- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Íme az új Android Auto!
- Yettel topik
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
válasz
Aryes #119375 üzenetére
Pont ebben a kereszteződésben az aszfaltot felmarták, és most nincs ott a sárga csík... És a kerékpárúton sincs elsőbbségadás kötelező tábla. Se lámpa.
Kerékpárral egyébként én is úgy kozlekedek, mintha sehol sem lenne elsobbsegem, megvárom, megnézem, hogy az autó észrevett-e, és el fog engedni.
Járdán pedig nem csilingelek rá a gyalogost, mert tudom, hogy az az övé. Amikor viszont nyíregyházán, a főiskola előtti, sárga csikkal elválasztott gyalogos/kerékpár úton racsengetek az ott teblabolo venasszonyokra, hogy lecci, menjenek a saját oldalukra, akkor meg fel vannak háborodva.
Messze vagyunk még a holland állapotoktol :) -
Zola007
veterán
válasz
Aryes #119377 üzenetére
Tudnál mutatni olyan egyenesen haladó sávot keresztező kerékpárutat Debrecenben, ahol nincs lámpa?
Mert eddigi tapasztalatom szerint az egyenesen haladó sávokat keresztező kerékpársávok mindegyikénél van
- zebra
- lámpaEbből következik, hogy ha egy zöld lámpán szabályosan átguruló kerékpárosnak az autós nem adja meg az elsőbbséget, akkor az azt jelenti, hogy piroson ment át a sofőr.
-
törölt tag
válasz
Aryes #119375 üzenetére
Kivétel a Bartók Bélán, ahol a Töhötöm, és a Honvédtemető táblás, a körforgalomnál, másik négy utcánál az egyenesen haladó kerékpárosnak van elsőbbsége a Bartókra felhajtó autóssal szemben. Erre kiegészítőtábla is figyelmezteti az autóst az elsőbbségadás tábla alatt. A körforgalomnál kifejezetten a kerékpárút elé van téve az a tábla, így a kerékpárútnak is elsőbbsége lesz a Csigekert felől érkezőkkel szemben.
Kivétel a Hatvan utca, és Segner talákozása, ahol a Hatvan utca felől érkező kerékpáros megkeresztezheti a Nyugatira tartó jobbraforduló sávot, mert csak a szigeten van tábla, de az is csak a lámpamentes időszakban hatályos.
Meg van még pár, de ennyi jutott hirtelen eszembe. -
vlevi
nagyúr
válasz
Aryes #119370 üzenetére
Ezzel csak akkor van baj, ha nem veszed észre, hogy az nem gyalogátkelőhely, hanem mellette lévő kerékpárút, és akkor teljesen szabályosan megy a biciklis rajta 40-el...
Pl.Nyíregyházán it:
B***tak kitenni a táblát, hogy keresztben kerékpárút is van a zebra mellett.
[link] -
Zola007
veterán
válasz
Aryes #119331 üzenetére
igyekeztem optimistán feltenni a kérdést
(#119329) pomorski: én nem szidok senkit, nekem csak az fontos, hogy ne sérüljön meg senki.
Egy autóssal szemben nem sok esélyem van, egy gyalogosnak vagy kisgyereknek viszont én tudok maradandó sérülést okozni, ha 20-30 km/-val hátizsákkal, bringával együtt 120 kilót képviselve belerongyolok.
Legnagyobb biztonságban a buszon és villamoson érzem magam, de tömegközlekedéssel a város egyes pontjaira eljutni katasztrófa. -
törölt tag
válasz
Aryes #119022 üzenetére
Hagyjuk...
Más, nem kell valakinek egy bejárati ajtó? Ami inkább beltéri...?
Mondjatok egy árat, hátha működhet
, ha mást nem, jó a bogrács alá, csak rosszul ég.
Egyébként tényleg új
-
törölt tag
válasz
Aryes #119019 üzenetére
Leírtam tisztességesen, hogy mikor vettem, mennyit futott. (egyébként 5 éves volt júniusban) Ha még 1-2 évet kibír, lehet, hogy másnak ez életmentő lehet vagy átmenetileg megfelel. Az árra is írtam, hogy megegyezés szerint, egy támpontot adtam csupán. Ha nem tetszik nem kell megvenni, főleg nem okoskodni. Zártam a témát.
-
törölt tag
válasz
Aryes #118775 üzenetére
Mindig ki van szárítva kikapcsoláskor, van rajta külön "evap. clean" gomb, kikapcsolás után még vagy 20 percig szárítja magát. És ezt minden alkalommal megteszem. ✔
A hőcserélőre fújtam a cuccot, nem is keveset, a szerelő is csak azt permetezte le, mégis jó volt. A csepptálcára minek fújjak, az egész oda folyik le úgyis a hőcserélőről. Hátul meg nem férek hozzá, azért szét nem szedem... A levegőszűrőt meg kimostam rendesen, ahogy 5 éve mindig. Mégis karfiol meg büdös lábszag jön belőle...A fura különben az, hogy nem mindig. Mikor éppen hideget fúj, akkor nem büdös, csak mikor átkapcsol ventilátor módra (inverteres klíma). Akkor ott viszont tényleg valami penészedés lesz. Lehet pont azért, mert a szerelő sem fújt máshova.
A szerelő egyébként, amivel lefújta a gépet, annak olyan csípős fertőtlenítő-szerű szaga volt, nem olyan, mint ennek. Az mi lehet vajon, tudja valaki? Bent a cégnél koncentrátumot használunk, amit vissza lehet higítani, és persze az illatintenzitás is ennek megfelelően változik. -
SOAD19
addikt
válasz
Aryes #118760 üzenetére
Tényleg, rájuk nem is gondoltam eddig.
Macit ledudálni az útról kellene, ha összetalálkoznék eggyel.
[link] [link]
Vagy, ha agresszívabb kóbor kutyák próbálnák kicsit átszabni a ruházatomat, soae tetszettek a szaggatott farmerek.(#118761) local1
Nem, egy cross bicajom van, és nem is vékony gumi van rajta. (37-es) Amúgy egy 60-as évei elején járó ismerőssel tekertem fel Bükkszentkeresztig, aki egész évben nem bicajozik, szóval bárki tudja teljesíteni. Igaz, jó párszor megálltunk, de nem időre tekertünk.
-
válasz
Aryes #118631 üzenetére
Szerény véleményem szerint a nagyfokú/túlzott féltékenységre csak rápakol a mai modern világ. A minden pillanatban legyél online/elérhető téma. Hol vagy? Mit csinálsz? Ha valaki nem válaszol 1órán belül már mindenki szerencsétlenségre ill. valami rosszra gondol?
Amit én látok a környezetemben, a következő: sokan inkább élnek párkapcsolatban, házasságban...mint egyedül. Még akkor is ha a kapcsolat közel sem mondható jónak de még elviselhetőnek sem. 'De jobb mint ha egyedül lennék....' ez szokott lenni a válasz a miért? kérdésre. Azt is aggodalmasnak találom, hogy a legtöbb ember önmagát sem ismeri. Olyan értelemben, hogy mit szeretne, mire vágyik, milyen ember ő igazából, mit tud ő adni valakinek. Ennek ellenére határozott elképzelése van, hogy neki milyen pár kell. Igények azok vannak.
De nem szeretnék most párkapcsolati/életelemző vitát nyitni.
-
PindurAnna
Közösségépítő
válasz
Aryes #118624 üzenetére
Minden ember saját maga kovácsa...mondja a régi mondás.
Sok ember büszke és makacs. Ilyen meg olyan képesítésem van, nem vállalok el ettől szarabb, nehezebb melót. Meg ennyi meg annyi fizetés igényem van...stb. Közbe meg a munka büdös...számomra ezek csak LUSTA emberek. Aki nem akar, nem dolgozik....ennyi. Számtalan hirdetés van, lehet válogatni. Még olyan munkát is el kell vállalni, ami nem tetszik, mert meg kell élni. Nem leányálom az élet...és majd anyu meg apu is elfárad egyszer és nem lesz ott a háttérben, hogy patronálja a kicsi gyermekét...meg kell tanítani a gyermeket erre, meg a munkára is, a számítógépes begubózós életen túl. Számtalan esetben látom a gyermekem haverjait, hogy minek dolgozzak, amikor anyu-apu mindent kifizet, meg még tanuló vagyok...stb.. Holott az én gyermekem magától elment diákmelózni, leérettségizett full kitűnőre munka mellett és még éli a fiatalok életét. Ez csak nevelés kérdése szerintem.
Csak sok embernek könnyebb panaszkodni, a rendszert hibáztatni, mint következetesen élni és nevelni!"Jól kell nősülni"...hmmm ez is érdekes... Ma már az a divat, hogy jajj a közösségi portálon ki az ismerősöd, miért írtok egymásnak, miért nézed meg az utcán a csaj fenekét...stb... Ebből jön a vita, majd a válás, mert az is trendi...sajna.
Érdekes, hogy nem hagyják élni egymást a párok, csak a feszkókat hallok látok nagyon nagyon sok helyen.
Vagy bízunk a párunkba, vagy ha nem , akkor azt a kapcsolatot már megette a fene..Meg is őrülnék, ha az én párom nem engedne el gyorsulni, autó versenyezni, éjjeli garázs sufni tuningozni, ami 100%-ban pasik között töltök el. Meg kell tanulni tisztelni a másik embert, azt hogy ő mit szeret. Ez az amit nem tudják sokan, és megfojtják a kapcsolatokat.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Aryes #118614 üzenetére
Szerintem ebben semmi rossz nincs, legfeljebb finomítani lehet rajta.
Ha nincs elég bevétel másból, abból kell csinálni, ami van és örülni kell neki, ha van.
Lehet hitelt felvenni, albérlőt keresni, kisebbre cserélni és végső esetben eladni.
Ha már ezek a lehetőségek is kifújnak, akkor van baj. -
törölt tag
válasz
Aryes #118566 üzenetére
Mikor még mod voltam és szó volt a reszponzívnak csúfolt designról, már akkor aggodalmam fejeztem ki, hogy minden túl lesz méretezve, és kb használhatatlan lesz az egész. Sajnos okkal aggódtam. A Fototrend és az új HA is mindenben igazolta a félelmeim. De le lettem szólva, merthogy ez a jövő.
Ami még nagyon zavar az az, hogy a választás lehetősége is csak annyiban merül ki, hogy használom, vagy nem. Kb semmi érdemi beállítás nincs. Az előre definiált méretbeállítások gyakorlatilag értelmetlenek a mindent felülmúlóan gigantomán fejléc miatt.
-
fuwiradis
aktív tag
válasz
Aryes #118484 üzenetére
en nem szoktam parkolni, szoval nem ismerem ezeket az alkalmazasokat, de ez a tetel volt az elso amin osszeakadtak a szemeim. en nem tudom, idovel nem az lenne a cel, hogy az automatakat teljesen kukazni lehessen? akkor minek vetnek ki ilyen sarcot az elektronikus megoldasra?
kenyelmi dij, oregem... nevezhetnek akar "egyaltalan minek akarsz parkolni, he?" dijnak is.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Aryes #118370 üzenetére
Franciaország pedig már majdnem a másik véglet, de Spanyolország végképp.
Franciaország jó része inkább a Londoni időzónához kellene, hogy tartozzon.
Náluk viszont télen, reggel nagyon gáz a helyzet, mert pl. Párizs, a Benelux államok, még tőlünk egy kicsit északabbra is vannak, ami azt jelenti, hogy a téli nappalok még rövidebbek egy kicsit. Pár perccel, de mégis.
Itt egy jó infó grafika, hogy hol, mikor van éjszaka, nappal.
Párizs. [link] December elejétől, február közepéig a "napppali időszak" 8 óra után kezdődik.
Nálunk jobb a helyzet, mert kb 7-kor már nappal van."Az időzónához hozzászólva:"
Ezzel mondjuk nem lehet vitatkozni. Valószínű, hogy az előbb említett franciák, spanyolok fejében is megfordult már ez a dolog, amikor a CET időzónában maradtak. De ott van pl. Portugália, akik meg nem... -
hentes555
senior tag
-
hentes555
senior tag
válasz
Aryes #118328 üzenetére
Köszi a választ
Így is visszaveszik tényleg, hogy semmi hibája nincs és a csomagolás elég rondán van szétszedve, le is szakadt egy része? Úgy tudtam, csak akkor kötelesek visszavenni bolti vásárlásnál, ha hibás a termék, de nagyon pozitívan csalódnék, ha tényleg sikerülne.
-
törölt tag
válasz
Aryes #118273 üzenetére
Te járkálsz rendszeresen Pestre, mások meg nem. Neked belefér, hogy felvidd, másoknak nem. A Pestiek viszont mindenkivel felvitetnék az ajtajukhoz.
Van/volt egy nagyobb újsággyűjteményem (TopGun/TopFlight/Aranysas, Haditechnika, Kaliber). Meghirdettem, és egy pesti jelentkező feldobta, hogy neki kell (a hirdetett ár felét sem adta vola érte), mikor viszem fel hozzá. Ja persze, majd 70 kg újságot még fel is cígölök Pestre, és a vonat többe kerülne, mint amennyit adnál érte. Erre az volt a válasz, hogy akkor ne vigyem fel, postázzam neki saját költségen. És még konkrétan megnevezett futárcéggel, az ajtajához, utánvéttel. Na persze. Még többe lett volna, mint a vonat.
Mondjuik helyben is volt rá jelentkező, de akkor már úgy voltam vele, hogy nekem mindegy, csak vigye el valaki, akár ingyen. Persze ingyen is csak úgy kell bárkinek is, hogy vigyen házhoz. Ingyen elviszem akkor az egészet a szelektívbe. A HT-k már odakerültek. Ha valakinek tényleg kell, akkor legyen már szíves megemelni a seggét és eljönni érte, főleg ha ingyen viheti. Debrecenre is egyre inkább jellemző ez az elkényelmesedettség egyébként.
Sajnos nincs kazánom, hogy belehajítsam.
-
Zola007
veterán
válasz
Aryes #118273 üzenetére
értsd jól
megdöbbent, felháborodottNem hiszem, hogy pellengérre állításnak minősül, főleg annak fényében, higy mindig anonim rakom ki ezeket, tehát senkinek a személyiségi jogait vagy önérzetét nem sértem vele.
Múltkor pl. azt írta valaki, hogy ha július 16-án ki tudom vinni a Kika parkolóba 16-16.30 között, akkor megveszi 9000 helyett 5000-ért.
Mai napig rágódom rajta, hogy miért nem éltem az ajánlattal... -
xuldar
addikt
válasz
Aryes #118263 üzenetére
Tudjuk, hogy Zola debreceni, tehát az általad írt kontextus már megvolt anélkül is, hogy leírtad volna. Ha már szőrszálhasogatunk, akkor inkább abba lehetne belekötni, hogy a vevő miért úgy fogalmazott, hogy "el tudná-e vinni" ahelyett, hogy "el tudná-e küldeni valakivel".
Zola: én mindig röhögök ezeken, örülnék, ha nem hagynád abba ezek posztolását
Szerintem többen vagyunk így, mint ahányan nem szeretnék látni.
-
Zola007
veterán
válasz
Aryes #118263 üzenetére
Nem hinném, hogy megdöbbentő hangnemben írtam volna egy röhögős smileyval a végén.
Akkor a választható emoticonok közül a végéről raktam volna valamelyiket.Ettől függetlenül számomra nem volt logikus kérdés mivel,
○ ha olcsó a termék, akkor nem érdemes elvárni, hogy házhoz hozzák
○ ha pedig drága, akkor a Foxpost 800 forintja is beleférEllenben gyakran találkozom azzal, hogy Bp-i ember számára általában minden helyben/ajtóba hozva kell.
-
Zola007
veterán
válasz
Aryes #118260 üzenetére
Nem kontextusból kiragadott beszélgetéseket szoktam bemásolni
Ez volt a teljes beszélgetés
1500 forintos tétel
Ki volt írva, hogy Debrecen.
Köszönöm, hogy megint én lettem fasznak beállítva.
Nem rakok be ilyet többet, hogy meglegyen mindenki belső békéje.
Úgy látom, nagyon b.szom már a csőrét sokaknak. -
törölt tag
-
Zola007
veterán
válasz
Aryes #117722 üzenetére
Akkor marad a papír, felírja a jelszavakat és eldugja otthon egy biztos helyre.
Jesper Johansson biztonsági szakértővel csináltak riportot és kérdezték, hogy melyik a legmegbízhatóbb jelszótároló módszer.
"Leírni egy lapra. A papírt pedig nem lehet meghackelni."Ha már egy idegen turkál a lakásotokban, akkor az email fiókod jelszava lesz a legkisebb gondod.
A legtöbb ember otthonról használja az accountok nagy részét, nyugodtan le lehet írni egy lapra, sokkal biztonságosabb mint egyszerű jelszavakat használni vagy mindenhol ugyanazt, netán elfelejteni. -
törölt tag
válasz
Aryes #117666 üzenetére
Egy flakon babaolajban mennyi baba van?
copass: "ott a térfigyelő a falon. gondolkozzámá kicsit hogy mit csinálsz..." - Aki csak azért kényszeríti magát a szabályok betartására, mert esetleg a térfigyelő láthatja, az eleve Taigetosz-pozitív, reménytelen eset. Az alapvető probléma pont az, hogy nincs benne az emberekben alapból a szabályok tisztelete, betartása. Innentől kezdve nem is lehet számítani közlekedési kultúrára.
Egyébként itt mindenki hibás. A kerékpárúton közlekedő gyalogos, a járdán közlekedő biciklis, motoros (főleg), a járdára parkoló autós. A gyalogos még valamelyest megérthető, mert mint korábban írta valaki, az alapvető hiba a járdából leválasztott kerékpárút. A gyalogos meg többnyire memóriából közlekedik, csak éppen a felületének a felét elveszik. Mindegyik résztvevőt büntetném, amelyik nem ott közlekedik, ahol kell neki.
De azokat a kerékpárosokat is statáriálisan végezném ki, akik a Kishegyesin az úttesten tekernek, miközben vagy 30 éve ott a kerékpárút a páros oldalban. Ráadásul most elkezdték felújítgatni. A Kishegyesin eleve nem teljes (3,06 m széles), hanem szűkített (2,5-2,6 m széles) sávok vannak. Szóval már két busz is csak cipőkanáűllal fér el egymás mellett. És a sok retard kerékpáros még a hatalmas agyával lemegy az úttestre, miközben ott a kerékpárút. Aztán meg ha letolják az útról vagy szétcsapják még ő van felháborodva.
-
bul07
nagyúr
válasz
Aryes #117420 üzenetére
Ó a macskám hogy örülne ezeknek, csak véges lenne az életük
-
Zola007
veterán
válasz
Aryes #117072 üzenetére
Mi alapján állapítják meg a vagyoni helyzetet?
Van olyan ismerősöm, aki papíron kevesebbet keres mint én, valóságban 10x annyit.ez se reális, de talán működhetne, hogy az elfogott autó aktuális katalógusbeli árának X százaléka,
ha valakinek van egy 12 éves Golfja, ami kb. 1millió, akkor mondjuk első bünti 2%, 20ezer, 2. 5%, 50e, harmadik 10%, 100eugyanez egy 2 éves Audival 10millió 200e-500e-1misi
-
schulc99
aktív tag
-
-
-
-
törölt tag
válasz
Aryes #116951 üzenetére
A DKV egy "más világ". Semmi bajom a honvédséggel,de minimum olyan szintű,vagy roszabb a vezetés. Tapasztaltam. Voltam korábban állásinterjún náluk. Az első bő óra arról szólt,hogy ők mekkora fasza gyerekek,senki a világon nem tud vezetni,csak ők. Szórol szóra kell tudni 3-4 könyvet,villamosságot stb,mert ha leáll a villamos akkor mi lesz. Gondolom Piroska néni gyorsan beáll a kapcsoló szekrénybe mérni,javítani ha lerobban. És nem szervíz. Végül is ki tja hány 100 milla egy ilyen gép.
Szóval az első óra után kérdezték,kinek mi a véleménye. Felálltam és ott hagytam.
A DKV nem a város lakosságáért dolgozik. -
xuldar
addikt
válasz
Aryes #116951 üzenetére
Ugyan már, tökéletes a DKV járatrendszere.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Fűnyíró topik
- Renault, Dacia topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AI-alapú böngészőt telepítenének gyárilag az új mobilokra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- XPEnology
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- PlayStation 1 / 2
- További aktív témák...
- 16" Macbook Pro M4 Max 48 GB RAM, EZÜST, HU keyboard- 1 TB SSD 2025.11.11-ig gari
- Új, bontatlan SteelSeries Apex Pro TKL Wireless Gen 3 (2025) UK/ISO
- Nyugatinál gyerekeknek hétvégén is átvehető! Ps4 / playstation 4 lego és egyéb gyerek játékok
- 2018 MacBook Pro i7 16/256
- Lenovo T480 I5-8350U 16/512 Touch + windows hello
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Google Pixel 7 Pro 128GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest