Hirdetés
- iPhone topik
- Két kinyithatós Oppo is érkezhet idén
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
- Hitelesített viszonteladói programot indított az Ulefone
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blax
tag
válasz
neverDell
üzenetére
Oké, én megértem a Te álláspontodat is, de! Nem érzed úgy, hogy egy kicsit túlmisztifikálod a dolgot? Csupán azért kérdezem, mert... Na, elmagyarázom. 2 lehetőség van.
1.) Másnak supportolom a gépét, természetesen minden egyes HW komponenshez összeszedem a drivert, lehetőleg az alkatrészgyártói, legfrissebbet. Plusz hozzá az applikációs marhaságokat, OSD, meg mittudomén. Feltelepül simán minden, rutinból csinálom. (Itt jegyezném meg, probléma megoldó csoportban dolgozok. Igaz, velem is előfordul, hogy megakaszt 1-2 dolog, de annak még örülök is. Pl. Muter TP Edge E125 gépe, de ez egy másik sztori.)
2.) Saját magamnak telepítek. Egy hangyaf*sznyit sem érdekel, hogy fel legyen driverezve minden. Sőt, nekem ez a cél! A felesleges dolgok ne vigyék el a gép erőforrásait. BT, kártyaolvasó, meg még pár dolog azonnal letiltva BIOS-ban. OS install után, only chipset, vga, hang, lan és wifi driver, meg talán még 1-2 szükségesebb Intel stuff, amiért nyekereg mindenképp. A többi eszköz disabled-ben. Dell applikációt egy darabot sem teszek fel saját gépre, nekem ne zabálja a ramot. Ezután a fél Win átkonfigolva, felesleges szolgáltatások leállítva. Így már lehet egy géppel dolgozni.
Bár... én ritka eset vagyok.A lényeg az az egész mondandómban, hogy soha nem volt még olyan driverezés problémám, amit ne tudtam volna megoldani. És itt most nem csak a Dell gépekre gondolok, hanem az összes többire is, amit szervizeltem eddig.
A lényeg 2.) SEMMI szükség arra, hogy mindig a legfrissebb driverek legyenek fent. Évente 1, nagyon max 2x nézem meg, hogy van-e frissebb driver. Új OS telepítésekor természetesen mennek fel a legfrissebbek, aztán elvan az magának. Nem tudsz olyan kritikus dolgot mondani nekem, ami miatt havonta kellene drivert frissíteni. Jó, legyen. Nagyon max a dedikált VGA-t tudnám felhozni én is, de semmi egyebet.
U.i.: Telepítettem 6520-ast is (totál egyforma az én gépemmel lényegében). Kb. 20 perc. (rebootokkal együtt. Persze, a már összekeresett drivereimmel.)
Nincs semmi kacifántos dolog a történetben.
Peace!
Új hozzászólás Aktív témák
- Posta, csomagküldés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- PlayStation 5
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Minden, ami hőszivattyú
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Battlefield 6
- BlackmMmDog: Téli horgásztalálkozó
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 192SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 4GB I 128SSD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i7-10610U I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad T14 - i5-10310u
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
- Beszámítás! Acer Predator Helios Neo 16 notebook-i9 14900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Bár... én ritka eset vagyok.