Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Blax

tag

válasz neverDell #22574 üzenetére

Oké, én megértem a Te álláspontodat is, de! Nem érzed úgy, hogy egy kicsit túlmisztifikálod a dolgot? Csupán azért kérdezem, mert... Na, elmagyarázom. 2 lehetőség van.

1.) Másnak supportolom a gépét, természetesen minden egyes HW komponenshez összeszedem a drivert, lehetőleg az alkatrészgyártói, legfrissebbet. Plusz hozzá az applikációs marhaságokat, OSD, meg mittudomén. Feltelepül simán minden, rutinból csinálom. (Itt jegyezném meg, probléma megoldó csoportban dolgozok. Igaz, velem is előfordul, hogy megakaszt 1-2 dolog, de annak még örülök is. Pl. Muter TP Edge E125 gépe, de ez egy másik sztori.)

2.) Saját magamnak telepítek. Egy hangyaf*sznyit sem érdekel, hogy fel legyen driverezve minden. Sőt, nekem ez a cél! A felesleges dolgok ne vigyék el a gép erőforrásait. BT, kártyaolvasó, meg még pár dolog azonnal letiltva BIOS-ban. OS install után, only chipset, vga, hang, lan és wifi driver, meg talán még 1-2 szükségesebb Intel stuff, amiért nyekereg mindenképp. A többi eszköz disabled-ben. Dell applikációt egy darabot sem teszek fel saját gépre, nekem ne zabálja a ramot. Ezután a fél Win átkonfigolva, felesleges szolgáltatások leállítva. Így már lehet egy géppel dolgozni. :) Bár... én ritka eset vagyok.

A lényeg az az egész mondandómban, hogy soha nem volt még olyan driverezés problémám, amit ne tudtam volna megoldani. És itt most nem csak a Dell gépekre gondolok, hanem az összes többire is, amit szervizeltem eddig.

A lényeg 2.) SEMMI szükség arra, hogy mindig a legfrissebb driverek legyenek fent. Évente 1, nagyon max 2x nézem meg, hogy van-e frissebb driver. Új OS telepítésekor természetesen mennek fel a legfrissebbek, aztán elvan az magának. Nem tudsz olyan kritikus dolgot mondani nekem, ami miatt havonta kellene drivert frissíteni. Jó, legyen. Nagyon max a dedikált VGA-t tudnám felhozni én is, de semmi egyebet.

U.i.: Telepítettem 6520-ast is (totál egyforma az én gépemmel lényegében). Kb. 20 perc. (rebootokkal együtt. Persze, a már összekeresett drivereimmel.)

Nincs semmi kacifántos dolog a történetben. :) Peace!

Új hozzászólás Aktív témák