatt. Közös pont egy bizonyos karakter ("ő").Esetemben: név+utónév+születési hely+édesanyám utóneve....mind-mind ékezet nélküli. 1 db nem szabvány karakter van: édesanyám vezetéknevében 1 db "ő"
De én itt lezárom...Nem muszáj elfogadni, amit írtam. -
törölt tag
válasz
gyulaszu #47251 üzenetére
Én arra tippelek, hogy a diginél angol/román átadási rendszer van számhordozásra, és átadáskor átkódolja az "ő"-t valami más, 2-3 karakteres izévé.
Mivel csak 1 db "magyar" ékezetes karakteren bukhatott el nálam a dolog, és a fórumtársnak is pont ennek a karakternek a jelenléte miatt futott zátonyra a folyamat, szerintem ez lesz a megoldás.Előttem volt kinyomtatva volt mind a két szolgáltatónál lévő szerződésem: minden karakter egyezett, ahogy a fórumtárs esetén is.
-
törölt tag
válasz
Chalkboard #47248 üzenetére
Tipikus…a hosszú “ő”-vel van a gond. Nem tudják átadni ezt a karaktert. Nekem édesanyám nevében volt “ő”. Hihetetlen, hogy még mindig nem oldották meg.
“Manuálisan” kell átvennie a yettelnek, tehát élő ügyintéző veszi át, aki felhívja a számhordozáskor a digit. Nálam így oldották meg. -
Chalkboard
csendes tag
válasz
Chalkboard #47236 üzenetére
A Yettel ma válaszolt a panaszomra, ők minden alkalommal elindították a számhordozást, a Digi pedig minden alkalommal a születési helyem eltérése miatt utasította vissza, ők állításuk szerint nem hibáztak. Ezt most írásban is megerősítették, ami jól fog jönni az NMHH eljárásnál. Várom a Digi válaszát most, ketyeg a 30 nap.
-
bodorjanos
aktív tag
Sziasztok!
Végtelenségig nem pörgettem vissza a topikban és bocs, ha már volt téma a dolog.
Van egy digis kártyám (már nem emlékszem melyik, de 30 gb netem van rajta), egy telóban használom és néha meg is osztom azt. Semmi gond nem volt vele, de gondoltam kiraknám egy 4g hordozható "routerbe" vagyis kis akksis hotspot cuccba.
Tudom szerződés szerint ezt nem tehetem meg, csak képernyővel rendelkező eszközben lehet használni, ha jól emlékszem a megfogalmazásra. Ettől most tekintsünk el.
Rákerestem a fórumban 1-2 típusra, amit "olcsón" lehet kapni és voltak olyan bejegyzések, hogy nem nagyon megy ezekkel a digis kártya.
Két típust nézem ki, ha esetleg valaki használja ilyennel a kártyát és működik vele, kérem írja meg.
Tehát a TP-Link M7000-es és az M7200-ast néztem (utóbbit választanám) és a Xiaomi MI F490-et.
Előre is köszi a segítséget!
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Figyelem!
A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. 2024. augusztus 1. napjától megszünteti az internet díjcsomagokhoz kapcsolódó lakossági és kisvállalati e-mail cím szolgáltatását.
Ennek megfelelően nem lesznek elérhetőek a kapcsolódó e-mail fiókok, a webmail felület, és a tömeges e-mail kiküldéshez használatos SMTP szerver. A DIGI levelezési szolgáltatással egyidőben az általad használt
@digikabel.hu,
@hdsnet.hu
@invitel.hu,
@fibermail.hu
@vnet.hu,
@globonet.hu,
@euroweb.hu,
@eol.hu,
@dunaweb.hu,
@anet.hu,
@profinter.hu
@kulturnet.hu
végű e-mail cím is megszűnik. Előfizetőként a DIGI-től igénybe vett elektronikus postafiókot 2024. augusztus 1. napjától nem éred majd el, annak tartalma véglegesen törlésre kerül.
[link] -
gulyasa
őstag
Na én végeztem a Digi Mobil szolgáltatással.
Az indulás óta használtam, kizárólag mobilnet elérés céljából, az elsődleges Domino kártya mellett (igen keveset "hangtelefonálok", a net viszont kell).
A régi DIGI hálózat lelövése után kicsivel több mint egy évet adtam ennek a "roamingos" megoldásnak.
25GB-os volt a csomagom, engem nem győzött meg ez a 3/3Mbit-es 50GB-os... továbbra is roaminggal...
Igaz, olcsó... de annak a bizonyos "húsnak a leve"...Igazából nem a Voda hálózatával van/volt gondom, hanem a roamingos - egyáltalán nem profi - megoldással. Inkább lemondtam a Digi Mobilt és átálltam a korlátlan vodás Mobilnet XXL-re eSIM-el.
Igaz drágább (5755Ft/hó), de jobban megéri
Azóta kicsit kevésbé merül és nem melegszik annyira a telefon.
És gyorsabb.Idővel kiderül, jól döntöttem-e...
-
Chalkboard
csendes tag
válasz
Chalkboard #47204 üzenetére
Köszi a választ mindenkinek! Kikértem mindkét szolgáltatótól papíron az előfizetői adataim, semmi eltérés nincsen, a Digi pedig harmadjára is ugyanazzal az indoklással utasította vissza számhordozást, hogy nem vagyok azonosítható. Most mind a Yettelnél, mind a Diginél adtam be panaszt ezzel kapcsolatban, 30 napos a határidő, meglátjuk mit hoznak ki belőle. Ha semmit, akkor következő lépés az NMHH lesz.
-
válasz
pentiumboi #47213 üzenetére
a DIGI a Vodafone tulajdona lett
Nem, nem lett a DIGI a Vodafone tulajdona.
A DIGI a 4iG tulajdona, ahogyan a Vodafone is a 4iG tulajdona, az Antenna Hungária és az Invitech is. Értsük már meg végre.Ha elolvasod a hsz-ed előtt linkelt cikket, akkor megtudhatod, hogy: A 4iG tulajdonában levő jelenleg különálló 4db távközlési vállalat (DIGI, Vodafone, Invitech, Antenna Hungára) hamarosan egyesülni fog egy vállalattá és ennek a neve ONE lesz.
A Vodafone függő készülékek a 21670 PLMN ID-hoz vannak rendelve, ettől eltérő PLMN ID-jú SIM kártyával nem működnek. A DIGI-s SIM kártyák PLMN ID-ját nem lehet megváltoztatni (21603).
Viszont ha ilyen gondod van, bárki válthat Vodafone-ra ugyanerre a díjcsomagra, csak már vodás SIM kártyával és vodás számlázással. -
dr9
tag
válasz
pentiumboi #47213 üzenetére
Nem a vodafone vette meg, hanem a 4iG, majd amikor a két céget teljesen összeolvasztják, akkor egy simcsere után meglehet. De most is át lehet hordozni ugyanezekre a tarifákra egy digis számot a vodafone-ra, és megy.
-
pentiumboi
csendes tag
Nem tudom mennyire OFF topic, de hátha próbálta valaki.
Így, hogy a DIGI a Vodafone tulajdona lett, a voda függő mobilok elfogadják a digis kártyát is?
Aktív témák
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AliExpress tapasztalatok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- sziku69: Szólánc.
- Milyen routert?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Linux Mint
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltők
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest