- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic V2 - origami
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
gps76
őstag
válasz
7Sony7 #153863 üzenetére
Egy régi 12V 1A dugasztápról megy, az ajtófélfánál van a ford.szabályzó, onnan meg fehér telefonzsinóron a rács alatt lévő ventihez,. Ráadásul panelban közel van a budi szellőzője is ott is van egy 12 centis, innen kapja az is az tápot, fúrni se kellett csak áthúzni a telefonzsinórt a szellőző cső mellett(kb. 60-70 cm kézzel át lehet érni), az meg szagelszívóként üzemel ugyanolyan lassú fordulaton.
-
Papaj x
senior tag
válasz
7Sony7 #153814 üzenetére
Nem fűtök kevesebbet (0-24 fűtés-hűtés van, télen nyáron), ugyan úgy megy az adott hőfok, ami eddig is,.
Én azt sem értem, hogy mióta nem "lakunk benne", 1-2 hónap alatt így elburjánzott ezen dolog (mivel nem járjuk nap mint nap, így nem vettük észre, most igen)..PLaci58: Pince szigetelés csak a plafonon történt belülről, kívülről nem, nem is releváns.
Elvileg nem sérülhetett, márha van is.. Egyértelműen, nekem legalábbis, a szigeteléssel a falon keresztül megy fel ezen nedvesség, ami eddig el lett osztva.. -
Papaj x
senior tag
válasz
7Sony7 #153810 üzenetére
Pince a ház részének egy része alatt van. Pince szellőzése megoldott, nem is egy 160-as cső van kivezetve. Pince pára tartalma nem pici, pont ezért nem zárt, de hőmérséklete még így nyitottan is, hozzávetőleg állandó télen-nyáron.
Ezen penészedés dolog, azon részen lett releváns a házban (ami alatt a pince van), mióta a pince teteje kapott egy szigetelést, a jó hőérzet miatt a lábnak a házban. Ergo, ami eddig az egész területen pára azon az x nm-en tudott távozni, nem közvetlen a falakra ment át ezen hőhíd. Szigetelés teljesítésig ezen dolog nem volt probléma, vagyis elhanyagolható volt kb.
Összegezve. A hőhíd így koncentrálva lett, ami a szoba alatt/pince teteje szigetelése miatt ezen páralecsapódás a szoba falakra koncentrálódott így.Pince, az földfelszín alatt van, ez lehet kimaradt, s fontos infó lehet..
-
Papaj x
senior tag
válasz
7Sony7 #153798 üzenetére
Üdv!
Persze, nem fizikailag értettem ezt az eltávolítást, rosszul fogalmaztam.
Itt csak a friss festésre, az időszakos működtetésre próbáltam érteni, hogy ez tényleg megoldja-e az újra kialakulását, még a tényleges probléma elhárítása nem kerül megoldásra.
Természetesen, üzemelés közben zárva, ez értelem szerű.Sok fűt-fát ígérnek ezen generátorokra, ergo létjogusoltságára akartam kitérni, ezen feltételekre..
-
Septum15
aktív tag
válasz
7Sony7 #153509 üzenetére
Működne, de egy switch jobb megoldás lenne és valószínűleg olcsóbb is.
Ha még egy routert veszel, és csak a plusz portok miatt kéne, akkor ki kell majd kapcsolni a wifi-t a második routerben és akkor már nincs értelme több pénzt fizetni olyan funkcióért, amit egyből ki fogsz kapcsolni. Illetve ha nincs jól beállítva az új router, akkor az abba bedugott eszközök nem fogják látni a másik routerbe bedugott eszközöket. Ha nincs házi szervered vagy hasonlód, akkor ez nem probléma, de azért nem árt átgondolni.
A switch meg tényleg csak ezt a célt szolgálná ebben az esetben, hogy 1 port helyett ad neked többet, és állítgatni se kell rajta semmit.
-
válasz
7Sony7 #153058 üzenetére
A lumenen túl a színhőmérséklet is fontos, nálam 4000 Kelvines mind, amit vettem, bár ízlés dolga, kinek milyen a jó. A lumen a helyiség méretétől függ, kisebb (háló/gyerek) szobákban 2400, nappaliban 3600 lumenes van, mindenhol bőven elég, vagy több is, mint elég. A fény nem fényűzés ugyebár
-
válasz
7Sony7 #153056 üzenetére
Tök mindegy milyet veszel, ugyanakkor fog tönkremenni az olcsó is meg a drága is.
A lényeg, hogy legyen rá sok garancia. Ha a Lidl - szokás szerint - ad rá 3 év garanciát, rosszul nem jársz vele. Ezek nagyobb méretű lámpák? Én már nem veszek több kompakt izzót, egyszerűen nem működik az a konstrukció, mert túl kis helyre van összezsúfolva túl sok hőtermelő alkatrész. Vagy a driver megy tönkre (ez a gyakoribb), vagy a LED-ek halnak hőhalált. Az új lakásba mindenhová V-tac mennyezeti lámpákat vettem, ahol külön van a táp és a benne lévő led szalag egy jó nagy hővezető felületre van felragasztva. A tartósságáról sajnos nem tudok nyilatkozni, illetve remélem évekig nem fogok tudni róla nyilatkozni
de a fénye tök jó.
-
-
torcsrent
tag
válasz
7Sony7 #152125 üzenetére
1/4-es racsnihoz nem találtam ilyen bittartót közvetlenül, pedig átnéztem neked több gyártónál is. Venni kell egy 3/8-os racsnit
Ha nem ragszkodsz az 1/4-es racsnis hajtáshoz, és van egy bittartós csavarhúzód vagy egy tokmányos fúró-csavarbehajtó géped, akkor még van egy ötletem.
Háztáji megoldás lehet, ha ragasztasz egy mágnest a 8-as dugúkulcs aljára, hogy az tartsa meg a bitet. -
diablo1984
veterán
válasz
7Sony7 #152131 üzenetére
RCA bemenet van a rádióhoz, (nem tudom, hogy mi értelme, stúdiót akartak?), így kábelezni kellene egy beépített kihangosítónál, vagy átalakítózni, ami kicsit keserves. Nem zenét hallgatni használnám, csak telefonálásra, arra viszont oda-vissza tökéletes hang kell nekem, nem valami visszhangos valami, mert az nem megoldás számomra.
-
torcsrent
tag
válasz
7Sony7 #152098 üzenetére
8mm szabványú bit nincs. 5/16-os viszont igen. Ezért mondtam, hogy leírást kérek, hogy tisztábban lássuk a helyzetet. A 8mm-nek mondott laptáv elvitte a megoldást rossz útra.
Ez esetben kell neked egy ilyen: Hans 3001 (3/8-5/16 bittartó)
Illetve egy ilyen: Hans 2804 (1/4-3/8 átalakító)
Remélem így már minden jó leszA szigszalag is megmarad a célnak.
(Lidl, Aldi szerszámokat felejtsd el
)
-
lorcsi
veterán
válasz
7Sony7 #152098 üzenetére
Itt biztosan tudnak segiteni :
https://zomko.hu/zomko-debrecen/en forditott helyzetre tudtam adaptert venni innen… parszaz forintbol
-
lamiki
senior tag
válasz
7Sony7 #152090 üzenetére
Nem kell túl bonyolítani, neked egy 1/4" bit adapter, vagy 3/8" bit adapter kell, attól függ melyik hajtószárad van, de 1/4"-osnak nézem.
-
-
Atomantiii
addikt
válasz
7Sony7 #151516 üzenetére
Belülről felfelkszik teljesen, kívülről egy kicsit ferde az ablak pereme de nem gond. Nem akartam megfúrni a keretet. Rögzítés négy sarokban egy-egy pötty szilóval van megoldva, esetleg ha magas az ablak akkor a közepén is meg lehet fogatni egy kicsivel, de még eddig nem esett ki. Meg a szélén a redőny sine is fogja és kifele nem tud úgy esni.
-
lappy
őstag
válasz
7Sony7 #151516 üzenetére
Ablakra rögzítése a különböző méretű rögzítő fülekkel lehetséges
-
RandomName
senior tag
válasz
7Sony7 #150465 üzenetére
Hűségről-hűségre, sok cikluson át hoztam ki telefonokat, a szolgáltatómtól.
Volt pl az S9+ frissen 300e helyett 200e alá, havidíjkedvezménnyel, 0 Ft hitellel, részletre, ajándék kuponnal, stb...
Utolsó hűségem 2 éve februárban volt, és kb már akkor nem volt jelentős kedvezmény.
Amikor most lejárt, megnéztem az árakat a kedvezményes készülékvásárlási időszak előtt, és utána.
Egyszerűen visszaestünk a Voda 1-7 forintos telefonok előtti idők környékére. Nem akarok hűség mellé heroin árú készüléket vásárolni. -
zeon.hu
nagyúr
válasz
7Sony7 #150459 üzenetére
Megbízható helyről/embertől kell venni...
Én a minap vettem a Hardveraprón, eddig 1 eladása volt, de kb 20-25 levélváltás után meggyőződtem róla, hogy megbízható.
Másnap megérkezett a telefon (előre utalással, mert külföldön vagyok) és minden ok, a leírtaknak megfelelő állapotban. -
Salex1
őstag
-
bul07
nagyúr
válasz
7Sony7 #150447 üzenetére
Elfelejtettem írni hogy BB fórumba([link]) tudsz keresni egyedi 10% kupon oda többen raktak be és még működik
A másik kupon meg
SAMAJUS10Az A22-est 64e Ft-ra lehet kuponozni
(#150448) Calogero
Na de ezután kanába teljes áron lehet tankolni, otthoni fűnyírózás egyéb ilyen dolgok igen drágulnak
-
bul07
nagyúr
válasz
7Sony7 #150443 üzenetére
Esetleg
Még él az akció a Samsung oldalán
Galaxy S21 FE 5G [link]
144.000Ft-ért vehető (kártyás fizetés, csak magánszemélyek)
[kép]
(telefont nem muszáj leadni csak azért kell hogy adjon kedvezményt, amúgy a Debrecenmi fórumba is adnak kedvezményt beszámításra egy működö de öreg Samsung telefont számoltatott be öcsém és elengedtek majd 100e Ft-ot Flip3 árából)Gondolkoztam rajta de több okból is most fogom megvenni
Legnyomósabb érv hogy képernyő időben kb annyit tud mint a mostani A70 telefonom 3éves akkumulátorral, ha aksit cseréltettek akkor meg 1-2órával többet tud a A70
Másik ok az anyagiak, vezérelés csere a kocsin 80-100e Ft-ba fog kerülni, így ez elviszi a pénzemet -
dew28
aktív tag
válasz
7Sony7 #150243 üzenetére
Ezért nem gyorsabb, mint egy sima körforgó.
a belso gyorsabb, mert hala a 'kerekveto' belso piros terko kialakitasanak, le lehet csapni az ivet. amugy nekem nagy atlagban (napi szinten percs-debrecen inga) sosem kell megallni, kisebb atlagban kicsit el kell venni a gazbol, de ugy hogy 0-ra megallni, hat.. havi szinten 1-2 alkalom. a nagyobbik problema az utiranyjelzo tabla, na az kitakar mindent ami balrol jon
+ a debrecen feloli oldalon keresztezo bicikli ut lesz meg erdekes, ha elkeszul az a deli ipari parki osszekoto ut is. ha nem all meg feluton a biciklis, nem biztos hogy konnyen eszre lehet venni.
-
torcsrent
tag
válasz
7Sony7 #150243 üzenetére
Szoktam járni arra, nekem semmi bajom nincs vele. Az autó mozgását kell érzékelni, ha nem hiszel az indexnek. Abból kiderül, merre megy.
A sima körforgalmakkal rosszabb tapasztalataim vannak. Kb. az összes körforgalomban rendszeresen megfordulok a városban és a megye útjain is. Azt sajnálom, hogy nem ezek vannak a lámpás kereszteződések helyett mindenütt. Tudnám élni. -
torcsrent
tag
válasz
7Sony7 #150241 üzenetére
Vagy visszafordul Debrecen felé
Indexelnie kell, ha Mikepércs felé megy. Majd később kell indexelnie, ha Hosszúpályi felé megy, ekkor megy el éppen előtted.
Dinamikusan kell bemenni, ha van hely.
Természetesen annak van elsőbbsége, aki már benne halad, minden manővert ennek tudatában kell meghozni.
Körülbelül az lenne a lényege a körforgalomnak, hogy nem kellene megállni a behajtáskor, hanem minimum gurulva (természetesen bizonyos autószámig).
Az ilyen majdnem összementek és ténylegesen összementek szituációk többsége a bizonytalan, lassú, csiga, indokolatlanul megálló, nem tudja hol van stb vezetők miatt szokott előfordulni.
Ha ezek miatt lenne minden csomópont átalakítva, áthangolva, akkor el se kellene indulnunk otthonról, mert nem érnénk célba akkor sem, ha ők éppen nincsenek az úton. -
-
-
Atomantiii
addikt
válasz
7Sony7 #149867 üzenetére
Itt azt beszélik, hogy valami meggyültetvénynél durrogtatnak ez amit hallunk és hogy elvileg fel vannak jelentve már de ugye a malmok lassan őrölnek vagy jó helyen van valami ismerőse. Persze nem tudom biztosra mert messziről jöhet, kocsival meg nem tudtam már tovább menni a határba mert a traktorok nagyon kijárták az utat.
-
Atomantiii
addikt
válasz
7Sony7 #149865 üzenetére
De ez folyamatosan megy kb percenként egy durranás, de ma reggel volt, hogy egymás után hármat is durrantottak.
Állítólag mi is azt halljuk éjszaka is és már engem is zavar nemcsak alvás közben, hanem nappal is (pedig pár faluval arrébb lakom és viszonylag halk, de éjszaka ugye felerősödik). Múlt hétvégén kimentem a határba és tényleg abból az irányból jön, de hogy most tényleg az-e nem tudom pontosan.
Nem értem, hogy lehet ilyet, hálózza le a területét vagy kerítse be ha a vadak ellen akarja védeni.
A tavalyi év pokol volt ilyen szempontból, mert a helyi malomnál is durrogtattak kurva hangosan, ami légvonalba nincs 1 km-re meg volt egy önjelölt dinnyés, aki szintén azt csinálta, persze a másik faluban lakott ahol őt kurvára nem zavarta. Azt is megbüntetném aki gyártja ezeket a sz@rokat.
-
-
-
válasz
7Sony7 #149397 üzenetére
Meguntam, hogy amit használtam (Gillette Blue II a fehér csíkos) az konkrétan nem kaptam már szonte sehol, illetve még azt untam meg, hogy mindig úgynéztem ki mint akit szévágtak. Bár nem akartam, de váltottam one blade elektromosra. Nagyon nem bántam meg, azóta nem volt vágás, pedig képes voltam régen elektromossal is megvágn magam.
Nekem bejött, és keresgélnem sem kell. Ó ha a lustaság fájna...
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
7Sony7 #149388 üzenetére
Kb 20 évig Gillette Mach 3-at használtam.
Pár éve Gillette Fusion 5 Proglide Power-t.
8 penge nekem kb 2 évig elég.
Szuper jó borotva, megéri a pénzt.
Pengét meg meg kell nézni, honnan veszem/rendelem, akár féláron hozzá lehet jutni eredetihez.Szerk.
SOAD19:
Nekem meg pont az elektromos borotvát nem bírja a bőröm -
Cs1csó
titán
válasz
7Sony7 #149388 üzenetére
TIPP: A Penny-nek van saját márkás cucca 3 pengés eldobható borotva 10db pót penge készlet hozzá kb. 1100Ft.
"Today" talán a márkája - ez a saját márka ha jól tudom a kartonpapír része amin a buborékfólia alatt a borotva van "naracs-fekete" jellemzően ott található ahol a tusfürdők, vagy fogkefék.
Egy próbát megér heti 3x borotválkozom és 2 hetet simán kibír egy penge, akár többet is de a 3. hétnél már azért nem az igazi, de talán ár/érték arányban nem rossz.3 pengés borotva alá nem mennék. Két penge nem az igazi, kell a legalább három és biztonságosabb is a "még több" pengés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Azonnali fotós kérdések órája
- Építő/felújító topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- BestBuy topik
- Assetto Corsa EVO
- XPEnology
- Cyberpunk 2077
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest