- OnePlus 7 Pro - hétpróba
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- DIGI Mobil
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Drasztikusan megváltozhat az iPhone 17 Pro, itt az első fényképes bizonyíték
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
A számlán szó volt arról, hogy 12.01-el módosul az ÁSZF, de nem találálom. (Eleve ki az az idióta, aki nem időben visszafelé teszi ki a módosítások listáját.)
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
zhagyma
őstag
Ha minden igaz ezzel a szoftverrel "faragja" a DIGI a transport stream-t: [link]
[ Szerkesztve ]
-
zhagyma
őstag
Hát ez az RTL KLUB teszt kísérlet tragikomikus. Már az RTL logó sem látszik a 4:3 adásból. Ez nem fog menni fiúk. Meg kéne venni azt a 16:9 jelet a BIX-ről azt jóvan ...
-
Ingyenes még az EuroNews, a Duna2, és a "demo" csatorna, valamint pár rádió is.
Bövebb infó a megfelelő topicban, és a mindigtvextra oldalon.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Charx
senior tag
Sziasztok!
Samsung hdtv-monitoron (t24a350) légi csatornán antennával kerestettem a műsorokat, és talál sokat, de kódoltak. Csak az m1,m2,rtl,tv2,duna jönnek be. Tényleg csak ezeket lehet fogni ingyen? Vagy lehet kezdeni valamit a kódolással? -
Morris
veterán
Na, akkor tegyük tisztába!
Kell neked egy tányér (tükör), meg egy fejegység készlet.
Ezt fölszerelik. És kell 2 db beltéri amit meg is vehetsz, illetve bérelhetsz.DE, ha már digis tányéros tévé: klikk
[ Szerkesztve ]
-
ToBeY
nagyúr
Miért van az,hogy az RTL Klub Teszt sokkal halkabb mint a sima RTL Klub?
-
Morris
veterán
válasz bb.bocs #7380 üzenetére
"1. ÚJ ELŐFIZETŐINKNEK
A szolgáltatás maximum 2 televízión vehető igénybe. A készülék(ek)et az Előfizető megvásárolhatja, vagy bérelheti."
szerintem annyira nem is drága sőt
Nem kell feltétlenül a tetőre rakatni! Nekünk anno, a negyediken az ablak mellett volt felfogatva (természetesen kívülről )
[ Szerkesztve ]
-
-
Killing
addikt
válasz Killing #7359 üzenetére
Itt aggódtak 10 méter kábel miatt, azt mondták 7000 forint. Itt befejeztük a beszélgetést, ezzel a lendülettel elmentem a kábelboltba és vettem 1300 forintért kábelt, most már jó, csóókkolom
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
bb.bocs
őstag
-
bb.bocs
őstag
de ez vicces, 3,4,6 odik kerület és az 5? az a fos upc é?...pont a belvárosban nincs normális net elérhető áron?
-
konrada
tag
válasz bb.bocs #7365 üzenetére
5-nél több kerületben, de sajnos az 5.-ben nincs.
elérhető városok listája -
bb.bocs
őstag
budapest 5 kerben van digikábel, tv, net?
-
Kwisatzh
senior tag
Hogyne tudna...
A beállításokban van "aut", és "kézi". Ha aut, akkor folyamatosan rögzít a vinyóra, ha kézi, akkor csak akkor ha elindítod. (Én sosem használom, ezért értelemszerűen "kézin" van, és ezért "részleteket" sem tudok)
Itt a magyar nyelvű kezelési, ami a BDC590-re is igaz, persze abban nincs vinyó, de ugyanaz a software. / Firmware update for BDC582/BDC590/HR550/HR570 (VerR.8.42.114.B/Date:2011.10.04) /
Jó olvasgatást.
http://www.lg.com/hu/televizio-audio-video/video/LG-blu-ray-lejatszo-HR550C.jsp[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
Egon
nagyúr
-
Killing
addikt
válasz Misi 007 #7355 üzenetére
Szerintem digisek jönnek, nekem mikor bekötötték a netet is, itt hagytak 4m UTP kábelt arra az esetre ha máshova kerülne a gép.
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
-
zhagyma
őstag
Hm. Az RTL KLUB TESZT videó bitsream sebessége növekedett: 6,0 Mbps -> 7.0 Mbps
-
ЯΞNΞGΔT
aktív tag
válasz Kwisatzh #7351 üzenetére
Valamikor 10 után tudom majd tesztelni az országos mókolást - franciával volt már próbálva,de az nem vállt be. Ahogy olvastam -zaki- írását gyanús, hogy úgy jó lesz.
Szerk: van boxom. csak ki akarom hagyni.
[ Szerkesztve ]
A nő olyan, mint a parkoló.Az összes normális foglalt, a többi vagy rokkant vagy fizetős.
-
Killing
addikt
Naszóval, holnap jönnek a digisek, ha azt mondják hogy szar a kábelem és ezért nem jönnek a 786 Mhz-es csatik akkor kifogják cserélni mind a 12 méter koaxot vagy elküldenek melegebb éghajlatra?
-
Kwisatzh
senior tag
-
-
ЯΞNΞGΔT
aktív tag
válasz Kwisatzh #7347 üzenetére
Igen, az írás feltétele az olvasás - tehát elolvastam a topic címét.
Csak mivel hosszas guglizás után ezt a fórumot éreztem legközelebb a témával kapcsolatban, meg itt írtak már hasonló problémákról - ezért mertem feltenni a kérdést.Megj: Felesleges "kiabálni" meg halmozni az írásjeleket...
A nő olyan, mint a parkoló.Az összes normális foglalt, a többi vagy rokkant vagy fizetős.
-
Kwisatzh
senior tag
válasz ЯΞNΞGΔT #7346 üzenetére
Megnézted a fórum címét??? DIGI ! és nem INVITEL....
Azért lehet valaki tud segíteni, részemről lövésem sincs....
Teljes keresés esetleg a boxon???
Ha úgy sem jó akkor: Szvsz: az INVITEL "szopat" mer egy übergenyó cég.. volt vele tapasztalatom...
Talán esetleg szólnod kéne az ÜFSZ nak....[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
ЯΞNΞGΔT
aktív tag
Sziasztok!
Egy Philips 32PFL3606H tv technisat cx conax modullal dvb-c csatornákat keresve kér egy csatornafrekvenciát. A fibernetes (már inviteles) stb-ből kinézve 370.00-t adtam meg neki, így megtalál 10db digitális csatornát, amiből 3 rádió, 5 HBO és társai amire nem fizetek elő, tehát kódolt, valamint 2 normál tv csatorna. Ez a 2 csatorna kiváló minőségű, viszont az összes többi negyvenvalahány csatornám analóg (SD 576) ami khmmm nem a legszebb full hd-n. Kérdés: Miért nem digitálisan foghatom a csatornákat???
szolgáltató: Invitel, csomag: Digitális családi extra. A conax kártyát elérem a tv-ről, Fibernet BP hálózaton van, működnek a funkciók (pin kód állítás, rating állítás).
Ha a stp-ből kinézem, hogy melyik freq-n van mondjuk a comedy central (610.00Mhz) és ezt a freq-t írom be a digitális kereséskor, akkor közli, hogy jelerősség 94, jelszint 90, csatornák száma:1, de ekkor nem aktív a "tárolás" funkcióm. Ez csak 370.00 MHz-nél aktív, de az meg csak az említett 10 csatornát hozza be.
A TV-m béna és nem tudja ezeket a funkciókat, az Invitel szopat, vagy csak én vagyok a láma?
Előre is köszi a segítséget!A nő olyan, mint a parkoló.Az összes normális foglalt, a többi vagy rokkant vagy fizetős.
-
zsolt501
nagyúr
válasz Killing #7343 üzenetére
Ha már az analógnál gondok voltak, akkor ne csodálkozz hogy a digitális jel még gyengébb lett vagy nincs is mert az még érzékenyebb a kábelezésre...
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Killing
addikt
Most cseréltem ki 3 hónapja a koaxkábelt, 12 m hosszú. Igaz a gyengébb árnyékolásút kértem, amivel pár analóg adásnál is voltak gondok. Na majd veszek egy jobb minőségűt, megnézem azzal.
A digi milyen csatit használ a boxnál? Nem tudom a nevét.
-
azbest
félisten
válasz Killing #7315 üzenetére
No akkor szerintem jó eséllyel valami kábel árnyékolás vagy más hasonló probléma lehet, ha nem minden csatlakozásnál van 786MHz. Ezt azért merem állítani, mert szegeden a dvb-T egyik muxa 786MHz-en van és gyanús, hogy valami miatt bejut ez is a kábelre és összevész a dvb-C 786MHz-ével. (482, 786 és 826MHz-eket használ a mindigtv és ha ez bekerül a kábelre, akkor megzavarhatja az ugyanilyen frekin jövő kábeles digitális adást.)
-
válasz Killing #7338 üzenetére
Simán. Csak az a gond, hogy mind 3 készüléken ugyanazt az 1 műsort lehet nézni, amit éppen a box vesz. Műholdas előfizunál ad(hat)nak 2in1 box-ot. Ebben az esetban "csak" 2-n nézik ugyanazt a 3ból.
-
GuruZone
őstag
a hab a tortán 13óra58perc volt, amikor szépen az F1-es rajt előtt elment az Rtl Klub
Az első 10 kört az ORF1-en néztem, de ott is a "Music Channeles" hangprobléma van, pár másodpercig szaggat, majd el is megy. Magától visszajön.
Xiaomi 12 • PlayStation 5 Digital • LG OLED55C21
-
Killing
addikt
Diginél tényleg van olyan hogy 1 box-ról megy 3 TV? Nálunk kettő box van a 2 TV-hez, egyik szomszéd mesélte hogy ismerősének így van, de én ilyenről nem is hallottam.
-
zichie
senior tag
válasz zhagyma #7331 üzenetére
Én úgy tudom, hogy 3D-s adáshoz nem kell spéci stb, mivel mind side by side módban megy. Nálam az AZBox szépen le is játszik 3d-s adást műholdról, csak a tv-m nem tud 3d-t, így a két kép eltorzítva egymás mellé kerül: [link]
Ha mindez nem dvb-s2 -őn, hanem dvb-c -n jön, amiről te is írtál, ott is ugyan ez lesz a jelenség. A lényeg, hogy a tv legyen 3d-s, spéci stb nem kell hozzá.
Ha az olimpia valóban elérhető lesz Digikábelen 3d-ben (amit kétlek) azt otthon PC-n dvb-c tunerrel és egy ügyes trükkel lehet 3d-ben nézni 3d megjelenítő nélkül. Csak megfelelő progi kell hozzá, ami a side by side módot real time átkonvertálja anaglifre és akkor elég egy párszáz forintos piros-kék papírszemüveg is.
[ Szerkesztve ]
-
-
Misi 007
őstag
Nekem egyedül a Digisport Plus SD és HD csinál néha olyat hogy odakapcsolsz és nincs hang de ha elkapcsolsz máshová majd rögtön vissza akkor van...
A többi csatornán mindenhol rendben van a hang már amelyiket én nézem! -
Morris
veterán
válasz GuruZone #7332 üzenetére
Üdv!
Nálunk az asszony szokta nézni a story tv-t és ott is kb 5 percenként iszonyat mód berecseg a hang.
Egyébként az az érdekes, hogy normál, hagyományos analóg tévénél nem csinálja, csak a plazmánál. (mindkét tévén analóg jel megy jelenleg)
Be is mentem az irodájukba és fel is vették mint hibát. Mondta a gyerek, hogy ez semmiképpen sem természetese, úgyhogy ne próbáljak meg vele együtt élni.[ Szerkesztve ]
-
GuruZone
őstag
nálatok nincs hanghiba több csatin??
legtöbbször a Music Channel HD-n hallatszik, először recseg, majd el is megy.
Mellette a Music Channel SD-n nincs ilyen gond.
Hallgassátok pliiz egy fél órát, mert tartok tőle hogy a Technisat Box szórakázik.
Xiaomi 12 • PlayStation 5 Digital • LG OLED55C21
-
zhagyma
őstag
A DVB-C technikai szempontból "átlátszó" 3D szempontból. Ha 3D stream-t sugároznak, akkor a vételi oldalon a 3D-s TV le tudja játszani.
Ha STB-s lennél, akkor spéci STB kellene HDMI 1.4a kimenettel és jó nagy 3D logóval és egy 3D-s TV. Azt viszont nem hinném, hogy egy 3D TV-ben ne lenne DVB-C tuner.
[ Szerkesztve ]
-
g0dl
addikt
Jövőre olimpia Londonban. Azt lehet tudni, hogy a bbc fogja sugározni 3D-ben is.
Ez műszakilag gondolom mehet dvb-c platformon. Amelyik TV-ben van dvb-c tuner, meg tud 3D-t, az szükségképpen tudja a dvb-cben érkező 3D-t?
Vagy ez csak spéci dobozokkal lehetséges? -
Killing
addikt
válasz konrada #7328 üzenetére
A box az övék, egy szóval sem említettem hogy nem az övék.
Kisebb csomagot nem köthettek be, mert az összes digi+-os csatorna jön kivétel nélkül.
Csak a 786-os Mhz-en nem jönnek a csatornák.Mivel a digi+-os csatornák 794 Mhz-en vannak és jönnek faszán, ezért az elosztó sem vághatja le a felső frekvencia tartományt. Az alsóbb frekvenciákon is minden jön (pl.: M1, 121 Mhz-en), csak a 786 Mhz-el van a baj.
Majd megpróbálom kicserélni a 2 boxot is, csak eddig lusta voltam.
[ Szerkesztve ]
-
konrada
tag
válasz Killing #7326 üzenetére
Ha valóban az egyik eszközön jó, a másikon nem, az nem Digi hibája. (Hiszen mint írtad, még a box sem az övék).
Mindenesetre én kipróbálnám a két eszközt cserélve kizárni a kábel-elosztó problémát és ha a csere után jó a jel, úgy eszköz-hiba, ha rossz, akkor a kábelé.
...de az akkor is a te problémád, amit a digi - mivel a lakásba bemenő jel van - csak a te számládra tud orvosolni.
(Persze ha félreértettem, és egyáltalán nem jön be a felső freki, úgy tud a a digi távolból is javítani, hiszen lehet, a befizetett nagyobb csomag helyett véletlen a kisebbet kötötte be, csak most sumákolnak, míg kész nem lesznek.
-
válasz Killing #7326 üzenetére
Azt még +nézném, hogyan javítják meg úgy, hogy nem mennek ki. Hiszen azt írtad, hogy az egyik box-al működik rendben, és a másik rosszalkodik. Ergó a bejövő jelben ott van mninden ami kell.
Juteszembe a legalsó, és legfelső frekiken mekkora a jelszint minőség ott ahol jó, és ott ahol nem?pl. m1/sport1Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Killing
addikt
-
hb000
aktív tag
-
Killing
addikt
Majd a cserét holnap megpróbálom, a koax alig 2 hónapos. Ja és nincs benne toldás, a digisek a végén kicserélték a csatlakozót is.
-
Killing
addikt
Egy elosztón van a 2 TV, egyik sem digitális tuneres hanem box van. Az egyiken jön minden a másikon meg a 768 Mhz-es adók nem jönnek. Elosztóhiba nem lehet. A legnagyobb digis csomagom van, sport 1, 2, sport m, travel, rtl jönnek faszán.
Betelefonáltam a digihez, elmondták a részletes beállításokat, lineáris kereséssel mondták hogy próbáljam meg de így se jön. Azt mondták hogy ha így sem emgy akkor telefonáljak vissza. Majd holnap felhívom őket.
-
hb000
aktív tag
Bezonyám, mindegyik a 786Mhz-en van. Az ászf szerint Szegeden is.
Gyors tipp: használsz-e elosztót? Nézd meg, mi van ráírva (X Mhz - Y Mhz-ig). Lehet, hogy olyanod van, ami levágja ezt a frekit, a felső határa kisebb 786Mhz-nél. Ha a legnagyobb digi tv-s csomagod van, akkor nézd meg, hogy sport 1, 2, sport m, travel, rtl jönnek-e.
(csatornakiosztás melléklete itt van egyébként) -
Kwisatzh
senior tag
Értem én, hogy a blu ray nem kéne, amíg meg nem vettem én is úgy gondoltam, hogy nekem sem...
Fél év alatt talán két blu ray korong volt a kütyüben.
VISZONT:Előtte nekem sem egy olcsó dvd lejátszóm volt, mégis amikor betettem az LG be a régi dvd-ket hanyatt vágódtam, és újranéztem az összes klasszikust...
"Ezerszer" megnézett filmeken láttam meg olyan dolgokat amiket addig nem, pedig az előző dvd lejátszó is felkonvertált... Persze nem HD, de nagyon nagyon közel van hozzá
(Megpróbáltam az Onkyot is konverzióra, lehet csak a sznobság, de az talán még jobb...)Ugyanez hatványozottan igaz a rippekre.... Még egy szerencsétlen 6xx X 3xx fizikai felbontású film is úgy néz ki mint egy jó dvd lejátszón egy jó dvd.
Ezért mondtam: Veszel egy nagy levegőt, és letöltöd a gyereknek a kedvenceit dvd rippben, és biztosan nem fog "panaszkodni" a minőségre.[moderálva]
-
Régebben írtam, hogy néha kiakad a Technisat HD4CX. Nem lehet vele mit kezdeni, csak egy OP feliratot mutat a kijelzőn. Azt hiszem (részben) rájöttem mi ez. Ma vmiért nem volt EPG a cool-on, ezért kézzel frissítettem. Nem értem, hogy pár kbyte szövegre, miért kell több percet várakozni. Miközben tölti le nem csak a képernyőn mutatja hol jár %-ban, hanem a készülék kijelzőjén is. (Ráadásul valamiért nincsenek szinkronban. A TV-n 80%-ot mutatott a készüléken pedig 79P-t (p->percent->százalék). Vagyis a amit én OP-nek véltem, az 100%, csak nemtudja kiírni. Ezért lesz 0P a kijelzőn. Mivel automatice reggel 5 kor fissíti, szerintem van amikor nem jön össze, és így marad. Mivel kikapcsolt állapotból kezdi (mint az időzített felvételeknél), nem ad ki képet. Ezért nem tünt fel eddig hogy az EPG frissítésébe hal bele néha.
-
allfinanz
senior tag
Állítólag ha rálátsz a Széchenyi hegyre egy tetőantennával, vagy a panelban működik a soros antennarendszer, és arra dugsz egy DVB-C-s TV-t, vagy STB-t, állítólag a Hello Digitalon HBO HD kódolatlanul megy, ugyanis az DVB-C-ben sugároz.
Allfinanz elemzés. Megtakarítás, biztonság, védelem.
-
Nincs vmi toldás abban a kábelben, vagy házibarkács csatlakozó? Maga a fali konektor is lehet hunyó, ha koax kábel már a falon belül fut, és ki van építve a belső koax hálózat ami egy antenna konnektorban végződik.
Úgy sem jön hogy megcseréled a 2 készüléket? Vagy ha nagyon macera (mert nem box, hanem tv), akkor csak az a készülék legyen bedugva az antennakábel, amelyiken nem jön. Tehát a másik tv, videó, hifi, stb..-ből legyen kihúzva, és a "problémás" készülékbe se menjen más zsinór (av kábelek). Így a házon belüli földhurok kérdése kiiktatható.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
allfinanz
senior tag
Tesztcsatorna elromlott...
Allfinanz elemzés. Megtakarítás, biztonság, védelem.
-
-
Killing
addikt
Szegedi vagyok, itt a 786 Mhz-en van, kézi kereséssel rákerestem de azt írja hogy a jelerősség 0, nem talált csatornákat.
Ja és most nézem hogy csak a 786 Mhz-en lévő csatornák nem jönnek.
[ Szerkesztve ]
-
zhagyma
őstag
" ... Hanem én azt hittem, hogy legalább a HD adások jönnek 1080p-ben. ..."
Egy Blu-Ray videó (1080p/ ~ 40 Mbps) egymagában megenné egy DVB-C mux hasznos sávszélességét. Az 1080i semmivel sem gyengébb formátum. Például nézd meg a planet earth-t eredetiben (1080i / MPEG4 VC-1). A képminőségre nem lehet panasz. .
-
Egon
nagyúr
válasz Kwisatzh #7310 üzenetére
Persze, nagyon jó vételnek tűnik, ezt már az elején leszögeztem, azért is foglalkozom vele ennyit.
Viszont én próbálok leszokni a lemezekről, mert egy adott darabszám esetén már kezelhetetlen, karcolódik/tönkremegy/elkallódik, egyszóval sok a gond vele. Tipikus példa: jön a lányom (olvasni még nem tud), hogy rakjam be neki mondjuk a Hamupipőke 2-t. Nosza rajta: dvd-tároló elővesz, tok megkeres. Az esetek 90%-ában benne van a megfelelő lemez... Lejátszóba bepattint, film elindít (idióta Disney menüt elátkoz). Negyed óra múlva a film megáll. Lemez kipattintás, megfordítás, káromkodás, szennyeződés (csoki stb.) eltávolítás, visszarakás, odatekerés, elindítás. Na ebből lett elegem: ezért (is) vettem anno az O'Play-t, hogy a filmeket vinyón tároljam. Sajnos pl. a fent említett mese nem elérhető mkv-ban, ergo marad a DVD illetve az Xvid (utóbbiek minősége viszont szerintem sokszor nem éri el a DVD-ét: legalábbis amióta lecseréltem otthon a monitort és a tévét, többször is észrevettem már ilyet).
Nekem a BD-lemez olvasás csak egy (egyelőre felesleges) extra: se íróm, se gyári lemezem nincs (perpillanat). Viszont így nemcsak az mkv-lejátszómat tudná kiváltani, de a dvd-playert is ki tudnám rakni (illetve jobban belegondolva a videómagnót is nyugdíjazhatnám végre: jelenleg az az egyetlen eszköz, ami képes adást felvenni a tévéből).
Összességében - adott árért - ez tűnik a legjobb alternatívának számomra (legalábbis nem ismerek hasonló eszközt, ami ennyiért ilyen sokat tudna), azaz az igényeimet ez a cucc fedi le a legnagyobb mértékben."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Kwisatzh
senior tag
válasz Kwisatzh #7309 üzenetére
Halkan jegyzem meg egyébként, egy 50 K-s cuccról beszélgetünk, és pl egy hasonló tudású DUNE, amiben blu ray is van az minima 120 K, és ahogy beleolvasgattam a topikjukba van szívás ott is bőven......
Ár/értékben verhetetlen szerintem a BDC590, ha valakinek egyben kell minden, persze nem tökéletes de ennyi pénzért.....
Jó lenne még ez meg az meg amaz bele, de az élet nem habostorta sajna
Ha valakinek van régi dvd korong gyűjteménye, de most már csak nagyfelbontást tölt le, mint mi, annak nem kell jobb szerintem.Persze ahány ház annyi szokás... ha valakinek más kell, vegyen mást...
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
Kwisatzh
senior tag
Az elején (fél éve) elég sokat kísérleteztem, akkor próbáltam ki ezt is, de mi nem használunk ilyent, ezért az emlékeim haloványak.
(A régi dvd-k korongon vannak, DVD ISO-t meg már ezer éve nem töltöttünk le.)Tehát: megjelenik a fájlszerkezet, aztán van olyan kibontott dvd amelyiknek a menüjéből is indít, ha nem akkor rá kell menni az első fájlra, és onnan már folyamatosan megy. Nem tudom mi alapján "szelektál", meg mint írtam volt nem is foglalkoztam vele, mert túl nagy a plazmánk a dvd minőséghez, bár csodásan konvertál fel, de nagyfelbontás mégis más....
A DVD halott formátum szerintem, hiszen ha nem írod ki, akkor teljesen felesleges ebben letölteni, hiszen egy dvd ripp harmadakkora, és gyak megkülönböztethetetlen egy jó lejátszón. Mi is töltünk le rippeket, általában azokat a filmeket, amiket csak egyszer nézünk meg, vagy türelmetlenek vagyunk, és nem bírjuk kivárni a nagyfelbontást, aztán ha bejön akkor később letöltjük 1080p ben....
Ezt a "mellé rakom a jpg-t" nem próbáltam, de szerintem nem fogja "látni" a jpg.-t filmlejátszás módban....
Nem tudom hogyha tovább folytatjuk a médialejáccás témát akkor kirúgnak-e bennünk, mert szétoffoljuk a topikot... bár nem tudom a moderátorok mennyire "rugalmasak"....
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
Egon
nagyúr
válasz Kwisatzh #7304 üzenetére
Kibontott dvd megy
Ezt hogy kell elképzelni, mármint hogyan indítod a lejátszást? Megjelenik a file-szerkezet, és be kell mászni a video_ts könyvtárba stb. hogy elindítsd? Ha már itt tartunk: tud esetleg olyat a cucc, mint ami egyes módosított firmekkel elérhető az Asus O'Play-t használva, ti. hogy a filmek mappákban, mellettük (azonos névvel) a borító .jpg fájlban, és így is lehet filmet indítani (ami praktikus, ha olvasni nem tudó gyerek is kezeli a lejátszót, illetve egy nagyobb filmgyűjtemény esetében, amikor a filmcím alapján hirtelen azt sem tudom miről van szó...).
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Ó, nekünk egy "gagyi" Panasonic plazmánk van, abban nincs beépített médialejátszó...
Az viszont jó hír, hogy ezek szerint legalább a YouTube-os videókat gond nélkül tudná nézni az asszony..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Kwisatzh
senior tag
Kibontott dvd megy (az ISO mérete ugyanakkora gyak, így semmi hátrány ha kibontod)
+ gyak minden letölthető dvd ripp ben, így nem hiszem, hogy a gyerek észrevenné a minőségbeli különbségetA www.pirateclub.hu erre a célra tökéletes.
Kibontott BD-t még nem próbáltam...
NETCAST van benne: Youtube,(HD nem) Picasa, Accuweather,
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
Egon
nagyúr
válasz Kwisatzh #7297 üzenetére
Az a baj, hogy van pár (jó pár) film, ami kizárólag DVD formátumban érhető el (főleg a gyerek kedvencei: régebbi mesék), emiatt nekünk legjobban a DVD iso-k lejátszásának hiánya fáj (főleg annak tükrében hogy ezt a legegyszerűbb médialejátszók (pl. a mostani Asus O'Play) is tudni szokták, a BD iso azért más tészta). Átkonvertálni meg nincs kedvem/időm őket.
Ami a BD iso-kat illeti: időnként 1-1 filmből nem születnek normális minőségű mkv-k, így jobb választás lehet a natív BD. Apropó, ha már iso-t nem játszik le, kibontott BD könyvtárszerkezettel sem boldogul?
Ha már a kívánságoknál tartunk: torrentkliens nekem nem hiányzik, ellenben böngésző (esetleg YouTube kliens) jól jönne..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Interactive Brokers társalgó
- OnePlus 7 Pro - hétpróba
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Farming Simulator 25
- Path of Exile 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek