- Itt vannak az első hivatalos képek a Nubia Z70 Ultráról
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Eurós ártippek a Redmi Note 14 családhoz
-
Mobilarena
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashget
félisten
Szegedieket kérdezem.
Aki eddig csak analógot nézett régi tévén és vett egy új samsung F6400-at, mi a trükk arra a jelenségre, hogy a tv nem hozza be az M1 HD-t?
Hálózati és teljes keresésnél sem, és úgy sem hogy kézzel adták meg a frekiket.
Én valamilyen kábel hibát vélek felfedezni, de lehet máshol van a hiba.Realme GT Master Edition
-
-
klaczi
aktív tag
válasz banuszzs79 #28293 üzenetére
Honnan tudod, hogy a tévé tökéletes, ha még nem láttad rendesen működni. Hidd el hol jól hol rosszul, de jönnek a Digi csatornák!
A Digis szerelők nem TV szerelők és nem ezerféle tv márka supportja. Persze jó pénzért talán képesek kiokosítani. Ne felejsd, hogy más szolgáltatónál a tévéd többnyire monitorként működne!Más: Gyanítom, hogy a tévék tervezésekor a DVB-C üzemmódot félvállról veszik. Úgyis boxról megy az ilyesmi, minek vacakolni vele. Nehogy könnyű legyen kezelni. No meg a szerzői jogok. Arra bezzeg kerítettek energiát, hogy egy adott felvételt ne lehessen sehol máshol lejátszani.
A fentiek miatt vettem egy régebbi tévét, ami semmit nem tud viszont gyönyörű képe van. Boxom, tunerem meg van, amennyi kell[ Szerkesztve ]
-
leslieke
Jómunkásember
válasz banuszzs79 #28293 üzenetére
Próbálkozz magad, és ha sikerül beállítani meglesz az örömöd is.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
leslieke
Jómunkásember
válasz banuszzs79 #28285 üzenetére
Azért user erről, mert a Digire hisztizel, valójában pedig nem tudod beállítani a csatornákat a vadi új tv-den.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
MasterMark
titán
Pontosan ezért user error, mivel sem a TV nem rossz, sem semmilyen eszköz. Csak nem jól állítod be.
Switch Tax
-
banuszzs79
tag
Értem tehát nincs megoldás a tv tökéletes a digi szar ennyi na akkor holnap elmagyarázom nekik hogy miért fizetek és kitakarodnak és megcsinálják...2500-at azt persze fél éve sincs hogy megcsinálták a digit vadonat új minden nehogy már még én fizessek...De ez nem a te gondod természetesen és köszi az infót!
-
MunezXBK
nagyúr
Mondjuk elsőnek nyisd le a fejlécben található segítséget.
-
ogs
csendes tag
válasz banuszzs79 #28283 üzenetére
Én átérzem, mert feleslegesen kerestem újra a csatikat, az csak arra volt jó, hogy újra sorba kelljen rendezni. 1 óra volt mire rájöttem, hogy festéskor mozgattam a kábelt és hátha az a bűnös (+1 óra sorba rendezgetni).
Ha nem akarod te vadászni a hibát, akkor a DIGI szakszerűen 2500 Forintért megkeresi és kijavítja. Vagy ha nem akarsz fizetni, akkor bejelented, hogy az analóg xar (mákos), ha azt megjavítják, akkor a digitális is jó lesz.
Más frekire nem fogják átrakni mert a közszolgálati csomag miatt vannak elég alacsony frekin, hogy egy sima szűrővel ki lehessen iktatni azt, aki nem vett drágább csomagot.
-
banuszzs79
tag
válasz MunezXBK #28284 üzenetére
De ird már le mit kell csinálni mert az engem nem vigasztal hogy volt ilyened, azt akarom hogy nekem is legyen mert három napja ezzel a retekkel baszakszok és lassan kib. az ablakon a tv-t ez a user error meg egy marhaság mi az hogy user error vadonat új a tv-m a kábellel meg eddig se volt baj ... meg akkor ezek szerint az ismerősömnek se jó a kábelje meg az azok ismerőséi sse???
-
MunezXBK
nagyúr
válasz banuszzs79 #28283 üzenetére
Írtam, hogy nálam is volt ilyen... Direkt nem akarod megérteni mit kell tenni vagy csak sima hiszti?
-
banuszzs79
tag
Eddig öt másik embert találtam még akinek hasonló a problémája és fingja nincs mit kell csinálnia és ráadásul kb három különböző Tv-márka, ne mondjátok már nekem hogy ez normális ha meg ilyen szar helyen vannak a csatornák akkor át kell tenni olyan helyre ahol nincs ilyen gáz...Persze akinél nincs gáz nyilván nem érzi át a helyzetet annak csak marad az okoskodás...
-
ogs
csendes tag
válasz banuszzs79 #28277 üzenetére
Nekem is elmentek a közszolgálatik a konyhában (Orion T19 DVB-C), de kiderült, hogy nálam volt a user error, mert a koax dugó megadta magát. Minden más csatorna bejött jó volt. A közszolgálati csatik nagyon alacsony frekin vannak, így még zavar-érzékenyebbek mint a többi. Egy koax dugó csere után tökéletes lett.
Nézd meg te is a kábelezést, dugókat, osztót!
-
g0dl
addikt
Azt vettem észre, hogy a vb meccsek alatt a Rai Uno adás egyszerűen szünetel. Tehát valami monoszkóp sincs helyette. (még az olasz-angolba akartam ott belenézni ) Ebből az a gondom, hogy a TV-m meg szépen a megszűnt, majd visszajött csatornát arrébb pakolja (LG)
Nálatok sincs raiuno?
-
MunezXBK
nagyúr
válasz banuszzs79 #28277 üzenetére
De, a tieden is jó.
-
Bogyi007
veterán
Nyomul a Digi az országban, mennyasszonykám szüleinél Szegeden (Kiskundorozsmán) eddig kábelesen a T-Home volt és a SzélmalomKtv, utóbbinál vannak és finoman szólva is drágábbak mint a Digi, asszonyka szólt múlt héten, hogy a digitális csatornái elszálltak de analóg van. Hétvégén voltam náluk, mint kiderült a szolgáltató bedobált sok HD csatit, javított is a képminőségen és igaz csak külön csomagban, de a Digi tematikus csatornáit is elérhetővé tette.
Gyorsan meg is beszélték hogy a gyerekcsatornákat lemondják és kérik a Digi csomagot.
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
veterán
válasz SteveL #28274 üzenetére
Még a neve sincs gagyi tévéken is bejön minden csak rá kell jönni. Pont az unokaöcsém vett múltkor egy, a jó ég tudja, hogy milyen márkát. Kicsit szenvedtünk vele, de végül sikerült. Pedig ilyen tré tévémenüvel még nem találkoztam.
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
SteveL
aktív tag
Nem hinném, hogy lenne olyan modern digitális TV, amin nem lehet befogni ezeket a csatornákat, legfeljebb nem automatikusan fogja be. Ha bejön a többi adás, a közszolgálati is befogható. A 2012-es LG tévémen pl. kézzel kellett hozzáadni ezeket a csatornákat, a 2013-as LG viszont már magától megtalálta mindet.
[ Szerkesztve ]
-
szili.tamas1
senior tag
válasz banuszzs79 #28269 üzenetére
Deklaraltan analogra vagy elofizetve. Ha berelnel toluk boxot es HA ugy se jonnenek a kozszolgalati csatornak akkor lehetne vendetta meg a tobbi. Mehetsz upecehez jo kis felarert nezni az amugy ingyenesen foghato hd csatornakat
Nem a méret a lényeg, hanem hogy jó nagy legyen.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz banuszzs79 #28269 üzenetére
Nekem van a Samsung tv-men közszolgálati csatorna...
-
banuszzs79
tag
Na úgy látom hogy itt a Digi a ludas ebben a miért nincs a vadonatúj Panasonic tv-men közszolgálati csatorna csapat és a tesómnak sincs a Samsung tv-n... Azért ez elég tré úgy érzem vendetta lesz ma...Amúgy ez elég tér dolog és szégyen is veszik az emberek az új Tv-ket és a szar szolgáltató csatornáit meg nem tudod befogni... és úgy látom egy csomó embernek van ez így itt...
-
Dinter
addikt
Üdv!
A DIGI+ műholdas csomagnál hűséggel 10e Ft a szerelési díj, amit utólag jóváírnak ugye. Viszont ezen felül még anyagköltséget is felszámolnak. Ez mennyi szokott lenni?
-
-
ghirsch
csendes tag
Sziasztok!
Az m1 HD, M2 HD, Duna HD-t keresném de sehogyansem akar bejönni. (fura, mivel a többi tökéletesen jön) Azt írja, hogy "gyenge,vagy nincs jel.
Digi+ előfizetésem van, illetve Samsung UE46F6400-as készülék.Simán légi kapcsolat esetében sem tudom befogni az ominózus 7 adást.
Analógon megvannak a fent említett adások de nézhetetlen.
A kérdés: mit lehet tenni, hogy a kábelen bejöjjön a M1, m2, Duna HD-ben?
Előre is köszi.
-
gg72
veterán
Megpiszkáltam a kábeleket és szerintem nem ebben van a hiba (teljesen randomszerűen gyengül, majd visszaerősödik a jel a közszolgálati csatornákon), de a biztonság kedvéért kicserélném azt az 5 méteres részt, ami az elosztótól jön a TV-ig. Milyen jó minőségű koax kábelt ajánlanátok + egy 2 kimenetes elosztó is kellene.
-
Dudee
senior tag
Sziasztok!Elöljáróban annyit, hogy halvány lila gőzöm sincs a kábeltévézés különböző lehetőségeiről, kódolásokról, kártyákról, etc
Annyit tudok, hogy jelenleg UPC kábelem van cisco beltérivel, illetve azt, hogy nemsokára lesz egy dual tuneres tv-m (pana vt60), és mintha azt olvastam volna, hogy érdemes lehet megszabadulni a upc beltérijétől, és áttérni kártyás vételre. Azt a lehetőséget szeretném megtartani, hogy adott csatornát nézek, és közben egy másikról rögzítek.Mivel gondolom ez a témakör itt párszor már elhangzott, tudtok ajánlani vmi linket, ahol kicsit össze vannak ezek szedve, vagy inkább kérdezzek nyugodtan?Köszi, üdv,
G.bocs, most látom, hogy ez kifejezetten Digi-s fórum. Elnézést
[ Szerkesztve ]
-
DonDragonka
őstag
válasz cccp12 #28227 üzenetére
Ezt én valamelyik okosító, tudományos HD-s adónál vettem még csak észre...
Nekem az oldotta meg, hogy hangsávválasztó gombot benyomtam, kiválasztottam egy fix nyelvet. A lényeg, hogy az AUTO-ról elállítottam. Megjött a hang rendesen.
Az érdekes, hogy ezt követően visszaraktam a hangsávot AUTO-ra és tökéletes maradt...
Mindez 2 napja történt, de azóta se találkoztam ezzel a jelenséggel...A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
gg72
veterán
Kosz mindenkinek a tippeket, majd jelentkezem az eredmennyel.
-
Flashget
félisten
válasz szili.tamas1 #28241 üzenetére
viszont ha analóg hibát jelent be arra kimennek a többit a szerelővel kell megbeszélni.
Realme GT Master Edition
-
szili.tamas1
senior tag
Nincs ebben semmi trukk, az alacsonyabb frekiken levo muxok nalam mindig gyengebben jottek. Egy ideje mar sdben tudtam csak nezni az m1et meg a tobbit, aztan megcsinaltattam. Hozz ki egy boxot (mert ha a tvn szar akkor azon is szar lesz) csinaltasd meg ingyen, aztan vidd vissza a boxot.
Nem a méret a lényeg, hanem hogy jó nagy legyen.
-
unravel
őstag
"olyan létezik, hogy az összes adó jelerőssége kiváló (90 körül mozog), csak a közszolgálatik erőssége alig éri el a 10-et?"
Mitől ilyen hihetetlen ez? Analógnál is volt olyan, hogy néhány adás képe rossz a többi kíváló."Ezek szerint most ezzel trükköznek, hogy a VB alatt csökkentik a közszolgálatik jelerősségét, hogy 2500 Ft-ért kijöhessenek megnézni?"
Lol, micsoda elmélet. Bőven elég nekik a nem várt hibákat kijavítani, biztos vagyok benne, hogy nem rontják le sehol a jelerősséget.
Ha DIGI boxon nézed a digitális adókat akkor segítenek, kapsz támogatást. Egyéb esetben 2500, ami szerintem tök jogos. Én nem várnám el a segítséget ha saját eszközön valami hiba lenne, amihez a DIGInek semmi köze.¯\_(ツ)_/¯
-
gg72
veterán
válasz szili.tamas1 #28235 üzenetére
Ezek szerint most ezzel trükköznek, hogy a VB alatt csökkentik a közszolgálatik jelerősségét, hogy 2500 Ft-ért kijöhessenek megnézni? Mert éppen az imént válaszolt az ügyfélszolgálat, hogy annyiért szívesen leellenőrzik... Miközben a többi adóval az égvilágon semmi gond sincs, 90-100-as a jelerősség, a közszolgálatik meg most reggel be sem jönnek, annyira gyengék.
-
-
-
zsolt501
nagyúr
Ha bérelsz a digitől boxot, cagy CI+ os modult, akkor jelentsd be hibára a digitális szolgáltatást, ha nem akkor az analógra panaszkodj.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
gg72
veterán
Az mitől van, hogy a közszolgálati HD-adások annyira gyengén jönnek be, hogy folyamatosan szétesik a kép, míg a többi csatornával semmi probléma nincs? És ez általában csak így esténként jelentkezik. Lehet valamit tenni ellene?
-
cccp12
csendes tag
Üdv!
Kellene egy kis segítség
optibox gekko cable hd használok , pár napja, hete az eurosport1 HD csak angol, a M1 HD egyes adás alatt (pl forma 1 is ) nincs magyar hang. A másik tv ami tudja az mpeg4-et nincs gond.
Akinek ilyen van tapasztalta ezt? Elvileg 1.4 frimware van rajta.
köszönöm -
bodazo
tag
válasz stilo18 #28216 üzenetére
Próbáld újra hangolni a tv. Maradjon minden alap beállításon, válaszd a hálózati hangolás. Amikor kéri a tv a hálózati kezdő frekit akkor add meg neki a 354-et. Majd gondolkodik kicsit és ki kell írnia hogy Digi hálózat vagy valami ilyesmi és akkor megtalálja a közszolgálati adásokat is.
[ Szerkesztve ]
-
leslieke
Jómunkásember
-
LSL1337
őstag
Sziasztok, most tervezek Digi-re váltani, új helyre költözöm a belvárosban.
első körben a TV beépített CI slot-os megoldás lenne, utána ez átkerülne egy VU+ set top box-ba.
a párosítás ezt nem érinti, ott ha jól tudom, akkor csak a kártyaolvasót és a kártyát kell párosítani, azt akármibe teszem, elvileg jó lesz, nem?Egy második TV-re akkor még plusz 200Ft lenne ugyan ez a móka havonta?
Most pl ahol lakom, UPCnél van egy digital megoldás, és mellé a másik TVre analog jönnek az ott elérhető csatornák, ami benne van az analóg kínálatban, akárhány TV-re.
Diginél is ugyan így lenne? szóval elvileg a 2. TV-t megúszhatnám kártya nélkül, és analóg kábel (azzal a kínálattal) menne ott is?
ha CI slot-ba én veszek kártyaolvasót, akkor a havi 200ft-ot megúszom? (éveken keresztül), bár gőzöm sincs mennyibe fáj egy kompatibilis kártyaolvasó.
Úgy emlékeztem régebben a TopNet 80/40 volt, de most látom hogy 80/25 "csak". feltételezem nem csökkentették.
pár éve megvan már ez a csomag, várható szerintetek emelés?
Köszi
-
stilo18
addikt
Sziasztok!
Pár hónapja már feldobtam a témát, akkor nem sikerült megoldani, hátha most más tapasztalatok is vannak...
Veszprém, Digi, Philips tv (47PFL4307), minden csatorna tökéletes, csak a közszolgálati csatornák nem jönnek be.
Analogban igen, digitálisan nem találja meg.
Manuális keresésénél megtudom adni a 121,5 Mhz-es értéket, illetve van egy olyan, hogy Jelsebesség1, Jelsebesség2.
Ide mindkettőhöz 6000-es értéket írok, természetesen nem talál semmit.
A 256 QM (bocsánat ha nem igy van a mértékegység) nem tudom sehol megadni a tv-nek...
Ha van valakinek valami tippe, hogy hogyan hozzam be őket, azt megköszönöm...
#PS5#C9/QN95#Xiaomi13TPro#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
unravel
őstag
-
szili.tamas1
senior tag
Urak!
Van itt olyan akinek jo az epg a boomerangon? Nemhogy csuszik de teljesen mast mutat mar napok ota mint ami van.Nem a méret a lényeg, hanem hogy jó nagy legyen.
-
FRENK1988
veterán
Úrak
ma vettem észre, hogy a két kedvenc csatornám (Comedy, Viasat Exp) eltünk az egyik ismeretlen a másik @@ jellel jelölve.
Humax a beltérim.Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
zsolt501
nagyúr
A vicc az, hogy olyan helyekre is raktak, ahol modem sincs, igaz mióta optikázták a környéket, és LAN NET lett azóta megszűnt ez a szűrős móka.
Amúgy ezeknek a szűrőknek egy negatív hatása is van, ott ahol eleve is gyenge a jel, ott tovább képes gyengíteni még jobban.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
mzso
veterán
Helló!
A digisek minek pakolnak 80 MHz-es felüláteresztő szürőt a tévék elé. Anélkül is ugyanolyan mindem. Ha meg a modemet akarják elválasztani akkor miért nem a modem elé raknak egy 80-as aluláteresztőt?
-
Tacsika
aktív tag
Vagy agyon van tömörítve
-
-
-
unravel
őstag
"2014. június 12-től bő egy hónapon át, a focivébé ideje alatt, a Telekom minden digitális tévé előfizetője, csomagtól függetlenül, HD minőségben érheti el az M1 és M2 csatornákat." - lol
¯\_(ツ)_/¯
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest