Hirdetés

Aktív témák

• sgabor

csendes tag

Sziasztok, új vagyok a "klubban", volt Inviteles előfizetőből tegnap lettem digis. FTTH 1000-es csomag lett aktiválva. Az optika végére a szerelők egy FWR-9610RW eszközt, mögé pedig egy ZTE F660RV1 ONT tettek, ami egyben egy wifis router is. Mikor elmentek a szerelők, még a net nem ment, csak a TV, azt mondták, azt nem várják meg, mert kb. 1 óra mire aktiválódik, és majd az ONT-on látom, hogy zöld lesz az Internet ledje, akkor fog működni. Ez így is lett kb. 2 óra múlva. Be is tudtam lépni, wifi is működik.
    A gond csak az, hogy a sebesség messze van a gigabittől, pedig az ONT ethernet portjára csatlakoztatott CAT5E kábellel teszteltem (hálókártyám gigabites). A max. sebesség, amit mértem, 110Mbps, legtöbbször 70-90, sokszor mértem az elmúlt egy nap alatt.
    Mi lehet a gond? Fog ez rendeződni magától, míg regisztrálódik az új aktiválású előfizetésem, vagy ez nem normális, jelentsem hibabejelentésben?
    A másik kérdésem, hogy ez a ZTE F660RV1eszköz elég egyáltalán a gigabites internetre, vagy célszerű egy normális routert tenni mögé? Sajnos kihagyni nem lehet az ONT-t, mert a routernek nincs optikai bemenete.

Aktív témák