- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Magisk
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fwgoze
aktív tag
kekegsm, közben rájöttem, hogy mi volt a 3 színű rca annál az átalakítókábelnél...csak rá kellett néznem az itthoni dvd-lejátszó hátuljára
-
fwgoze
aktív tag
válasz
rumos14 #7324 üzenetére
"vmi okos (lefizetett) kiadó vista only játékot hoz ki"
Ezen már túl vagyunk...lásd Halo 2
"egy Vostro 1400 helyette?"
Hogy őszinte legyek, én nagyon belezúgtam a kis XPS-be...annak ellenére, hogy a legtöbb hibájával tisztában vok, ezek közül is a festett ezüst billentyűzet aggaszt a legjobban
, de mind1...szal köszönöm szépen az ötletet, de valahogy tényleg nagyon megtetszett ez a kicsi XPS
Nálam ez pont fordítva van mint nálad...látod; ízlések és pofonok
Viszont tényleg nagyon sokba kerül, és tényleg az álltalad leírt dolgokat kell megfizetni...sajnos! Viszont most arra várok nagyon, hogy hátha jönn ebből is egy új széria, mint nemrég az inspirionokból...asszem azok lesznek az XPS M1340, M1540-ek...stb Erről tud vki vmit???? Remélem ezekben már kijavítják az előző széria fogyatékosságait, mint festett, igenis elkopó billentyűzet, q hangos cd-olvasás, az alsó 1-2 centin elengedő képernyő-zsanér, stb...Szal kiváncsi lennék, tud-e vki erről már vmit...
-
fwgoze
aktív tag
válasz
spyduck #7321 üzenetére
Arra értettem, hogy a Vista az állandó töredezettségmentesítésével, és egyéb teljesen önhatalmúan, és mindennemű kérdés nélkül futtatott hdd-pucoló alkalmazásával folyton dolgoztatja a hdd-t, ami persze egy 7200-asnak nem annyira nagy feladat, de egy 5400-ast azért rendesen megizzaszt...és aztán csodálkozik az ember, hogy Vista alatt miért villog egyfolytában a kis hdd-led...
-
fwgoze
aktív tag
válasz
rumos14 #7318 üzenetére
a Dunaelektronika nagyon jó kis bolt...pláne ha DELL-t akarsz...(mondjuk azt nem tudtam, hogy adnak gépet oprendszer nélkül is...de nagyon örülök neki!!!
)
A kijelzőről kérdezz vki okosabbat...én annyira nem vagyok jártas a témában!
Driver-gondokban a DELL support oldala tökéletes segítség...szinte mindenhez van driver xp alatt is...nem véletlenül, hiszen egy DELL-ről beszélgetünk(de ha mégsem, akkor szerintem az egész ph szívesen segít majd neked!)
1,5 múlva már nem Vistát fogsz telepíteni rá...hanem Windows Se7en-t, meg Office 14-et...ennek sose lesz vége...
majd kérlek írd meg, hogy ment a dolog...lehet én is a Dunaelektronikánál fogok majd rendelni egy XPS 1330-ast...ezért érdekel ennyire -
fwgoze
aktív tag
válasz
rumos14 #7312 üzenetére
elméletileg az anti-glare kijelzőknek kevésbé szépek a színei...a a glare színei élénkebbek, dinamikusabbak...
persze...simán felmegy a vista (valszeg majd úgyis kapsz egy driveres cd-t), és az xp is, de utóbbihoz nem árt előre drivereket nézni...ne utána derüljön ki, hogy nincs driver xp alá ehhez, meg ehhez...amúgy, honnan tudod oprendszer nélkül rendelni???
-
fwgoze
aktív tag
válasz
kekegsm #7137 üzenetére
Na jó...blöfföltem...de mentségemre szóljon, OFF-ba ment
. Mindezek mellett 2000-ben pontosan 12 éves voltam, de nem szerettem se a Windows 2000-et, sem az ME-t...a nem sokkal későbbi XP-hez képest kezdetlegesnek tűntek...mivel egyikük sem tudott sokkal többet, az addigre tökéletesen stabil 98-nál! A következő lépcsőfok az XP volt, így a 2000-nek nem volt érdembeli jelentősége...max pénzbeli a Microsoftnak. Ezért írtam, hogy szar, bár inkább a fölösleges szót kellett volna leírnom helyette...
-
-
fwgoze
aktív tag
Nem tudna nekem valaki belinkelni egy oldalt, ami pontosan leírja, hogy az XPS M1330-asba milyen processzorokat lehet tenni? Égre-földre keresem, és nem találom, pedig nagy szükségem lenne rá! (Afféle "manual", illetve részletes pdf file lenne a legjobb...)
Előre is köszönöm! -
fwgoze
aktív tag
válasz
infectedmann #6920 üzenetére
Mint minden 17"-os gép ez is 3,5 kg körül mozog...ami nagyon nehéz ha cipelni kell...tök mind1, hogy mennyire vagy erős..ha valahova vinned kell, akkor úgy néz ki, hogy adott a 3,5 kg-os noti, az 1 kg-os táska, és + 0,5 kg cucc(egér, töltő, stb...)! Tehát helyből 5 kg-t cipelsz...mindezt valószinűleg egy vállon, mivel a notebooktáskák általában vállpántosak (az egy szerencsésebb eset, ha egy hátizsákba ruházol bele..ha tényleg ezt veszed, akkor ez erősen ajánlott..)! Én elhiszem, hogy erős vagy, és simám felemelsz 5 kg-t...a 7 éves hugom is felemel annyit...de sem ő, sem te, sem én, sem senki más nem szeretne 5 kg-t cipelni hosszabb...de még rövidebb távon sem...próbáld ki milyen 5 kg-t cipelni egy vállon, akár csak 5 percig...aztán beszélhetünk arról, hogy mennyire vagy erős
!
-
fwgoze
aktív tag
válasz
Quiksilver #6882 üzenetére
Nincs mit!
-
fwgoze
aktív tag
válasz
Quiksilver #6876 üzenetére
Esetleg a Latitude D620? Vagy D630...ezeken kívül szerintem nincs is másik 14,1"-os Dell masina...
-
fwgoze
aktív tag
válasz
Quiksilver #6868 üzenetére
Jó...a 14,1" tényleg nem olyan vészes...de tényleg csak átmenetileg...
Az integráélt videókártya viszi a WOW-ot, de azért arra száíts, hogy ha nagyon sok ember vesz körül a játékban, akkor azért akadhat majd...
Mik azok a bizonyos keretek? -
fwgoze
aktív tag
válasz
Palika71 #6867 üzenetére
Ez tény...csak azért írtam, mert a múltkor játszottama a COD4-gyel a haverom Asus G1S-én, 1680*1050-es felbontásban...és azért meg kell hagyni gyönyörű volt...egyébként csakmert a Crysist nem viszi el ekkora felbontáson, szinte minden mást igen...és ugye nagy felbontású kijelzővel is lehet kisebb felbontáson játszani egy játékkal, és nagyon az összes többivel!
-
fwgoze
aktív tag
válasz
BoSSanCS #6865 üzenetére
Durva kis játékgép lesz...
Ha teheted, rakass bele nagyobb felbontású kijelzőt (1440*900, vagy 1680*1050-est...mivel érezhető lesz a különbség játékok terén, és a videókari is simán meg tudja hajtani!)
Nagyon jó gép, de azért nem árt az elővigyázatosság!
Értem:
1. A festett billentyűzet eléggé hajlamos a "kopásra"...vagyis arra azért számíts, hogy fél éven belül az "asdw" gombok lehet elkopnak...mondjuk ezt elméletileg garanciálisan ki kell cseréljék...
2. A garancia kérdésével át is tértünk a 2. pontra, vagyis a külföldön vásárolt világgaranciás gépekre valóban érvényes itthon is a garancia, azonban ami csak a kisbetűs részben szerepel, az az, hogy minden alkalommal ki kell fizetned a szervíz munkadíját (10-15.000 FT-ot), valahányszor beviszed a gépet szervizelni GARANCIÁLISAN...erre azért nem ár felkészülni...
3. A CD/DVD-írója kifejezetten hangos...
4. Mindenféleképpen tegyél majd vmi filcet, vagy más puha anyagot a kijelző és a noti közé...ezt vhogy kihagyták a tervezők, bár tény hogy enélkül jóval esztétikusabb a notebook...viszont karcosan már nem lesz annyira esztétikus...ezt megelőzendő kell a filc!
4. Ajánlom figyelmedbe ezt a cikket! Szerintem hülyeség, de ki tudja...
5. Egyes modellek HDD-je fura magas frekvencián "ciripel", ami fiatalabb (értsd: olyan fiatalkorú egyén, akinek még 100 %-os a hallása) füleknek kifejezetten zavaró lehet...(engem például néha még a tv magas frekvenciájú handja is qrvára tud idegesíteni...)Én ennek a kistesóját szeretném megvenni (a 1330-ast...) és eddig ennyi negatívumot tudtam összegyűjteni róla...Amennyiben ez megnyugtat, a pozitívumairól sokkal de sokkal hosszabb a lista, de szerintem azokat már te is ismered...Nem le akarlak beszélni róla...sőt sztem én is meg fogom venni a kiszemelt XPS-em, csak fel akartam hívni a figyelmedet a negatívumaira...Remélem segítettem!
-
fwgoze
aktív tag
válasz
Quiksilver #6863 üzenetére
"mondjuk ha elutazok és út közben rámjön a játszhatnék"
Remélem azt tudod, hogy ez a "játszhatnék", ami olykor "út közben" rád fog jönni, elég hamar el is fog múlni, mikor csalódottan tapasztalod, hogy 1-1,5 óra után lemerült a notid!
Ha csak régebbi játékokkal akarsz néha játszani, akkor elég egy integrált videókártya is...ez olcsóbb, illetve akkumulátor-üzemidő barátabb! De ha a legújabbakkal is, ahhoz azért nem árt egy erős dedikált videókártya, azzal viszont az a gond, hogy melegszik, ergo hűteni kell, és persze sokkal többet is fogyaszt! Ha játszani is akarsz, akkor mondjuk nem árt egy 15,4"-os kijelző (pl.: Inspirion-ok, Latitude-ok, vagy a 15,4"-os XPS
), viszont ezek általában 3 kiló körül vannak, amiket rohadtul nem kellemes hosszabbtávon cipelni...(csak a félreértések elkerülése végett, hosszabb távon az asztalodtól, az ágyadig megteendő távnál hosszab utakat értem
) Így ha sokat cipelnéd, akkor érdemesebb egy kisebb kijelzőjű notit venni...14,1"-os Latitude-ot, vagy 13,3"-os XPS-t, vagy esetleg a 12,1"-os XPS-t...de ezeken a notikon már nem akkora élmény játszani a kijelző mérete miatt!
Viszont ezek mind különböző árszegmensbe tartoznak, így attól függ, hogy mennyit szánsz rá!szerk.: Szerintem ha van számítógéped, akkor vegyél egy integrált videókártyás notit...az mindenre elég (feltéve, hogy nem akarsz a Crysis-szal játszani, illetve házakat tervezni)...így már csak azt kell eldöntened, hogy mekkora méretben akarsz notit, illetve, hogy mennyit szánsz rá...ha ezeket leírod, többet tudok segíteni!
-
fwgoze
aktív tag
válasz
Soulskater #6860 üzenetére
Látom te is komoly gondokkal küzködsz
-
fwgoze
aktív tag
válasz
JoseyAdams #6858 üzenetére
Közben rájöttem, hogy UK, mint EU-s ország, és Mo., mint EU-s ország között nincs vám...
Viszont ez a szériaszámos dolog nem hangzik túl megnyerően...mivel ha elkezdenek vitatkozin veled, akkor nincsen semmi a kezedben, amit mutogathatsz nekik...de reméljük, hogy a következő egy évben nem lesz rá szükség!
-
fwgoze
aktív tag
válasz
JoseyAdams #6851 üzenetére
Köszi az infókat!
Csomagküldéssel minden rendben volt? Nem kellett vmi vámot fizetni rá?
Garanciával minden rendben? Mármint itthon is érvényes? Volt már gondod...mentél már szervízbe, ha igen mi történt?
-
fwgoze
aktív tag
válasz
visnor2000 #6841 üzenetére
Megkérdezhetem, hogy hol vetted? Rendelted (mint a többiek...)?
A távirányító bluetooth-os? Csakmert én azt hittem infrás, noha sehol sem írták, hogy az xps-nek lenne infrája! (Amire én gondoltam fülhallgatóra, azt egy rewiewban láttam, ahol a csávó a gyári dobozból egy bluetoothos fejhallgatót vett ki...de akkor lehet, hogy az tényleg csak vmi akció keretében volt...
"Ja, és oprendszer nélkül sztem tuti nem kapsz XPSt sem."Ezt miből gondolod (bár én is tartok tőle...)???
Amúgy meg vagy vele elégedve...szerinted érdemes ilyet venni?
-
fwgoze
aktív tag
válasz
JoseyAdams #6844 üzenetére
JoseyAdams ,tudnál válaszolni ezekre?
-
fwgoze
aktív tag
-
fwgoze
aktív tag
válasz
Quiksilver #6834 üzenetére
Attól függ, hogy mivel akarsz játszani...illetve, hogy mennyire néha
...
-
fwgoze
aktív tag
válasz
JoseyAdams #6828 üzenetére
Angliából rendelted?
Magyar billentyűzetet használsz, ha igen akkkor tudtad azzal kérni, vagy itthon cserélted?
Honnan rendelted?
Olcsóbb volt így? -
fwgoze
aktív tag
válasz
sulu1701 #6822 üzenetére
És ha a Dunaelektronikától rendelsz, akkor a kapott dobozban minden a tiéd? Mármint úgy értem, hogy az xps-hez a dell alapból ad egy afféle tokot, egy bluetoth-os fülhallgatót...meg még egy csomó mindent...viszont ha bemegyek a notebook.hu boltjába, akkor az ott vásárolt xps-hez ezeket a cuccokat elméletileg (javítsatok ki ha tévedek, mert csak abból következtetek erre, hogy a neten a leírásban nem szerepelnek ezek a tételek!!!) nem kapsz hozzá ilyen cuccokat!
Ilyen rendelésnél ezeket is megkapod??? -
fwgoze
aktív tag
válasz
Soulskater #6805 üzenetére
A WOSS-tól te Dell notit rendeltél??
Csakmert a katalógusukban nincs egy Dell notebook sem... -
fwgoze
aktív tag
válasz
Soulskater #6805 üzenetére
Meglesem köszi...
Az oprendszer sajnos tényleg egy kényes pont...de ha egyszer nem kell, akkor minek fizessek rá tízezreket?! -
fwgoze
aktív tag
A Humansoft oldala tényleg jó...csak én nem pont bc notit keresek...éppenséggel a kicsi 13,3"-os xps-t szeretném megvenni...integrált videókarival (x3100), 2,0 GHz-es procival (T7300), 2 GB RAMmal, oprendszer nélkül...és szerintem ez megoldható lenne 300.000 alatt...csakhogy sehol sincs ilyen ajánlat...a Dunaelektronikánál majd megkérdezem, viszont a Humansoft oldalán nincs ott a kicsike
De azért köszönöm a tippet! -
fwgoze
aktív tag
Lehet, hogy ez a kérdés kicsit hülyén fog hatni...de: Honnan érdemes Dell gépet venni? (Mármint többen írták, hogy ilyen meg olyan gépet rendeltek...honnan rendelték???) Honnan érdemes rendelni? Mármint normális országokban az ember felmegy a dell lokális honlapjára, összeállítja a gépet, aztán egy héten belül kopogtat a postás...itt nálunk nincs vmi ilyesmi??? Vagy lehet esetleg külfölfről rendelni...mert például a dell honlapján notitervezésnél már alapból rakhatsz bele magyar klaviatúrát...szóval érdemes, illetve lehet-e egyáltalán a külföldről rendelni??? Ha igen, akkor honnan?
-
fwgoze
aktív tag
Szia!
Köszönöm a válaszodat!
És a tiedben integrált x3100-as, vagy dedikált gf8400-as van?
Vistával használod?
Ha integráltad van, azzal hogy megy a vista? (bírja, ugye...mármint az aero felületet?)
Mekkora a hdd-d?
Mennyire nyúzza a vista a hdd-det?Folyton kerreg, illetve villog a hdd-ledje? (azt olvastam, hogy nagyon jó merevlemezzel adják...igaz ez?)szerk.: Bocsi a sok kérdésért, csak még nem ért meg bennem az elhatározás
Előre is köszönöm a segítő válaszaidat!
-
fwgoze
aktív tag
Sziasztok!
Tervezek venni egy xps m1330-ast...azt szeretném kérdezni, hogy van-e vmi típushibája, vagy akármi amire oda kell figyelni ennél a modellnél (bármi negatívum jöhet....)!?
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Home server / házi szerver építése
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Renault, Dacia topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Formula-1
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Linux kezdőknek
- Windows 11
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6510 - i5-560M I 4GB I 250GB I DVD I 15,6" HD+ I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E4300 - Intel P9400 I 3GB I 160GB I 13,3" I DP I Garancia!
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest