-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
-
Core2duo6600
veterán
válasz
banpity #3570 üzenetére
Ha routert használsz, ekkor maga a router csatlakozik fel a netre, kivülről nem látszik csak 1 eszköz/gép.
(#3586) cannyon
Ez hülyeség.
Fogok egy win 2003 servert 2 lan karivan, és beállítok egy routert, belső lan karit bekötöm egy switch be, és ugyanott vagyok, mint a gyári Routerekkel.
Tehát, routeren is kell mennie.(#3589) banpity
A lakásig vezető utp vel lesz a gond, méghozzá az, hogy rosszul van bekötve, nem a megfelelő drótokra, és a csavart léte miatt, nem erősítik egymást a jelek, hanem gyengítik, 100 % hogy ez a hiba.
Amelyik gépen megy, ott jobban tudja kelelni a kártya a dolgot.(#3591) salieri.
Vagy olyan peched van, hogy ez a router is hibás.
Amennyiben a régi hibás lett, tehát nem mindig volt ilyen.
Vagy szintén az utp helytelen bekötésével, mint banprity nek.
Rövid távon tökmindegy hogy kötöd, pár méter,
De amikor nagyobb a táv, akkor már számít. -
Aranytaltos
csendes tag
válasz
banpity #3570 üzenetére
1. a routerben állítsd át a mac címet is arra amin megy a net. függetlenül attól hogy PPOP rendszerben működik.
2. PPOP bejelentkezés. Elvileg a mac címet nem figyelik. Más szolgáltatók pld. mac alapján azonosítanak.
Amúgy ha bedugod a többi gépbe a kábel végét a win vagy linux kap ip címet vagy nem? ha kap akkor vagy 1. es pont lehet a gond, vagy x akta, ami helyszínen lehet sk kideríteni, ami viszont nekik meg kéne tenni.
-
McLaca
őstag
válasz
banpity #3560 üzenetére
Jaj, kérlek... Hazudj már végre a diginek!
Nem olvastam most vissza, de friss bekötés? És amióta bekötötték, azóta ilyen?
Mert akkor egyszerűen mondd azt, hogy most amióta bekötötték, azóta nem megy... És nincs sok gép, sok router, egy gép van, és azon nem megy. Ennyi.Üdv!
-
brd
nagyúr
válasz
banpity #3560 üzenetére
Milyen messze lehetsz a házban lévő központi switchtől, nem lehet, hogy mondjuk 50 méter környékén van ez a távolság? Vagy nem képzelhető el, hogy az UTP kábel, ami a lépcsőházi switch-be van dugva, valami erős elektromos zavarforrás mellett megy el (mondjuk egy transzformátor, vagy erős elektromos motor, pl. a lift-et működtető motor mellett)? Könnyen lehet ugyanis, hogy azokon az eszközökön, ahol működik, valamilyen olyan logika működik, ami valamennyire képes kiszűrni ezeket a zajokat. Én pl. kipróbálnám, hogy kikapcsolom a működő eszközön a hálókártya csomagellenőrzőjét, és megnézném az OS statisztikájában, hogy mennyi sérült csomag van (bár annyira nem vagyok járatos a PPPoE protokollban, de gondolom, ott is van valami hibaellenőrzés/javítás).
-
Core2duo6600
veterán
válasz
banpity #3559 üzenetére
Nekem olyan érzésem van, hogy az utp csatival nem stimmel valami, pl nem elég szoros
Ez akkor fordul elő, amikor a krimpelő fogóval túlzottan megszorítot.
Ekkor szinte amikor bedugod a gépbe lötyök.
Nekem is ujra kellett csinálni, akkor jó, ha amikor bedugod, szoros, és nehéz bedugni.Amelyik gépen megy, annak a csatijában, lyukában máshogy álnak a tüskék.
Mod:
Nem a szabványnak megfelelően van bekötve a utp kábel, tipikusan ez a jelenség amit említesz. -
Bischof
csendes tag
válasz
banpity #3481 üzenetére
ma rákérdeztem és esetleg segíthet ha beirsz vmit a szolgáltato névehez (a routerbe ahol a jelszót és felhaszn névet irod) pl: Diginet
ha ez nem segit akkor TP-Link routert ajánlom azzal mennie kell max elékötöd
hmmmén is sok routert állitottam be (próbáltam) amivel nem ment
ha igy megy irj vissza
Bischof
PS mac cim biztos nem kell nem kábel modemes
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Netfone
- E-roller topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpársportok
- Hardverkemping június végén
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Microsoft Edge
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest