- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
sanzi89
addikt
válasz
nfsu17 #46242 üzenetére
Ezt a megoldást NAGYON szeretném elkerülni. adika4444 nagyjából leírta a miérteket. Egyébként írtam milyen eszköz van, nem ONT, direkt kérve lett, hogy ne olyat küldjenek. Mennyit szívtam annó a Telekommal, mire hajlandóan voltak a HGW helyett sima kábel modemet adni...
@Flashget
Azzal, hogy bontja a kapcsolatot, nincs semmi problémám. Azzal van a gondom, hogy valami nem klappol a modem - router kapcsolatában. Otthon lakossági Digi-s netem van, igaz ONT-vel, ott nincs ilyen probléma. Mármint kapok új IP-t időközönként, de ez nem vehető észre a gyakorlatban.@poli27
Csak az plusz 2-3e Ft havonta, és ha nem lenne ez a gond, bőven megfelelne egy ingyenes dyndns is. -
-
DonMaster
addikt
válasz
nfsu17 #46147 üzenetére
azért 1 idö után cserélni kell ezeket, de igen bár 20MB = 20*8= 160MBPS nem pedig 40MBPS
viszont mint a Digi is hirdeti SSD pont emiatt, abban bövn van tartalék HDD-ben nicns sajna, persze lehet HDD.vel is gyors tempore, viszont ahoz valami uj féle kell ami gyors is, Windows-t meg érdemes 1max 2évente ujra tenni sokat gyorsit a rendszeren, bármenyire is jo de gyorsab lesz töle. attol hogy nem töredezet még sok más dolog lehet ami vissza fogja a gépet. -
Mr. Teddy
őstag
válasz
nfsu17 #45981 üzenetére
Ez egy társasház, gyanítom ott jönne be az optika, ahol a telekom is behozza a kábelét. És az az ajtó mellett megy be, szerelődobozba, onnan csőben tovább a nappaliig.
Lakáson belül szerintem meg tudom oldani kulturáltan a dolgot, csak picit az bosszant, hogy nyáron újítottuk fel a lakást, és álmomban sem gondoltam, hogy a digi a 2. kerületbe betenné a lábát, így telekomos rendszerre terveztem a dolgot. Ha tudom, akkor berakattam volna plusz egy-egy csövet, hogy tudjak utólag variálni a plusz optikai kábellel. (jó persze ezt látatlanban is megtehettem volna, de hát ez van..)Na mindegy, elsőre majd derüljön ki, hoyg a lakásba egyáltalán bejön-e a Digi, lehet a társasház többi lakója nem tartana rá igényt, így lehet, hogy a házba sem hozzák be az optikát. Most nem tudom, hogy 12-ből 1 lakás végett bevinnék-e a hálózatukat.
-
Blackmate
őstag
válasz
nfsu17 #45813 üzenetére
Köszi az infókat, ezt így az ÁSZF-ben nem találtam. Akkor már csak az a kérdés, hogy egy DIGINet 200-A internetcsomagért miért kérnek el havi 4700-at. Azt kinyomoztam, hogy a DIGINet 200-A -t tavaly vezették be és alkalmazták a meglévő ügyfelekre, ami technikailag a sima DIGINet 200-al teljesen megegyező. Na mármost annak a listaára 4000 HUF. A még arcpirítóbb, hogy ezért egy gyakorlatilag 20/15-ös netet adnak is (Digi speedtest és más mérő oldal szerint), holott a DIGINet 200-nak (és az A-nak is) 80/40 a garantált sávszélessége.
-
g0dl
addikt
válasz
nfsu17 #45754 üzenetére
Szerintem elég nyilvánvaló miért nem akarnak okoscsomagot kötni. Egyszerűen ők is tudják, hogy listaáron is jobb, és olcsóbb a szolgáltatás, mint a konkurenciánál.
Az más kérdés, hogy néha mégis összejön egy második okoscsomag a tv, és net megtartása mellett
.
Pl. a műholdas tv ajánlatuk, már annyira nem versenyképes a mindigtv-vel szemben ( pont a ratyi és telaviv2 pénze miatt). -
adika4444
addikt
válasz
nfsu17 #45578 üzenetére
A WAN ip-t nézd meg. Ha 100-zal indul akkor natolva vagy, ha mással és még egyezik is egy online ip checkeren látott ip-vel akkor publikus.
Portnyitásnál a wan ip-ket hagyd üresen, és a DIGI Internet és a LAN között kell kapcsolat. Én is sokat szenvedtem vele amikor bekötötték... -
-
bl4ze
veterán
válasz
nfsu17 #45557 üzenetére
ZTE F668 GPON ONT, vagy eltérő/újabb típusú).[......]
Ezekben az eszközökben nincs WiFi és router/switch funkciójuk sincs.Tudtommal az F668-ban van wifi (két antenna), alul a wpa2 jelszó, meg ssid név és router funkciója is van.
A bridge-ről nincs pontos tudomásom, de szerintem az is megy.
Itt van nálam ez az eszköz, csak még nem működik.Ezt illene javítani. Az F668-ban van wifi, és igen alján wpa2 jelszó, meg ssid név és router funkciója is van.
Bridge-t nem próbáltam. -
adika4444
addikt
válasz
nfsu17 #45516 üzenetére
Valószínű hogy visszarakatható ha 1 hónap után megunod.
De ha meghibásodik simán kaphatsz normál router nélküli ONT modemet...
Én bridge mód párti vagyok, bár éppenséggel a duplás portnyitással sincs gond. Én is így használom, mert rohadt lusta vagyok átállíttatni bridgedbe... -
-
Varszegig
veterán
válasz
nfsu17 #45456 üzenetére
Szerintem elég sok mindent kavarsz. Ha szimpla ONT-t kapsz, akkor azon nincs mit bridge módba tenni. Ha meg routeres ONT-t, azt bridgebe lehet rakatni (már amelyiket), de annak semmi köze a tv-hez, telefonhoz. Persze jó lenne tudni, milyen készülékről beszélünk egyáltalán.
-
kevinium
aktív tag
válasz
nfsu17 #45270 üzenetére
Igazából netes játékoknál gond főleg, egyébként csak nagyobb a ping, mint az indokolt lenne, tehát böngészésnél az emberek nagy része észre sem veszi. (Meg külföldi fájl-transzfernél lassabb a sebesség valószínűleg, de én nem próbáltam.)
Valószínűleg ideiglenes. Ha tényleg van hiba és a digi majd elismeri és ki is javítja, akkor megjavul...
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest