- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
tdudus
csendes tag
Persze, attól függ, mire kell. Nekem fontos volt, hogy több WAN-t kezeljen failover-rel és még sok más is. (DynDNS, QoS, stb...)
Lehet, hogy ez esetben kicsit ágyúval verébre...
Én azért választottam, mert volt otthon minden hozzá, így egy fillérbe sem került.
Nem tudom mennyit fogyaszt, mini-ITX alaplap van benne 600MHz VIA proc, flash drive-ról boot-ol, érzésre teljesen hideg.A boltban kapható routerekkel kapcsolatban átadom a szót a tapasztaltabbaknak, én maradok a pingvinnél
-
SipiBcs
őstag
Ott a smile... utána a mondatkezdés: "viccet félretéve" Ha ebből nem értessz, akkor én kérek elnézést..... Viszont megköszönném, hogyha pontosan megmondanám mire gondoltál az objectdock weather -rel kapcsolatban.
brd: Köszönöm, reméltem van valami okosság amivel megúszom win7 alatt.
THX mindenkinek a segítséget!
-
SipiBcs
őstag
-
McLaca
őstag
Egy hívás erejéig sajnos nem lehet a diginél (vagy talán egyáltalán madzagos rendszer esetében), de a kikapcsolás a *31# a visszakapcsolás pedig a *31* kóddal lehetséges, ezt külön kell tárcsázni, nem a szám elé, mert a kódot követően le kell bontani a vonalat. Ha a kódot elfogadta a központ, megváltozik és szaggatott lesz a tárcsahang.
-=Libria=-: a ping magas idejét is érdemes megemlíteni az ügyfélszolgálatnak, mert még az ADSL-nél sincs ilyen magas, pedig ez LAN.
Üdv!
-
Dot
őstag
És milyen riasztást kapsz? kiírja hogy ez az oldal veszélyes. Oké kilépsz gyorsan, de mivel betöltötted már tökmind1 nem?
akkor ezek szerint már rég ellopták az összes eredeti játékomhozt tartozó kulcsot
mi lesz velem? mivel gmailos vagyok így a google is tud rólam mindent
ezek szerint infón figyelnem kellett volna mikor ezt tanultuk?:/
Haveromnak szoktam segíteni mindig újrarakni a wint mert vírus-t kap.. bezzeg ő használ mindent tűzfal, vírusírtó, antispyware etc...
A vírusok akkor is feltalálnak a gépemre, ha nem kattintok rájuk? A boltba a megvett szoftver mellé is adnak? MERT ITT UGYEBÁR MINDENKINEK MINDEN PROGRAMJA BOLTBAN v NETEN MEGVÁSÁROLT!!! -
Gyufaaa
veterán
Nem igazán futottam még bele olyan programba ami nem fut el rajta. De ha van ezer éves progid ami csak xp alatt fut, hát arra feltalálták a virtuális gépet is. De ez már nem ebbe a totyikba tartozik
redbulz: WoW-ban nem vagyok jártas. CoD Fan vagyok. Nekem hibátlanul megy minden. Mellékesen kérdezném, milyen oprendszeren használod?
-
-
McLaca
őstag
Mik emelkednek Miskolcon?
FTTH? Passzív elemekből, mint a T-nél? És mennyiért fogja adni? És mi szükség rá a LAN mellett/helyett? 120Mbites netet akar a DIGI is, csak 17 rongy helyett 7 rongyért?
Mert akkor a UPC kivonul az országból...(Legalábbis egyes megyékből.)
Üdv!
-
-
McLaca
őstag
Köszönöm!
A jelek szerint a sebességmérők a DIGI szerverei, és a mérőszerverek ISP-inek szerverei közötti sebességet méri elsősorban... Mivel a DIGI-sek egyre gyorsulnak és többen vannak, erőteljesen meghatározzák az ország hálózatának terheltségét, ebből adódhat, hogy legforgalmasabb időkben ilyen össze-vissza eredményeket adnak a mérők.
Üdv!
-
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Hali!
Bocsi, hogy pont a te kommentedhez írok, de vonatkozik ez az összes előzőre!
Csak javasolni szeretném, hogy ne görcsöljetek a speedtest.net -el illetve az összes többi mérővel, mert totál felesleges!
Elmagyarázom miért. Először is ezek a speedtest szerverek valahol az interneten helyezkednek el, nem az ISP belső hálózatán! Gondoljatok bele, adott egy szerver amit mondjuk speedtest.net kft. vagy akárki más szépen elhelyez valahol és rákötnek egy, vagy adott esetben több vonalat. 1. nem tudod milyen gépről van szó, bár gondolom nem gagyi, de az erőforrások végesek. 2. azt sem tudhatod mekkora sávszélességgel rendelkezik az adott szerver. 3. A mérők által letöltött, illetve feltöltött file mérete túl pici, nem ekkora sávszélességre lett tervezve, ezért szépen annak rendje s módja szerint félre is számol ez miatt. Tehát ha van egy szerver aminek pl. 1 Gbit/s uplinkje van, és még elég bitang a gép hardvere, akkor is pillanatok alatt kilehet akasztani, ha pl pár ezren elkezdenek tesztelgetni... Ezért folyamatosan változik a mért értéked annak függvényében, hogy a szerverhez vezető útvonalak éppen abban a pillanatban mennyire vannak leterhelve, illetve a szerver hardvere mennyire van leterhelve. Ezek mind befolyásolják a mért értéket illetve a pinget is, mert ha a szerver levan terhelve akkor a pinged is rossz lesz, mivel nem jön válasz azonnal... Ugyanez a helyzet az FTP-vel és PtP kapcsolatokkal is. FTP is csak egy szervert takar valahol... az, hogy neked éppen mennyivel tud adatot küldeni függ attól, hogy mennyien vannak rajta éppen. Az egészben még mindig a legjobb a PtP. Ott kitudod használni a sávszélt, ha éppen sok nagy sávszélességű seeder van és kevés a peer! A webes mérőknél igaz mindez a digi mérőjére is, annyival jobb a helyzet, hogy ISP-n belüli szerverről van szó! Tehát ha mérsz sebességet az a forgalom nem megy ki a szogáltatón kívüli területre hanem bent marad. De ha rengetegen teszteltek egyszerre az a szerver sem tud pontos értéket mutatni, mivel agyig kiterhelitek szegényt
. Egyébként nem véletlenül van ott egy 400MB os file a LAN internetre! ;)
Üdv!
-
McLaca
őstag
Nem tudom, de láncfűrésszel faragják...
(A download nekem is ilyen kaki speedtesten, de a digi saját mérőjével viszont szárnyal...)
Pá: ha aláírod a hűséget, kedvezményt kapsz. 1 év hűségért fél évig 3000 a tv, a 30/20-as net és a telefon, utána fél évig listaáron. Nekünk így, mivel csbm-esek vagyunk, átlagosan 4615Ft-ra jön ki egy évre.
Ha két évet írsz alá, akkor egy évig 3000, utána egy évig listaár.Üdv!
-
McLaca
őstag
Szerintem a routeolás, és a csomagméretek játszhatnak benne szerepet, vagy a kábelen csatlakozó gép pufferelése. Gyanítom, hogy ha több GB-ot áttolsz (és stopperrel méred az időt), átlagosan ugyanannyi sebesség fog kijönni, mint a net esetén. Kábeles gépről wifi-sre másolva sokszor 5-6 megákkal indít (a pufferelés miatt), aztán beáll a végén a "normális" sebességre.
Üdv!
-
McLaca
őstag
A G-s szabvány 54Mbitet tud. Laboratóriumi körülmények között. Csak az eszközök nem képesek ezt kihozni belőle.
A 642-es egyébként szoftveres booster technológiákkal 108Mbites, tehát annak csak az alapja a G szabvány, valójában attól többet tud, ha a másik oldalon is megvan a támogatás hozzá (ez effektíve 35-40Mbit lehet, ennyit is írt a topictárs).Üdv!
-
ronson
őstag
-
rocket
nagyúr
Gyanus az akcio, lehet aramelesre keszulnek ezert akarnak minnel tobb embert magukhoz lancolni a huseggel, az ugye nem derult ki eddig meg a masodik 6 honapban milyen arat kell majd fizetni, a szerzodes kotesenel ervenybe levo listaarat, vagy az akkori listaarat.
Bar jobban belegondolva nagyon olcsok jelenleg, szoval annyira drasztikusan nehez lenne arat emelniuk, hogy sokan elpartoljanak toluk.
-
McLaca
őstag
Normális a sebesség, a g-s szabvány ennyit tud. Többet csak az N-estől lehet várni, de szinkronban az sem penge.
A g-s routerek általában a névleges sebesség harmadát, esetleg felét tudják hozni - az egyik irányba. Egyszerre le- és feltöltésnél látványosan lassul (vagyis megoszlik az elérhető 18-20Mbites sávszél a le- és feltöltés között).
Azért g-s WiFi-n ez is szép sebesség.Üdv!
-
rocket
nagyúr
Nem irjak mikortol lehet kerni ilyen csomagot huseggel?
En nem kaptam es a weboldalukon sincs semmi, lehet nem mindenhol lesz ilyen akcio.Fura egy akcioi vannak a DIGI-nek, azt gondolna az ember mar igyis alig eri meg nekik, erre 6400ft helyett (30/20-as net 3500ft es a TV csomag 2900ft) 3000ft lesz, az biztos ha lehet valtok, igy 5400ft helyett lesz osszesen 3000ft, telefon elofizetes meg disznek jo lesz
-
McLaca
őstag
XP SP3 pillanatok alatt kilép (SP2-höz képest meglepően gyorsan), és remek jó taskkill progik vannak.
A temető meg tele van olyanokkal, akik "még egy kapcsoló nyomogatásába" (vö. lábbal rálépésbe) haltak bele.
Ha hétvégén is ez a menetrended, akkor te vagy robot vagy, vagy nincs életed... (bocsánat!)
Plusz az ilyen időkapcsolók megbízhatósága, érintkezőtávolsága és elektronikus, vagy mechanikus (fajtától függően) minősége miatt nem biztos, hogy szívesen bíznám rá drága elektronikus cuccok vezérlését. Ebből a szempontból a távirányítós aljzat is hasonló kategória.csimav: 4500-as lélekszámú nagyközségben laksz, a diginek ez sajnos nem piac, nincs panel, vagy sokemeletes társasház, ahol megérné neki a LAN-t kiépíteni.
Modemest esetleg kiépít, de annak hallottuk hírét...Üdv!
-
McLaca
őstag
Hát te tudod... aztán ha mégis éjfél után is használni kell, akkor jön a dugórángatás, vagy időzítő átállítás, aztán visszaállítás elfelejtése, stb...
Amikor viszont a gépet egyébként is kikapcsolod, egy plusz lépés a hosszabbítóra, és azonnal áramtalan lesz minden, mihelyst nem használod, nem tekeri még 1-2 órán át a villanyórát, amíg az időkapcsoló le nem kapcsolja. Reggel 6-kor is felesleges áramot engedni mindenre, ha esetleg mégsem kapcsolod be. Amikor valamit be/kikapcsolsz, úgyis a gépnél vagy, ergo az a kapcsoló taposás már igazán nem lehet gond. És még több áramot tudsz vele spórolni.
(Nálunk tuti nem működne az időkapcsoló, a legváltozatosabb időpontokban kapcsoljuk ki a gépeket. Van, hogy este 9-kor, van, hogy hajnal 4-kor, van, hogy másnap este... És ilyenkor csak taposunk egyet, és "nem világít semmilyen LED...")
Üdv!
-
-
ronson
őstag
Nekem is ilyen routerm van, de csak 20/10-es nettel.
Csak a wifiről tudok nyilatkozni, nálam 2,2MB/1,3MB stabil torrent alatt.
Nincs semmi szakadás, rendkívül stabilan működik. Nálam 6 hónap alatt egyszer sem kellett újraindítani, egyszer bekonfigoltam és kész.
Szerintem árkategóriájában magasan a legjobb választás. -
Scrym
tag
Így így! Teljesen lökött ez a SpeedTest, nálam valamelyik nap 70Mbit-et mért letöltésnek a 20-as netnél, szóval LOL!
Amúgy érdekes. Azt vettem mostanában észre, hogy esténként mikor csúcsforgalom van, nem megy szinkronban a net. Elindítok például több torrent letöltését, jön lefelé szépen fullon, viszon felfelé szinte semmi. Pár KB és semmi több. És olyan cuccot szedek amit visznek mint a cukrot, szóval kéne mennie felfelé. Ez régebben nem volt így. És olyan 10, fél 11 felé szépen elindulnak felfelé a cuccok. Érdekes. Csak nem kezd túlterhelődni a hálózat? Esetleg mindenki letöltés függő a lépcsőházban? Vagy valami korlát a Digi részéről esti órákban, hogy ne lassuljon be a rendszer? Igazából nem tudom mi lehet, de azt tudom, hogy mikor bekötötték a netet és onnantól kb. 3/4 évig minden mindig fullos volt szinkronban.
Amúgy Pécs, Kertváros - Aidinger Hub
-
McLaca
őstag
Megnéztem, a telefon percdíjak konkrétan kurvadrágák. Drágábbak, mint az analóg madzagos, vagy a UPC, és persze a Diginél is drágábbak, plusz kapcsolási díj van. Telefon felejtős a T-nél.
Közben a csatornakínálatot is megnéztem, sportcsatornák és dokumentumfilm csatornák terén bőven kevesebb a digiénél. Az áron és a net sebességén kívül másban nem versenyképes, ráadásul csak hűséggel olcsó. Részemről felejtős.
Üdv!
-
janos1988
addikt
Dragabb
Digi: 2500 net + 2900 tv (kabeles v. tanyeros) + 0 telo = 5400
Annyi a kulonbseg, hogy a T-nel 5680, de azert a +280 ft-ert kapsz +5/+2,5 Mb-el gyorsabb netet
+ iptv-t ami azert odabasz a kabeles tv-nek, minosegben majdnem tanyeros, ja es kapsz hozza !felvevos! biz-bazt is!
Egy ev huseg meg siman kibirhato, mert sok ujdonsag nem fog mar bejonni. A teloja meg kb azonos arban. Ja meg annyit, hogy +450 ft meg egy vevo biz-baz az iptv-hez.
Itt ennyi, ahol van digi, mas varosban milyen arak vannak, azt passzolom.
-
janos1988
addikt
-
McLaca
őstag
Ó igen, ez vezetéknélküli telefon betegség.
Sőt, a mobilok is hajlamosak rá.
Igaz, már okafogyott a válaszom, de a dolog tisztázásaként: a DSL az a digital subscriber line, azaz digitális előfizetői vonal rövidítése, ADSL-t nyújtó ISP-k nevezik az IP telefont előszeretettel DSL telefonnak, de ez így nem igazán kerek elnevezés. A leginkább megfelelő az IP telefon elnevezés, és a DIGI telefonszolgáltatása is IP telefon, csak maga az IP adapter nem a lakásban van, hanem kint a lépcsőházi elosztóban (ami az áramszámla szempontjából jótékony dolog).Üdv!
-
McLaca
őstag
A kérdés igazából magára az egyedi utalás lehetőségére irányult, mert mint tudjuk, az ilyen tranzakciókat kézzel könyvelik, és a diginek azzal (is) vannak problémái (más leírásokból ítélve).
De ha már így megszakértetted, CSBM-hez a szerződésszámot használja a digi fogyasztói azonosítóként?
marsu: akkor lehet, hogy a februári törthónap egyszer csak megérkezik külön.
Üdv!
-
McLaca
őstag
Mindegy, jójezígy.
Számhordozás: nem jött össze első körben (tegnap este volt az átadási időablak). A t-com már nem, a digi még nem ad vonalat. Korábban a digis csatlakozóba dugva a telefont, egyből az ügyfélszolgálatot kapcsolta, ha felvettem a telefont, tehát a bekötés biztos jó...
Valamit nagyon eltoltak a fiúk.De már bejelentettem.
Üdv!
-
Atapi
senior tag
a nagy kérdés, hogy a router a broadacst forwardolásnál ténylegesen minden aktiv linkre kiküldi-e a forwardolt csomagot, vagy csak az élő ip-kre. utobbi esetben nem fog működni a wol, vagyis az elmélet meg a gyakorlat elválhat egymástól... ha még nincs routered, mindenképp keress tapasztalatokat, hogy adott modellel sikerült-e már wol-t csinálnia valakinek. ha a gyártó azt mondja hogy wol support, akkor nagy baj nem lehet, de az, hogy nem mondja azt, még nem zárja ki hogy működik. pl wrt54gl+tomato egészen biztos hogy működik, évek ota használom, pedig a gyárto nem specifikálja hogy wol support van-e vagy nincs (igaz gyári sw-vel nem probáltam, szoval azt nem tudom).
üdv
-
Atapi
senior tag
router nélkül nem fogod tudni megoldani a dolgot, mivel a pppoe kapcsolat kiépítéséig nem lógna közvetlenül neten a géped.
router mögé forwardolni a magic packetet macerás, de elvileg megoldható. a lényeg, hogy a szükséges port broadcast legyen forwardolva, ne az ébreszteni kivánt gép ip-jére.
szerintem jobban jársz, ha veszel egy olyan routert, ami önmaga alkalmas magic packet generálására (pl wrt54gl+tomato vagy ddwrt), remote bejelentkezel rá (ehhez a fix ip-d adott, de használhatsz dyndns-t is), és ébresztesz.
A wol ugy van kitalálva, hogy a magic packet tartalmazza az ébresztendő gép mac addressét. ennél fogva csak az adott mac addressű gép kapcsol be. annak a valószínűsége pedig, hogy a netről csakugy betalál egy ehhez szükséges csomag, gyakorlatilag nulla, ezért az előzőekben emlitett véletlenszerű ébredgetés elég valoszinütlen.üdv
-
McLaca
őstag
Dyndns-en csinálsz egy accountot, routeren engedélyezed a webes elérést wan felől, hozzárendelsz egy portot (általában 8080), és ezek után a http://regisztráltaccount.dyndns.org:portszám a routeredre, azaz a saját otthoni hálózatodra fog mutatni.
Az alaplapon engedélyezed a WOL-t (ami vagy menni fog, vagy nem), és örül. Viszont van esélye, hogy a router miatt a géped majd állandóan be akar kapcsolni lan-ról.
A linkelt oldal azt írja, a 9-es udp portnak elérhetőnek kell lennie, ezért ezt érdemes a routerben a bekapcsolandó gépre forwardolni.Üdv!
-
eisento
addikt
minden netszolgáltatónál vagy minden szolgáltatónál (pl áram) 3 nap van adva hibaelhárításra szoval nem tudom mit lepődsz meg rajta. ha 3 nap mulva se javul meg akkor lehet majd rklamálni hogy amig nem volt net annyival kevesebb legyen a számlád... magyarul kérhetsz jóváírást.
Nálam szolnokon tegnap kezdték el a lépcsőházban a kábelezést, a lakotelepet ugy megszállták a digisek mint a szél
egyidőben kábelezi ka lépcsőházat, ásnak turják a földet betonoznak huzzák a földbe a kábelt. Mondjuk kell is nekik mert a digis mukso azt mondta hogy decemberben már indítják a szolgáltatást
jöjjenek is legalább mondom lefelé a rohadt adsl-t
-
Gonosz15
aktív tag
-
Brian_GT
őstag
külsős...freemail-es...bár ezek szerint a másik se nagyon fog menni, de ott még nem kértem meg a címeket..nem volt rá időm még... valaki esetleg megtenné, hogy egy msn vagy ilyesmi körül kisegítene, hogy akkor most szépen mit hogy kell ennél beállítani.... mert már káosz van nagyon a fejemben...
előre is kösssz!!!
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest