- Poco X6 Pro - ötös alá
- Mobilhasználat külföldön
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Külföldi SIM-ek itthon
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
Új hozzászólás Aktív témák
-
Seliet
csendes tag
válasz
Vhunter #15327 üzenetére
Üdv!
Én is a Humansoft-ot tudom ajánlani ,pont ma voltam náluk és teljesen korrektek voltak.
Gyorsan megcsinálták , nekem az optikai meghajtót cserélték. Viszont ha nem őket választod akkor szerintem hívd fel a szervizet mert én úgy jártam, hogy az egyik az csak cégeknek vállalta a szervizelést, a másik céggel meg úgy, hogy közölték a dell hamar rakta ki őket az oldalukra, mert még nem kapták meg az engedélyt.... Szóval mindenképp érdemes előbb telefonálni mielőtt odamennél. (abban az esetben ha mégsem a Humansoft mellett döntenél)
Remélem tudtam segíteni. -
premete
veterán
válasz
Vhunter #15327 üzenetére
Ritkán van rá szükség, egy ismerősöm ajánlotta a Humansoftot, NBD-garis laptopjában az alaplapot kicserélték 2 óra alatt. Utána én is vettem tőlük magyar, háttérvilágításos billentyűzetet, korrekten megrendelték, átvettem, betettem és megy szuperül.
Ha valami gondom lenne a cuccal, biztos őket hívnám, de ezzel a 4 darab e4300-assal még semmi gond nem volt. -
saiyajin
senior tag
-
premete
veterán
válasz
Vhunter #15206 üzenetére
Ilyen korú akkunál ez lehet a természetes elöregedés, nincs köze ahhoz, hogy a gépben volt mindig, csak akkor kezdődik el a töltés, ha az akku 93% alá merül. Én egyetlen laptopomból sem vettem ki az akkut soha, 19 év alatt, leszámítva a szereléseket és sim-cserét; volt olyan akku, amelyik 2 éves korában még 100%-os volt, de olyan is előfordult, hogy 2 hetesen már csak 92%-ot tudott, attól függ, milyet fog ki az ember; a mostani az aláírásból, 2 hónapos és 100%-os, 3 cellás, 28 wattórás és 3 órát tud wifivel.
Az egyéves garancia az akkura már lejárt, hacsak nincs rá +1 akku kiterjesztés. Amennyiben nem létkérdés az akku üzemidő, ne foglalkozz vele, ha igen, kb. 10 ezerért tudsz bele venni egy új akkut. Szokták még a formázást emlegetni, de az a tapasztalatom, hogy annyit ér, mint halottnak a csók.
[akku ára itt] -
premete
veterán
válasz
Vhunter #15196 üzenetére
Hogy ne csak off legyen, hogy ki, miért nem szereti az everestet, és dezinformációk az akkuk kezeléséről:
1, Mennyi idős az akku? Egy évet/300 kisütést minimum ki szoktak bírni a dell akkuk (az újabb, samsungok között sajnos vannak gyengébbek)
2, Ha garanciális, akkor 12 hónapon belül ki lehet cseréltetni
3, Ha tudod, hogy mekkora az akku wattórában, mennyi a notebook fogyasztása, hány órát bírt eredetileg (kettőt a háromból), akkor ki tudod számítani magad.
4, PassMark BatteryMon is csinál akkuról grafikont. -
McLaca
őstag
válasz
Vhunter #12922 üzenetére
Szerintem nem megfelelő a proci hűtőjének kenése. Ha le tudod szedni róla, érdemes lenne megnézni, rendesen felfekszik-e, ill. normálisan alá van-e pasztázva. Az én masinámban is Core2Duo 2GHz-es van, és most netezés és torrent mellett 42,5 fokos úgy, hogy a venti 2500-on pörög (ilyenkor még nem hallható). Igaz, fémkaszniban van, de a 60 fok álltában akkor is soknak tűnik.
Üdv!
-
Csepy
őstag
válasz
Vhunter #12649 üzenetére
Húgomnak a hétfőn vásárolt 1537-esére raktam Windows 7-et, 32bites, semmi gond. Fater DELL 500-asán szintén problémamentes ugyanez. Nálam XPS M1330-on a 64-bites dübörög, szintén a legkissebb probléma nélkül.
Sztem te nagyon elb*sztál valamit a telepítgetéseknél.
Regards: Csepy
-
formasu
tag
válasz
Vhunter #10572 üzenetére
Az fnf2-re én sem látok semmi változást, de a WiFi, és a Bt is megy.
A gyári lemezről telepítettem fel a Drivereket,/ a BT-ét is! / máshonnan nem. Nálam a BT ikonja az óra mellett ott van, az indítópultból van indítva.
Először megkerestettem vele a telefont, oda be kellett írni azt a számot, amit a varázsló kiadott, és már látták egymást, küldeni-fogadni lehet. A Bioshoz nem nyúltam. -
formasu
tag
válasz
Vhunter #10565 üzenetére
Másik meghajtó, remélem Te jól értelmezed. Egy másik Partíció is másik meghajtó.
Ha a Pagefile-t is kiveszed a "C"-ről, és esetleg egy-két nagyobb programot a "D"-re telepítsz fel, talán elég lesz a 30GB.Mivel írtad, hogy:
. mivel tudok vista alatt particionálgatni, mer hagytam 30 GBot neki, de még csak a tök alap van fenn, és már így is 20GBot foglal.
ebből látható, hogy van még másik meghajtód!Én 50 GB-ot adtam a "C"-nek, a többi lett a "D", de én is 20GB alatt vagyok foglaltságban a "C"-n.
azzal, hogy nem előre csináltál kicsit nagyobb partíciót a "C"-nek, utólag problémásabb lesz, az is lehet, hogy megsérül a "C" tartalma, és nem fog elindulni a Vista a partícionálás után.A legbiztosabb, ha előről kezded, de megpróbálhatod a Vista alól is a saját partícionálójával, vagy a GParted-el.
-
formasu
tag
válasz
Vhunter #10565 üzenetére
Ha elfogadod: a Pagefile-t tedd mindjárt egy másik meghajtóra, és fix, pl. 4GB-al, és ne a Windows kezelje. Sok előnye van ennek!
Az FnF2-vel ki-be lehet kapcsolni a WiFi-t, és a Bluetooth-t is. Többször kell megnyomni esetleg.
Én a Driver CD-ről telepítettem ezt is, és nincs hiba.
-
formasu
tag
válasz
Vhunter #10562 üzenetére
Én ha jól emlékszem, csak egyet, a Dell Power Management-et tettem fel, a többit kihagytam, meg persze a Drivereket!
Azt hiszem, ez a progi változtatja a proci sebességet a terhelés függvényében. Alapban lemegy akár 500M-ra, és fel is tud menni 2.6-ra. / pedig 2.5-ös a proci /. -
formasu
tag
válasz
Vhunter #10539 üzenetére
Esetleg egy próbát megérne, de nem biztos, hogy bejön. Telepítsd fel a Dell-től kapott Vista-t, és utána próbáld meg javításként rátenni a Tiédet, a profibb változatot, hátha úgy már elfogadja.
Nálam nem volt ilyen kérdés, mert nekem a Dell Vista Ultimate 32Bit-et adott -
törölt tag
válasz
Vhunter #10537 üzenetére
Gondolom a Dell-es Vista telepítőbe bele van integrálva a szükséges driver a Tied-be meg nincs. Nézd meg, hogy milyen az eszköz tipusa, szeddj le hozzá drivert, és itt valamelyik másik fórumban van egy okos leírás, hogyan lehet belekanyarintani a telepítőbe a drivert.
update: most olvasom a második hsz-edet, most akkor ez egy BlueRay vagy DVD végülis?
-
Chris82
senior tag
válasz
Vhunter #10405 üzenetére
Szerintem nem sok embernek segítettél. Az XPS port elhelyezés nekem nagyon bejön, a kijelzője is jó sztem, amikor lecsukom a kijelzőt akkor fogni kell de örülök hogy nincs zsanér. Szóval ezek egyéni dolgok, valakinek vagy bejön vagy nem.
A gombok az XPS-en sincsenek megvilágítva. A fém ház nekem bejön, és a gombok is stabilak, jó a tapintásuk.
Csak hogy megvédjem az XPS-t -
formasu
tag
válasz
Vhunter #10405 üzenetére
Sziasztok!
Végül Studio 1535-12-t vettem.
A Studio-n is az utolsó 5 cm-en leesik a fedlap, ez nekem is feltűnt!
A Bluetooth nálam alapban megy, ott van az óra mellett.
Alap, gyári installal nem tudom a "C"-t 150 GB alá vinni, mert nem engedi!Van telepítve valami Media Direct, ami azt is tudja, hogy nem kell bekapcsolni a gépet, és lehet rajta filmet nézni, de vannak hátrányai is, ami több, mint az előnye. Ezért azt nem érdemes újból telepíteni, de levenni meg nem lehet!
A Dell szervíz azt javasolja, hogy az előretelepített Windowst leszedni, legyalulni mindent a winyón, és előről kezdeni a partícionálást telepítést! Adtak Win DVD-t, és Driver CD-t hozzá, de csak Vista támogatás van !
Amit észrevettem: Audio CD-nél a hang kissé- jobban is! akadozott, nem mindnél, és nem minden lejátszó progival, és a hangerősség nekem kevésnek tűnik, max-on is!
Lehet, hogy nem a hangszórókkal van a gond, hanem az erősítő a gépben kicsit gyengébb.Az, hogy bizonyos, karcosabb CD-knél akadozik a hang, az meg lehet az "Optiarc" gyártmányú CD-DVD hibája is, tehettek volna bele jobb minőségűt is. Másik gépben ez a Cd kifogástalanul szól. DVD olvasásnál jónak tűnt, csak a CD-nél vettem észre hibát.
Igaz, a VGA-t nem terheltem meg még igazán, max. a DVD film nézéssel , közben töredezettségmentesített, meg az Internet is ment WiFi-n, gond nélkül, / volt egy Fórumon valaki, aki írta, hogy negyed óra film nézés után már hibázott a Del xxx gépe, azaz, gondok voltak vele / , és max. 70 fokra vitte fel a GPU hőfokot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- Eladó ASUS TUF F15 Gaming laptop i7-11800H RTX 3050 Ti 32GB 1.5TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged