Hirdetés

Aktív témák

• zsolt501

nagyúr

válasz woodworm #73624 üzenetére

Szerintem is túl van ez a dolog tolva, pláne úgy, hogy a felhasználók jelentős része böngészésre használja a netet (facebook, youtube, hírek olvasása és levelezés) a másik része munkára és ők se óriási forgalmat és kapcsolat számot generálnak. Nem egy olyan hely van ahol CSAK a szolgáltató eszköze van és az is bőven elég.

Mind a két procinak megvan a maga piaca és megvan a felhasználói tábora, jelenleg én két Asus routernek vagyok a tulaja egy RT-AC68U és egy RT-AC86U, míg a 68U HW-NAT tulajdonságai kissé problémásabb, addig a 86U esetén tökéletes a HW-NAT, ennél a verziónál már óriási kapcsolatszám esetén sem fekszik meg a router, de az is igaz, hogy a régi 68U esetén sem volt igazán probléma normál felhasználást tökéletesen kiszolgált, csak akkor volt gond ha kimaxolta az ember a sávszélességet, de valljuk be ez nem állandó normál körülmények közt.

A másik dolog ami sokakban nem igazán tudatosodik, mégpedig a router szoftvere, ami bizony lényeges pont, 1 kezemen meg tudom az ismerőseim közül azt számolni aki a routere szoftverét frissíti, vagy be tudja állítani, és ha tudja is frissíteni még szoftver cserébe még kevesebben mernek belevágni, még olyanok is akiknek van némi szakmai hozzáértése.
    Nem egy helyen találkozok őskövület routerekkel és olyanokkal amikben még a gyári jelszót sem cserélték le, vagy védték le a wifi részt legalább jelszóval.
    Nem egyszer találtam már olyan routert is amiben már ki volt használva a szoftver hiba így vagy úgy... de volt olyan router is amit pont azért tudták a sebezhetőségét is kihasználni, mert maga a router gyártója sem adott ki hibajavítást, csak az a szoftver volt amivel a router kijött, és utána dobta is a router támogatását a gyártó, és utána vagy talál a delikvens hozzá valami alternatív szoftvert amiben nincs hiba vagy így járt az illető de rosszabb esetben és ilyen is van maga az alternatív szoftver használja fel a routert a szoftver fejlesztő hasznára.

Aktív témák