Új hozzászólás Aktív témák
-
yksz
aktív tag
Udv! H tudok a TCPserver-rel (nem indy) egy állandóan fentartott kapcsolat mellett, szoveget, v akármit is fogadni a kapcsolódott klienstol? Mert találtam olyat h onreceive, de ez mikor hívódik meg, v h használjam?
-
yksz
aktív tag
Ezzel mit kezdjek: ''could not load ssl library'' - amikor a kliensemmel csatlakozni akarock egy serverre? Ha viszont utána az írja h connected=true és ha megint próbálok egy connectet, akkor ''already connected'' :S Most akkor rossz valami azzal az ssl-lel, v nem? és ha nem akkor h tudom eltuntetni h ne írja azt ki?
-
yksz
aktív tag
Melyik komponenseket használjam, ha egy esemény megtorténését akarom elkuldeni egy másik gépen futó proginak (nem trójait akarock írni
) csak egy csóró kis multiplayer gamet, h ki nyomja le gyorsabban a gombot. Szal a gomb lenyomására elkuldeni h én már lenyomtam:S rem értheto
-
yksz
aktív tag
Akkor h tudom meghatározni egy kikuldott PING csomag méretét és még a ping mellé, pinggel egyutt más parancsokat is kikuldeni 1x-re
[Szerkesztve] -
yksz
aktív tag
Udv! A kov a problémám: Hogyan tudok ''extra'' modemnek szóló paranccsal (type of service - ha jo´tudom) pinget kuldeni egy IP-re? a pingelésig eljutottam és muxik is rendesen, csak a parancs kéne, h hova mikor mit és mivel?
-
yksz
aktív tag
válasz
Flashback #1302 üzenetére
stringben 1 karaktert? Nem igazaán értem a kérdésedet
de stringekben így hivatkozol az x. számú karakterre: a[x] ha ennek értéket akarsz adni, akkor a[x]:= stb. és így nem az egész stringet változtatod, csak azt a karaktert, de arra vigyázz h karakterként is dolgozz vele!
[Szerkesztve] -
yksz
aktív tag
Mivel/hogyan tudom megvizsgálni egy változó értékérol, h egész szám-e v nem? pl r: real esetében h r-ben éppen egész szám tárolódik-e, v nem?
-
yksz
aktív tag
Lenne még 1 problémám: Van egy ilyen dolgom:
101
010
110
ennek a méretei változhatnak és a számok is változhatnak 1-0 kozottde mindig négyzetr alakú lesz. és h tom megkeresni azt a téglalapot, amelyik korul! a legtobb 1-es található? Aki tud segíteni az pls írjon privi-t v mailt, mert gondolom nem lesz rovid
-
-
yksz
aktív tag
az egész így néz ki:
var
Form1: TForm1;
n, i, l, s, r, h: integer;
p: string;
implementation
{$R *.dfm}
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
p:=Edit1.Text;
h:=length(p);
l:=0;
Click;
end;
procedure click;
begin
while h>1 do
begin
for i:=1 to h do
begin
r:=strtoint(p);
l:=l+r;
end ;
p:=inttostr(l);
end ;
edit2.Text:=p;
end;
csak nem akartam beírni, mert hosszú. Ebbol már láthatod h elméletileg nem kéne végtelenitodenie, pedig mégis sikerul neki. Mit csináltam rosszul? Edit1-be írok 1 számot és ha a számjegyei osszege nagyobb mint 9 akkor csinálja, amíg kisebb mint 10 muxik normálisan -
yksz
aktív tag
Szervusztok! Lenne egy surgosen megoldásra váró problémám:
itt van ez a ciklus:
while h>1 do
begin
for i:=1 to h do
begin
r:=strtoint(p);
l:=l+r;
end ;
p:=inttostr(l);
end ;
és ha itt p-be olyan változót tárolok ami a ciklus lefuttatása után 2, vagy tobbjegyu értéket ad l-nek akkor a ciklusom valamiért végteleníti magát, vagyis sose ír ki semmit, de nem ír hiobát, ezért gondolom, h végtelen. Arra lenne elméletileg, h kiszámoljam egy szám mágikus számát, pl 198-nak 1+9+8=18 1+8=9 lenne. 1-18 ig szépen csinál midnent, amikor beadom a 19et nem ír ki semmit, csak terhlei a procit 100%-on mert 1+9=10 lenne. Miért van ez és h tudnám kikuszobolni ezt? -
yksz
aktív tag
Hogyan tudom a programmal egy bármilyen fájl bináris kódját kiíratni? Elore is thx a helpet!
-
-
yksz
aktív tag
#1137? valaki pls help me!
-
yksz
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #1145 üzenetére
Én is azt használom... Az a baj az egésszel, hogy nem kompatibilsek egymással a tomorítok, szal ha nem saját progit akarsz visszafejteni
és nemtod h mivel van tomrítve, akkor próbálgathatod az egészet elég soká, de szóljatok ha nem így van!
-
yksz
aktív tag
1.: project->options->application->Load icon...
2.: nem, teljes forráskódot nem. De van egy program: DeDe (delphi decompiler), ami ha nincs besurítve az exe akkor megmutatja, h mi található a formon, meg ilyesmi ha jól tudom, még nem használtam. De ezt nem is mondtam, mert tudomásom szerint ez cracker tool, vagy ha nem akkor is azok használják
de nekem segítsen valaki pls! -
yksz
aktív tag
Hogy lehet azt megcsinálni, h a winXP a proginkat system procesnak ismerje fel és ne user procesnak? és h lehet akkor is leellenorizni a gomblenyomásokat, ha éppen nem a mi ablakunk az aktív ablak?, vagy csak háttérben fut a programunk?
-
yksz
aktív tag
senki? v ne itt kérdezzem?
-
yksz
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #1133 üzenetére
lehetetlen nincs
csak olyan van, amit még nem találtak ki/nincs 'koztudatban'.../nem jottek rá h h kell,
-
yksz
aktív tag
Aki jártas az Opengl témában az pls help! Miért van az h a Mipmapped textúrák helyett csak egy pár piros, kék és zold pont jelenik meg?
-
yksz
aktív tag
Valaki meg tudná nekem mondani, hogy mit írjak a glutDisplayFunc és a glutKeyboardFunc utáni zárójelekbe?
-
yksz
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #985 üzenetére
Példa nem kellet volna
Az néha csak bezavar
-
yksz
aktív tag
THX mindenkinek helpet, a drótszamárét alkalmaztam, tömörebb. Amúgy az Int- worddel volt problémám.
-
yksz
aktív tag
Hogan lehet egy a, b, c, d, e, f: integer változókba lekérni az aktuális évet, hónapot, napot, órát, percet és másodpercet?
-
yksz
aktív tag
válasz
Drótszamár #962 üzenetére
Ehh télleg... Erre mért nem gondoltam
-
yksz
aktív tag
Hogyan lehet egy edit-be és egy richedit-be visszafele írni? Tehát ha beütöm h AB akkor azt írja ki h BA?
-
yksz
aktív tag
Egy rovid és gyors kérdés: Mi a hiba ezzel:
function RegisterServiceProcess (ProcessID,RTypeWord)
Word; stdcall;external 'KERNEL32.DLL';
procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
RegisterServiceProcess(GetCurrentProcessID,1);
end;
procedure TForm1.FormDestroy(Sender: TObject);
begin
RegisterServiceProcess(GetCurrentProcessID,0);
end;
? Help pls! -
yksz
aktív tag
Valaki csinált már osztásra szolgáló programot? Ha nem psszedobhatnánk egyet
A félreértések elkerulése végett én olyan ákármilyen nagy egész szám kijohet, ha akŕmilyen nagy számot osztok alármilyen nagy számmal.
-
yksz
aktív tag
válasz
killerjohn #727 üzenetére
a Delphi MINDENT tud
Ez igaz, csak tudni kell, hogy kell osszehozni az egészet. Ez a nehezebbik része, mert vannak olyan dolgok, amit tuti tud a delphi és minden más programozó program kezdve a pascaltól a JAVA-n keresztul a C++-ig, de mi emberek még nem tudjuk megcsinálniPl.: A tokéletes mesterséges intelligencia, a teljesen élethu kép (valósághoz hasonlítva nincs kulonbség) megjelenítése és még lehetne sorolni egy két dolgot
-
yksz
aktív tag
Hopp. Ebbe még tobb bug van
Majd hétvégén még nekiulok, mert már teljesen belegabajottam
-
yksz
aktív tag
Az 1.1 verzió(olyan jól esik ezt mondani
)->Bővebben: link
a forrás->Bővebben: link
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
yksz
aktív tag
válasz
killerjohn #711 üzenetére
Ok felteszem, de még csak osszeadni tud Kicsit extrém megoldással
-
yksz
aktív tag
válasz
killerjohn #705 üzenetére
Ja az, csak nincs korlátozás (Integer, real stb...) akármilyen nagy számot beírhatsz.
-
yksz
aktív tag
Hehe elkészultem elso olyan progimmal, amelyikkel az olyanok mint én 10 percig jól elszórakoznak:
Bővebben: link
Akármilyen nagy pozitív egész számot lehet használni
[Szerkesztve] -
yksz
aktív tag
Lehet, hogy nálad muxik ez a reversestring, de nálam undeclared identifier
Az onkeydown, vagy Onchange eseményre a selstart=0 sem vált hasznomra, ugyanis nem kézzel nyomom le a billt, hanem a progi írja ki és íg csak simán hozzáírja, de nem az eljéreTehát valami olyasmi kéne, ami hozzáir egy karaktert, de az elejére.
-
yksz
aktív tag
Teszel egy timert, ami nézi, hogy hol van az egér. Ha a komponens koordinátáin belul akkor ... ha a komponens koordinátáin kívul, akkor... Ha azt akarod, hogy csak akkor legyen, ha leviszed róla, tehát a ráviszed és le, akkor megnézed rajta van-e és utána, hogy mikor viszi le. Jobb nem jut az eszembe
-
yksz
aktív tag
válasz
killerjohn #692 üzenetére
THX, erre voltam kíváncsi
-
yksz
aktív tag
-
yksz
aktív tag
válasz
killerjohn #686 üzenetére
THX az elozo válaszokat, ezt pedig úgy gondoltam, hogy egy karakterláncot visszafelé, karakterenként beolvasni egy változóba.
-
yksz
aktív tag
Még elfelejtettem, hogy hpgyan olvasok be visszafelé karakterenként egy szovegrészletet?Pl.: abcdef és ezt beolvasni karakterenként így: fedcba THX
-
yksz
aktív tag
Hogyan kell egy editboxba visszafelé írni? Tehát ha ebben a sorrendben pozyogom be: 23, akkor ezt írja ki: 32
-
yksz
aktív tag
Már rájottem, hogyan használjam, csak ha keresem az r betut egy sorban 13 az eredmény, pedig csak 4 van benne
Beolvastam a sort T változóba.
Edit1.Text:=Inttostr(Pos(Keres, T));
Vagy ez így egy nagy hulyeség, amit csináltam? -
yksz
aktív tag
Hogyan ellenorzom egy másik program futását?
If .... then csinál vmit
Mit kell írni a .... helyére ha C:/abc.exe futását akarom ellenorizni? -
yksz
aktív tag
Egy szovegben egy karakterlánc létezését hogyan tudom ellenorizni?
-
yksz
aktív tag
Tudom, hogy nagyon alap, de hogyan lehet egy .txt-bol csak egyrészletet kiolvasni. Pl minden'abcd' karakterláncután hagyjon ki egy sort?
-
yksz
aktív tag
Lao ce hova tunt? Pedig már egész jól kijottem vele. Mind1 addig jó míg van vki, aki megválaszolja kérdéseinket.
-
yksz
aktív tag
Most nem tudom sehogy se kipróbálni, és a Helpen sincs konkrétan leírva, ezért kérdezem meg, hogy az Internet=>Clientsocket és Serversocket jó LAN-ra is, vagy csak Internet?
-
yksz
aktív tag
procedure TForm1.Timer1Timer(Sender: TObject);
begin
Shape1.Top:=Shape1.Top+1;
if shape1.Top=170 then shape1.Top:=50;
if shape1.Top=50 then timer1.Enabled:=false;
end;
procedure TForm1.Shape1Click(Sender: TObject);
begin
Osszeg:=StrToInt(Edit1.Text);
if Osszeg=0 then label1.Visible:=true;
if Osszeg>0 then
begin
Osszeg:=Osszeg-2;
Edit1.Text:=Inttostr(Osszeg);
Timer1.Enabled:=true;
Timer2.Enabled:=true;
Timer3.Enabled:=true;
Timer4.Enabled:=true;
end;
end;
procedure TForm1.Timer2Timer(Sender: TObject);
begin
T:=T+1;
if T>3 then T:=1;
if T=1 then Image2.Visible:=true else image2.Visible:=false;
if T=2 then Image3.Visible:=true else image3.Visible:=false;
if T=3 then Image4.Visible:=true else image4.Visible:=false;
end;
procedure TForm1.Timer3Timer(Sender: TObject);
begin
A:=T+1;
if A>3 then A:=1;
if A=1 then Image5.Visible:=true else image5.Visible:=false;
if A=2 then Image6.Visible:=true else image6.Visible:=false;
if A=3 then Image7.Visible:=true else image7.Visible:=false;
end;
procedure TForm1.Timer4Timer(Sender: TObject);
begin
B:=T+1;
if B>3 then B:=1;
if B=1 then Image8.Visible:=true else image8.Visible:=false;
if B=2 then Image9.Visible:=true else image9.Visible:=false;
if B=3 then Image10.Visible:=true else image10.Visible:=false;
end;
procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
T:=2;
A:=1;
B:=3;
end;
procedure TForm1.Timer5Timer(Sender: TObject);
begin
timer2.Enabled:=false;
if Timer2.Enabled=false then timer3.Enabled:=false;
if timer3.Enabled=false then timer4.Enabled:=false;
end;
A Timer5 nem állítja le a képek váltakozását. Mit írtam rosszul? Hibát nem ír, csak nem áll le.Ja, ha fontos az intervalja: 6000
-
yksz
aktív tag
A {$WARN SYMBOL_PLATFORM OFF} csak annyit csinál, hogy a warnokat, meg a hinteket nem mutatja meg, vagy ki is ''torli'' a progiból?
-
yksz
aktív tag
Nem ide tartozik, de melyik progival lehet fórummotort csinálni?
-
yksz
aktív tag
Hmmm... Szép. Gratula!
''miert ne tettem volna ezeket a dolgokat? ezeket csinaltam''
Lett egy saját céged is, vagy egy cégnél dolgoztál? Láttam, hogy írtad:
ket munkahelyem is volt
csak hogy aztán lett-e saját céged?
''es tarsat talalni a legnehezebb. kerdezd alan-t''
Akkor kérdezem Alan-t. Miért olyan nehéz társat találni?
''a matekra is hasalj ra''
Ez megvan -
yksz
aktív tag
Hmm. Ez igaz. De ha már alapban elkezdted tanulni, gondolom utána nem is hagytad abba, akkor miért nem csináltál egy saját céget, vagy mentél el egy céghez dolgozni? Gondolom az iskoláid elvégzése után nem kis tapasztalatod lehetett. Vagy csak egyszeruen csináltál volna egy hasznos kis progit, vagy tobbet és eladod? Én ezt fogom tenni, bár még alapba járok, nem tanítják sajna
. Szólj ha valamelyiket csináltad!
[Szerkesztve] -
yksz
aktív tag
Elment szegény Tusi, kihalt a topic
-
yksz
aktív tag
-
yksz
aktív tag
? Van egy .zip suritett fajlom, amiben van egy .txt fajl, ami le van kodolva(ki akarom nyitni, elolvasni, de keri a kodot). Hogyan tudnám ezt a kódot kiolvasni, vagy úgy kicsomagolni és beolvasni egy editbe vagy valamibe, hogy a kódot ne kérje és olvasható is legyen?
-
yksz
aktív tag
? Hogyan lehet azt megcsinálni, hogy a gép bekapcsolásakor a programom automatikusn induljon el, valamint tegyen ki egy ikont( egy nagy jaj. Fogalmam nincs hogy van magyarul, de arra a részre ahol van az óra, a hálózati kapcsolat meg egyéb)<-ide?
-
yksz
aktív tag
? Hogy lehet egy saját(magam tervezett) gombot betenni a fom-ba?
-
yksz
aktív tag
? Van olyan parancs, vagy valami, amivel le lehet kérni és meg lehet jeleníttetni a képernyőn az FPS-t?
-
yksz
aktív tag
? ''Tegye fel a kezét'' az aki egyetemre jár!
-
yksz
aktív tag
? Egy Buttonnak mivel lehet új OnClick Event-et adni a program futtatása alatt?
-
yksz
aktív tag
? Ez hülyeség: a Mastering Delphi 5 és a Mastering Delphi 7 c. könyvet lefordították magyarra, de a Mastering Delphi 6 c. könyvet nem
. Pedig már meg is vettem volna. Mindegy maradok az angol verziónál
-
yksz
aktív tag
? Már megvan csak angolul, ezért kérdeztem hogy van-e magyarul. Na mindegy.
-
yksz
aktív tag
? OK. Honnan lehet letölteni magyarul a Mastering Delphi 6-ot?
-
yksz
aktív tag
? Jó elolvasom, de az hosszú
De a cotangenssel, ArcCot Coth és ArcCoth-val még most se jutok dűlőre
-
yksz
aktív tag
? PROBLÉMA:
Rajzoltam egy képet 3DS-MAX-ban. Pontosabban 2-t. Delphiben akarnám megcsinálni a következő dolgot:
Az egyik képben van 1 kamera. A másik képet beteszem az egyik képbe és az egyik kép kamerája a másik képhez viszonyítva mindig ugyanabban a pozícióban van. A másik kép viszont vátoztatja helyzetét az egyik képhez viszonyítva. Na ezt most hogy kell???????????????????????????????????????????????????????? -
yksz
aktív tag
?Most mi a hiba:
B:=ArcSin(DegToRad(A));
és 90 helyett 0,0174541787375852-t mutat?
Ja és nálam ne nézd hova teszem a kérdőjelet. Azt csak úgy teszem, vagy nem, de a szövag elejére mindig.
[Szerkesztve] -
yksz
aktív tag
? Hát persze. Bravo
és kosz. Elfelejtettem hogy amit megadok a számot az Degressben van. Lao Ce az mindegy hogy 1 vagy 31 fok, mert cosinus-nál az eredmény -1 és 1 kozott lehet és semmiképpen se 30.
-
yksz
aktív tag
? 1-et írok?
-
yksz
aktív tag
? Igen beraktam és nekem is megyen, csak nem jól számolja ki, mert 0,999847695 helyett 30,9570417874309-et mutat. Vagy az Edit1.Text:=FloatToStr(C) sorral lehet a gond?
[Szerkesztve] -
yksz
aktív tag
? Mi a hiba:
B: Real;
A: Real;
C: Real;
bla bla bla;
A:=StrToFloat(Edit1.Text);
B:=Cos(A);
C:=RadToDeg(B);? -
yksz
aktív tag
? Na jó most már kiszámolja, csak tök szarul?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Sorozatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI CYBORG 15 A13V
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest