Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
fuwiradis #134903 üzenetére
Ne told túl.
Vedd le a Wc hátfalat, és nézd meg mi van mögötte.
Ha be vagy kötve a szomszédhoz, akkor az látszik, és ha nem piszkálod meg, akkor az is, hogy sok éves. Fotózható, mutogatható.
Víznél nem tudom mi a helyzet, de a saját hálózatodért szerintem te vagy a felelős, -
lamiki
senior tag
válasz
fuwiradis #134743 üzenetére
A 120 ml műszerolaj nem túl drága ( varrógép olajként ismerik sokan) itt Hajdúböszörményben 580 Ft.
Vannak olyan hajnyírók amik önkenősek, nem kell olajozni őket, de van olyan amit minden használat előtt kell, ezekhez gyárilag általában mellékelnek 1 kis üveg műszerolajat. De ezt a hajnyíró leírásában megleled. A késeket le tudod pattintani róla? Mert alatta is teli szokott lenni apró hajjal. -
Cs1csó
titán
válasz
fuwiradis #132059 üzenetére
Használj Ublock Origin-t - a többi tartalomblokkolót inkább hanyagold - esetleg még AdGuard vagy Nano Adblocker
Itt egy leírás, hogy tudod CSAK a PH lapcsalád oldalán kikapcsolni úgy, hogy máshol bekapcsolva marad a reklámblokkolód tehát azt a minimális reklámot ami van a PH-án azt megjeleníti de a többi oldalra ez ne vonatkozik: [link] -
törölt tag
-
bul07
nagyúr
válasz
fuwiradis #131837 üzenetére
2db teljes árú jegy mellet , meg mondjuk 4db BKV jegy és kb ott is van az üzemanyag költség
Az én kocsim kb 6l eszik ilyen 90-100 tempónál, nekem 240Km Budapest, az ráhagyással 500Km, ami 30l 12500Ft
És ugye sokkal nagyobb szabadság kocsivalÉn rokonaimnak felajánlottam hogy felmegyek értül Százhalombattára, jegy árában, tehát amit jegyre költöttek volna az nekem adják én meg elhozom őket
De mivel kocsiba fél keresztanyám nem élt a lehetőséggel -
mezis
félisten
válasz
fuwiradis #131723 üzenetére
Nekem 3 ilyen esetem volt.
Egyik esetben (Compaq) a mikro kapcsoló vált kezdetben bizonytalanná, aztán megszűnt működni.
A másik esetben (Packard bell) a mikro kapcsolót nyomkodó műanyag billentővel lett gond.
A harmadik esetben (Fujitsi- Siemens) az alaplapon a bekapcsolást vezérlő IC ment tönkre.
(Szemmel is látható volt, hogy azon a környéken gond van, "kivirágoztak" az IC lábai.)Az alaplapi elemet ellenőrizted ? (Órája rendben működött, amikor még működött ?)
Van amikor kis lyukon lehet resetelni laptopot.
Akku eltávolítása egy időre, aztán vissza -ez is lehet egyfajta "reset".
-
-
törölt tag
válasz
fuwiradis #128180 üzenetére
Munkájával 3 éve nincs tapasztalatom, de 6000Ft-os melós bakancsra azt mondta egy éve a böszörményi úton a cipész a shell kút utáni buszmegállónál a 4 emeletes alatt, hogy szar nem javítja. És végig is mutogatta, hogy miért szar az a bakancs, és miért nem lehet rendesen javítani.
Előtte az 1000Voltos bakancs volt nála, kb 3 éve, annak a javításával kifejezetten elégedett voltam. -
Cs1csó
titán
válasz
fuwiradis #128087 üzenetére
Veszel egy zsák CaCl-ot - kalcium-klorid - és egy petpalackot kettévágsz a tetejét fordítva teszed vissza és a szája elé teszel valami harisnya szerű anyagot és ebbe teszel a CaCl-ból ami ahogy szívja meg magát vízzel elfolyósodik és lecsorog alulra. Ilyen alkalmatosságot csinálhatsz akár többet is.
HA a folyadékot ami összegyűlt a flakonok alján összeöntőd és egy nyitott vödörbe kiteszed a napra akkor a víz el fog párologni és ott marad a CaCl-id amit így megint fel lehet használni.
Nem tudom ez ilyen időben mennyire használ de télen kiváló megoldás, és persze olcsó az elve ugyanaz mint pl. a CERESIT-es párátlanítónak csak töredék áron. Egy olyan párátlanító benne egy korong - az is ugye CaCl - 2-3k eközben egy 10kg-os zsák CaCl (útszórósónak is hívják, mert reakcióba lép a jéggel és felolvasztja azt) 2k. kb. pár éve legalábbis ennyibe került a Tesco-ban.
Amúgy ha beírod a gugliba hogy "párátlanítás, párátlanító házilag" akkor lesz találat leírás, tipp.
-
Zola007
veterán
-
Cs1csó
titán
válasz
fuwiradis #127167 üzenetére
Szerintem mindenki másra esküszik de én első körben az árukereső rangsorát nézném meg pár ajánlást átolvasva, ahogy nézem 5k-ért top 1-es népszerűségű vasalót is tudsz venni: [link] ahogy nézem Electrolux, Tefal, Philips, Bosch vonalon nézelődnék.
Esetleg egy költségkeretet is megadhatnál, de mint írtam 5k-ért már jó vasalót lehet vásárolni.
-
törölt tag
-
wwhy
veterán
válasz
fuwiradis #126158 üzenetére
A Legónál évek óta ilyet használnak, sőt, kötelező minden irodában, ahol sok az ülőmunka. Ha van ismerősöd aki bevigyen akár ki is próbálhatod. Talán az Ikeában is van ilyen asztalláb (kb. 10 cm-kent kilyukasztva) plusz egy lap és meg van oldva.
Valóban nagyon jó, hogy X órát állva dolgozhatsz, de meg kell szokni. -
zolko74
tag
válasz
fuwiradis #124324 üzenetére
Szerintem csak szét kell szedni felülről és szilikonzsírozni a tömítéseket majd újra összerakni és jól meghúzni a felső hollandert. A nyíl utcán 1000 Ft körül vettem komplett kínai kerámiabetétet, ha véletlenül az egész belsejét cserélni kell. Én magamnak Kludit vettem kb. 12 ezer volt, de most lesz 10 éves és eddig tökéletes.
-
-
válasz
fuwiradis #123438 üzenetére
Esetleg virágládák alátétei?
Viszonylag széles vízfelület, egyenes aljúak stabilan megállnak a radiátoron, 1 nap alatt elpárologtatja a vizet belőle, egy idő múlva lesz benne lerakódás, hetente ki kell mosni. szerk.: Macskával, kutyával, gyerekkel óvatosan.
Hogy segít-e vagy a legrosszabb módszer, tudja a fene. Minden esetre megnyugtató a gondolat, hogy tele van vele a tetőtér
-
lamiki
senior tag
válasz
Én csak illóolajokkal szoktam használni, borsmenta, eukaliptusz, citrom, narancs, levendula stb. Leggyakrabban megfázásos időszakban, ha a sok orr fújástól kiszárad a nyálkahártyám, vagy légzéskönnyítésre. Nekem a folyamatos üzemben már túl sok párát csinál, ezért szakaszos üzemben, kis gőzzel használom inkább. De nálunk nem száraz a levegő alapból. De ha neked extra vízpára igényeid vannak ez 3L-es és kb.10x annyi vizet porlaszt el mint a 300 ml-es 300ml/óra, és az ára kb ugyan annyi.
-
válasz
fuwiradis #123442 üzenetére
Nálunk is 20-35% közt ingadozik a páratartalom. Akkor vettem a hidegpárásítót (asszem olyan Sencor-t, amit csicso82 kolléga linkelt), amikor hetekig -10° alatt volt odakint a hőmérséklet és a páratartalom lement 15% alá, és pár napig reggelente véres t...ny jött az orromból.
Az enyém nem 300ml-es, hanem ~1l-es és egy nap alatt ki is fújja az egészet, mégsem tud többet 5%-nál. Akkor az a 300ml-es vajon mennyit javíthat?Azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy elég huzatos a lakásunk, ezért is olyan száraz a levegő, talán a gép is többet tudna máshol. Üdítő változatosság volt viszont ez a lakás a vizes, penészes vályogházhoz képest, ahonnan elköltöztünk.
Ha nem bírod az öblítő szagát, javaslom, hogy legközelebb Te menj a boltba öblítőt venni, és szagold végig őket alaposan.
Jelen pillanatban egyébként vizes törölköző van az ágyunk melletti radiátoron, a gép ugyanis indokolatlanul hangos éjszakára.
-
Cs1csó
titán
válasz
fuwiradis #123442 üzenetére
Saját kútfőből, is gondolom sok dologtól függ:
- évszak
- hőmérséklet
- bőrtípus
- életkor
- általános egészségi állapot stb.Valószínűleg hatékonyabbak ezek a fajta párásítók ezeket oda lehet tenni az ágy mellé is hogy alvás közben is minél hatékonyabb legyen a párásítás.
-
Cs1csó
titán
válasz
+1 a párásítónak, az árukereső szerint nálunk ez a legnépszerűbb és nem is drága modell: Sencor SHF 900
-
Cs1csó
titán
válasz
fuwiradis #123429 üzenetére
Akármelyik 100-as bolt pl. - ha még megvan régen jártam arra - a Csapó utca elején bal oldalt van kettő is egymás mellett az árkád alatt az elsőben tuti van a műanyagos részen - ahol a szappantartók, WC ülőkék stb. vannak, ott lesz, vagy ami tuti hely a Nagyállomáson belül az érkezési oldalnál kell bemenni majd balra ott minden is van.
local1
Juncker-rel nincs bajom bár ez egy kicsit sok volt.
-
válasz
fuwiradis #123429 üzenetére
A Szoboszlói úton a műanyagosban vettem pár éve ilyen ráakasztható műanyag párologtató tartályt, annyira jó, hogy pár hétre rá vettem egy hidegpárásító gépet.
Előbbi a 0 és a 0,5% közt emelte meg a levegő páratartalmát, utóbbi kb. 5%-al. Mindkettőnél sokkal hatékonyabb a mosott ruhát bent szárítani.
Az edényt neked adom szívesen, ha szeretnéd kipróbálni. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRCSÖKKENTÉS - RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Bámulatos gyorsaság, hihetetlen teljesítmény Ryzen 7 5800x-el! Rèszletre is!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest