Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • neverDell

    tag

    válasz Blax #22573 üzenetére

    No, azért a helyzet nem ennyire kristálytiszta! ;)
    1. Op.rendszerrel vásárolt gép. Persze, alapból működik, de azért a driverek frissülnek és - bár e téren csak Lenovos tapasztalatom van - lehet velük jó nagyokat szopni, ha a gyártó valamit elront (nekem a touchpad driver kergült meg a lenovon egy ilyen update után, az egyébként Vistával vásárolt gépen)

    2. "Faék" alias Client System Update / DCSU - itt kezdődnek a gondok! Az nem jó (latitude E series-ről beszélek), ha a szűz windows-ra ezt felrakod és majd ő update-eli. Többek közt azért, mert van egy Dell-es csomag, amit rögtön a win telepítése után _kell_ installálni, meg azért, mert a hálókártyát a win7 sem ismeri fel a dell-es driver nélkül. Szépen fel kell pakolni a leírás szerinti sorrendben a szoftvereket, csak utána mehet a DCSU. Illetve mehetne, ha nem lenne hibás a program vagy a katalógusa. (két drivert nem tud update-elni, de azokat következetesen próbálja, minden egyes futtatáskor - illetve ez egy kb. három héttel ezelőtti állapot, mostanra lehet, hogy már ezt is javították)

    3. A support oldalról összeszedni - én is ezt csináltam a HP gépeim és a Dell esetében. Annyi eltéréssel, hogy a HP-ken még Windows XP volt és nem volt jelentősége a telepítési sorrendnek, Dell-eknél meg... van olyan típus, ahol nem mindegy, hogy előbb a VGA-t vagy a hangkártya drivert rakod fel... (ettől égnek állt a hajam, mikor olvastam :D)

    Ahhoz meg elég régóta dolgozom számítógépekkel, hogy ne legyen szükségem ismerősök segítségére egy nyomorult windows telepítéséhez. (jó, windows-hoz nem igazán értek, világéletemben nagygépes voltam)

    ---
    Diagnosztika: persze, van nekik... épp csak nem teszteli a smartcard readert, az ujjlenyomatolvasót, a zajkeltő eszközöket (hangkártya/hangszórók) stb.
    Inkább csak arra jó, hogy a fejlesztők lelkét megnyugtassa: adtunk valamit.
    (tény: ebben előrébb vannak, mint a többi gépeim voltak, mert a többihez még ennyi op.rendszertől független tesztet sem kaptam :) - viszont a Lenovohoz járt egy komplett windows-os diagnosztikai csomag, valami PC-Doctor v. hasonló néven)
    ----

    A full driver package-nek két problémája van (illetve több is). Az egyik variáció, amiben össze van csomagolva minden. Ha kicsomagolod, csak mindenféle Rnnnnnn neveket látsz, hogy melyik könyvtárban mi van, azt nem. Ez csak arra jó, hogy a windows automatikusan telepítse belőle a felkiáltójeles eszközök drivereit. A másik gond vele, hogy nem tartják karban, amikor utoljára próbálkoztam vele, akkor júliusi driverek voltak benne, holott a driverek harmadából már volt újabb változat.
    És van még valami, amihez olyan szintű ismeretek kellenének, amivel abszolúte nem rendelkezem és lusta voltam kellő alapossággal utánajárni: a windows PE-ből telepíthető dolgok. Talán az lett volna a jobb megoldás, de lustaság fél egészség alapon nem szórakoztam vele.

Új hozzászólás Aktív témák