-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
válasz
Pendra #10637 üzenetére
"A Digi szempontjából egyébként ez igen kemény biztonsági kérdéseket vet fel"
Ahogy már korábban írták, elsősorban a te felelősséged hogy levédjed a hálózatod. Azon túl, ha te rendeltetésszerűen veszed igénybe a szolgáltatásukat, akkor csakis pppoe csomagokat használsz kommunikációra wan kimenő oldalon, nem tcpip-t. Te erre kötöttél szerződést, ehhez kaptál accountot. Házban nálunk van beltáv is, ő tőlük a kapott fix ipcímet, dns-t, átjárót, stb beütve lesz neted. Velük tcpip-n kommunikálsz.
Hogy te digi esetében tudatosan, vagy véletlenül ezt kijátszod, és tcpip protokollon mész ki a wan oldalra, látva ezzel más, szintén félrekonfigurált hálózatokat, azért szerintem nem a digi a felelős, mert ez nem rendeltetésszerű használat.
-
BullZeye
veterán
válasz
Pendra #10640 üzenetére
Nyomtatót megosztani routeren (nem gépen),
interneten keresztül gépet feléleszteni,
torrentezni úgy, hogy nem megy egy gép sem, csak egy külső vinyó/pendrive van rákötve gépre,
külső hardveres védelem támadókkal szemben,
beépített FTP szervert létrehozni.És ezek amik csak úgy hirtelen eszembe jutottak. De hát izlések és pofonok, igaz?
-
BullZeye
veterán
válasz
Pendra #10636 üzenetére
Mindenféle ügyeskedés nélkül is hálózatban lehet látni a gépeket DIGInél. Ez "feature", ami kiakasztott engem is a legelején. Egyébként switches ügyeskedés helyett, veszel egy router-t, és 5061361236x több dologra leszel képes, mint egy switchel akármikor.
Egyébként meg a te felelősséged, hogy hálózaton bevédd a géped, nem a DIGI-é. Legalábbis én ezt a tanácsot kaptam annó.
-
válasz
Pendra #10632 üzenetére
"Szóval van egy Speedtouch 780 routerem. A WAN portja nem sima ethernet-et hanem valami telefonos csatlakozóra emlékezetet."
Mert az úgy mondd "WAN" portja egy telefon csatlakozó. ADSL2+ modem lakozik benne ugyanis.
"Viszont a router lehetőséget ad, hogy az ethernet porton keresztül csatlakozzak a WAN-hoz"
Fentiek értelmében, ez már valami modolt firmware.
"Azonban a WAN-ra használt ethernet porton megjelenik az ház összes előfizetője! A router ad nekik IP címet, megjelennek a helyi hálózatban, működnek a megosztott mappák és az internetről való lecsatlakozás után is tudom pingelni őket."
Ez azért érdekes, mert ez magában foglalja azt hogy a te eszközödhöz eljutottak a DHCP csomagok a DIGI eszközén át, és vissza is a válaszok. Nem igazán értem hogy ez miképp fordulhat elő, de mivel ez már kimeríti hogy a szolgáltató saját hálózatát "szabotálod", át kéne rendezned dolgokat.
"Én azon agyalok, hogy CLI parancsokkal ki kellene vennem azt a portot a LAN-ból."
CLI-n át nem fogod nagy valószínűséggel elérni. Mivel valami modolt firmware van rajta, el lehet érni a Broadcom ethernet IC-t rajta, és azt újra konfigurálni permanensen. Feltételezem ilyet te nem fogsz készíteni, de lehet már van ilyen. Német illetve ausztrál fórumokon nézzél körbe, itt sokan használják ezt a routert / márkát.
Addig is tanács, hogy hanyagold az eszközt, mert valószínű hogy a DIGI-s ember nem vágta le először hogy hányadán áll a téma. De ha valaki remote megnéz valami mert gyanús lesz a központból, feltételezem nem fogják szó nélkül hagyni.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Nintendo Switch
- Black Myth: Wukong
- Autós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged