Keresés

Aktív témák

• maxima

tag

válasz Z.m.Z #55292 üzenetére

Szia!

> D-Link router eladó. Nem lopott, kicsit nem megy, kicsit fos, de simán megér egy tízest!!

Én pont ennyiért vettem kb egy éve, azóta teszi a dolgát, nem is tudom, hogy van.
    Előtte volt három sokkal drágább, az egyik nem kezelete a dual stack-et, a másik
    kettő meg kiakadozott. Mindhármat vissza kellett vinnem és visszakérni az árát. :(
    Neked ehhez nem volt szerencséd.

Üdv.

• zozo76hun

kezdő

válasz Z.m.Z #55276 üzenetére

Szia!

EN vagyok az az emberke akire a tobbiek hivatkoztak hogy gondja volt a D-Link router-el! Nalam ugyanez a hiba, csak nekem nem AC1200 hanem AC1900-van. De a hiba ugyanez mint nalad!

Amit eszrevettem ha az AC1900 DIR-879 van a ZTE mogott:

- sebesseg jo (legalabbis jobb mint a regivel)

- 1.03 firmware (gyari): bizonyos weboldalak nem jonnek be. nem tudom mi alapjan szelektal, de ilyenek pl hogy valamire rakeresel es a google linkek kozul van ami bejon, van ami nem. index.hu bejon, xbox.com meg az istennek sem

- 1.05 ugyanaz mint az 1.03

- 1.06 na itt mar SEMMI sem jon be, kiveve a YOUTUBE meg a TWITCH (!), lehet hogy pl az indevideo is bejon, nemtudom nem probaltam mi megy meg.

- youtube: a TVn alig megy, ilyen tok alacsony bitrataval kezdi (par kbps), johogy 240-be fut, aztan valamikor, NAGY NEHEZEN eleri talan a FULLHD felbontast. de van hogy 240p/360p-ben is elkezd toltogetni!

- XBOX ONE X: na ez erint a legfajobban (a youtube mellett), ugyanis, latja az XBOX a halozatot, rajta is van, de az XBOX LIVE-t mar nem eri el vagy csak felig-meddig, nem megy a MULTI, nem megy a STORE.

- mindegy hogy SMART MODE-ban hansznalom, csak 2.4Ghz-en, csak 5GHz-en, a jelenseg ugyanez mindig.

- en mar mindent vegigprobaltam, az osszes beallitas egyenkenti ki/be kapcsolasat (azt hiszem), allitgattam az MTU-t meg a DNS Relay-t meg amit at lehetett kapcsolgati ezen a szaron, szinte mindent. nem lett jobb...

Nem sok minden beallitasi lehetoseg van rajta, osszehasonlitva pl a D-Link DIR-605L-el, eg es folt a ketto kozotti kulombseg (az AC1900-ban kb 5% a lehetoseg a 605L-hez kepest). Mondjuk ez nem baj, mert nekem, laikusnak tokeletesen eleg lenne ha mukodne, de nem mukodik rendesen (szinte sehogy).

Most hogy EZT a dolgot a DIGI okozza-e, tehat hogy teszemazt a UPC-nel mukodne, vagy ott is ilyen szar lenne, nem tudom, de van egy olyan erzesem hogy lehet megsem a router a szar, hanem tenyleg a DIGI-t nem birja, plane ha masnak is ilyen, hasonlo hibaja adodik. Nekem, optikai net van, a feher, allo ZTE-vel (688? 668?), ebben NINCSEN router, es mar nem vagyok NAT-olva sem.

Ja a lenyeg: visszateve a D-Link DIR-605L-t, minden megjavult es minden mukodik, persze nyilvan a sebesseget leszamitva.

En meg nem kuldtem vissza, de ugyis fel akarok menni pestre, ugyhogy szemelyesen viszem be a szervizbe, mast nem tudok, de hogy D-Link-et nem veszek tobbet az het szentseg.

• xeon forever

addikt

válasz Z.m.Z #55288 üzenetére

Ok. Igy annyi a teendő, hogy a dlink ip címet atirod 192.168.2.1-re. Akkor menni fog. Viszont úgy el van szeparálva a Huawei eszközöktől.

• xeon forever

addikt

válasz Z.m.Z #55285 üzenetére

A wifi megmarad a huaweinek is. Csak lesz a dlinknek is wifije.

Csinálok pár képet.

Huaweinek csak 1db lan portja van?

• xeon forever

addikt

Huawei maradjon router módban. Dlink egyik Lan portjára (Lan1) dugd rá a dlinket.

Fontos.

Huawei adja a dhcp-t. Pl 192.168.1.2-192.168.1.20

Ekkor a dlink címét át kell allitani pl 192.168.1.20-ra. A wan port kilőve. Wifi is switchként működik amit a dlinkben kell beállítani (SSID+password)

//Ja meg ha dlinkkel akarsz natolni akkor a router cimét át kell tenni 192.168.2.1-re. Csak így megy a wan port rendesen, viszont így azok a gépek nem látják egymást amik a Huaweien vannak wifin.
    Ezzel matpozs* én is rendesen már.

• Alteran-IT

őstag

Valaki írt már azzal kapcsolatban talán pont itt, hogy vett egy ilyen, vagy hasonló (már nem emlékszem, de talán pont ilyen) D-Link routert és szinte ugyan ilyen baja volt vele, bár ő még le is frissítette a szoftverét és utána már talán végképp nem volt jó rajta semmi, de szobadísznek még elment.
    Egyébként hogy van a hálózat, tehát van a DIGI-s modem/router és rá van kötve a D-Link router, kérdés csak hogy melyik porton keresztül, illetve hogy a DIGI-s kütyü közben még mindig router módban van, vagy már csak modemként használod és a D-Link van beállítva PPPoE kapcsolatra? Mert ha a DIGI-s eszköz modemként működik és a D-Link a router és így szar, akkor vagy valami alapbeállítás van rajta elbaszva, vagy gyári hibás, bár mivel nem látom és nem tudom állítgatni így csak találgatok, viszont ha pedig a DIGI-s eszköz még mindig routerként funkcionál, akkor két választásod van, vagy switch-be teszed a D-Link routert és úgy használod az egyik LAN portján keresztül (talán így rendesen fog működni és ha a másik Wifi-t is akarod használni, akkor több értelme is van), vagy pedig a DIGI eszközt bridge módba raknod és a D-Link routeren beállítod a PPPoE-t és vagy jó vagy nem és azért írok ilyet, mert ha most esetleg dupla NAT lenne, akkor se nagyon lenne szabad ilyennek előfordulnia, bár van egy ötletem hogy esetleg mi lehet, de mivel még nem találkoztam ilyennel, ezért inkább nem írom le :D

törölt tag

Nem kellene inkább egy rendes routert venni? :F

A D-Link gyártmányú routerrel már másnak is volt gondja. (... úgy rémlik tán ezen a fórumon panaszkodott.)

Aktív témák

Hirdetés