Hirdetés
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
-
Kedd óta van CAM modulom és meg is írtam, hogy sikeresen aktiválta magát a kártya külső segítség nélkül is, frankón jönnek az HBO-k. Viszont tegnap este lapozgattam a csatornák között, és azt vettem észre, hogy a felnőtt csatornáknál még mindig 10-es hibakód van(nincsen előfizetésem a csatornára). Természetesen amikor intéztem a modult szóltam, hogy tegyék szabaddá őket, ez benne is van a szerződésben. Ilyenkor mi van?
-
-
Flashget
félisten
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
sipy888 #25590 üzenetére
Nem kell neked box.
De, mivel a hozzászólásodból látszik, hogy kicsit homály neked az analóg, digitális, hd, stb. fogalmak ezért ellenőrizd, hogy biztosan a digitális (dvb-c) tunert használod a tévédben (lenni kell elektronikus műsorújságnak, a hd adások minőségének látványosan jobbnak kell lennie mindennél) -
batagy
őstag
Vasárnap gondolom nincs kártya aktiválás?
-
sipy888
aktív tag
Sziasztok!
DIGI tv előfizetők légyszi segítsetek nekem abban, hogy a DIGI+ csomaghoz érdemes-e set top box-ot, vagy smart cam modult bérelnem, természetesen a képminőséget figyelembe véve.
Jelenleg egy Lg 42LA660 TV-m van, full hd, dekodert is tartalmaz.
Véleményem szerint teljesen felesleges set top boxot bérelnem, ugyanis az analóg jelet a TV átalakítja digitálissá, 1 távirányítóval több lesz a szobában, több az áramfelvétel stb. Ráadsul, ha egy alap dekódert kapok, nem hd-t, akkor az a scart vezeték miatt le is butítja a jelet a TV-nek, amit ha jól tudom a tv már nem erősít fel ismét digitálisra, legfőképp nem hd-ra. (ebben javítsatok ki ha tévedek)
A hd set top box ára már lényegesen magasabb, és ez esetben szerintem már többet ér ha a digi smart cam-ot választom, ami elvileg ugyanazt a képminőséget tudja.
Egyszóval is, kell-e nekem set top boxot, vagy smart camot bérelnem, ha HD minőségű képet akarok látni?
Előre is köszi
-
törölt tag
Én is erre gondoltam.
A DIGI 2 féle Symbol Rate-et használ: 6 000-et (közszolgálatiak) és 6 900-at (az összes többi).
Tehát Jelsebesség 1: 6 000 Jelsebesség 2: 6 900 (vagy fordítva) Üzemmód kézire, hogy ne az előre beállítottakat használja, mert azok között nincs 6 000, így csak a 6 900-asokat fogja megtalálni.Oszt, hadd szóljon!
-
M_AND_Ms
veterán
Újra rájövök, hogy a japánok ezt is normálisan tudták megoldani.
Teljes keresés kb. 3 perc alatt kész.
Sorbarendezés, csatornák elrejtése, felfedések könnyedén történik. Nem kell ki-be mászkálni a menükben.
Csatornalista frissítés is kb. 3 perc. A meglévőket nem keveri össze, az újak könnyedén elrakhatók a helyükre. -
Nekem is Philips van, de megtalált minden csatornát a teljes kereséssel. Igaz eltököl vele 20 percet simán.
-
-
dh66e
veterán
válasz
stilo18 #25580 üzenetére
Feloldozlak a szenvedés alól.
Jó helyen jársz csak nem jól kezdesz neki.
1.Jelsebesség üzemmód opciónál tedd "Kézi"-re , nyomj egy OK-t
2.Jelsebesség 1 opciónál írd be: 6000 ,nyomj egy OK-t.
3. Már csak be kell írnod a frekit(121.50) lekeresi a csatornákat nyomsz egy tárolást és berakja a csat lista végére.
Jó szórakozást! -
törölt tag
Nekem Samsungom van. Sohasem hangolok manuálisan, az automata keresés, hálózati keresésre állítva mindent megtalál.
-
levin70
tag
válasz
stilo18 #25557 üzenetére
Digitális csatornák telepítése
Ha ismeri a telepítendő csatornák
frekvenciáját, akkor egyesével megkeresheti
és tárolhatja a digitális csatornákat. A legjobb
eredmény elérése érdekében vegye fel a
kapcsolatot a szolgáltatóval vagy egy
professzionális telepítővel.
1. Nyomja meg a
gombot.
2. Válassza a következőket:
[Beállítás]
>
[Csatornabeállítások]
>
[Csatorna
beállítás
a]
.
3. Válassza ki a következő opciót:
[Teszt
-
vétel dig. üzemm.]
>
[Keresés]
, majd
nyomja meg az
OK
gombot.
4. A
Számgombok
segítségével állítsa be a
csatornafrekvenciát.
5. Válassza ki a
[Keresés]
lehetőséget, majd
nyomja meg az
OK
gombot.
6. A csatorna megtalálása után válassza a
[Tárolás]
lehetőséget, majd nyomja meg az
OK
gombot.
7. A kilépéshez nyomja meg a
gombot.
Megjegyzés:
Ha kábelszolgáltatója nem adott
meg konkrét jelsebességet a DVB-C
csatornákhoz, akkor válassza az
[Automatikus]
elemet a
[Je
lsebesség
üzemmód]
menüben.
A
nalóg csatornák finomhangolása
Ha gyenge az analóg csatorna vételi jele,
megpróbálkozhat a tévécsatorna
finomhangolásával.
1. Nyomja meg a
gombot.
2. Válassza a következőket:
[Beállítás]
>
[Csatornabeállítások]
>
[Csatorna
beállítása]
.
3. Válassza az
[Analóg: kézi installálás]
>
[Finomhangolás]
lehetőséget, és nyomja
meg az
OK
gombot.
4. A csatorna finomhangolásához nyomja
meg a
vagy a
gombot.
5.
A megfelelő csatornafrekvencia
kiválasztása után válassza a
[Kész]
elemet, és
nyomja meg az
OK
gombot.
6. Válasszon a lehetőségek közül, majd
nyomja meg az
OK
gombot:
[Aktuális csatornát ment]
: A csatorna
tárolása az aktuális csatornaszámmal
[Menteni új c
satornaként]
: A csatorna
tárolása új csatornaszámmal
C
satornalista frissítése
Amikor először kapcsolta be a tv
-
készüléket,
a rendszer elvégezte a csatornák teljes
hangolását.
Amikor ezek a csatornalisták módosulnak,
akkor alapér
telmezés szerin a
televíziókészülék automatikusan frissíti őket.
Az automatikus frissítés ki is kapcsolható, és a
csatornák kézzel is frissíthetők.
Megjegyzés:
Ha a rendszer kód megadását
kéri, írja be: 8888.
Automatikus frissítés
A digitális csatornák aut
omatikus felvételéhez
vagy eltávolításához hagyja készenléti
állapotban a televíziókészüléket. A TV
-
készülék naponta frissíti a csatornákat, és
menti az új csatornákat. Az üres csatornák
eltűnnek a csatornalistából.
A csatornafrissítésre figyelmeztető üzen
et
kikapcsolása
Csatornafrissítés esetén a készülék
bekapcsolása után üzenet jelenik meg. Ez az
üzenet kikapcsolható.
1. Nyomja meg a
gombot.
2. Válassza a
[Beállítás]
>
[Csatornabeállítások]
vagy a
[Műholdbeállítások]
lehetőséget.
3. Válassza a
[Csator
na beállítása]
>
[Induló
üzenet]
lehetőséget.
4. Válassza ki a
[Ki]
lehetőséget, majd
nyomja meg az
OK
gombot.
Az automatikus frissítés kikapcsolása
A
[Csatorna beállítása]
menüben válassza a
következőket:
[Automatikus
csatornafrissítés]
>
[Ki]
.
Csatornák
kézi frissítése
1. Nyomja meg a
gombot.
2. Válassza a
[Beállítás]
>
[Csatornák
keresése]
>
[Csatornák frissítése]
lehetőséget, majd nyomja meg az
OK
gombot.
3. A képernyőn megjelenő utasításokat
követve frissítse a csatornákat. -
br.rak
őstag
Nincs valami menűpont ahol a jelerősséget tudnád ellenőrizni?
Esetleg próbáld meg nem feles értékkel, hátha úgy megtalálja pl (121 vagy 122 Mhz)Br
-
Flashget
félisten
Érdemes ezt a pdf fájlt átnézni. 14. oldalt...
-
br.rak
őstag
Egy kicsivel kellett volna lejjebb görgetni az összefoglalót:
Nem jönnek be a közszolgálati adók/rádiók digitálisan. Mit tegyek?
Digikábelen ezek az adók némileg eltérő paraméterekkel rendelkeznek.
Manuális keresésnél ezeket az adatokat kell megadni.
Frekvencia 114,5 Mhz, 121,5 Mhz, 128,5 Mhz, Symbol Rate 6000, QAM 256
Egyes készülékeknél célra vezető megpróbálni a teljes illetve hálózati keresés opciót is.Naszóval: symbol rate: 6000
frekvenicák 114,5 Mhz (vagy 114500Khz) 121,5 és 128,5 Mhz
Qam érték (ez nem egyenlő a frekvenciával) 256 (vagy auto vagy nem is lehet állítani)Br
-
stilo18
addikt
Sziasztok!
Van egy Philips 47PFL4307-es tv-m.
Sajnos a "szokásos" probléma merült fel.
Nem találja a tv az M1,M2 csatornákat.
Veszprémben lakom, az összes többi bejön digitálisan, a közszolgálati csatornák viszont csak analóg verzióban...Keresésnél megtudom adni a jelsebesség értékét. Fórum javaslatra ezt beállítottam 6,000-ra.
Mikor ranyomok, hogy indítás, akkor azt írja adjam meg a szolgáltató által megadott hálózati frekvencia értékét..
Ez mennyi? -
Raga
senior tag
Sziasztok!
Nagyon belassult a netem, már böngészni is nagyon nehézkes.
Újraindítottam gépet, modemet, routert de nem javult.
Majd felnéztem a Digi honlapjára ahol azt írták ma éjféltől reggel hatig országos hálózati karbantartás van.
Nálatok is gáz van?
Meg reggel hat már elmúlt csúszásban lehetnek? -
konrada
tag
Egy technikai kérdés: most az STB össze van kötve egy analóg HDD-vevőre, és úgy veszünk fel a HBO-ból.
Meg lehet-e oldani Cam-modul esetén, hogy a tévéből jöjjön ki így a jel a HDD-re? -
Flashget
félisten
válasz
icipicimano #25549 üzenetére
Euronews megválaszolta még akkor frissen miért nincs digin..
lényegében nem is mehetett volna addig is magyarul...(#25531) -
icipicimano
csendes tag
válasz
nlacus #25521 üzenetére
én rákérdeztem, hogy na de miért és ezt írták
Köszönettel vettük Társaságunkhoz érkezett megkeresését.
Tájékoztatjuk, hogy nem rendelkezünk bővebb információval a csatorna kikerülésének okairól.
Szolgáltatásainkkal kapcsolatban bármilyen jellegű kérdése van, kérjük forduljon bizalommal telefonos ügyfélszolgálatunkhoz a 1272-es helyi tarifával hívható telefonszámon, ahol kollégáink készséggel állnak az Ön rendelkezésére, vagy e-mailben az ugyfelszolgalat@digikabel.hu e-mail címen.
Köszönjük megértését!
-
zsolt501
nagyúr
válasz
dodopek #25545 üzenetére
Az hogy ti elváltok az a szolgáltatót nem érdekli, viszont a szolgáltatást az asszony átveheti, ha akarja, viszont ha nem és a szolgáltatás a te neveden van, akkor bizony vagy tovább viszed, vagy felmondás mellett fizetsz a szolgáltatónak, ha hűség időd volt, ha nem akkor nincs probléma.
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Ha válás miatt el kell költöznöm, de még hűségnyilatkozat van az előfizetésen, akkor mit lehet csinálni? Át lehet valahogy írni a feleségem nevére úgy, hogy ne változzon a rablánc lejáratának ideje?Köszönöm!
-
Multibit
nagyúr
válasz
MasterMark #25532 üzenetére
16:9-es képnél is szoktak 1440x1080 felbontásban sugározni a közszolgálati adók. Épp ma csekkoltam. m1-en 16:9-ben ment a híradó, m2-n gyerekműsor 4:3-ban 1440x1080 felbontással, közben a Duna World-ön 1920x1080-ban nyomtak valami stúdióműsort. Hol ilyen, hol olyan a felbontás, már régebben is tapasztaltam.
-
fess
őstag
A pv-tv-n nektek van epg?
-
Flashget
félisten
Nem volt rossz megnézni M3-on a 82-es Omega koncertet amin anno ott voltam és azóta sem láttam
-
törölt tag
?
Mitől van az..vagy mi a legkézenfekvőbb oka, hogy hazaérve a melóból, azt írja ki a tévém, hogy "nem jogosult a csatorna megtekintésére" ?
műholdas digim van...pocsék időben szokott ilyesmit kiírni a "nincs jel" felirattal kombóban.
Megnézve a listát, az összes csatornámat kódoltnak mutatja... -
br.rak
őstag
válasz
MasterMark #25532 üzenetére
A Digin jelenleg csak a film és felnőtt -csatornák vannak lekódolva. A többi digitális jön szabadon ( az 1+1 nevű ukrán adót valamiért kódoltnak írja pár box, de nem az) Biztos hogy nincs digi+ -os előfizetésed? Esetleg rosszul van belőve a szűrő . ami "levág" bizonyos frekvencia felett és a digitális csatornák frekije még éppen megvan.
Br
-
MasterMark
titán
Az 1440x1080 az a 4:3-as FullHD. Az M1-2 sokszor megy ilyen képaránnyal, nem csak amiatt van ez a felbontás?
más: Egyébként a Sport adók ugye ami a DIGI+ csomagban lenne, az nincs lekódolva digitálisan. Ugye nekünk csak a sima DIGI csomag van amiben nincs benne, mégis ugye jön DVB-C-n mert nincs kódolva. Ez direkt van így vagy csak amolyan baki, és később majd azok is kódoltak lesznek? (Most hogy van CI moduljuk.)
-
Flashget
félisten
válasz
nlacus #25521 üzenetére
Az Euronews a fb-n ezt mondta:
Már többen érdeklődtek ez ügyben, és igyekeztünk kommunikálni is olvasónik-nézőink felé, hogy a Digi kábellel még nincs érvényes szerződésünk a sugárzásról. Tárgyalások ugyan vannak, egyelőre azonban az ő kiosztásukban nem tűnünk fel; ha kínálatunkban eddig megjelentünk, az tudtunkon kívül történt. A T-Home, az Antenna Hungária (vagyis a MinDig tv) és a UPC kínálatában azonban eddig és ez után is elérhetőek leszünk, ha van rá lehetősége, keressen ott minket, ha nincs, akkor pedig weboldalunkon, a live streamingen, vagy mobilos alkalmazásainkban hallgathatja az adást. Bármilyen fejleményről a Digis ügyben azonnali tájékoztatást fogunk adni. Üdvözlettel: EN magyar csapat
A DIGI valóban nem sugározza január elseje óta az Euronewst, és bár már régóta tárgyalunk velük egy esetleges sugárzásról, az álláspontok egyelőre sajnos nem közelednek egymáshoz a lehetséges együttműködés ügyében. Mi is türelmetlenül várjuk, hogy a probléma megoldódjon, amint lesz bármiféle előrelépés az ügyben, értesíteni fogjuk közönségünket. Üdvözlettel: a web team
-
Benzoldog
tag
A Nickelodeon még mindig letterbox képarányú, nem mintha nagyon érdekelne, de furcsa, hogy ezeket nem javítja ki a Digi, bár az is lehet, hogy így kapja a jelet.
-
nlacus
csendes tag
A euronews-zal mi történt? Kikerült a Digitől?
Most vettem észre, hogy nincs adás. -
törölt tag
válasz
Watt25 #25514 üzenetére
Abba az irányba megy. (A T-Home Bp.-en 65 db analóggal volt a csúcson. Amikor otthagytam őket tavaly nyáron - 12 év hűség után - 50 db analóg alatt tartottak. Évről-évre kiejtettek egy-két csatit a kínálatból.) Előbb utóbb a DIGI is az analóg leépítésébe kezd, mert nem tud HD-t bővíteni. "Elfogy" a szabad frekvenciája.
-
Watt25
veterán
válasz
zsolt501 #25507 üzenetére
De az való igaz, hogy hülyeség azon lovagolni, hogy FullHD-e az 1080i, mert úgy sem létezik sehol 1080p50-es műsorszórás. (A BBC próbálkozik 1080p-vel persze csak 25fps mellett, tehát csak a mozifilmeket adják így.) Szóval, szerintem belefér, ha valaki azt mondja, hogy a tévéadás FullHD.
-
unravel
őstag
-
dh66e
veterán
válasz
zsolt501 #25504 üzenetére
Szerintem meg megállja a helyét az elnevezés hiszen ma ez a legjobb elérhető képfelbontás szinte az egész világon,természetesen tv adások tekintetében.
Ennyi erővel már a full hd tv-k sem azok mikor itt vannak a 4k-s tv-k-minden csak elnevezés kérdése, legfőképp marketing(a hétköznapi emberek számára hangzatos elnevezés) nincs ezzel semmi baj.
Tökéletesen jó képmegjelenítési mód a 720p pl.Németországban ebben sugároz sok adó,de nem is tömörítik agyon a jelet és adnak elég sávszélt amennyi kell és kész.Nálunk sok esetben más a helyzet. -
törölt tag
válasz
zsolt501 #25504 üzenetére
A televíziós átvitelben nem tudok róla, - legalább is Európában nem - hogy prediktívben adnának. (Talán Japánban.) Sok készüléket kell kiszolgálni és az 1080p-s megjelenítők csak néhány éves múlttal rendelkeznek.
A Full HD meg 1920x1080. Az i/p csak a képfrissítés módszere.A képminőség erősen forrásfüggő. Nagyon sok még a régebbi BETAMAX rögzítésű video betét pl. a természet-tudományos csatornákon is. Akkor a pengeéles Full HD rögtön "gagyivá válik a filmbetét idejére, majd ha ismét jön egy HD-s kamerakép, megint pengeéles lesz.
Aktív témák
Hirdetés
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest