Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TechN7ne

    nagyúr

    Sziasztok ,

    Van itthon egy Optilex 360 amit anyukám használ már rég óta ,raktam bele neki ssd-t ,vga-t ,bios frissítéssel elfogadta a q6600 cpu-t is ,minden király vele.

    Ma szereztem egy szép állapotú Optilex 780 -at ,ugyebár ez már ddr3-as ,sokkal kevesebbet használt szép darab ,rögtön elkezdtem átpakolni a régiből a cuccokat .cpu ,vga ,ssd.

    A gépben 2x 2gb ddr3 kingston ram döcög hibátlanul ,biosra nyomtam egy gyári visszaállitást és neki megyek a falnak ,nagyon bonyolult így elsőre.

    Lényeg a probléma ,dedikált vga mellett is a 4gb rendszer memóriából csak 3,8x vlmennyi használható (integrált vga ra gyanakodtam).
    Bios nagyon bonyolult ,elkelne egy kis segítség de ahogy integralt opciot láttam ki kapcsoltam ,auto ra raktam a video opcion is belül ,stb ,de a windows nem látja telibe a 4gb ot.

    Másik problémám ami még nagyobb ,hogy a vga driver felrakása után állandoan elsötétül a kép majd visszajön ,driver is összeomlik aztán újra indul a gép (vga tesztelve más gépben és hibátlan ,am egy HD7750-ről van szó.

    User error t érzek ,esetleg tudtok segíteni nagyon megköszönném ,ha meg nem vagy a lap esetleg bibis felhasználom ezt a szép és halk házat és belepakolom a opilex 360 alaplapot.

    Köszöntem előre is ,szép estét. :R

Új hozzászólás Aktív témák